Şimdi Ara

Uzaktaki Wireless Baglatından 'Ağ' içine dagıtma?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
748
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Benim sormak istedigim soru şu şekilde olacak.

Ben internet cafe işletiyorum Son 2 aydır adsl inanılmaz sıklıkta kopma yapıyor we bu durumdan cok sıkıldım. Cafede Kablo tw kullanıyorum. ama kablonet e gecmeye karar weremedim.

Herneyse benim asıl ogrenmek istedigim.

benim ewim cafeden yaklaşık 150m uzaklıkta

Ör. cafede baglatı kesildiginde ewdeki wireless modemim e baglanıp cafe icinde ki her pc den baglanabilirmiyim. (cafe de baglantı kesilince ewde kopmuyor )

cafemde acc point war; ama sadece 1 makinede kablosuz war, digerleri hepsi rj45 ethernet akrtı ile baglı hub a

benim yapmak istedigim ewden wireless e baglanıp acc point sayesinde , acc point den de hub dan butun pc lere dagıtmak .
    bunu yapmaya cok ihitiyacım war.

bu sorunuma cewap bulursam ewdeki wireless imi 150 mt uzaga nasıl sinyal yayarım olacak.

ama once bilmek istedigim bole bisi yapabilirmiyim ewdeki wireles imden cafeceki pc lere internet erisimi saglaya bilirmiyim. Açıklayıcı olduysam ne mutlu

şimdiden cok tesekkur ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi juiceles -- 22 Mart 2008; 22:00:10 >

• wireless olan makineyi aga da kablo ile aga bagla, daha sonra ethernet ve kablosus ag baglantilarini koprule, evdeki modemin dhcp yi kapat (eger kafede de dhcp kullaniyor isen cakismamasi icin) , evdeki modemin ip adresini ve evdeki bilgisayarin ip adresini yine kafedeki agda olacak sekilde degistir, ve tabii kafedeki dhcp sunucunun ip dagitireken bu ipleri vermemesi icin ayarla. Bu sekilde agin modeme ulasacaktir, istedigin makinenin ag gecidini diger modem olarak verip ordan cikmasini saglayabilirsin. ancak otomatik yedekleme yapmak biraz zor bu sekilde. yani bir taraf koptugunda otomatik olarak oteki tarafa gecirmek gibi.
  • Çok tesekkur ederim. Verdigin bilgi icin.

Simdi 150 mt olan ew ile dukkan arasında wireless modem i 150 mt nasıl yayacam o war ^^
    biraz masraflı olacak ama cok lazım acayip kopma oluyor musteriler illah etti artık.

yada cafeye kablo net baglayacam adsl kopunca kablonet ile dewam edecem ^^
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.