Bildirim
Uzun soluklu bir elektrikli süpürge araştırması (Süpürge alacaklar okumalı!) (288. sayfa)
Daha Fazla ![](/static/forum/img/downicon.png)
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az ![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
3 Misafir - 3 Masaüstü
![](/static/forum/img/close.png)
Giriş
-
Arcelik 4540 T modeli hakkinda dusuncesi olan varmidir?800watt turbo baslikli 999tl
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Merhaba
geçen gün bir resim atmıştınız 4 makine vardı resimde philips de ucuz modeli alın yanına turbo başlık alın iş yapar diye.
O yazı nerede bulamadım bir türlü -
hemen yan komşuda:
https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/143124293
Torbasızlar
2) ye bakın
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mehmet3435 -- 27 Nisan 2020; 14:18:42 > -
merhaba,forumdaki tavsiyeler üzerine ocaktan beri miele cat dog süpürgemi kullanıyorum. Genel olarak çok memnunum diyebilirim bir kaç sorum var yardımcı olabilirseniz;
1- en az haftada 1 kez tüm evi süpürmeme rağmen (günlük için pratik süpürgem var) toz torba göstergesi hala tam dolu göstermiyor zaten çekim gücünde de sıkıntı yaşamadığım için torbayı hiç değiştirmedim. gösterge tam kırmızı olunca mı değiştirmem lazım.
2-süpürgeyi aldıktan sonra garantiyi uzatmak için yedek torbalarını da aldım almışken filtre tutucu parçayı da almak istedim ama miele bana satışları olmadığını yetkili servisten alabileceğimi söyledi. servis ile görüştüğümde o parçaya gerek yok içinde filte var zaten dedi sanırım konuya vakıf olmadığından bende tam izah edemediğim için sonra alırım dedim çok üstüne düşmedim ama kafamda soru işareti alsam kenarda dursa fena olmayacak nereden bulabilirim bana yardımcı olabilirmisiniz.
3-Bir ara süpürge yaparken toz kokusu alıyordum son kullanımlarda farketmedim gerçi ama koku olmaması lazım diye düşünüyorum. Bir sıkıntı olabilirmi
teşekkür ederim şimdiden yardımlarınız için
-
Arkadaşlar güçlü kaliteli fazla ağır ve hantal olmayan, 1500-2000tl civarlarında iyi bir süpürge arayışındayım philips marathon xb9185 model şık görünüyor.www.hepsiburada.com
Philips Marathon Ultimate XB9185/07 Toz Torbasız Elektrikli Fiyatıhttps://www.hepsiburada.com/philips-marathon-ultimate-xb9185-07-toz-torbasiz-elektrikli-supurge-p-HBV00000O0KBR?magaza=Hepsiburada
ev 200m2 içinde halı ve parke var.
Sizin tavsiyeniz nelerdir? dyson makineler 2500ün üzerinde aradaki farka değer mi sizce?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi utopiaz -- 13 Mayıs 2020; 6:43:20 >
-
Merhaba , sayfalarca gönderi okudum tavsiyeler üzerine araştırdım ettim electrolux espc74swt modelinde karar kıldım . Ancak kafama bir soru takıldı. Evimde neredeyse hic hali yok . Yerler ağırlıklı olarak parke ve mermer . Doğal olarak turbo başlığa ihtiyacım yok . Bir kopegim var oldukça tuy dökülüyor . Toz torbalı veya torbasız gibi bir arayışımda yok. Espc74swt ile ilgili yerleri çizdiğine dair bir yorumda okudum çok kararsız kaldım. Acaba bu supurge benim ihtiyacım icin fazla mi ? Bana onerebileceginiz bir süpürge var mi ? Bütçem Maximum 800-900 bandında.
bende sizin gibiyim ve aynı özellikte bir cihaz arıyorum. Bulursanız bana da yazın
1aydır kullanıyorum harika makina.
