Şimdi Ara

uzak masaüstü bağlantı yapcam, ping bile atamıyom

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
2.026
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • kardesim onixon dsl 100 modemle bağlanıyo nete. bildiğim kadarıyla dahili bi firewall yok. sistemde de ayrıca bi firewall yok, windowsun güvenlik duvarıda aktif değil ama ping atamıyorum o makineye. zaten firewalların ping atmayı engellememesi gerek sanırım. uzak masaüstü bağlantısı yapmam lazım radminle. acaba modemmi pinge karşılık vermiyo, bi fikri olan varmı

• firewall kapalıysa ping atabilmen lazım. Peki kardeşinin bilgisayarını görebiliyor muun ağda?
  • hocam yerelağ üzerinden değil internet üzerinden. ip si dinamik ama alıyorum ping atıyorum, modem de router olmadıgı için iç dış ip olayıda yok.
  • bılgısayrım sag click ozelliklerden remote secenekerınden
    bu bılgısayara dıger kullanıcılar mudahale edebilir secenegı ısaretlimi...
  • o işaretli değil ama ben zaten windowsun uzak masaütü bağlantısını kullanmıcam, sanırım bu secenek onunla ilgili. ben radmin kullancam ama mesele oda diil, ping atamıyorumki bağlanabileyeyim. bi şekilde makine pinge karşılık vermiyo.
  • uzaktakı makineye remote admınle baglanamazsın arkadasım remote admın aynı switchten baglanan ortak serverı olan makinalar ıcındır yanı senın ıcın sole anlatayım network agları ıcın fılan gecerlıdır...
    uzak masa ustune yetmez....
    birde sunu unutmıyalımkı ıpden remote ıle baglanmak ıstıyorsanınz modem arayuzunden port acmalısınız
    modemden port acılmadıgı surece baganamazsın fırewall olsun olmasın port acılması zorunludur port olmadan baglanma gıbı bır sey network teknolojisi icinde yer almamaktadır...

saygılar....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mastery -- 17 Kasım 2005, 15:51:55 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: mastery

uzaktakı makineye remote admınle baglanamazsın arkadasım remote admın aynı switchten baglanan ortak serverı olan makinalar ıcındır yanı senın ıcın sole anlatayım network agları ıcın fılan gecerlıdır...
    uzak masa ustune yetmez....
    birde sunu unutmıyalımkı ıpden remote ıle baglanmak ıstıyorsanınz modem arayuzunden port acmalısınız
    modemden port acılmadıgı surece baganamazsın fırewall olsun olmasın port acılması zorunludur port olmadan baglanma gıbı bır sey network teknolojisi icinde yer almamaktadır...

saygılar....

oncelikle sunu söyleyeyim işyerindem evimdeki makineme remote adminle bağlanabiliyorum, yavas oluyo ama oluyo. yani sadece network ağları ile sınırlı değil bu.
    dediğin gibi evimdeki modemin arayuzunden port açarak yapıyorum bu işi. ama kardesimin modemi onixon dsl 100 ve bi arayüzü yok, dolayısıyla tüm portlar zaten açık olmalı heralde.
    saygılarımla

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • her dsl modemde arayuz vardır yoksa eger
    192.168.1.1 yazıp(explorera)
    kullanıcı adı:admin
    sifre :admin olaraka gırıs yapabılırsınız.

ttnet uzerındekı 22 dns serverdan bırı sızın ıcın modem arayuzune gırıs yapacaktır
    modemin baglantı seklı hakkında bıraz daha bılgı vermenız faydalı olacaktır....
    unutmıyalımkı ttnetın desteklmedıgı bir modemle ttnete baglanamazsınız eger bole bir modemle baglanıyorsanız provider kurulusu gerekır borusan koc net doruk net vs gıbı ve modemınızı lised line olarak gorulecektır...
    ayrıca her modemın wan nat ve lan ayarı mutlaka bulunur,fırewallı bulunur dolayısıyla da portlarıda bulunucaktır... butun portların acık olması gıbı bir durum soz konusu olamaz oyle birsey olsa o makınedekı sıstemın 1 dk ayakta durmasıda mumkun degıldır dolayısıylada portlarınız var ve arayuzden port acacaksınız....

saygılar....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mastery -- 17 Kasım 2005, 17:34:00 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: mastery

her dsl modemde arayuz vardır yoksa eger
    192.168.1.1 yazıp(explorera)
    kullanıcı adı:admin
    sifre :admin olaraka gırıs yapabılırsınız.

ttnet uzerındekı 22 dns serverdan bırı sızın ıcın modem arayuzune gırıs yapacaktır
    modemin baglantı seklı hakkında bıraz daha bılgı vermenız faydalı olacaktır....
    unutmıyalımkı ttnetın desteklmedıgı bir modemle ttnete baglanamazsınız eger bole bir modemle baglanıyorsanız provider kurulusu gerekır borusan koc net doruk net vs gıbı ve modemınızı lised line olarak gorulecektır...
    ayrıca her modemın wan nat ve lan ayarı mutlaka bulunur,fırewallı bulunur dolayısıyla da portlarıda bulunucaktır... butun portların acık olması gıbı bir durum soz konusu olamaz oyle birsey olsa o makınedekı sıstemın 1 dk ayakta durmasıda mumkun degıldır dolayısıylada portlarınız var ve arayuzden port acacaksınız....

saygılar....

a<rkadaşın yukarıda söylediği modem bir usb modem. usb modemlerde nasıl port açacaksın onu anlamadım. eğer açabiliyorsan söyle bende öğreneyim. bu arada usb adsl modem kullnarak remote admin kullanamazsın arkadaşım. bunun için port açman gerkeiyor. dial up olsaysı ok derim ama adsl olayı çok farklı. usb adsl ile bunu yapamazsın. belki xp nin ki ile bu yapabilirsin ama sadece uzaktan yonetimi açmak yeterli dğeildir. bunuda söyleyeyim. sana hata verir o şekilde yaparsan. bazı ince ayarları var o zaman bunu yapabilirsin.....

• saolun arkadaşlar. benimde zaten umudum kalmadı, karşı taraftaki kişi deneyimsiz olunca napcanı anlatmakta cok zor oluyo.
    ama şimdi usb modem var diyede bağlanamamak mantıklı gelmedi bana. şimdi server bi portu dinler ve clientte o porta bağlanır. eğer usb modemlerde portu ayarlamak için bi arayüz yoksa (ki 192.168.0.1 de de bişey yok) ya bilinen tüm portlar dışındaki portlar kapalı olmalı yada hepsi açık olmalı benim düşünceme göre. şimdi biz ping attığımızda hedef makinede belirli bi porta gidip soruyo , makinede haliyle birader ben burdayım bişeymi mi vardı tarzında cevap vermesi gerekir. yani bu usb modemlerin tüm portları kapatıığı anlamına mı geliyo. ya bağlanmayı geçtim ping atabileyim diyom en azından. ilginc geliyo bana.
    saygılar..
  • usb'de port açmak için usb'nin bağlantı özelliklerinden gelişmiş ordan firewall ayarları gelin. gelen ekrandan tekrar gelişmişi seçip usb bağlantısını seçin sonra ekle kısmından kendi makinanızın adını (yada yerel ip'si 10.0.0.x, 192.168.x.x) girin. port kısmına radmin için belirlediğiniz port (TCP) sonra bitirin işlemi.
    Ping atamamak normal karşılanabilir. bende dışardan ping isteklerine cevap vermiyorum ama bağlanabiliyorum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.