aynı mahallede oturan bi akrabamı internete ortak etmek istiyorum. yalnız onun apartmanı ve benim apartmanım arasında bir apartman daha var. hiç bi şekilde görmüyoruz birbirimizi. yüksekli olarak aynı sayılırız, o 6.kat ben 7. mesafe yaklaşık 100-150m. böyle bir mesafeyi, önündeki koca bi apartman engeline rağmen başarabilecek bir modem varmı?
aynı mahallede oturan bi akrabamı internete ortak etmek istiyorum. yalnız onun apartmanı ve benim apartmanım arasında bir apartman daha var. hiç bi şekilde görmüyoruz birbirimizi. yüksekli olarak aynı sayılırız, o 6.kat ben 7. mesafe yaklaşık 100-150m. böyle bir mesafeyi, önündeki koca bi apartman engeline rağmen başarabilecek bir modem varmı?
Bence hiç uğraşmayınız. Herkes kendi ADSL hattını ve modem,ini alsın derim...
o mesafeye modem olmayacağından mı? yoksa yaptığım işin yasadışı olmasından mı uğraşmayayım? tam anlayamadım.
kotalı kullanıcıyım, ortak olursak sınırsıza geçicem. hem daha ucuza hemde sınırsız bi internetin tadını çıkarmak için bu işe kalkıştım. umarım istediğim özellikte bi modem tavsiyesinde bulunabilirsiniz. teşekkürler..
quote:
Orjinalden alıntı: iPodMania
o mesafeye modem olmayacağından mı? yoksa yaptığım işin yasadışı olmasından mı uğraşmayayım? tam anlayamadım.
Her ikisi için de ancak tabii ki esasta (teknik olarak) mesafe nedeniyle. Herhalde bir modem alıp onun çıkışına $ 1.000+KDV'lik bir dışmekan kablosuz erişim noktası bağlamayı düşünmüyorsanız...
vazgecin bu sevdadan:) ayrı ayrı baglanın en ıyısı husrana ugramassınız hıc deılse
AIRTIES serisine bakabilirsiniz.Roboticse oranla daha iyidir.
valla bizde arkadaşada bitişik nizam 2 yan apartmana olur diye aldık ev olmadı tabii
ilerki günlerde telekomdan hala tatmin olamassak bu işe girmeye mecbur kalırım
Vallahi çok güzel kaynak. Sağolasın dostum. Kurukahveci Mehmet Efendi nin kavanoz da anten olmuş. Hem neden uğraşılmasın ki? Açık alanda 2km 11mbps sağlayabildiği belirtilmiş. Ben şahsen hiç üşenmem. Tekrar sağolasın.
quote:
Orjinalden alıntı: cavus78
quote:
Orjinalden alıntı: iPodMania
modem görmeyebilir, ama anten yapabilirsem neden olmasın
ilerki günlerde telekomdan hala tatmin olamassak bu işe girmeye mecbur kalırım
Vallahi çok güzel kaynak. Sağolasın dostum. Kurukahveci Mehmet Efendi nin kavanoz da anten olmuş. Hem neden uğraşılmasın ki? Açık alanda 2km 11mbps sağlayabildiği belirtilmiş. Ben şahsen hiç üşenmem. Tekrar sağolasın.
çok mecbur kalırsam ve vaktim olursa neden uraşmıyım ki tabi, denemek lazım
1 nisan da turkcell adsl pazarına giriyor, 29 ytl 1024 sınırsız bence boşver böyle teferruatlı işleri :)
quote:
Orjinalden alıntı: ckul
1 nisan da turkcell adsl pazarına giriyor, 29 ytl 1024 sınırsız bence boşver böyle teferruatlı işleri :)
kaynak gösterebilirmisin acaba? ilk kez duyuyorum. eğer gerçekten doğruysa süper olur
bilgisayar şirketi var arkadaşın geçen ordaydım bu sırada içeriye turkcell de çalışan biri geldi sabit hat için kendi hattını öneriyordu %30 falan ucuz diye. orda oturduk konuştuk biraz sonra kendisi söyledi böyle böyle diye hatta baya da anlattı birşeyler ama burda anlatmim reklam olmasın
bencede wireless çekmez okadar mesafeden.benim moodem d-link t624 ev içinde ancak çekiyor dışarıya fazla sinyal vermiyor.
ben evin karşı apatmandakileri buluyorum airties rt205 mldem tavsiye ederim
arkadaşım araya belki accesses point kura bilirsin ama budaha çok bina içi iletişim oluyo ama aradaki apartmanda gizli bi yere koyarsan olayı halledersin unutma her duvar %20 bi kayıp yaratıyo çünkü dün halamın oğluna kurdum wirelles modem arda 1 oda mutvak ve asansör boşluğu var dı sadece 1 yerden zayıf yayın alıyoduk ancak yerini değiştirerek yaptık sinin yapmak istediğin biraz zor bi olay yinede umudunu kırmıyım ama zor modem bizim modem usrobotics ama airtes daha iyi yayın veriyo
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme