Şimdi Ara

Uzaktan kumanda yapımı için yardım istiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
303
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar selamlar. Kendim Torna/Freze operatörüyüm elektrik işlerinden anlamam siz değerli üyelerden yardım bekliyorum. Kablosuz kilidi uzaktan kumanda ile kullanmak istiyorum. Aldığım kilit '' Manyetik mıknatıslı kilit dc 12v'', çalışma sistemi ise elektrik verildiği an kilitleniyor, elektriği kesince kilit etkisiz hale geliyor. Ben bunu kumanda ile kontrol etmek istiyorum. Araştırdığım kadarıyla bir tane kumanda sistemi buldum ve satın aldım aşağıda linkini paylaşacağım. Bu sistemi en verimli halde çalıştırabilmek için yardımlarınızı bekliyorum. Hangi adaptörü almam gerektiğini vs bilmiyorum. tavsiyelerinizi bekliyorum. Çok teşekkürler

Ürünün çalışma prensibi:
    Hamdi kabalcıyoutube
    MANYETİK KİLİT MONTAJI-280 KG MANYETİK KİLİT-MANYETİK KİLİT-SOFYA MOTOR-TEL:0536 253 07 95
    https://www.youtube.com/watch?v=ncWrX73LqZY

Eğer yapmak isteyen olursa;

Kumandalı Role:

Manyetik Kilit:

Güç kaynağı:

Darbe akım anahtarı:
    urun.n11.com
    Legrand Darbe Akım Anahtarı 1 Kutup 16a 230v 1n/a 3245064124089 - n11.com
    https://urun.n11.com/roleler/legrand-darbe-akim-anahtari-1-kutup-16a-230v-1na-3245064124089-P411046394

Edit: Yapmak isteyenler için ürünlerin linki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ertuggrul -- 4 Mayıs 2020; 0:23:0 >

• Selam, bu sadece kontrol kutusu, manyetik veya motor içermiyor. Bunları ayrıyeten temin etmelisiniz veya mevcutsa bunlar ilave edilecek. Bunun fazla güce ihtiyacı yok, emin olmamakla beraber mevcut güç kaynağına max. 200 - 300mAh ilave harcaması olacaktır. Örnek: Sisteminiz 12v 3A ile sıkıntısız çalışıyorduysa bunu dahil ettiğinizde 12v 3.3A veya 3.5A lik adaptör işinizi görür. Bu bilgileri satıcılardan istemenizde fayda var. Yine önceki durumda motor veya manyetik ne kadar akıma ihtiyaç duyar ya kitapçığında ya da kutusunda yazmalıdır.
  • İlginiz için çok teşekkür ediyorum. Manyetik kilidin de şiparişini geçtim alta linkini bırakacağım. Manyetik 12v 1a ile çalışıyor. Ben 12v 2a adaptör alıp kumanda kontrol sistemine elektrik vericem. Manyetiği de kumanda sistemine bağlıycam ve kumanda ile aç kapa yapıcam. sanıyorum ki olay bu kadar basit. 12v 2a adaptör yeterli olur mu? Yoksa 12v 3a alsam sistem daha rahat mı çalışır?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ertuggrul -- 23 Nisan 2020; 20:33:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• ertuggrul E kullanıcısına yanıt
    İzahını yaptım, 1A yeterliyse (ki sayfada göremedim hatta teknik bilgi adına hiç yazı yok) siz 5A 10A takın rahat çalışmasına veya hızlı çalışmasına hiç etkisi yok o görevini yapar. Bu işi 50kg yükü veya 500kg yükü 3 tonluk kamyonetle taşımanıza benzetebiliriz yakıt masrafı olarak çok birşey değişmez ;).
    Manyetik kilit devamlı kilitli olacaksa; rölenin NC kısmından bağlanır. Yani kilit devamlı kilitli olur, kumanda sinyal alamasa da kilitli kalır. Kapı açılacağı anda kumanda kullanılır sonra yeniden kilitlenir. Ancak kapıya gelen kişi kapıyı itikleyene kadar kumandaya basılı tutma mecburiyeti vardır.

Darbe akım anahtarı denen vavien anahtarların yerini almış olan ve her komut aldığında aç-kapa yapan anahtar bu projeye uygun gibi görünüyor. Bir kere sinyal-elektrik yolladığınızda açıyor. Tekrar sinyal alınca kapatıyorr. Sinyali verdiğiniz anda vaziyeti değiştiriyor. Uzaktan kumanda ile bu mini sistemi yani Darbe Akım Anahtarını kontrol ederseniz, kolay çözersiniz. Pahalı bir ekipman değil.

Bu arada elektronik kilit karşılığı denen, sadece açmak için elektriğe ihtiyaç duyan standart kilit ile aynı geometride ve gayet ucu satılan ürünü de araştırınız. Manyetik kilitteki devamlı enerji harcaması mevzu değil. Manyetik sistm zayıfladıkça ileride daha da fazla elektrik harcayabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karafetva -- 29 Nisan 2020; 23:15:44 >

• İlginiz için teşekkür ederim. Kumandanın bir tuşu ile sürekli elektrik vermek istiyorum diğer tuşuyla elektriği kessin istiyorum. Sadece evden çıkarken elektrik vermek istiyorum kilitli kalması için. Satıcıyla konuştuğumda elektrikçinin birinden buna role bağlatmamı istedi bir şeyler anlattı ama unuttum:) nc de kullanmak istemiyorum sanırım roleyi benim istediğim gibi kullanmam için bağlatıcam. 2 adet 280kg manyetik kullanıcam. Bunların her biri 12 v 1a çekiyor. Ben 12v 5amperlik bir adaptör aldım. Sanıyorum bu ikisini çalıştırmakta sıkıntı yaşamıycam.
    Dediğiniz kilit sistemini araştırdım ona girmek istemiyorum bu benim istediğim sistem evden çıkarken alarm niyetine aç kapa yapacağım ve kafama fazlasıyla yattı:)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Manyetik kilitler devamlı elektrik çekerler. Bağladığınız güç kaynağının devamlı eektrği ile kilitli kalırlar.
    Eğer farklı tip benim de kilit karşılığı dediğim kilitten bahsediyorsanız devamlı elektrik çekmez, sadece açma anında elektrik çeker.

Siz bu manyetik kiliti kullanacaksanız kilitli kaldığı sürece elektrik çekecektir. Siz sadece açacağınız anda elektriği kesmelisiniz. yani kumandadan sinyal geldiğinde manyetiğin elektriği kesilecek. Bu da NC bağlantısı ile olur ilgili rölenin. Sinyal gelince nC bağlantısı açık devre olur elektriği keser.

Ama siz herhangi istediğiniz bir zamanda kilitleyecekseniz ve istediğiniz süre kilitli kalsın sonra açarım diyorsanız, NC bağlantısı yapar sadece kumandaya bastığınız sürece kilitli kalır.

Ama Darbe Akım ANAhtarına bakın bu işe çok uygun. Her sinyal aldığında pozisyon değiştirir. Mesela kumandaya bir bastığınızda açar ve öyle kalır. Sonra bir daha basnca kapar ve öyle kalır. tükenmez kalem gibi her sinyal aldığında açıksa kapar kapalıysa açar.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Söylediklerinizi anladım. Bağlantısını NCden yapıp sistemi kontrol ettim çalışıyor. İnternetten darbe akım anahtarı siparişini de geçtim. Onu da eklediğimde sistem tamam olacak sadece kapıya montajı kalacak. Teşekkürler yardımlarınız için.
  • Darbe akım da gecikme devresi var mı, benzer uygulamalarda gecikme var geçsen de geçmesen de akrt okuttun belli süre sonra otomatik devreye giriyor koruma devam ediyor ;).
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.