Şimdi Ara

uzakdan kumanda sistemi güneş paneliyle çalışırmı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
541
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  •  uzakdan kumanda sistemi güneş paneliyle çalışırmı ?

yukarda görduğunuz uzakdan kumandalı tekneyi güneş enerjisiyle çalişdırmak istiyorum
    çalişirsa kaç volt luk bir guneş paneli lazım ? teknenin bilgileri aşyağida

kaç pil ile çalişıyor : (1.5v) x 3

motor kaçvolt ile çalişiyor : (bilinmiyor)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi djyee -- 15 Ağustos 2011; 17:35:31 >

• tekne gözükmüyor.
    anladığım tek şey tekne 4,5v ile çalıştığı.

Biraz daha teknik detay.güneş paneli ucuz birşey değil hesap lazım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NEŞELİMEŞEODUNU -- 15 Ağustos 2011; 17:14:54 >
  • konunun içeriğini değişdirdim daha açıklamalı ve resimler var :)
  • sanıyorum basit bir uzakdan kumandalı arabadan söktün sistemi.uzaktan kumanda alıcısı çalışır hatda suyun dışında motor bile çalışır ama suyun içine girişte motor pervaneyi çevirmek için daha fazla akım istediğinde senin paneller bayılır.o tekne dediğin şeyin suda gidebilmesi için gerekli olan akım ve gerilimi üretecek panel 6 volt 500 mA gücünde olmalı fiyatlara bir bak istersen
  • quote:

Orijinalden alıntı: ekrem3457

sanıyorum basit bir uzakdan kumandalı arabadan söktün sistemi.uzaktan kumanda alıcısı çalışır hatda suyun dışında motor bile çalışır ama suyun içine girişte motor pervaneyi çevirmek için daha fazla akım istediğinde senin paneller bayılır.o tekne dediğin şeyin suda gidebilmesi için gerekli olan akım ve gerilimi üretecek panel 6 volt 500 mA gücünde olmalı fiyatlara bir bak istersen

suda yuzdurdum iyi gidiyor uzakdan kumanda sistemi daha önce bir kabin içindeydi ama su geçirdiğini fark edip hemen uzakdan kumandayi içinden çıkardim allahdan birşey olmamışdı :D şimdi uzakdan kumanda sistemini sicak silikonla kapliycam bu arada uzakdan kumanda sistemini pazardan aldığım uzakdan kumandalı tekneden sökdum , 3 voltla suda gidiyor.

şimdi verdiğim bilgilere göre durum değişdimi panelin 6 volt 500 mA gücündemı olması gerekiyor yine ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi djyee -- 15 Ağustos 2011; 18:03:23 >

• quote:

Orijinalden alıntı: djyee

quote:

sanıyorum basit bir uzakdan kumandalı arabadan söktün sistemi.uzaktan kumanda alıcısı çalışır hatda suyun dışında motor bile çalışır ama suyun içine girişte motor pervaneyi çevirmek için daha fazla akım istediğinde senin paneller bayılır.o tekne dediğin şeyin suda gidebilmesi için gerekli olan akım ve gerilimi üretecek panel 6 volt 500 mA gücünde olmalı fiyatlara bir bak istersen

suda yuzdurdum iyi gidiyor uzakdan kumanda sistemi daha önce bir kabin içindeydi ama su geçirdiğini fark edip hemen uzakdan kumandayi içinden çıkardim allahdan birşey olmamışdı :D şimdi uzakdan kumanda sistemini sicak silikonla kapliycam bu arada uzakdan kumanda sistemini pazardan aldığım uzakdan kumandalı tekneden sökdum , 3 voltla suda gidiyor.

şimdi verdiğim bilgilere göre durum değişdimi panelin 6 volt 500 mA gücündemı olması gerekiyor yine ?

esas mesele şu.istisnalar olmakla birlikte bütün güneş enerjisi sistemlerinde panellerden alınan enerji direk olarak kullanılmaz,çünkü panellerin anlık verdiği enerji çok azdır,önce depo edilip sonra kullanılır.depolama işlemi yüksek güçlü sistemlerde akü gruplarıyla böyle küçük mikro sistemlerde ise pillerden oluşan batarya grupları kullanılır.senin olaya gelirsek teknenin üzerine koyacağın minik panellerle verim alman mümkün değil.peki ne yapmalı:
    alıcı sistem 3 pil yani 4,5 voltla çalışıyor ise 4 adet şarjlı pil yerleştiriyorsun.pillerin 1000 mA yı geçmemeliki pillerin üzerine yerleştireceğin 4 adet 1,5 volt 100 mA lık panellerin pilleri şarj edebilsin.
    işin özü yukarıda yazdığım gibi paneller ile pilleri şarj edip piller ilede tekneyi çalıştırıyorsun.tüm bu sistem sana tahminimce 40 liraya patlar uğraşmanda cabası

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: djyee

quote:

esas mesele şu.istisnalar olmakla birlikte bütün güneş enerjisi sistemlerinde panellerden alınan enerji direk olarak kullanılmaz,çünkü panellerin anlık verdiği enerji çok azdır,önce depo edilip sonra kullanılır.depolama işlemi yüksek güçlü sistemlerde akü gruplarıyla böyle küçük mikro sistemlerde ise pillerden oluşan batarya grupları kullanılır.senin olaya gelirsek teknenin üzerine koyacağın minik panellerle verim alman mümkün değil.peki ne yapmalı:
    alıcı sistem 3 pil yani 4,5 voltla çalışıyor ise 4 adet şarjlı pil yerleştiriyorsun.pillerin 1000 mA yı geçmemeliki pillerin üzerine yerleştireceğin 4 adet 1,5 volt 100 mA lık panellerin pilleri şarj edebilsin.
    işin özü yukarıda yazdığım gibi paneller ile pilleri şarj edip piller ilede tekneyi çalıştırıyorsun.tüm bu sistem sana tahminimce 40 liraya patlar uğraşmanda cabası

arkadaşımız güzelce açıklamış. Ancak birde pillerden oluşacak ağırlığı hesap etmen lazım. tavsiyem pilleri ve panelleri ( panellere eş değer bir ağırlık) ağırlık olarak yerleştirip suda bir deneme yapmak. Motor üzerindeki yük dolayısıyla daha fazla zorlanacaktır diye düşünüyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Güneş Paneli ve USB
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.