Merhaba herkese, yukarıda da bahsettiğim gibi odamda ethernet girişi var ancak internet çalışmıyor. Eve yani taşındık ve her odada internet altyapısı olduğunu söylediler bize. Şu an evde kurulu olan düzeneğin fotoğrafları aşağıdaki gibi. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. birinci fotoğraf evin girişinde bulunuyor, ikinci fotoğraf salondaki modem ama benim odamdan çekmiyor, üçüncü fotoğraf ise benim odamdaki ethernet çıkışı. |
Odadaki ethernet girişinden internet alamıyorum.
-
-
Güzel bir altyapıya sahipsiniz hayırlı olsun. Fakat çalışmaması normal çünkü panelden odalara ayrı ayrı kablo çekilmiş ama panelin size bakan tarafı olduğu gibi boş duruyor. Şuanda sadece odalara giden kısmı hazır. Gerisi yani kabloların size bakan diğer diğer uçları sizin işiniz. Onu halletmeniz gerek.
Muhtemelen patch paneldeki tek dolu portta muhtemelen ONT'den çıkan ve salondaki yeşil ethernet kablolu router'a giden kablo olmalı.
Eğer bu sistemi aktif olarak kullanmak istiyorsanız Türk Telekom'un verdiği router'ı bu sistemin olduğu yere çekeceksiniz. Sonra kısa ethernet kabloları ile oradan paneldeki diğer odalara tek tek birleştireceksiniz.
Hatta ihtiyaca göre rack mount switch, access pointler vs almanız gerekebilir...
https://www.amazon.com/Ethernet-Unmanaged-Rackmount-Lifetime-TL-SG1024/dp/B003BU0EKW
-
Hocam çok teşekkür ederim açıkladığınız için. Ancak anladığım kadarıyla bu konu benim bilgimi aşıyor. Türk Telekom'u aradığım zaman bu konuda hizmet vermediklerini söylediler. Sizce dışarıdan başka bir internetçi mi bulmak gerekir yoksa elektrikçi bu işi halledebilir mi?
-
Telekom evde bu denli kurulumu yapsaydı, yapıp giderdi herhalde.
Yine gelip yaparlar ama ekstra ücret alırlar muhtemelen. Telekomun böyle bir premium kısmı vardı sanki.
Yapmanız gereken basit.
İlk fotoda beyaz cihazdan çıkan sarı kabloyu, tv arkasında routerda wan girişine takmanız. Daha sonra router'ın ethernet port çıkışlarında siyah cihazda, odalara giden soketlere bulup eşlemek. Maksimum 4-5 oda kullanabilirsiniz gibi duruyor.
Bu tarz yapılarda maalesef modeom/router kapalı bir dolap içinde kalabiliyor bu da Wi-Fi alanı ile iligli sorunlar yaratabiliyor. Bu sebeple örneğin 2 odaya erişim noktası koymanız gerekebilecektir. Yüksek ihtimal.
-
Anladım hocam teşekkür ederim. 7 numaraya takılı olan sarı kablodan bahsediyorsunuz değil mi? Bir de şöyle bir durum var, ilk fotodaki beyaz cihaz evin hemen girişinde, siyah olan (sanırım router dediğiniz cihaz ise) salonda. Router'ı beyaz olan cihazın yanına taşımaktan başka bir çözüm yolu var mıdır? Çünkü router tv'nin tam arkasında ve onu taşırsam tv'nin internet hızı azalacak büyük ihtimalle.
Eğer yanlış anlamadıysam son satırda bana bunu anlatmaya çalıştınız değil mi?
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X