Şimdi Ara

Uzak masaüstü bağlantısı ip ile girmiyor ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
10.873
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Windows server 2003 kurulu bir sistemim var ve terminal sunucuyu açtım diğer bilgisayarla uzak masaüstü bağlantısını yerel ip ile (192.168.1.xx) ile bağlanıyorum sorun yok ama (88.123.xxx.xxx) ile bağlanamıyorum anlayacağınız evimden iş yerine uzak masaüstü bağlantısı ile bağlanamıyorum.

*Modemde 3389 portu açık.
    *Güvenlik Duvarı kapalı.
    *En son güncellemeler yüklü.
    *Windows server standart 2003 Sp2 yüklü
    *No-ip programını kullanıyorum.(statik ip olması için program)
    *Teamviewer tarzı programlar önermeyin çünkü terminal sunucu ile çok farklı.
    *IISyi ip ile uzaktan görebiliyorum.

Şimdiden teşekkürler bilen arkadaşlar lütfen yardım etsin

• quote:

Orijinalden alıntı: blow18

Merhaba arkadaşlar

Windows server 2003 kurulu bir sistemim var ve terminal sunucuyu açtım diğer bilgisayarla uzak masaüstü bağlantısını yerel ip ile (192.168.1.xx) ile bağlanıyorum sorun yok ama (88.123.xxx.xxx) ile bağlanamıyorum anlayacağınız evimden iş yerine uzak masaüstü bağlantısı ile bağlanamıyorum.

*Güvenlik Duvarı kapalı.

modemde 3389 portunu dogru yonlendirememissiniz TCP olmali range yaziliyorsa 3389-3389 yazin.
    Bu arada RDP portunu internete acmak cok ama cok guvensiz bir hareket.
    onun yerine teamviewer :) onermiyorum, remotelyanywhere kurun ve kurulum sirasinda 443 portunu (2000 yerine) secin.
    sonra modemden 443'u serverinize yonlendirin.
    bu sayedehttps://isyeri diyerek erisebilirsiniz. brute force atak korumasi vs oldugu icin rdpden daha guvenli.

• quote:

Merhaba,
    Yazdıklarınızdan tüm ayarların yapıldığı anlaşılıyor, ama bağlantı sorunu var. Bu nedenle ayarları tek tek gözden geçirmekte fayda var.
    Bilgisayara sabit IP atadınız değil mi?
    Modemde port yönlendirmenin çalışıp çalışmadığından emin olmak lazım. Mesela eMule vs. gibi bir program için port yönlendirip denenerek yönlendirme işleminin sonucuna bakmak lazım. Sonuç başarılı ise RDP port yönlendirmeninde etkin olduğu farzedilebilir.
    Erişilecek bilgisayarda güvenlik duvaı kapalı demişsiniz. Bu güvenlik duvarı sistem içinde gelen güvenlik duvarı mı yoksa başka bir program mı? Windows içindeki güvenlik duvarında 3389 nolu TCP portunu açın.
    No-Ip programından bahsediyorsunuz. Bu program ile karşı modemin IP'sinden emin olabiliyor musunuz?

• quote:

Orijinalden alıntı: oasisngn

quote:

Merhaba arkadaşlar

*Güvenlik Duvarı kapalı.

modemde 3389 portunu dogru yonlendirememissiniz TCP olmali range yaziliyorsa 3389-3389 yazin.
    Bu arada RDP portunu internete acmak cok ama cok guvensiz bir hareket.
    onun yerine teamviewer :) onermiyorum, remotelyanywhere kurun ve kurulum sirasinda 443 portunu (2000 yerine) secin.
    sonra modemden 443'u serverinize yonlendirin.
    bu sayedehttps://isyeri diyerek erisebilirsiniz. brute force atak korumasi vs oldugu icin rdpden daha guvenli.

3389 portunu aynen sizin dediğiniz gibi 3389-3389 tcp olarak yaptım. Uzak masaüstü bağlantısı çalışsa rdp portunu güvenli olması için kayıt defterinden port adresini değiştirecem. RemotelyAnywhere programını hiç kullanmadım terminal sunucu gibi 1 den fazla giriş yapabilirmiyiz teamviewer gördüğümüz 1 den fazla kişi giremiyor ve yapılan işlemleri kişi görebiliyor. Benim istediğim tamamen terminal sunucu gibi bir program, her kullanıcı kendine ait bir giriş paneli olmasını istiyorum.Önerdiğiniz programıda deneyeceğim teşekkürler.

quote:

Orijinalden alıntı: ramazanyalcin

quote:

Merhaba,
    Yazdıklarınızdan tüm ayarların yapıldığı anlaşılıyor, ama bağlantı sorunu var. Bu nedenle ayarları tek tek gözden geçirmekte fayda var.
    Bilgisayara sabit IP atadınız değil mi?
    Modemde port yönlendirmenin çalışıp çalışmadığından emin olmak lazım. Mesela eMule vs. gibi bir program için port yönlendirip denenerek yönlendirme işleminin sonucuna bakmak lazım. Sonuç başarılı ise RDP port yönlendirmeninde etkin olduğu farzedilebilir.
    Erişilecek bilgisayarda güvenlik duvaı kapalı demişsiniz. Bu güvenlik duvarı sistem içinde gelen güvenlik duvarı mı yoksa başka bir program mı? Windows içindeki güvenlik duvarında 3389 nolu TCP portunu açın.
    No-Ip programından bahsediyorsunuz. Bu program ile karşı modemin IP'sinden emin olabiliyor musunuz?