m.trendyol.com
Online Alışveriş Sitesi, Türkiye’nin Trend Yolu | Trendyolhttps://m.trendyol.com/philips/toz-torbasiz-supurge-fc9332-07-650-w-8710103796282-p-1030527?boutiqueId=487241&merchantId=105323&popup_id=2044348680&gclid=CjwKCAjwh472BRAGEiwAvHVfGh1dLiTkE10zqtJK2KTQPKHjMoJft5hmmZSUyTfnQqkG93U86XsGbhoC8nwQAvD_BwE
Küçük
Turbo baslık var
Temizliği kolay
Ses ortalama
Cok hafıf
Fiyat makul
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
-
uzun araştırmalar sonucunda toz torbalı ve turbo başlıklı bir ürün almaya karar verdim. öne çıkan markalar miele ve electrolux oldu. ancak miele'nin aşırı pahalı olması, electrolux'ün ise servis ağının yetersiz olması nedenleriyle arayışları devam etti. toz torbalı, turbo başlıklı, sessiz, türkiye geneli servis ağı olan arçeliğin s 4540 t modelini tercih ettim. fiyat olarak da miele'nin yarısı kadar. ürünün ayrıntılı inceleme videosu da burada ersin yaşaryoutube
Arçelik s 4540 T toz torbalı elektrikli süpürge ilk izlenimhttps://www.youtube.com/watch?v=xgM75uZHObw&feature=youtu.be
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Merhaba arkadaşlar, süpürgemiz bozuldu, en kısa sürede bir yenisini almam lazım. Burayı epey okudum, listelere baktım, kendi eklediklerimle birlikte kafamda birkaç marka-model belirledim. Başta Ezgin Kral’a ve bilgilerini paylaşan diğer arkadaşlara teşekkür ederim, sayenizde hızlı yol alabildim.
Kullanım deneyimi ya da bilgisi olan arkadaşlar aşağıdaki sorularıma vakit ayırıp yorum yazarlarsa çok sevinirim. Aşağıda bazı modellerle ilgili yazacağım detaylar araştıran arkadaşlara da yardımcı olur belki (resmi site ve farklı sitelerden derlediğim bilgiler, yanlışlık varsa affola).
Öncelikle toz torbalı, turbo başlıklı, üstünde gelen klasik başlığıyla da süpürmesi eziyetli olmayacak, bizi en az 5 yıl götürecek, zamanla haddinden fazla çekiş gücü sorunu olmayacak, mümkün mertebe hafif bir süpürge bakıyorum. Bütçe fazla değil: 1.200 TL civarına her şeyiyle halledebilirsem süper olur, yok o fiyata sorunlu olacaksa biraz daha çıkabilirim.
Param olsa hiç bakmadan alacağım alet Miele C3 Cat & Dog ama liste dışı maalesef fiyatı ve yıllık torba vs. maliyetinden dolayı.
Ben de üç markaya baktım: Nilfisk, Electrolux ve Bosch
- Nilfisk One: Turbo başlık eklenince 1.150 TL gibi bir fiyata geliyor.
(5m. kablo, 4.5 kg ağırlık, 77 db, 750 W, Hepa yok, 3 lt. torba hacmi, 2 yıl garanti)
SORU: Torba hacmi biraz küçük değil mi? Çoğu baktığım diğer marka-modelleri 4 ve üzeriydi. Birkaç yerde başka modeli için de olsa torbanın çabuk dolduğuyla ilgili yorumlar vardı. Bir arkadaş Nilfisk eski Nilfisk değil demiş yeni elektrik tüketim sınırlamalarından sonra, diğer markalardan farkı kalmadı mı cidden en azından yeni baz modelleriyle? Servisi nasıldır?
- Electrolux PD91-4MGT: Turbo başlık ile 1.224 TL gibi bir fiyat oluyor. (PD91 ANIMT’i eleme sebebim ağırlığı 9 kg görünüyor. Gerçi bu da çok hafif değil, 7,7 kg ama görece daha iyi.
(8 m. kablo, 7.7 kg ağırlık, 69 db, 550 W, Hepa yok, 5 lt. torba hacmi, 2 yıl garanti)
SORU: Electrolux’ün sitesinde orijinal turbo başlık stokta yok, zaten burada da konuşulmuştu ama bulamadım mesajı. Bir de köşeli giriş, uymama sıkıntısı vs. konuşulmuştu. Ben bu modeli alırsam hangi turbo başlık uygun buna. Electrolux’ün sitesinde Menalux diye bir markanın turbo başlığı var, bu uygun mudur? Yan sanayi mi bu? Dandik bir turbo başlık almak istemiyorum ama aynı işi görecek daha ucuz öneriniz varsa bilgisini yazarsanız sevinirim.
- Bosch BGLS4PET2 ProAnimal: 1.201 TL’ye buldum bir yerde, Bosch’un kendi sitesinde 1435 TL. Turbo başlık dahil.
