Şimdi Ara

Uzman tavsiyesine ihtiyacım var, 5D D90

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.206
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İstanbulda yaşıyorum fujifilm hs20exr kullanıyorum(şimdiki aklım olsa hayatta almam önünden geçmem ) , çektiğim fotoğraflar detaysız renksiz tatmin edici değil detaylar çok kötü arada bir iyi çıksada güven vermiyor hevesimi yarıda bırakıyor bu yuzden 1000-1300tl arası bir bütçe ayırarak güzel bir Dslr almaya karar verdim.

Genellikle manzara çekimi , mimari , portre , micro çekimi için kullanıcam hızlı nesneleri pek çekmeyi düşünmüyorum .

Resimlerin netliği çok önemli özelliklede fujifilmden sonra buna dikkat ediyorum ve crop yapıp birçok resmi düzenlemeyi seviyorum

Hayyam pasajından almayı düşünüyorum , ikinci el temiz birşey arıyorum

Video özelliğini pek kullanan biri değilim ama olursa da güzel olur.

Baskı almayı düşünüyorum en fazla A4 boyutunda belki A3 baskı alıp evimi süslemek niyetindeyim

Nikon lara karşı çok daha sıcak hissediyorum sebebi de keskin açılarla çekilmiş fotoğraflar , ilk tercihim nikon .

Uzun araştırmalar sonucunda D90 da karar kıldım fotoğraf stüdyosu olan bir abime ziyarete gittim d90 18-105vr kit lens kullanıyor ve poster boyutunda net baskı aldığını gördüm , 2.el araştırmalarımda 2bin 3 bin shutter da d90 buldum doğubank sirkecide 1250-1300tl civarı fiyat verdiler . En son gidip birtane almayı düşünüyordum.

sonra bir arkadaşla tanıştım yıllarca studyo da çekim yapmış tecrübeli biri , bana o fiyatın çok olduğunu söyledi 18-105vr lenside pek başarılı bulmadığını söyledi

Önerisi Canon 5D oldu , full frame alırsın o fiyata dedi üzerine ekliyceğim lensleri saydı ve çok başarılı olduğunu söyledi .

Çok sayıda forum okuduktan sonra D90 a karar vermişken bu görüş kafamı karıştırdı aynı zamanda bir ampul yaktı

5D de kullandım çekimleri gördüm çok başarılı ama ekranı ufak ve eski

Yakın zamanda bir makine almak istiyorum , yardımlarınızı bekliyorum üstadlar .

D7000'e pahalı olduğu için d5xxx ve d3xxx serisini de af motoru olmadığı için eledim . Çünkü 50mm 1.8 lens almak istiyorum af motorluları bütçeyi zorlar =)

not: Temel fotoğraf bilgisine sahibim hs20 deki problem benden kaynaklanmıyor , profesyonel arkadaşlar da aynı sıkıntıyı yaşadı . Özellikle az ışıklı ortamlarda.

• İkisi arasında kaldıysan tabi ki 5D. Kıyaslama yapılmaz bile. Çektiğin fotoğraflara hep LCD'den bakmayacaksın, o yüzden LCD sorun değil. Temizini bulabilirsen 5D alabilirsin.
  • 5D ile ilgili kafama takılan keskinlik , 5D kullanan fotoğrafçı bir abimin fotoğraflarına baktım objenin tamamı hiç birinde net değil bir kısmı net derin bir keskinlik derinlik göremedim ama eskiden nikon ff kullanıyorken ki fotografları odakladığı alandan bir milimetre sonra uçurum gibi keskinleşiyor odaklanan alanlar çok net hemen gerisi ince bir çızgiyle flu hale geliyor . Bu keskinliği alamadıktan sonra 5d tatmin etmez gibi geliyor .
  • quote:

Orijinalden alıntı: merttszgn

5D ile ilgili kafama takılan keskinlik , 5D kullanan fotoğrafçı bir abimin fotoğraflarına baktım objenin tamamı hiç birinde net değil bir kısmı net derin bir keskinlik derinlik göremedim ama eskiden nikon ff kullanıyorken ki fotografları odakladığı alandan bir milimetre sonra uçurum gibi keskinleşiyor odaklanan alanlar çok net hemen gerisi ince bir çızgiyle flu hale geliyor . Bu keskinliği alamadıktan sonra 5d tatmin etmez gibi geliyor .

Bu sadece govde ile alakali bir durum degildir. Fotografcinin bilgisi, objeye olan uzaklik, objektif kalitesi, isik ve diyafram degeri gibi bircok degiskene baglidir.
  • hocam 5d derim ben.
  • quote:

Orijinalden alıntı: neanderthalden

hocam 5d derim ben.

Piyasada ikinci el 5D bulamadım bulunanlarında ölüm döşeğinde olma ihtimali çok yüksek o yüzden detaylı aramadım , en son D90 da karar kıldım arkadaş aracılığı ile neredeyse sıfır gibi uygun fiyatlı D90 buldum , fakat yanında kit ile alırsam 18-135 lens ile veriyor ve bu lensin Vr özelliği yok beğenilen bir lens değil forumlarda

18-135 yerine 18-200vr almalı mıyım aradaki fiyat farkına değer mi ?

18-135 lens bana 450tl ye geliyor .
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: neanderthalden

hocam 5d derim ben.

Piyasada ikinci el 5D bulamadım bulunanlarında ölüm döşeğinde olma ihtimali çok yüksek o yüzden detaylı aramadım , en son D90 da karar kıldım arkadaş aracılığı ile neredeyse sıfır gibi uygun fiyatlı D90 buldum , fakat yanında kit ile alırsam 18-135 lens ile veriyor ve bu lensin Vr özelliği yok beğenilen bir lens değil forumlarda

18-135 yerine 18-200vr almalı mıyım aradaki fiyat farkına değer mi ?

18-135 lens bana 450tl ye geliyor .

600D kullanıcısıyım. Nikon hakkında sadece karşılaştırma sitelerindeki kadar bilgim var malesef. 18-135 i önermiyorlar bende bayağı duydum. yanılmıyorsam biyerde de 18-135 yerrine 19-105'e bakın falan diyorlardı.

• temiz 5d sahibinden alın derim her türlü canontürke bakın bir orda çok kullanan var.
  • D90 aldım temiz uygun fiyatlı yakalamışken kaçırmadım , yanında 18-55vr lens ve 55mm f 1.8d lens aldım , keskinliği çok başarılı özellikle 50mm de daha iyi fark ediliyor .
  • Hayirli olsun.

2. objektif 55 degil sanirim 50mm olmasi lazim.
  • quote:

D90 aldım temiz uygun fiyatlı yakalamışken kaçırmadım , yanında 18-55vr lens ve 55mm f 1.8d lens aldım , keskinliği çok başarılı özellikle 50mm de daha iyi fark ediliyor .

uygun fiyat derken ne kadara buldunuz acaba?
  • ben garantisi bitmiş 19000 çekim yapılmış makyaj olarak gayet temiz 18-105 VR lensli nikon 60D ye 1100 TL verdim satıcı 1300 TL istedi arayı bulsam fazla vermiş olur muyum acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: pilotcosmos

Hayirli olsun.

2. objektif 55 degil sanirim 50mm olmasi lazim.

evet yanlış yazmışım 50mm =)
  • quote:

Orijinalden alıntı: modülatör

quote:

D90 aldım temiz uygun fiyatlı yakalamışken kaçırmadım , yanında 18-55vr lens ve 55mm f 1.8d lens aldım , keskinliği çok başarılı özellikle 50mm de daha iyi fark ediliyor .

uygun fiyat derken ne kadara buldunuz acaba?

Ben tanıdığımdan aldığım için maliyetine aldım , benzer ekipmanlar için 1350tl - 1450tl arası fiyat veriyorlar. En son 8000 bin shutter da D90 18-105vr 1450tl istediler.Temizdi.
  • quote:

ben garantisi bitmiş 19000 çekim yapılmış makyaj olarak gayet temiz 18-105 VR lensli nikon 60D ye 1100 TL verdim satıcı 1300 TL istedi arayı bulsam fazla vermiş olur muyum acaba?

18-105 lens ve nikon 60d

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: madmax50

quote:

ben garantisi bitmiş 19000 çekim yapılmış makyaj olarak gayet temiz 18-105 VR lensli nikon 60D ye 1100 TL verdim satıcı 1300 TL istedi arayı bulsam fazla vermiş olur muyum acaba?

18-105 lens ve nikon 60d

60D diye yanlış yazılmış özür dilerim nikon D90
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.