Merhaba arkadaşlar. Acil bi taşınma işleminden sonra taşındığım yeni binada internet altyapı hizmetinin olmadığını ve altyapının gelmesinin 1 yılı bulabileceği bilgisini aldım. Turknet Vdsl kullanıyorum normalde. Kendi İnterneti mi yaklaşık 150-200 metre uzaklıktaki arkadaşımın evine bağlattık. 90mbit hız alabiliyoruz modemin yanında. Binalarımız karşılıklı ve kendi evimin balkonundan modemi çok rahat görüyorum. Modem Turknet in kendi sitesinde sattığı yeni çıkan modemi . Kendi balkonumda bi router takıp karşı binada ki İnternete bağlanmak istiyorum. Şöyle 350-400tl civarı bu mesafeden İnterneti alıp evin içine(her odaya olmak zorunda değil) en azından balkonun yanındaki oturduğumuz odaya güzel bi internet verebilecek router arıyorum. Güzelim ülkem de inanıyorum ki bu şekilde çok kullanan vardır. Bi router önerisinde bulunabilecek birileri varmı? Turktelekom altyapıyı binaya döşeyen kadar el mecbur bu şekilde kullanıcam. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Uzak menzilli max 400Tl router arıyorum.
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Uzak mesafe accest point alman gerekiyor router ile o mesafeden sinyal yakalayamazsın.
-
Hocam mesafeyi kabataslak söylemiştim. Bugün ölçtüm yaklaşık 75-80 metre mesafe keenetic extra aldım. Modem ve router birbirini karşılık lı görüyor. İnternet bağlantısı sağlıyorum ama modemde ki hız 90mbit router 10-12 anca veriyor ve bağlantı stabil değil. Dış mekan acces point i almamız gerekecek sanırım dediğiniz gibi
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
70-80 metre karşılıklı olarak konumlandırmada, 2 Keenetic Extra çok rahat bağlantı sağlar.
Lakin siz evin içindeki modeme yine evin içinden sadece tek cihaz ile verim almanız çok çok zordur.
En ucuz yol kablo çekmek gibi ilkel bir çözüm olmakla birlikte 300-400TL'ye tek cihaz ile de çözmek imkansıza yakındır. Malum evdeki modemin yapabileceği wifi yayının kapasitesi belli.
-
Tenda o3 aldım bi tane de. Tenda yı modem yanına konumlandırdım. Ama tenda dan modemde ki kadar bile verim alamadım. Bu serüvenden vazgeçicez sanırım. Sonuç olarak elde 2 adet kullanılamayacak cihaz kalmış olacak.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X