(7m. kablo, 4.5 kg ağırlık, 75 db, 600 W, Hepa 13, 4 lt. torba hacmi, 2 yıl garanti (+10 yıl motor garantisi))
SORU: Özelliklerine göre iyi geldi fiyatı ama Bosch süpürge konusunda burada Miele, Nilfisk ve Electrolux kadar tavsiyede adı geçen bir marka değil. Özelliklerine rağmen tercih edilmez mi?
Valla biraz uzun oldu ama okuyup yorum yazan olursa sevinirim arkadaşlar.
-
Fanatikmişim gibi görünmek istemem ancak bosch forumda ne yazık ki diğer markalar kadar öne çıkarılmıyor. Hem de yabana atılmayacak kadar kaliteli ve güçlü modelleri olmasına rağmen. Yeri gelir eksiğini söylerim yeri gelir yerdiğim zamanlarda olur ama ben tüm markalara objektif yaklaşmaya çalışıyorum hep. Bosch da benim süpürgede güvenebileceğim yegane markalardan biri. Bir kere evimizde BSH grubunun üç süpürgesi kullanıldı. Düşük orta üst segmentten. Düşük segment makinemiz 12 yılın üstüne yanınca orta segment siemens aldık. Onu da 4-5 yıl kullanıp el değiştirdik ve bu sefer üst segment bosch süpürge aldık. 3. yılı doldurduk nisandan beri ve makinemiz hala performansından zerre kayıp yaşamadı. Gücünü de forumda bilen bilir zaten yorumlarda da görebilirsiniz home professional serisini araştırısanız.quote:
Orijinalden alıntı: zeitgeist4
Merhaba arkadaşlar, süpürgemiz bozuldu, en kısa sürede bir yenisini almam lazım. Burayı epey okudum, listelere baktım, kendi eklediklerimle birlikte kafamda birkaç marka-model belirledim. Başta Ezgin Kral’a ve bilgilerini paylaşan diğer arkadaşlara teşekkür ederim, sayenizde hızlı yol alabildim.
Kullanım deneyimi ya da bilgisi olan arkadaşlar aşağıdaki sorularıma vakit ayırıp yorum yazarlarsa çok sevinirim. Aşağıda bazı modellerle ilgili yazacağım detaylar araştıran arkadaşlara da yardımcı olur belki (resmi site ve farklı sitelerden derlediğim bilgiler, yanlışlık varsa affola).
Öncelikle toz torbalı, turbo başlıklı, üstünde gelen klasik başlığıyla da süpürmesi eziyetli olmayacak, bizi en az 5 yıl götürecek, zamanla haddinden fazla çekiş gücü sorunu olmayacak, mümkün mertebe hafif bir süpürge bakıyorum. Bütçe fazla değil: 1.200 TL civarına her şeyiyle halledebilirsem süper olur, yok o fiyata sorunlu olacaksa biraz daha çıkabilirim.
Param olsa hiç bakmadan alacağım alet Miele C3 Cat & Dog ama liste dışı maalesef fiyatı ve yıllık torba vs. maliyetinden dolayı.
Ben de üç markaya baktım: Nilfisk, Electrolux ve Bosch
- Nilfisk One: Turbo başlık eklenince 1.150 TL gibi bir fiyata geliyor.
(5m. kablo, 4.5 kg ağırlık, 77 db, 750 W, Hepa yok, 3 lt. torba hacmi, 2 yıl garanti)
SORU: Torba hacmi biraz küçük değil mi? Çoğu baktığım diğer marka-modelleri 4 ve üzeriydi. Birkaç yerde başka modeli için de olsa torbanın çabuk dolduğuyla ilgili yorumlar vardı. Bir arkadaş Nilfisk eski Nilfisk değil demiş yeni elektrik tüketim sınırlamalarından sonra, diğer markalardan farkı kalmadı mı cidden en azından yeni baz modelleriyle? Servisi nasıldır?
- Electrolux PD91-4MGT: Turbo başlık ile 1.224 TL gibi bir fiyat oluyor. (PD91 ANIMT’i eleme sebebim ağırlığı 9 kg görünüyor. Gerçi bu da çok hafif değil, 7,7 kg ama görece daha iyi.
(8 m. kablo, 7.7 kg ağırlık, 69 db, 550 W, Hepa yok, 5 lt. torba hacmi, 2 yıl garanti)
SORU: Electrolux’ün sitesinde orijinal turbo başlık stokta yok, zaten burada da konuşulmuştu ama bulamadım mesajı. Bir de köşeli giriş, uymama sıkıntısı vs. konuşulmuştu. Ben bu modeli alırsam hangi turbo başlık uygun buna. Electrolux’ün sitesinde Menalux diye bir markanın turbo başlığı var, bu uygun mudur? Yan sanayi mi bu? Dandik bir turbo başlık almak istemiyorum ama aynı işi görecek daha ucuz öneriniz varsa bilgisini yazarsanız sevinirim.
