Şimdi Ara

Uzman Tavsiyesi İstiyorum (Kombi-Acil)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
1
Favori
6.056
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu konuda deneyimli, bilgili, tecrübeli kombi uzmanı arkadaşların tavsiyesine ACİL olarak ihtiyacım var. Çünkü doğalgaz bina girişine kadar çekildi ve bayram sonrası bina toplantısı olacağı için tadilata girilme kararı alınacak. Bina iç tesisat ortak ama daireler bağımsız olarak çekjilecek.

Yer: Siirt' in Kurtalan İlçesi
    Alan: 120m2 net
    Bina Yaşı: 3
    Yalıtım: Dış cephe
    Oda Sayısı: 2+1
    Kombi durumu: Balkon
    Petek: 5+1 petek (1 mutfak-1yatak odası-1çocuk odası-2 oturma odası-1 banyo )
    Tesisat: Her peteğe ayrı sıcak ve soğuk su boru hattı, dirseksiz. Boru kalınlığı konusunda tam emin değilim. Peteklerin boru tesisatında dış manto bulunmakta. (boru içinde boru)

**Kış şartları çok ağır değildir. Genellikle yağmur durumu söz konusu, fırtına pek yaşanmaz, kar yağışı 23 yıldan sonra en son geçen kış yaşandı. :)
    **Kombi bağlantılarını mutfak balkonunda
    **Balkon ile mutfak arasındaki duvar tek örüm tuğla ve yalıtımı yok.
    **Kaç peteğe termostatik vana takılmalı veya oda termostatınımı kullanılmalı

Şunu belirtmek isterim. Bulunduğum yerde elektrik dalgalanması ve kesintisi sürekli olmaktadır. Bir kaç yerde düşük ve voltaj dalgalanmalarından etkilenmeyen iki marka okudum. Bunlardan biri ECA diğeri Demirdöküm.

Bu şartlara en uygun, tercih edilmesi gereken kombi, petek vanası olarak görüşlerinizi belirtirseniz sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FoxPark -- 21 Temmuz 2014; 14:56:13 >

• Yaşadığınız yer ilçe olduğundan dolayı , servis durumunu gözönüne alın derim.
    Hangi kombi sorusu normalde bütçe ile ilgiliyken,sizin durumunuzda hem bütçe hem servis hizmetlerinin
    Durumu ile de ilgilidir.
    Forumda DD nitromix çok beğenilen bir marka/modeleri.bulunduğunuz ilçede yetkili servis varsa,gönül rahatlığı ile alabilirsiniz.

Elektrik dalgalanması varsa kesinlikle kombi regulatörü alın.100 TL civarındadır.internetten alıp kendinizde takabilirsiniz.
    Volkan dalgalanmaları ana karta zarar verir ve bu durum garanti kapsamına girmez.bu yüzden kesinlikle regülatör alın.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • realgs kullanıcısına yanıt
    Servis durumu da önemli bir etken ve sizinle hemfikirim. Forumda DD nitromix ile alakalı bir konuyu okudum kötü ürün çok yakar gibi bir ibare bulamadım.

Regülatör konusunda zaten o evim için olmazsa olmazı, malum burada o kadar çok kaçak elektrik kullanımı var ki anlatılmaz. Ben ve benim gibi apartman dairesinde oturanlar zaten bu konuda kanser olma aşamasındayız çünkü milletin kaçağının bedeli faturamıza yansıyor.

Belirttiğim durumlara istinaden nokta atışı bir kombi tam marka ve modelinin olabileceği bir tavsiye gerekli.
  • FoxPark kullanıcısına yanıt
    merhaba
    elektrik voltaj dalgalanmalarından bütün kombiler etkilenir ve garanti koşullarında olası anakart değişimleri bu sebepten dolayı garanti kapsamına alınmaz,elektrik dalgalanmalarından etkilenmeyen kombi modeli yok
    bu yüzden mutlaka kombi regülatörü kullanın
    ayrıca siirt'te şebeke suyu kireçli ise kombinin kullanım suyu eşanjörünü korumak için isteğe bağlı olarak kombinin soğuk su girişine ekosu kireç önleyici kelepçe ve eğer kalorifer tesisatınız oksijen bariyersiz tesisat ise isteğe bağlı olarak çamur ayırıcı taktırabilirsiniz,bu yazdıklarım genelde yaygın olmayan ama kombinin ömrünü arttıran uygulamalardır

kombi olarak f/p kategorisinde baymak falke condense öneririm cihaz premix yoğuşmalı ve modülasyon aralığı geniştir %19,5 - %100
    minimum ısıl gücü 4.7kW

kombinin marka modeli yanında siirt bölgesinde servis yapılanması en düzgün kombi markalarını da belirtirseniz alternatif kombi seçeneklerinde değerlendirme yapılır ama eviniz yalıtımlı olduğu için her durumda PREMİX yoğ cihaz almanızı öneririm

termostatik vanalar ise kombiden itibaren radyatörlerin dağılımlarına göre takılmayacak trv vanalar değişkenlik gösterir
    banyodaki havlupan ve varsa koridor/hol bölgesinde eğer burada radyatör yoksa kombiye en uzak zor ısınabilecek radyatöre termostatik vana takılmaz toplamda banyodaki havlupan ve kombiye en uzak 1 radyatöre normal vana takılır diğer kalan radyatörlerin hepsine piyasanın en kaliteli termostatik vanası danfoss ra 2000 (gaz sensörlü) trv vana öneririm.piyasadaki diğer trv vanalar sıvı sensörlüdür 21-22dk tepki gösterir,danfoss ra 2000 ise gaz sensör sayesinde 13dk tepki gösterir
    oda termostatı kullanmak isterseniz kombiye uzak bir noktaya koridor gibi bir referans ve evin genel derecesini yansıtabilecek bir bölgeye takılır
    alacağınız kombiye göre oda termostatı tercihi yapabilirsiniz kombiniz oda sıcaklığına göre modülasyon özelliğinde çalışıyorsa modülasyonlu oda kumandası yok eğer on/off OT istiyorsanız hassasiyeti en az 0,5c kaliteli dijital oda kumandası

• disintegration kullanıcısına yanıt
    Regülatör konusundan sorun yok %99 alınacak.

*Siirt merkez şubede ki şebeke suyu da kireçli bulunduğum ilçe (kurtalan) buranın suyu daha çok kireçli.
    *Kalorifer tesisatının hangi tür tesisat olduğunu bilmiyorum. Resim eklerim, tabi anlaşılıyor ise.
    *Siirt bölgesinde DD, ECA ve Bocsh markalarına ait servis noktaları mevcut ve satış bayileride mevcut.
    *Banyoda havlupan mevcut ama ara koridorda petek yok.

Termostatik vana konusunda en çok ısınan odaya takabilirim. Zaten ev 2+1 olduğu için odaların ısınması hemen hemen aynı. Salon ve y.o. doğu cephede güneş görüyor. Güneş gören iki oda olduğu için termostatlı vana takmak mı mantıklı olur yoksa oda termostatı mı?

Birde ricam önerdiğiniz ürüne ait bir link verilebilirse karşılaştırmam açısından daha iyi olacaktır. Çünkü baymak falke condense var birde baymak falke condense premix dediğiniz model çıkıyor ve farklı fiyatlara sahipler.

• quote:

Orijinalden alıntı: FoxPark

Regülatör konusundan sorun yok %99 alınacak.

*Siirt merkez şubede ki şebeke suyu da kireçli bulunduğum ilçe (kurtalan) buranın suyu daha çok kireçli.
    *Kalorifer tesisatının hangi tür tesisat olduğunu bilmiyorum. Resim eklerim, tabi anlaşılıyor ise.
    *Siirt bölgesinde DD, ECA ve Bocsh markalarına ait servis noktaları mevcut ve satış bayileride mevcut.
    *Banyoda havlupan mevcut ama ara koridorda petek yok.

Termostatik vana konusunda en çok ısınan odaya takabilirim. Zaten ev 2+1 olduğu için odaların ısınması hemen hemen aynı. Salon ve y.o. doğu cephede güneş görüyor. Güneş gören iki oda olduğu için termostatlı vana takmak mı mantıklı olur yoksa oda termostatı mı?

Birde ricam önerdiğiniz ürüne ait bir link verilebilirse karşılaştırmam açısından daha iyi olacaktır. Çünkü baymak falke condense var birde baymak falke condense premix dediğiniz model çıkıyor ve farklı fiyatlara sahipler.

http://baymak.com.tr/tr/urun/falke-condense-serisi-premix-teknolojili-yogusmali-kombiler
    http://www.akakce.com/kombi/en-ucuz-baymak-falke-condense-24-fiyati,380735.html

