Şimdi Ara

UZMAN SORUSU :Asus P4P8X ve Bu karta Uygun Ram İle İlgili

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
393
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Benim anakartım Asus P4P8X, 256 mbs kingston ram kullanıyorum ve rami 1024 e upgrade edicem birde upgareden sonra anakartın Dual Channel özeliğindende yararlanmak istiyorum. Asusun sitesinde anakartın şu özelliğini gördüm; -Memory : 4 x 184-pin DIMM Sockets support max. 4GB 2700/2100 non-ECC DDR SDRAM memory Dual Channel Memory Architecture- bu bilgilerden sonra sorularıma geçim;

1- PC 3200 yazan ramler benim anakartımla çalışmazmı ? Yoksa tam verimlemi çalışmaz ? Yada hiç fark etmez mi ?

2- Kingston PC 3200 1 GB DDR-400 MHz-PC 3200 - CL 3 - (512MB x 2 DUAL) - Boxed bu Ram benim anakartımda çalışırmı ? 512 x 2 Dual ibaresi iki ayrı 512 MB ramimi ifade ediyor yoksa tek bir 1 gb lık ramin dual özellikte çalıştığınımı ifade ediyor ?

3- Yukardaki rame alternatif Kingston PC 3200 512 MB DDR-RAM 400 MHz olarak görünüyor ve dual özellikten yararlanabilmek için bu ramden iki tane almam lazım ancak bu ramde herhangi bir dual ifadesi yok yani bundan iki tane takınca yine dual özellikten yararlanmış olurmuyum ?

4- Son sorumda şöle ikisi arasında fiyat olarak pek bir fark olmuyo sonuçta ben 1nci seçenekteki rami almayı düşünüyorum ancak benim anakartımla stabil çalışıp çalışmıycağı konusunda emin değilim (PC 3200 ibaresi yüzünden) şimdi 2nci seçeneğimi seçmeliyim yoksa 3nci seçenekmi ? Yoksa her iki seçenekde yer alan PC 3200 ibaresi yüzünden bir 3ncü seçeneğemi yönelmeliyim ?

Kısaca şu PC 3200 ibaresinin bir sorun çıkarmıycağından emin olsam direkt alıcam ramleri ama bir türlü emin olamıyorum ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi magicstig -- 12 Mayıs 2005, 0:16:08 >

• 1-bende de aynı anakart var ve 4 tane 512mb pc3200 kingston ram var sorunsuz çalışıyor.2-iki ayrı 512mb ram anlamında ikisini dual olarak kullanabilirsiniz ve sizin anakartta çalışır3-eğer frekansları aynı ise iki adet 512mb ram dual çalışır birde ram üzerindeki chiplerin markasının da aynı olması iyi olur. 4-kingston veya twinmos olabilir hangisinin daha iyi olduğu hala tartışılıyor.bence ikisi de kaliteli
  • İşte aradığım cevap budur ya nasıl içim rahatladı anlatamam çok saol

Son olarak yazdığım ramlerden hangisini almalıyım ?

Kingston PC 3200 1 GB DDR-400 MHz-PC 3200 - CL 3 - (512MB x 2 DUAL) - Boxed

Kingston PC 3200 512 MB DDR-RAM 400 * 2

Bunu şundan soruyorum birince CL 3 falan yazıyo bunlan ilgili bir bilgim olmadığından ne gibi bir fark yaratacağı konusunda bilgim yok şimdi sırf CL 3 yüzünden sorun çıkması çok koayr =)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi magicstig -- 12 Mayıs 2005, 0:43:24 >
  • Bu forumda herkesin cevaplayabileceği bir topic... Ama uzman olmadığım için sessiz kalmayı tercih ediyorum...
  • Senin gibi alıngan bi tipden cevap alıp aydınlanmadığım için ne kadar mutlu olduğumu sölesem az olur sanırım
  • quote:

Orjinalden alıntı: magicstig

Senin gibi alıngan bi tipden cevap alıp aydınlanmadığım için ne kadar mutlu olduğumu sölesem az olur sanırım

Ne mutlu sana...
  • ilk seçenekteki dual rami alsan iyi olur.cl3 soruna gelince bu rakam ramin tepki süresi.cl2.5 olanı da var ama biraz daha pahalı.eğer overclockla uğraşmıyorsan cl3 alman uygun olur.bendekiler de cl3.ama ileride ramlere overclock yaparım dersen cl2.5 almalısın.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Tamamdır ciaagent tam olarak sorunumu çözdün hiç bir soru işareti kalmadı aklımda çok teşekkür ederim. Dediğin gibi oc ile uğraşmadığımdan dolayı ilk seçenekteki ramleri alıcam tekrardan çok saol ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi magicstig -- 12 Mayıs 2005, 1:08:22 >
  • O zaman bize hayırlı olsun demek düşer..
  • quote:

Orjinalden alıntı: magicstig

Tamamdır ciaagent tam olarak sorunumu çözdün hiç bir soru işareti kalmadı aklımda çok teşekkür ederim. Dediğin gibi oc ile uğraşmadığımdan dolayı ilk seçenekteki ramleri alıcam tekrardan çok saol ...

rica ederim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.