Evet sabit ip verdim 192.168.1.130 diye ve portları yönlendirdim.Portların açık olduğundan eminim 80 portu çalışıyor ve uzaktaki pc görebiliyor. Windowsun güvenlik duvarı devre dışı ve hiçbir antivirüs ve firewall programları yüklü değil. No-ip programı ip değiştiği zaman hemen ücretsiz aldığımız alan adına yönlendiriyor.Sabit ip oluyor 80 portu çalışıyor ama 3389 portu çalışmıyor. Teşekkürler

• bu denemeyi aynı ağda yapmayın aynı ağda dış ip den uzak masaüstü yapamazsınız farklı ağda denedinizmi. modem ne marak yaptığınız modem yapılandırması resim olarak yapıştırınız. server iç ipsi sabit olmalı modem de bu ipyemi yönlendirdiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: bilgisayars

bu denemeyi aynı ağda yapmayın aynı ağda dış ip den uzak masaüstü yapamazsınız farklı ağda denedinizmi. modem ne marak yaptığınız modem yapılandırması resim olarak yapıştırınız. server iç ipsi sabit olmalı modem de bu ipyemi yönlendirdiniz

Bu denemeleri zaten kendi ağımda yapmıyorum kendi ağımda hiç bir sorun yok çalışıyor ama arkadaşlara msn den söylediğimde bağlanamıyorlar server iç ip sabit ve portları bu ip ye yönlendirdim olması içinde neredeyse tüm portları açtım yine olmadı.
    RemotelyAnywhere programını denedim program sorunsuz hem kendi ağımda hem başkasının ağında çalıştı ama bu terminal sunucuya birtürlü yapamadım. İlgilendiğiniz için teşekkürler yardımlarınızı bekliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blow18 -- 12 Ağustos 2010; 14:22:30 >
  • quote:

Evet sabit ip verdim 192.168.1.130 diye ve portları yönlendirdim.Portların açık olduğundan eminim 80 portu çalışıyor ve uzaktaki pc görebiliyor. Windowsun güvenlik duvarı devre dışı ve hiçbir antivirüs ve firewall programları yüklü değil. No-ip programı ip değiştiği zaman hemen ücretsiz aldığımız alan adına yönlendiriyor.Sabit ip oluyor 80 portu çalışıyor ama 3389 portu çalışmıyor. Teşekkürler

Bilgisayara lokalden erişilebiliyorsa eğer bilgisayarda sorun yok demektir. Geriye sadece modem kalıyor. Yani modemde modemde her nasılsa 3389 nolu porta gelen istekler iç ağa bi şekilde geçişi engelleniyor demektir.
    İmkanınız varsa başka bir modemle bi deneme yaparsanız en azından sorunun modemden/ayarlardan kaynaklanıp kaynaklanmadığını öğrenebilirsiniz diye düşünüyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • İlgilendiğiniz için teşekkürler başka bir modemle deneyeyimde 3389 portunu niye engelliyor onu anlamadım diğer portlar sorunsuz çalışıyor.
    Arkadaşlar serverın bir kaç resmini ekledim belki ters bişeler vardır.

• sorun anlaşıldı udp portlarınıda yönlendirirmisin
  • ilk önce cevaplar çok uzun okumadım aynı cevap verilmişse kusura bakmayaın ama sorun apaçık ortada

iş yerindeki modeminizin wandaki ipsini yazıyorsunuz ve bağlan diyorsunuz peki wan ipsi 84..... vs olan modemden localde hangi makinaya bağlanacak 10 tane makina varsa iş yeirnizde hangisine bğalanacak yani localdeki herhangi bir ipye yönlendirme yapmanız gerekiyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: bilalso

ilk önce cevaplar çok uzun okumadım aynı cevap verilmişse kusura bakmayaın ama sorun apaçık ortada

iş yerindeki modeminizin wandaki ipsini yazıyorsunuz ve bağlan diyorsunuz peki wan ipsi 84..... vs olan modemden localde hangi makinaya bağlanacak 10 tane makina varsa iş yeirnizde hangisine bğalanacak yani localdeki herhangi bir ipye yönlendirme yapmanız gerekiyor

hocam üstte arkadaş resime koymuş zaten 192 li bir ip ye yönlendiriyor içerde. yani yapılan doğru.
  • Ben de de aynı sıkıntı var. Daha önce bağlandığım serverlere şimdi bağlanamıyorum. Bi arkadaşım Türktelekomun güvenlik uygulamasından olabileceğini söyledi ama ne derece doğru bilemiyorum. Yardımcı olabilecek bi arkadaşımız var mı?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.