kombinin devir daim etmesi için 1havlupan+1radyatöre trv vana takılmamalıdır tabi bu durum değişkendir ve evlerin büyüklüğüne göre istisnaları vardır
    mesela dubleks büyük bir evde 2 banyo vardır 2 küçük boy havlupan devir daim için yeterlidir
    ama özellikle 2+1 gibi dairelerde kalorifer tesisatında dönen tesisat suyunun rahat sirküle olması gerekir,çünkü tesisat büyük değildir,
    termostatik vana bulunduğu odadaki sıcaklığı referans alarak radyatörü kapatır,bu şekilde ne kadar trv vana takıldıysa o radyatörlerin hepsi kapanır kombi trv vana takılı olmayan 2 radyatör (veya 1havlupan+1radyatör) için çalışmaya devam eder
    oda termostatı ise kablo veya wi-fi (kablosuz) ile kombiyle iletişime geçerek set edilen derecede kombinin pompası susturur yani kombi durur ve set edilen dereceden yarım derece düştüğünde (bazı gelişmiş modellerde 0,2 bazı ilkel oda termostatlarında 1c) kombiyi tekrar çalıştırarak set edilen dereceye getirir bu döngü bu şekilde devam eder
    evdeki ısı kayıplarına göre de bu susma süresi bazen birkaç dk,bazen yarım saat olurken bazı durumlarda birkaç saat olabiliyor bu tamamen iç sıcaklık ile dış sıcaklık arasındaki farka göre değişir,kombi sustuğu zamanda doğal olarak radyatörler soğur
    bu durumda bazı insanlarda psikolojik olarak üşüme hissi uyandırır bazı insanlarda uyandırmaz bu kişiye göre değişir
    oda termostatı ne kadar çok kombinin pompasını susturursa tasarruf o kadar çok artar,burada dikkat edilmesi gereken 2 şey var
    oda termostatı kombiye uzak bir noktaya evin genel derecesini yansıtabilecek bir yere monte edilmelidir
    bazı insanlar oda termostatını kombinin dibine kablo evde görünmesin diye monte ederler,oda termostatı da kombiye yakın olduğu için erken kapanır bu şekilde evin ön bölümü sıcak olurken arka odalar daha ısınamadan kombi kapandığı için odalar arasında sıcaklık farkı oluşur evde sıcaklık homojen dağılmaz,arka odalar soğuk kalır evin önbölümü 22c olurken arka odalar 20-21c kalabiliyor

termostatik vana+oda termostatı kombinasyonu yapıldığı gibi sadece termostatik vanalar (2radyatör hariç) kombinasyonu da yapılabilir bu sizin tercihinize kalmış

ekosu kireç önleyici kelepçe 4 yıldır kullanıyorum son derece memnunum kesinlikle öneririm,kombinin kullanım suyu eşanjörünü kireçten korur

Uzman Tavsiyesi İstiyorum (Kombi-Acil) Uzman Tavsiyesi İstiyorum (Kombi-Acil)

oksijen bariyerli boru kullanılmadıysa hava ayırıcı ve çamur ayırıcı kullanmakta fayda var,çünkü bu tesisatlarda zamanla yapay çamur oluşur ve kombinin parçaları uzun vadede bozulur ama kullanıcıların %99'u buna önem vermez

evde radyatörler takıldıysa radyatör ile duvar arasında en az 15cm mesafe varsa yatay köşe (uk tip) danfoss ra 2000 öneririm,trv vana radyatör ile paralel uzandığından evde yürürken çarpma kırma riski daha az olur,gaz sensörlü yapısıyla piyasanın en iyi ürünüdür çok memnun kalacaksınız

Uzman Tavsiyesi İstiyorum (Kombi-Acil) Uzman Tavsiyesi İstiyorum (Kombi-Acil) Uzman Tavsiyesi İstiyorum (Kombi-Acil)

baymak falke condense haricinde eca confeo premix ve bosch classic condense öneririm
    her iki cihaz kaliteli sorunsuz ve premix yoğuşmalıdır,bosch classic condense alırsanız yanında mutlaka kendi "modülasyonlu oda kumandası" bosch fr 10 öneririm zira gelişmiş elektronik kart yazılımı sayesinde, cihaz oda sıcaklığına göre modülasyon alanında çok stabil çalışıyor,bu alanda buderus/bosch grubu başarılıdır
    bosch classic condense+bosch fr 10
    http://www.bosch-climate.com.tr/bosch-urunler/kumanda-uniteleri/inside-temperature-controls/fr-10.html
    http://www.bosch-climate.com.tr/files/ODA_KUMANDALARI_TR.pdf

eğer oda termostatı kullanmak istemiyorsanız,termostatik vanalarla kombi kendi dönüş suyu modülasyonuna göre çalışsın kombi kapanmasın,petekler soğumasın sadece termostatik vana takılı olan odalar kapansın diyorsanız bosch classic condense önermem çünkü cihazın modülasyon aralığı baymak falke condense kadar geniş değildir,cihaz daha geniş aralıkta çalışıyor

• baymak falke condense:

50c - 30c işletmede minimum ısıl güç tüketimi 4.7 kw ...........> modülasyon aralığı %19,5 - %100

http://baymak.com.tr/UserFiles/ProductDocument/2.Montaj%20ve%20Kullanma%20K%C4%B1lavuzu715.pdf

bosch classic condense:

http://www.bosch-climate.com.tr/files/201302211100090.3000%20kklavuz.pdf

50c – 30c işletmede minimum ısıl güç: 8kw..............> modülasyon aralığı: %37 - %100

eca confeo premix:

http://www.ikramuhendislik.com/katalog/confeo.pdf

50c – 30c işletmede minimum ısıl güç: 7.3 kw .......................> modülasyon aralığı %30 - %100

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    acilen saat tamirci tavsiyesi
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    İlginize alakanıza çok teşekkür ederim. Şimdi bu durumu özetlersek;

*Alınacak kombi: Baymak Falke Condense 240 Fİ 24kw Yoğuşmalı Kombi
    *Kumandası:FR 10 (FR100 özellik olarak daha kapsamlı sanki daha iyi gibi )
    *TRV :Gaz Sensörlü Radyatör Termostatı DANFOSS

Resimdeki gibi, kumandayı hole koymayı düşünüyorum çünkü evin tam orta noktası, trv' yı ise oturma odasına koymayı düşünüyorum çünkü aradaki oda olduğundan daha cabuk ısınır. Çünkü ana cadde üzerinde olmadığından bu oda sadece sokağa bakmakta. Salon direk doğu cephesi ve ana cadde üzerinde önü açık. Benzer durumda olan Y.O.

Böyle bir sonuç çıkarabilirmiyiz? Birde kireç önleyici ile ilgili internette bir yer bulamadım. Resimlerde görünen üründen.

Evin kabaca planı;

Peteklerde kullanılan tesisata ait bir resim. Nasıl bir malzeme olduğunu bilmediğim için;

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FoxPark -- 28 Ağustos 2014; 11:46:08 >

• bosch fr 10, baymak falke condense ile uyumlu değildir,baymak falke condense için kablolu kaliteli dijital oda kumandası olarak 0,2 hassasiyet kalibrasyon ayarlı piyasanın en iyi oda termostatlarından siemens rev24 öneririm, siemens rev 24'ün kablolu ve kablosuz modelleri vardır kesinlikle öneririm
    http://www.odatermostati.org/siemens-oda-termostati.html

daha f/p dijital oda kumandası olarak danfoss tp 5001 modelini öneririm yine kablolu ve wi-fi (kablosuz) modelleri mevcut

http://www.odatermostati.org/danfoss-oda-termostati.html

eklediğiniz resime göre,kombi balkonda olacağı için mutfak, kombiye çok yakın olduğu + ocakta yemek pişeceği için ortam sıcaklığı çok artacak,bunu dengelemek için trv vana takılacak en ideal yerlerin başında mutfak gelir
    yerinizde olsam yatak odası ve banyo hariç kalan radyatörlerin hepsine danfoss ra 2000 trv vanalar taktırırdım ve holün ortasına da dijital oda kumandası

termostatik vanaların ayarını,oda termostatından yarım veya 1c aşağıya ayarlanır,bu şekilde tasarrufunuz maximum seviyeye çıkar,kombiye yakın mutfak ve oturma odasının radyatörleri daha önce kapanacağı için kapalı devre tesisat suyu hemen uzak odalara yönlenecek bu şekilde evde sıcaklık daha homojen dağılacak ve arka odaların ısınması daha stabil olacak

ekosu kireç önleyici kelepçe koçtaş ve benzeri yapımarketlerinde satılır,koçtaştan almıştım ve birçok kombiye uyguladım,koçtaşın internetten satışı varsa buradan alabilirsiniz

http://ekosu.com/?page_id=82

tesisatınız mobil sistem,borular pex-b kılıflı boru resimdeki mavi boru dönüş borusudur radyatörün diğer tarafındaki kırmızı boru ise gidiş borusudur
    yalnız radyatörler alttan bağlandıysa en kötü bağlantı şekli alttan bağlantıdır çünkü radyatöre giren tesisat suyunun bir kısmı daha radyatörde dağılamadan çıkış vanasından çıkar ve dönüş suyuna katılır

danfoss ra 2000 (gaz sensörlü) kafa+gövde

https://www.termostatikvana.com/gaz-sensorlu-termostat/detay/avfBBpv98uo=|
    https://www.termostatikvana.com/yatay-kose-uk-termostatik-vana-govdesi-danfoss/detay/B1isyBFLHZo=|

resimdeki gibi alttan bağlantı yapıldıysa bağlantıları değiştirip çapraz bağlantıya dönüştürün ve kırmızı boruların olduğu üstteki vanadan termostatik vanaları bağlayın

alttan bağlantı (en kötü bağlantı şekli)

krom çubuk ile alttan bağlantıdan çapraz bağlantıya dönüştürme

• quote:

Orijinalden alıntı: disintegration

bosch fr 10, baymak falke condense ile uyumlu değildir,baymak falke condense için kablolu kaliteli dijital oda kumandası olarak 0,2 hassasiyet kalibrasyon ayarlı piyasanın en iyi oda termostatlarından siemens rev24 öneririm, siemens rev 24'ün kablolu ve kablosuz modelleri vardır kesinlikle öneririm
    http://www.odatermostati.org/siemens-oda-termostati.html

daha f/p dijital oda kumandası olarak danfoss tp 5001 modelini öneririm yine kablolu ve wi-fi (kablosuz) modelleri mevcut

http://www.odatermostati.org/danfoss-oda-termostati.html

eklediğiniz resime göre,kombi balkonda olacağı için mutfak, kombiye çok yakın olduğu + ocakta yemek pişeceği için ortam sıcaklığı çok artacak,bunu dengelemek için trv vana takılacak en ideal yerlerin başında mutfak gelir
    yerinizde olsam yatak odası ve banyo hariç kalan radyatörlerin hepsine danfoss ra 2000 trv vanalar taktırırdım ve holün ortasına da dijital oda kumandası

termostatik vanaların ayarını,oda termostatından yarım veya 1c aşağıya ayarlanır,bu şekilde tasarrufunuz maximum seviyeye çıkar,kombiye yakın mutfak ve oturma odasının radyatörleri daha önce kapanacağı için kapalı devre tesisat suyu hemen uzak odalara yönlenecek bu şekilde evde sıcaklık daha homojen dağılacak ve arka odaların ısınması daha stabil olacak

ekosu kireç önleyici kelepçe koçtaş ve benzeri yapımarketlerinde satılır,koçtaştan almıştım ve birçok kombiye uyguladım,koçtaşın internetten satışı varsa buradan alabilirsiniz

http://ekosu.com/?page_id=82

tesisatınız mobil sistem,borular pex-b kılıflı boru resimdeki mavi boru dönüş borusudur radyatörün diğer tarafındaki kırmızı boru ise gidiş borusudur
    yalnız radyatörler alttan bağlandıysa en kötü bağlantı şekli alttan bağlantıdır çünkü radyatöre giren tesisat suyunun bir kısmı daha radyatörde dağılamadan çıkış vanasından çıkar ve dönüş suyuna katılır

danfoss ra 2000 (gaz sensörlü) kafa+gövde

https://www.termostatikvana.com/gaz-sensorlu-termostat/detay/avfBBpv98uo=|
    https://www.termostatikvana.com/yatay-kose-uk-termostatik-vana-govdesi-danfoss/detay/B1isyBFLHZo=|

resimdeki gibi alttan bağlantı yapıldıysa bağlantıları değiştirip çapraz bağlantıya dönüştürün ve kırmızı boruların olduğu üstteki vanadan termostatik vanaları bağlayın

alttan bağlantı (en kötü bağlantı şekli)

quote:

Petek bağlantısı resimdeki ile aynıdır.

@realgs DD nitromix önermiş, sizin önerdiğiniz (baymak falke condense) ile arasında bir fark var mı?

*TRV konusunu da dediğiniz şekilde yapıyorum. 4 adet danfoss ra 2000 (gaz sensörlü) kafa+gövde
    *Oda termostatı için de wireless olan modeller biraz tuzlu gibi, kablolu daha mantıklı fiyat açısından. Evin içinden kablo dolaşmaması için elektrikçi yardımıyla elektrik kablo kanallarından geçirirsek, bir sorun teşkil eder mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FoxPark -- 22 Temmuz 2014; 13:10:12 >

baymak falke condense,dd nitromix'e göre minimum ısıl gücü daha düşük ve modülasyon aralığı çok daha geniştir
    ayrıca baymak falke condense'te cold burner door teknolojisi vardır cihaz net 44kilo olup çift kasalıdır ve yanma odası daha verimli yanar

iyi bir elektrikçi ile kablo kanallarından görüntü kirliliğine neden olmadan oda termostatı bağlanabilir yeterki bağlantıda sorun olmasın
    bu şekilde oda termostatı bağlayan arkadaşlar vardı forumda

baymak falke condense:

50c - 30c işletmede minimum ısıl güç tüketimi 4.7 kw ...........> modülasyon aralığı %19,5 - %100

http://baymak.com.tr/UserFiles/ProductDocument/2.Montaj%20ve%20Kullanma%20K%C4%B1lavuzu715.pdf

demirdöküm nitromix p24:

http://www.demirdokum.com.tr/upload/Kutuphane/97/Nitromix%20Kullan%C4%B1m%20K%C4%B1lavuzu.pdf

50c – 30c işletmede minimum ısıl güç: 6,5kw .................> modülasyon aralığı %26 - %100

•  Uzman Tavsiyesi İstiyorum (Kombi-Acil)
    Forumu okudukça daha fazla bilgi ediniyor insan fakat, ekstra malzemelerde türüyor.

*Bunlardan bir tanesi GK çıkış vanası diye bir çok kişi kullanılması konusunda tavsiye etmiş. Birde kombi altı giriş çıkış vanasının mutlaka metal olması gerektiğini yazmış.

Şimdi bu konulara çok ciddi bir bilgi ve tecrübem olmadığı için önerilen bu malzemelerin tam adı modeli nedir nereden bulabiliriz acaba. Daha sonra genel bir toparlama yapıp listeyi hazırlamam gerekli.

#Baymak Falke Condense 240 Fİ 24kw Yoğuşmalı Kombi
    #Siemens REV 24 Kablolu, Dijital, Progralanabilir Oda Termostatı
    #Danfoss ra 2000 (gaz sensörlü) kafa+gövde
    #EKOSU 203 MAKİNE TİPİ KİREÇ ÖNLEYİCİ
    #
    #

Bu malzemelere ek olarak yukarıda yazdığım GK ve metal vanalar ile ilgili yardımcı olabilirmisin?
  • quote:

Orijinalden alıntı: FoxPark

Forumu okudukça daha fazla bilgi ediniyor insan fakat, ekstra malzemelerde türüyor.

*Bunlardan bir tanesi GK çıkış vanası diye bir çok kişi kullanılması konusunda tavsiye etmiş. Birde kombi altı giriş çıkış vanasının mutlaka metal olması gerektiğini yazmış.

Şimdi bu konulara çok ciddi bir bilgi ve tecrübem olmadığı için önerilen bu malzemelerin tam adı modeli nedir nereden bulabiliriz acaba. Daha sonra genel bir toparlama yapıp listeyi hazırlamam gerekli.

#Baymak Falke Condense 240 Fİ 24kw Yoğuşmalı Kombi
    #Siemens REV 24 Kablolu, Dijital, Progralanabilir Oda Termostatı
    #Danfoss ra 2000 (gaz sensörlü) kafa+gövde
    #EKOSU 203 MAKİNE TİPİ KİREÇ ÖNLEYİCİ
    #
    #

Bu malzemelere ek olarak yukarıda yazdığım GK ve metal vanalar ile ilgili yardımcı olabilirmisin?

kombinin altına takılan 1/2 ve 3/4 tam geçişli filtre ve vanalar çeşitli markalarda satılır gk bunlardan sadece bir tanesidir

ECA,KVS,TDS,KAS,GK,APD markalarından herhangi birini alıp kullanabilirsiniz,hepsini kullandım hepsinin iç çapı tam geçişli & geniştir, birçoğunu nalburlarda bulabilirsiniz veya internetten de alabilirsiniz

http://www.ecasanalmarket.com/eca-teknik-urunler-krom-sari-malzeme-tesisat-malzemesi-/1690-eca-g-3-4-filtre.html
    http://www.yapica.net/?act=prodDet&id=4400&katId=801
    http://www.apdvana.com.tr/giris.asp
    http://www.kas.com.tr/?Bolum=Urunler&KatID=549&urunID=2061&dil=tr-TR

bazı tam geçişli filtre ve vanalar set halinde de satılabiliyor

http://www.eyubogluisi.com/portfolio-view/kombi-baglanti-seti-princ-filtreli-kuresel-vana/
    http://www.3baykombi.com/tr/index.php?route=product/product&product_id=333
    http://www.kombi.com/kombi-baglanti-seti-pirinc-290.html
    http://er-um.com.tr/urundetay.php?pcode=knsnKL039

Uzman Tavsiyesi İstiyorum (Kombi-Acil) Uzman Tavsiyesi İstiyorum (Kombi-Acil) Uzman Tavsiyesi İstiyorum (Kombi-Acil)

radyatörlerin çıkışlarına köşe radyatör vanası yerine de (dönüş) reglaj vanası olarak ta eca gv2 reglaj vanası öneririm kalitelidir çok kullandım,internetten eca sanalmarketten alabilirsiniz

http://www.e-hosver.com/asp/product/564/ECA-GV2-KOSE-RADYATOR-DONUS-VANASI-1-2-
    http://www.eca.com.tr/tr/urun/detay/1104/gv2
    http://www.ecasanalmarket.com/eca-vanalar-tesisat-malzemeleri/1855-eca-g-1-2-radyator-kose-geri-donus-valfi.html

sizin kalorifer sistemi mobil sistem olduğu için dönüş vanalarını pex bağlantılı almanız gerekir,ürünü almadan önce satıcıdan gerekli bilgiyi almanızı öneririm
    http://www.eca.com.tr/tr/urun/detay/1105/gv2-pex-al
    http://www.yapi-teknik.com.tr/pdf/ECA-fiyat-listesi.pdf

ECA GV2 REGLAJ VANASI

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi disintegration -- 22 Temmuz 2014; 16:41:08 >

• quote:

Orijinalden alıntı: disintegration

Eklemeyi unuttuğum ciddi bir konu var

Şimdi, müteahhit binayı yaparken balkona kadar soğuk su vanası ve güneş enerjisinin vanasını götürmüş fakat, kombinin sıcak ve soğuk su hattını kilerde bulunan mobil bağlantılara tesisat bağlantısı yaptırmamış. Ben mecburen balkondan kilere kadar kombi için tesisat çektirmem gerekiyor. Bunun içinde yerdeki fayanslar kırılacak yada fleksi ile kesilecek.

Sormak istediğim soru, kombiden merkezi dağıtım (kilere) vanalarına kadar kullanılması gereken tesisat türü nedir? Bu tesisat çekilirken dış yüzeyine herhangi bir sargı (mantolama) yapılması gereklimi?

Bu müteahhidin yüzünden ev inşaat alanına döneceği için, her geçireceğim sıkıntılı günden dolayı müteahhit firmaya giydiriyor ayrıca dua ediyorum.

kombiden itibaren kilerde bulunan kollektöre (dağıtıcı) kadar 32mm pprc boru ile bağlantı yapmanız gerekiyor kombinin çıkışlarından itibaren ya duvarları kırdırıp sıva altından veya masraf yapmak istemiyorsanız özellikle balkon kısmında,balkonda açıkta kalan boruları alüminyumlu kauçuk borularla tam ve sıkı bir şekilde izole ederek yaptırabilirsiniz,borular balkondan itibaren evin içine geçtiğinde sıva üstünden yerden açıktan gidebilir
    izole edilmesi gereken kısım balkon kısmı çünkü borular soğuğa maruz kalacağından verim kaybı yaşanır
    masraf yapmak istiyorsanız balkonda kombinin bulunduğu yerden çıkacak borular için, duvarı kırdırıp sıva altına aldırın borular evin içine geldiğinde sıva üstüne aldırıp hattı duvar dibinden ilerletin yani balkonda sıva altı+evin içinde sıva üstü veya balkonda sıva üstü (kauçuk borularla)+evin içinde sıva üstü açıktan
    ama en sağlıklısı & verimlisi balkonda kombi bağlantı borularının sıva altına alınmasıdır,kauçuk borular kısmen işe yarar ve ucuz olan yöntemdir

alüminyum folyolu kauçuk izolasyon boruları

ilk mesajlarda eklediğiniz mavi kılıflı mobil tesisat pex boruların cinsi oksijen bariyerli ise,kombiden itibaren kullanmanız gereken önerdiğimiz boru türü deliksiz almüninyum folyolu boru, çap olarak ta 32mm

ama müteahhitler dahil,doğalgaz sektöründe tesisat yapanların %90'ı maalesef oksijen bariyere önem vermiyor daha doğrusu bu konuda eğitim almış bilinçlendirilmiş değiller,oksijen bariyerli boru kullanmak hiçbirinin umurunda değil

tesisata bol bol taze oksijen girer,uzun vadede kombinin parçalarında ve radyatörlerde korozyon oluşur,paslanma olur kombi bozulur kimse düşünmez

mobil sistemde kullanılan pex borular ikiye ayrılır oksijen bariyerli pex borular ve oksijen bariyersiz pex borular,sektördekiler genelde bilinçsiz bir şekilde oksijen bariyersiz boru kullanır sizin boruları kontrol etme şansınız varsa borulara bakın pex borular oksijen bariyerli mi değilmi?
    http://www.firat.com/binaici-tesisat-boru-sistemleri/pex-mobil-sistemler-urunler

mobil tesisatınızda kullanılan pex borular oksijen bariyerli ise...>kombiden itibaren önerdiğimiz pprc borular 32mm OKSİJEN BARİYERLİ deliksiz alüminyum folyolu borulardır
    folyolu borular çeşitli markalarda satılır:fırat,hakan plastik,sintherm,sanica PPRC oksijen boru...gibi

yok eğer sizin müteahhit sektördekilere uyup pex boruları oksijen bariyersiz olarak kullanmışsa,ustaların,doğalgazcıların çok sevdiği ve montajı daha kolay biraz & daha ucuz diye kullanmaya bayıldıkları pprc kompozit veya cam elyaf takviyeli pprc boru tercih edin,tabii boru çapı yine 32mm olacak

cam elyaf takviyeli pprc ve kompozit pprc borular oksijen bariyersizdir ve oksijen bariyersiz pex mobil sistem boruları gibi tesisata bol bol oksijen sokar

http://www.firat.com/sicak-soguk-su-boru-sistemleri/pp-r-kompozit-boru-ve-ek-parcalari
    http://www.hakan.com.tr/urun/20/pprc-cam-elyafli-boru-ve-ek-parcalari
    http://kalde.com/temp/default.asp?page=urunler&g_id=1&u_id=3

Hemen hemen bir çok konuda hem fikir olduk ve dediklerinizin listesini hazırladım. Ancak, baymak istememe rağmen gezdiğim bir kaç tane bayiden bu alttaki ürünü önerdiler baymak' ı önermediler. Şimdi bu ürünü önermelerinde ki nedeni anlamış değilim. Birde bu bayiler farklı farklı kişiler. Kafamı çok karıştırmak istemiyorum açıkçası ama birden fazla bayi önerince size tekrar danışmak istedim.

