Şimdi Ara

Uyuşturucuların formülündeki benzerlik

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
1
Favori
3.774
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar bugün birşey farkettim. Bütün uyuşturucuların formülleri birbirine benziyor , sadece sayıları farklı (kimyadan hiç anlamam ) bunun sebebi nedir? Hatta liste bile yaptım

Kafein: C8H10N4O2
    Eroin: C21H23NO5
    Kokain: C17H21NO4
    Metamfetamin: C10H15N
    Amfetamin: C9H13N
    Alkol: CH2N1OH
    LSD: C20H25N3O
    Kodein: C18H21NO3
    Ketamin: C13H16ClNO

evet cevaplarınızı bekliyorum.

• Organik bileşikler çünkü.. Uyuştucuların çoğu tabi ki..
    Mesela bonzai sentetik formülünde chon'ler yoktu galiba..
    Edit:ekleme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tom Hagen -- 21 Mart 2014; 8:08:13 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • anladım fakat yukarıda listedeki maddeler hem görünüş olarak hem de etki olarak çok farklı
  • bağlanma şekilleri, konumları, bağ sayıları vs.
    aynı formüle sahip olsa bile sırf cis-trans izomeri sebebiyle dahi kaynama noktası farkı oluşur.
    12. sınıfta organik kimya gördüğün zaman rahatça anlayacaksın.
  • çünkü bu molekül biçimi rahatca beyin reseptörlerine ulaşabiliyor
  • çünki organik bileşikler bunlar.
    benim asıl merak ettiğim bunları nasıl farklı etkiler gösterdikleri ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: fbkaya

çünki organik bileşikler bunlar.

Etken maddeleri farklı çünkü. Esrar'ın etken maddesi THC,CBN,CBD iken Bonzainin etken maddesi cannaboid. Hepsi farklı etken maddelere sahip yqni

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ultrasn0w

quote:

Orijinalden alıntı: fbkaya

çünki organik bileşikler bunlar.

Etken maddeleri farklı çünkü. Esrar'ın etken maddesi THC,CBN,CBD iken Bonzainin etken maddesi cannaboid. Hepsi farklı etken maddelere sahip yqni

etken maddelerinin farklı olduğunu biliyorum, ama beyinde nasıl farklı etkiler yaptığını merak ediyorum.
    örn: Nikotin, asetilkolin nörotransmitterin yerine gecebiliyor. uyanıklık, öfori, dikkati artırması igi etkileri bulunuyor. ama nasıl oluyorda asetilkolin nörotransmitterın yerine gecebiliyor ve beynin diğer noktalarında ki reseptörleri etkilemiyor.
    asetilkolin nörotransmitterinin formulu " CH3COOCH2CH2N+(CH3)3 " iken, nikotinin formulu C10H14N2.

edit:yanlış yazmışım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fbkaya -- 23 Mart 2014; 14:41:25 >

• fbkaya kullanıcısına yanıt
    Pek bilgim yok ama mesela dopamin Kan-beyin omurilik sıvısı bariyerini geçemediği için merkezi sinir sitemini doğrudan etkileyemez deniyordu wikipediada. Bu da o tarz bir şey olabilir mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Discursive

Pek bilgim yok ama mesela dopamin Kan-beyin omurilik sıvısı bariyerini geçemediği için merkezi sinir sitemini doğrudan etkileyemez deniyordu wikipediada. Bu da o tarz bir şey olabilir mi ?

Levodopa dopamin üretilmesinde kullanılan öncü madde. Bu maddeyi enjekte edince kana, beyinede ulaşıyor.
    Ama kastettiğim öyle birşey değildi. uyuşturucuların nasıl farklı etkilerde bulundukları. modafinil, amfetamin,metihfenidat,kafein,kokain,nikotin gibi uyuşturucular yorgunluk hissini azaltıp dikkati ve öfori artırabiliyorken (kafein benim dikkatimi dağıtıyor ), Tetrahidrokannabinol daha çok öğrenmeyi zorlaştırıp rahatlıh hissi gevşeklik verebiliyor. merak ettiğim bu farklı etkiler nasıl oluşuyor ? muhtemelen beyinin farklı bölgelerine etki ediyodur ama neden-nasıl farklı bölgelere etki ediyor ?
    konu açmayı düşünüyorum ama hazır bu konu varken sorayım dedim. ilgi olmazsa bir konu açabilirim.

• merhabalar :) sorunuzu çok iyi anladım ama cevap veremiyorum çünkü bende merak ediyorum.

her yerde alınan maddenin kimyasal (illa uyarıcı olmasına gerek de yok aslında) olarak sonuçları yazıyor. Bunun sebebi genel olarak insanların bu bilgilerden fayda görmesi. Bizimkisi sadece merak oluyor :) Mesela uyarıcılar, beyinde sinapslar arasında fazla nöro transmitterler salgılatarak etki gösterirler. Zamanlada bu yapı bozulduğu için değişik psikolojik sorunlar ortaya çıkar gibi....
    Ama bizim merakımız farklı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Avatar -- 23 Mart 2014; 23:25:03 >
  • tek merak eden ben değilmişim demekki
  • quote:

Orijinalden alıntı: Doçent Kangal

çünkü bu molekül biçimi rahatca beyin reseptörlerine ulaşabiliyor

Mantıklı
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.