- Bosch BGLS4PET2 ProAnimal: 1.201 TL’ye buldum bir yerde, Bosch’un kendi sitesinde 1435 TL. Turbo başlık dahil.
(7m. kablo, 4.5 kg ağırlık, 75 db, 600 W, Hepa 13, 4 lt. torba hacmi, 2 yıl garanti (+10 yıl motor garantisi))
SORU: Özelliklerine göre iyi geldi fiyatı ama Bosch süpürge konusunda burada Miele, Nilfisk ve Electrolux kadar tavsiyede adı geçen bir marka değil. Özelliklerine rağmen tercih edilmez mi?
Valla biraz uzun oldu ama okuyup yorum yazan olursa sevinirim arkadaşlar.
Gelelim sizin araştırdığınız modele. Fiyat ve konforunun üzerine birde hijyenik olmasında sıkıntı yok ancak ben süpürge alırken mümkün mertebe çok düşük wattlarda alınmaması taraftarıyım. Gerçi bunu boschta böyle düşünüyorum çünkü düşük watttlı makinelerinde emiş gücü düşüklüğü şikayeti çok duyuluyor. Bununla beraber 700 watt ve üzeri süpürgelerinden şimdiye kadar böyle bir sorun yaşayanı görmedim duymadım. Zaten düşük wattlı süpürgelerde en çok güvenebileceğim makinelerdendir BSHler çünkü zamanında 2600watt süpürgelrr bile satılırken ben 850 wattlık siemens almıştım. Hala çok güçlü çekim gücü var o süpürgenin. Bununla birlikte electrolux pd91 de 550 watt olmasına rağmen yine çok beğendiğim güçlü bir süpürge. Emiş gücü çok yüksek ve etrafımda kullanan kimseden gücünün azaldığını duymadım. Biraz ağır ancak bu süpürgenin manevra kabiliyeti bizdeki boschtan daha iyi ve sizi kullanırken yormuyor. Yani değerlendirmenize mutlaka ekleyin.
Nilfisk eko süpürge üretiminde sınıfta kalanlardan bence. Zamanında çok güçlü süpürgeleri vardı elbet ancak bugünkü makineleri yetersiz. Parçalarıysa gereksiz pahalı.
Alternatif birazda bütçenizin üzerinde ama ben bir de bosch BGL6POW1 incelemenizi öneriyorum. Kasası hafif, 4 lt kapasiteli, koldan kumandalı, turbo veya flex başlıklı ve en önemlisi 10 yıl garantili nominal 850 motoru var. Fiyatı da kendi sitesinde bie 1700 küsürdü en son. Eminim nette daha ucuza da bulunur. Mutlaka araştırın derim ben. İyi akşamlar
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
ucuz turbo başlıklı istiyorsan elektrolux modellerine bakabilirsiniz.motor performansı en iyi süpürgelerdendir ancak malzeme kalitesi düşüktür.Electrolux EPF62IST 570 lir + üniversl turbo başlık takılabilir 80 lira =650 lira epa 12 filtre vardır.Electrolux Silent Performer ESP74DB bu modelde 750 + üniversal turbo başlık 80 =830 lirya gelir ve epa 12 filtre var bosch ve siemens filtre olayı ve torba olayı daha iyidir ve malzemesi bana göre mileden sonra 2. sıradadır tabiki fiyatına göre değişir.Siemens VSP3AAAA modeli 750w f/p ürünüdür onada üniversal başlık takabilirsiniz 1000 lira civarı .bosh ve siemens için en az 650w olan süpürge alın düşük olanların çekimi iyi değil .650 olan modeller Bosch BGL8SIL59D 1400 civarı sesiz 59 db ancak halı c performans Bosch BGL8ZOON bu modelde turbo başlık var halı b performans 1500 civarı ve bunda upla 15 filtre mevcut anti alerjiktir hepanın daha gelişmiş sınıfıdır ancak ben mağazada incelediğimde hepa filtreler vardı üzerinde ulpa yoktu sonra araştırdığımda türkiyede ulpa serisinin satışı yok kendi sitelerinde dahi yok bu konu biraz muamma.ulpanın kodu aynı sadece sonunda UF yazar ve filtrenin bir tarafı mavi renk. Bosch BGL8PERF7 halı A performans 1700 civarı 72 db buna orjinal turbo başlık takabilirsiniz o zaman bosh un en iyi turbo başlık lı süpürgesi olur.850 w olan modeller çekimde en iyi ancak enerji sarfiyatında yüksektir yinede alına bilir.Siemens VSZ7530 850w 1700 lira civarı diğer 850 w olanlar yüksek fiyatlıdır.bosh içinde 8 serisi olan süpürgeleri tercih edin malzeme kalitesi daha iyi ve torbaları geniştir bosch simens grubu torbalar orjinlini 35-40 liraya bulabilirsiniz.
