Şimdi Ara

Uzman Çavuş olarak kalmayı düşünüyorum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
616
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Kısaca başladığım koronadan dolayı bitti.Askerliğimi sürekli erteliyordum , artık bir amacım kalmadı.

Uzman çavuş olarak kalmak gerçekten bu kadar kötü mü ?

Kpss astsubay olarak kalmayı düşünüyorum öncelikle.Fakat olmaz ise uzman çavuş.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• yazık

• yoo çok iyi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • kpss den astsubay kal kardeşim, kazanabiliyorsan hvkk, dzkk kazan, kk. ve jgk. adamı yorar.

• Uzman çavuş olduktan sonra pişman olacaksın olduğun zaman bunu cevapla

• quote:

Orijinalden alıntı: ressi1

kpss den astsubay kal kardeşim, kazanabiliyorsan hvkk, dzkk kazan, kk. ve jgk. adamı yorar.

Hocam bilginiz var mı ? kPSS girdim bu sene puan yetiyor.

• Lise mezunu değilsen neden uzman çavuş ? min astsubaylık dene puanlar çok yüksek değil diye biliyorum ama mülakatlar hakkında bilgim yok, Polislik neden düşünmedin

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Valla kal knk, Counter oynarsın bol bol

• Bence yapma ama yinede sen bilirsin, ben olsam sokakda çöpden kağıt toplayıp satarım ama yinede gitmem.Oraya git bir askerlik yap zaten ne demek istediğimi anlarsın.Öyle elinde silah askercilik oynayacağını sanıyorsan ortamlarda havan olacağını sanıyorsan veya iyi bir geleceğin düzenli bir hayatın olacağını iyi para yapacağını sanıyorsan yanılıyorsun.Oradaki üstlerin baskısı siniri stresi çürütecek bedenini, aldığın parayı kullanabileceğin bir zamanında olmayacak ve düzenli bir ailen olmayacak hep uzakta olacaksın sevdiklerinden.Çok insan gördüm orada hatta stresden ağlayanını bile gördüm.Çok şey var aslında bu konuda söyleyebileceğim yüzyüze olsak anlatırım sana ama neyse, anladın sen neden konuşamadığımı.

• uzman olursan her iş sende astsubay olursan masa başı işler sende kendi tarzına göre düşün

• quote:

Orijinalden alıntı: timucinkalorifer

Hocam bilginiz var mı ? kPSS girdim bu sene puan yetiyor.

Alıntıları Göster

Liseden sonra subaylığı çok zorlamıştım. Mülakat aşamalarında baya bilgiliyimdir ama genel meslek olarak tavsiye etmem, uzmanlarda-astsb.'da ordunun bel kemikleri en ağır yükü onlar çekiyor.

• Yani 1 ay bedelli yaptım olacaksan en kötü tek yıldız teğmen olacaksın.

Gerisi erden hallice gibi geldi bana.
  • Kardeşim vatandaşlık maaşı geliyor gidip dağda bayırda Yakma gençliğini
  • 21 sene evvel teskere bırakıp orduda subay kalmak gibim bir hayalim vardı

hatta bu hayal uğruna kanadaya yerleşme teklifini bilem geri çevirdim

ama yedek subay deel de poşet olarak askere aldıklarında hayallerim yıkılıverdi  

• Askerdeyken üst tertiplerin söylediği bir laf vardı: Askerde tezkere bırakacağıma sivilde sürünürüm daha iyi...

Askeriyenin havasına tatmayan bir acemiye askerlik, uzaktan çok tatlı ve masum görünür.. Ama kapıdan içeri girdikten sonra hapı yuttuğunu anlarsın amma iş işten çoktan geçmiştir..

Benim subay birader, şimdi köpekler gibi pişman subay olduğuna... Kimse onu zorlamadığı ve kendi hür iradesi ile bu seçimi yaptığı için kimseye de çatamıyor, suç atamıyor

• dekareme kullanıcısına yanıt
    neden hocam? memnun olmadığı konular neler?
  • Her işin zorluğu var. Uzmanlığın zorluklari elbette çok. Genel olarak askerlikten bahsedecek olursam gittigin yere gore degisir ancak sozlesmeli er haric nerrdeyse en alt kademedeki asker olursun. Kisaca onune geken sana emir verir (sicil amirin degilse kimsenin dedigini yapmak zorunda degilsin o ayru resmi olarak hakkin) ama sorumlulugun üstüne zimmetli bir tufek birkac baska materyal olur. Basin agrimaz isini yaparsin gozun arkada kalmaz. İşin mesakkatli olacak, sadece parasina aldanmamak lazim. Arkadaslarin amirlerin arasinda sinir harbi yasayabilirsin yuksek ihtimalle ama unutmamalisin ki kolay para yok. Biz saat 5'e 5 kala mesaiden cikiyoruz diye amirimiz -yarbay- binbasiya astegmenlerin tegmenlerin onunde milletin icinde kizdi. Yani askeriyede ayar yemeyecegin bir makam yok uzman olma astsubay ol astsubay olma subay ol bunun sonu yok. Olabilirsen tabii ki en yuksek olana gir. Her sey gonlunce olsun. Ama uzman olursan sozlesmeni bekler cok sikarlarsa ayrilirsin sozlesmen bitince boyle bir avantaji var. Askeriyeyi kotuleyemem sadece iyiler de var kotulde (sorumluluklarini yerine getirmeyen, catacak yer arayan vs)

• quote:

Orijinalden alıntı: askmeafavour

neden hocam? memnun olmadığı konular neler?

Çünkü ona askerlik, uzaktan çok tatlı, maceralı ve hoş görünüyordu.. Fakat subay olunca hanyayı konyayı gördü amma iş işten çoktan geçmişti.. Kısaca özgür değilsin askeriyede.. Sivilde sürünsen bile özgürsün.. Özgürlük gibisi yoktur..

Ben damdan düştüğüm için seni uyarayım şimdiden.. Ben de, tezkere bırakırım askeriyede kalırım diye düşünmüştüm ve tecili kaldırıp koşa koşa askere gitmiştim; çok değil daha bir hafta dolmadan "burda, yani asker ocağında bir ömür değil, 1 hafta bile yaşanmaz" demiştim amma iş işten çoktan geçmişti.

Mesleği askeriye olanlara, uzman çavuşlara göre kendimi çok şanslı hissediyordum çünkü onların şafağı yoktu ama benim vardı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dekareme -- 1 Aralık 2020; 13:18:56 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.