Şimdi Ara

Uzun Dönem Askerlik

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.617
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yüksek lisans mezunlarına uzun dönem çıkma şansı daha yüksekmiş diye duydum. Bu doğru mudur?

• bölümüne göre değişir
  • quote:

Orijinalden alıntı: ali_cetinkaya

Yüksek lisans mezunlarına uzun dönem çıkma şansı daha yüksekmiş diye duydum. Bu doğru mudur?

Ben yüksek lisans (hukuk) mezunuyum. Kısa yaptım.

Uzun dönemleri genellikle mühendislerden seçiyorlar. Mühendislik dışı dallarda kontenjanı önce isteklilerden dolduruyorlar ki son dönemde -ekonomik sıkıntıların da etkisiyle- uzun dönem isteyenler biraz daha fazla oluyor. Dolayısıyla mühendislik dışı alanlar için (tahminime göre zaten çok da fazla olmayan) kontenjanı isteklilerle doldurmak sorun olmuyor.

Eğer herhangi bir mühendislik dalından mezun değilsen sınavda kısa dönemi tercih et, kısa dönem çıkacaktır.
  • Yeni askerlik bitti, Bölüğümüzde yüksek lisans mezunu öğretmen vardı hatta uzun dönem istemişti çıkmamıştı.Bilginize.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ali_cetinkaya

Yüksek lisans mezunlarına uzun dönem çıkma şansı daha yüksekmiş diye duydum. Bu doğru mudur?

Arkadaşım bu tamamen askerıyenın o donemkı hangı dala aıt ıhtıyacı na gore degısıyor yanı kagıdı sallayıp 80 90 alırsan yada 100 luk kagıt werıp 30 alırsan sasırma benım arkadasım uzun donem ıstedı fullemıs ama almadılar yanı genellıkle makına muhendıslerı uzun oluyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.