Merhabalar boyum 2m den biraz uzun doğal olarak çoğu araca sığamıyorum, yeni bir araç bakıyorum ama ticari doblo fiorino benzeri değil de modern ve kibar gözüken araçları seviyorum. Mercedes AMG istiyordum alçak tavanlı dediler bu yüzden jip sedan vb tavsiyesi olan varsa sevinirim teşekkürler..
Bütçe 150bin e kadar olur yeter ki istediğim gibi olsun ve içine sığayım. 2014 üstü modeller tercihen
Sedanların tavanı alçak olur. Hbler genelde daha ferah tavana sahip oluyor. Golfü seçmemin bir sebebi de buydu. 2.10 bir arkadaşım var. Ona arabasını sorarım.
Tavsiyeden ziyade begendiginiz araclarin listesini cikarmanizi oneririm butceniz dahilinde,daha sonra ise bayilere giderek oturma poziysonu ve direksiyon ayarinizi yaparak test edin sizin icin en ideal secimi rahatlikla bulabiliriniz.
quote:
Orijinalden alıntı: blacksilicon
Tavsiyeden ziyade begendiginiz araclarin listesini cikarmanizi oneririm butceniz dahilinde,daha sonra ise bayilere giderek oturma poziysonu ve direksiyon ayarinizi yaparak test edin sizin icin en ideal secimi rahatlikla bulabiliriniz.
2015 ve üstü araçların % 95 'ine sığmanız zor. Ben bayi bayi dolaşıyorum Logdy bile bana dar geliyor
quote:
Orijinalden alıntı: beyinsis
Sedanların tavanı alçak olur. Hbler genelde daha ferah tavana sahip oluyor. Golfü seçmemin bir sebebi de buydu. 2.10 bir arkadaşım var. Ona arabasını sorarım.
Sorarsanız sevinirim hocam.
quote:
Orijinalden alıntı: Scenser
quote:
Sorarsanız sevinirim hocam.
arkadaşım yeni kasa kia rio hb kullanıyormuş. biraz şaşırdım doğrusu. rahat sığıyorum diyor. connect'te rahat edemiyorum mesela diyor. yana yukarı tamam ama diz mesafesi kötü connect'in diyor. yeni focus da öyle diyor. ama yeni rio hb iyi diyor. o boydaki biri için (aslında herkes için) tek çare tek tek denemek. mesela ben de 1.83 boydayım. genel ortalamanın üstündeyim. avensis d sınıfı ancak baş mesafesi kötü. eski kasasında yolcu koltuğunda yükseklik ayarı yoktu ve arkadaşımın arabasında kafam tavana çarpıyordu, kafamı sunroof boşluğuna sokup biraz rahatlıyordum. ama mesela punto'da çok rahat ettim. nerdeyse bir karış boşluk kaldı kafama. ama 2 metre üstü için tabii diz mesafesi de çok önemli.
Vito
SUPER B den baska ARACA bakmaya degmez
quote:
Orijinalden alıntı: xpowex
Superb severim biliyor musunuz hocam 2015ve sonraki modeller tavanı nasıl?
Superb bakın bence de. Kolay gelsin. İşiniz zor
quote:
quote:
Hocam Superb 150bin liraya kadar sedan olarak rakipsiz. Mükemmel diz mesafesi sunuyor arka koltukta, baş mesafesi mükemmel değil ama baya iyi. Eğer ön koltuk için soruyorsan superbte rahat edersin, arka koltukta da tavan çok az sıkıntı çıkartabilir. Superb bu konuda genel olarak rakipsiz. Ben de uzun boyluyum, superbte baya rahat ettim, tam dik oturunca arka koltukta tavana az bir temas oluyordu. CRV de genel olarak geniş ama Superb daha geniş geldi bana.
Hyundai i10
quote:
Orijinalden alıntı: sarı arıza lambası
Hyundai i10
İlla sedan olsun demiyorsanız s-max, galaxy gibi modellere bakmanızı öneririm
Yukarıda bir arkadaş da söylemiş benim de şahit olduğum şey, hb araçların (özellikle Japon) seansları göre yüksek ve ferah olması. 2007 yaris ve 2006 c5 kullandım. Bariz yaris daha ferah idi. Şekli tipsiz arabalar da genellikle yüksek tavanlı oluyor :-)
Superb yada ford mondeo
Mondeo alınır.
quote:
Orijinalden alıntı: algülümvergülüm
Mondeo alınır.
Mitsubishi colt, makyaksız kasa. Dene ve gör.
quote:
Orijinalden alıntı: MrKemal17
quote:
quote:
Hocam Superb 150bin liraya kadar sedan olarak rakipsiz. Mükemmel diz mesafesi sunuyor arka koltukta, baş mesafesi mükemmel değil ama baya iyi. Eğer ön koltuk için soruyorsan superbte rahat edersin, arka koltukta da tavan çok az sıkıntı çıkartabilir. Superb bu konuda genel olarak rakipsiz. Ben de uzun boyluyum, superbte baya rahat ettim, tam dik oturunca arka koltukta tavana az bir temas oluyordu. CRV de genel olarak geniş ama Superb daha geniş geldi bana.
iki küsur boy diyor. koltuk yükseklik ayarıyla bile sedan araç problem olur bence. sedanların hepsinin tavanı alçak.
quote:
quote:
quote:
quote:
iki küsur boy diyor. koltuk yükseklik ayarıyla bile sedan araç problem olur bence. sedanların hepsinin tavanı alçak.
Alıntıları Göster
skoda yeti
quote:
quote:
quote:
quote:
Sn. beyinsis
Benim boyum 198cm. Superbe bindim ve ön koltukta herhangi bir rahatsızlık yaşamadım. Arka koltukta ise tam dik oturunca tavana hafiften bir temas oluyordu yanlış hatırlamıyorsam ama genelde o kadar dik oturmuyoruz.
Sedanların hepsinin tavanı alçak demişsin. Hangi aracı öneriyorsun?