Vaillant Turbo tec Pro Vuw TR 242-3-3 Hermetik Kombi 20.640 kcal-h

Ayrıca ; yukarıdaki mesajınızda;
    " ilk mesajlarda eklediğiniz mavi kılıflı mobil tesisat pex boruların cinsi oksijen bariyerli ise,kombiden itibaren kullanmanız gereken önerdiğimiz boru türü deliksiz almüninyum folyolu boru, çap olarak ta 32mm"

Şimdi burada anlamadığım nokta, eğer ki mobil tesisat oksijen bariyerli değilse şayet ben yine de kombiden mobil dağıtıcı vanalara kadar "deliksiz almüninyum folyolu boru" türünü kullanabilirmiyim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FoxPark -- 13 Ağustos 2014; 14:31:50 >

merhaba
    Vaillant Turbo tec Pro Vuw TR 242-3-3 yoğuşmasız bir cihazdır ve vaillant'ın "plus" değil "pro" serisidir bir alt versiyonudur,bayilerin premix yoğ cihaz yerine yoğuşmasız verimsiz cihaz önermeleri klasik bir satıcı davranışıdır,ülkemizde heryerde benzer durumlar yaşanıyor,satıcılar artık her m2 evde premix yoğ cihaz kullanılması gerektiğini anlayamadılar sektör berbat bir durumda,üretimden kaldırılacak eski teknoloji ve avrupada artık yasaklanmaya başlanan yoğuşmasız cihaz önermem,üstelik size önerdiğim cihazla bu cihaz aynı fiyat diliminde
    http://www.akakce.com/kombi/en-ucuz-vaillant-turbotec-pro-242-3-pro-fiyati,7161.html
    http://www.akakce.com/kombi/en-ucuz-baymak-falke-condense-24-fiyati,380735.html

iyi bir şey istiyorsanız,son nesil cihaz istiyorsanız PREMİX yoğ teknolojisinden vazgeçmeyin,
    premix yoğuşmalı kombilerde,frekans kontrollü fan bulunur. Frekans kontrollü fan ile her kapasitede ideal hava miktarı elde edilir. Böylece ideal yanma için gerekli olan gaz ve hava, brülöre gelmeden önce en ideal şekilde karışarak yüksek verimli yanma elde edilir

baymak falke condense f/p kategorisinde iyi bir cihaz cihaz 50c - 30c işletmede 4.7kW - 24kW aralığında çalışıyor,modülasyon aralığı %19,5 - %100,kullanım suyunda sıcak su performansı stabil ve kesintisizdir,düşük debi suda bile stabil sıcak performansı sunar,ayrıca malzeme kalitesi iyidir cihazda COLD BURNER DOOR teknolojisi vardır,cihaz çift kasalı olup net 44kilodur,ve sessiz çalışmaktadır,bence 1500-1600lira fiyat diliminde alınacak en iyi cihazların başındadır,fiya yükseldikçe başka cihazlar da önerilebilir,illaki vaillant satmak istiyorlarsa sizin ev için vaillant 236 eco tec plus modelini satsınlar o zaman,bence fiyatına göre güzel bir cihaz

VAILLANT VUW 236/3-5 ECOTEC PLUS (premix yoğuşmalı) cihazın ısıtma kapsitesi 20kw,sıcak su kapasitesi 23,5kw

50c - 30c işletmede 7.1kW - 20.1kW aralığında çalışıyor,vaillant'ın premix yoğ cihazları arasında minimum ısıl gücü en düşük cihazdır
    http://www.vaillant.com.tr/stepone2/data/downloads/26/43/00/ecoTECPlus%20yogusmali%20%20bro%FE%FCr.pdf

vaillant şirketi piyasaya yeni premix yoğ cihazlar çıkarttı,teknik özellikleri iyi ama cihazlar henüz yeni ve kullanıcı görüşleri henüz yok

mobil sistemde pex-b borular oksijen bariyerli değilse
    kombiden kollektöre kadar kullanılacak pprc boruların türü önemli değildir sonuçta tesisattan oksijen girecek:ister pprc kompozit veya pprc cam elyaf takviyeli isterseniz pprc deliksiz alüminyum folyolu boru,yeterki boru çapı 32mm olsun boru çapından taviz vemeyin,çünkü kombi ile kollektör arasında mesafe var.tesisat hızının debisi düşmesin
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.