İş yerinde uzak masaüstü kullanmaktayız.Genellikle merkez server de bulunan ETA SQL adlı programdan ekstre fatura vb. çıktılar alıyorum.Merkezdeki server üzerinden bir dosya yazdırmak istiğim zaman atıyorum 3-5 çıktı aldıktan sonra benim bilgisayarın güvenlik duvarı sorun yaratıyor..Tıkladığım zaman güvenlik duvarı ayarları görüntülenemiyor şeklinde bir uyarı çıkıyor.Bu sorun çıktığı zaman ise yazıcıdan çıktı alamıyorum.Dos a girip "netsh winsock reset yapıp" pc yi tekrar baslatıp güvenlik duvarını çalıştırarak korumaya kapalı hale getirip tekrar kullanmaya başlıyorum ama 3-5 çıktı aldıktan sonra güvenlik duvarı yine açılmaz bir hale geliyor ve çıktı almaya devam etmek için tekrardan dos ortamına girip güvenlik duvarını resetleyip pc yi tekrar baslatıp ayar yapmam gerekiyor.Haliyle bu durum 2-3 defadan sonra adama kafayı yedirtecek bir hal alıyor.
Bir ara, Bilgisayarım/yönet/hizmetler bölümünden güvenlik duvarını devre dışı bırakarak bu soruna çözüm bulmuştum ama artık o çözüm yolu da işe yaramaz oldu.
Konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar var ise bir çözüm rica ediyorum.Hatta bu, işe yaramayan ama sürekli sorun çıkaran güvenlik duvarını tamamen ortadan kaldıracak, silecek, yok edecek bir yöntem bilen varsa o daha süper olur.Zaten adı güvenlik duvarı.Gerisi hikaye bana göre.
Teşekkürler..
Sistemim; XP PRO SP3, SERVER deki sistem ise 2003 server standart edition.Daha önce bu sorun yoktu.Sonradan ortaya çıktı.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme