Şimdi Ara

Uzay

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
506
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Son günlerde takip ettiğiniz uzay ile ilgili haberler nelerdir ?

• felix var

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ödev için soruyorum acil cevap verirseniz sevinirim ^^
  • quote:

Orijinalden alıntı: Karperi

Ödev için soruyorum acil cevap verirseniz sevinirim ^^

Araştııııır.

Hadi gene artmutu pişireyim bari de sen az dalı salla.

Youtube a gir. Evren yaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DigitalWorld

quote:

Araştııııır.

Sizin bildikleriniz lazım . Bilgisayar dersi için soruyorum . Hoca foruma girip kontrol edecek .
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: DigitalWorld

quote:

Araştııııır.

Sizin bildikleriniz lazım . Bilgisayar dersi için soruyorum . Hoca foruma girip kontrol edecek .

O nasıl ödevmiş yahu. Hocalar da mı anket işine girdi şimdi.

Ne biliyorum.

Evrendeki en parlak şeyin bir gama radyasyonu patlaması olduğunu biliyorum.

Karbon elementinin aslen imkansız bir reaksiyon ile büyük, ama çok büyük yıldızların merkezinde oluştuğunu biliyorum.

Bilinen evrende bildiğimiz kadarı ile yıldızların sonlarının hemen hepsinde bir patlama olmak ile birlikte dağılma - nötron yıldızına dönüşme - mamnetron a dönüşme ( Bu cidden ürkütür beni. Kilometrelerce öteden vücudundaki tüm demiri kan hücrelerini parçalayarak vücudundan söker alır. ) - kara deliğe dönüşme gibi ihtimalleri var.

Bilgisayar simülasyonlarına göre evrenin oluşması imkansız çıkmıştır ve bilim adamları şaşırmıştır. Kısaca evren oluşamaz. Sonra bilim adamları kısaca "peki oluşması için ne gerekir" diye sorduklarında. Karşılarına "Evrende çok daha fazla madde ve madde çekimi olması lazım" Hesaplamaları evrende gördüğümüz maddelerin bütüne oranla sadece %4 olduğunu hesaplamışlar.

Bu kayıp madde hiçbir şey ile etkileşime girmiyor. Ama galaksileri bir arada tutacak çekimi sağlamak için onların etrafını sarıyor. Çekim gücünün ışığı bükmesi ile haritası çıkarılan ama asla kanıtlanamayan bir madde. Adına karanlık madde demişler.

Gene bilim adamları evrenin genişleme hızı yavaşlayacak sanırken git gide hızlandığını fark etmişler. Gene sormuşlar nassı yani ya diye. Ve gene hesaplamalar galaksiler bütünlüğünü korurken birbirinden uzaklaşması için onları itecek çok büyük bir güç olduğunu ortaya koymuş. Buna da karanlık enerji demişler. İşin ilginci kitaplarda hala bu yanlış olarak yazar.

Ya aslına bakılırsa.

Bilim adamları dahi evren hakkında bir şey bilmiyorlar. Şimdiye dek bildikleri her şey yanlış çıktı.

Dünya düz dediler. Yuvarlak çıktı.

Evreni saman yolundan ibaret sandılar. Ama o yıldız sandıkları bazı şeylerin başka galaksiler olduğunu anladılar.

Evreni atomlardan ibaret sandılar. Ama Nötrinolar, Karanlık madde, Karanlık enerji, Anti madde. Pek çok şey karşılarına çıktı. Ki bunları da bildikleri yok. Ellerinde hiçbirinin kanıtı yok. Ama onlar inanıyor.

Yer çekimi kanununu bulan Newton. Dikkat ederseniz "Yer Çekimi" değil. "Yer çekimi kanunu." Zira kendisi yer çekiminin ne olduğunu bilmiyordu. Sadece bir maddenin hangi kurallar çerçevesinde yere düştüğünü biliyordu.

Yer çekimine tanım getirebilen ise yıllar sonra Einstein oldu. Hatta Newton un tanımında ölümcül bir hata vardı. Mesela onun tanımına göre güneş bir anda ortadan kaybolsa dünya anında yörüngeden çıkar. Ama Einstein in tanımına göre bu en az 8 dakika alır. Çünkü Einstein ışık hızını limit olarak koymuştu. Ki bunun da doğruluğu fazlaca görüntülendi.

Yani onlar ne biliyor ki biz ne bilelim. Anca anca onların yalancısıyız.

• Teşekkür ederim. 6. , 7. ve 8. sınıflarda ek olarak Bilişim Teknolojileri dersi görülüyor. Böyle ödevler falan veriyorlar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.