Şimdi Ara

-uzman-ACİL RAID(0) SORUNU -YARDIM- GARİP Bİ SORUN ??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
709
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar iki tane 250 lik diskim var bunları raid(0) yaptım raid setupında sıknıtı yok diskler normal raid olarak gözüküyor ve çalışıyor
    norton ghost tan backupımı kurduğum zaman backup ı diske kopyalıyor fakat boot etmiyor hiç bir hata vermeden boot ediceği yerde siyah ekranda bekliyor dah sonra reset attığımda raidlerden ikisi de yeşil renkli sorunsuzken ikinci disk kırmızı olarak error yazıyordu dedim bi sorun olmuş olabilir temiz bi windows kuruyum dedim tekrardan radi i sıfırladım bölümleri silip yeni bi volume oluşturdum windows u kurdum yüklendi fakat açlışa geçerken windows logosu felan geliyor ve bi süre soora bilgisyar reset atıyor böle bi sorunla karşılaşan varmı yada önerisi olan.

• diskleri ayrı ayrı raid lemeden bir kontrol edin. Hdtune gibi bir programla bad taraması yaptırabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: clarion

diskleri ayrı ayrı raid lemeden bir kontrol edin. Hdtune gibi bir programla bad taraması yaptırabilirsiniz.

DİSKLERİN İKİSİDE SORUN SUZ Bİ ŞEKİLDE KULLANIYODUM HİÇ Bİ BAD SECTOR VS YOKTU ACABA BU RAİDİ KURARKEN FELAN YÜKLEMLER SIRASINDA BAD SETOR YADA Bİ HATA OLUŞMA İHTİMALİ VARMI
  • kurarken hdd leri doğru driverla tanıtmamış olabilirsiniz. birde raid seçeneklerini tekrar gözden geçirin anakart ve hdd marka-modelinide eklersiniz.
  • SAMSUNG 250HJ İKİ DİSKİMDE.
    İŞLETİM SİSTEMİ WIN 7 64 BIT
    DRIVER TANITMIYORUM ÇÜNKİ ZATEN DİKLERİ GÖRÜYOR

ŞİMDİ İKİ TANE SAMSUNG 250 G HARDDİSKİM VAR
    BUNLARI RAİD YAPMAK İSTEDİM. BIOSTAN RAID I AKTİF HALE GETİRDİM.
    RAID IN KENDİ MENUSU GELDİ KARŞIMA BU ARADA INTEL ICHR 'YI KULLANIYORUM.
    ORDAN RAID I SEÇTİM VOLUME OLUŞTURDUM TEK Bİ VOLUME 500GB ŞEKLİNDE.
    DAHA SONRA NORTON GHOST LA ALINMIŞ BACK UP IM VARDI HARDİSKİMİN İMAGE I NORTNGHOST BOOT CD İLE HER ZAMANKİ GİBİ RECOVER YAPICAKTIM
    GİRDİM HARDİSKİ GÖRDÜ RECOVER OLAYINA BAŞLADI SORUNSUZ BİTİRDİ.
    YÜKLMEDEN SONRA SİSTEM YENİDEN BAŞLASRKEN KARŞIMIZA GELEN RAID EKRANINDA DİSKLERİN İKİSİDE YEŞİL Bİ SORUN GÖZÜKMÜYOR
    DAHA SONRA WİNDOWS UN BAŞLAMASINA GEÇERKEN LOADING OPERINTG SYSTEM DIO VE ORDA KALIYOR
    DEDIM BELKI NORTONGHOST RAIDLE UYUMLU DEĞİLDİR ESKİ SİSTEM RAİD OLMADIĞI İÇİN TEMİZ Bİ WİNDOWS KURUYUM DEDİM
    TEKRARDAN RAID SETUPINA GİRDİM GİRERKEN NORMALDE İKİ DİSKTE YEŞİL İKEN İKİNCİ DİSK KIRMIZI OLMUŞ VE ERROR YAZIYODU
    NEYSE GİRDİM RAID SETUPINA VOLUME LARI SİLDİM TEKRARDAN SIFIRDAN VOLUME OLUŞTURDUM.
    WİNDOWS CD Sİ İLE BOOT ETTİM WİNDOWS U KURDUM
    DRIVER FELAN TANITMADAN DİREK HARDİSKİ GÖRDÜ 500GB OLARAK HERALDE OTOMATİK OALRAK TANIDI.
    KURULUM BİTTİ WİNDOWS BAŞLARKEN LOGO GELİYO HARDDISK ÇALIŞIYOR İŞLEM HALİNDE BELLİ Bİ SÜRE SONRA DURUYOR VE RESET ATIYOR.
    DEDİM ACABA DİSKLERDEN BİRİ ARIZALIMI RAIDI IPTAL ETTİM DİĞER DİSKİN KABLOSUNUDA SÖKTÜM NORMAL ESKİ Sİ GİBİ SATA OLARAK HERZAMAN YAPTIĞIM RECOVER İŞLEMİNİ YAPTIM.
    SONUÇ GENE AYNI LOGO DA TAKILIP KALIYOR VE RESET ATIYOR SİSTEM.
    DİĞER DİSK İÇİNDE AYNISINI DENEDİM AMA ONDAD DEĞİŞEN BİŞEY OLMADI ODA RESET ATIYOR WİNDOWS LOGOSUNDA.

BU ARADA RAID Lİ İKEN İKİ TANE VOLUME OLUŞTURDUM OLUŞTURDUĞUM VOLUME LARDAN BİRİNE KURDUM GENE AYNI ŞEYLE KARŞILAŞTIM.

ARTIK ÇALIŞAN SİSTEMİMDE ÇALIŞMIYOR =)) RAID SEVDASI NE İŞLER AÇTI BAŞIMIZA BAKALIM NASI ÇÖZÜCEZ

• raid yaparken mbr kaydını değiştirir sistem.
    söylelidiğin doğrudur eski sistemin tek hdd olduğu için imajda sorun yaşayabilirsin.
    son olarak geri dönüştürme işlemi yaparken önce hdd leri sisteme tak eski raidli olduğu gibi aynı kablolara.
    sonra raid i boz biostan ve öyle tek tek kullanmayı dene
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Garip bir sorun yardım lütfen
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.