-
@denizata06 ve @suker 24 her ikinize de ayrıntılı cevabınız için çok teşekkür ederim. suker 24 dün bakmaya çıkmamış olsaydım senin yazdıklarını da mutlaka değerlendirirdim ama süpürge bozulduğu için acil karar verip almak istiyordum ve dün eve yakın birkaç yere gidip baktım. Mediamarkt'ta aradığım hiçbir model yoktu, hep torbasızlar vardı. Bir tek Nilfisk One vardı ama onu listeden çıkarmış gibiydim zaten. Electrolux ve Nilfisk'i servis ağı nedeniyle eledim ve sadece Bosch'a odaklandım. İki Bosch bayisine gittim. İlkinde yine aradığım hiçbir model yoktu. İlk bayi BGLZOON8'in yeni olmasına rağmen üretimden kaldırıldığını söyledi, nedenini bilmiyormuş, ne kadar doğrudur bilemem. İkinci bayide BGLS4PET2 vardı ve onu aldım. 1280 TL+ 50 Tl (4 torba) ile 1330 TL'ye geldi 8 taksit. Valla açıkçası şu en yeni gelen BGL6POW1'e bakmak istiyordum fiyatı yüksek olmasına rağmen ama bayilerin hiçbirine gelmemiş daha, bekleyemedim.
Gelelim aldığıma. Gücü 600 Watt, ikiniz de daha yüksek olursa iyi olur demişsiniz ama aldık artık bir kere:) Keşke biraz daha yüksek olsaydı ama umarım uzun vadede çok üzmez beni çekiş gücü için. Sesi çok yüksek değil, en yüksek ayarda bile beni rahatsız etmedi ama tabii beklentiye göre değişir, neticede sessiz serilerden değil ama bence ideal. Turbo başlığı var, denedik, ilk kez turbo başlık kullanıyorum, o yüzden başka başlıklarla karşılaştıramayacağım performansını ama bir gün önce süpürülen (annemden eski model bir süpürgesini ödünç aldık) halıdan epey bir toz toplamış, fırçasında hiçbir şey yoktu ama torbasını açıp bakınca şaşırdım açıkçası tek halıdan o kadar toz çıkmasına önceki gün süpürülmesine rağmen. Normal başlığı en yüksek ayarda biraz zorluyor ama halıda hiç hareket edememe gibi bir durumu yok, zaten halı için daha düşük ayarda süpürebilirsiniz. İçinde Hepa 13 filtre var. Yıkanabilir deniyor ama satıcı yıkamanızı tavsiye etmem, silkeleyin, başka bir süpürge varsa tozlarını hortumuyla alın dedi. Burada da bir arkadaş yazmıştı yıkanınca bakteri üreyebileceğine ilişkin bir mesaj hatırlıyorum. Düşününce mantıklı. Ama ben zaten hem orijinal torba kullanmayı hem de belli aralıklarla filtreyi değiştirmeyi düşünüyorum; çünkü önceki süpürgenin motorunu yan sanayi torba ve filtreye bakmamaktan yaktık.
Kullandıkça deneyimlerimi paylaşırım. denizata06 ve suker 24 tekrar teşekkür ederim vakit ayırıp detaylı bilgi verdiğiniz için.
-
Hayırlı olsun güzel bir cihaz almışsınız. Hem hafif konforlu hemde turbo başlıklı hepa filtreli geniş kapasiteli bir makine. İçini kontrol ettiğiniz filtrelere de dikkat ettiğiniz müddetçe gücü düşmez diye düşünüyorum ben. BGL8ZOON üretimi bitti ama hala bayilerde bulunabiliyor. Onun yerine sizin aldığınız modeldeki daha gelişmiş turbo başlıkla yeni modeli geldi çünkü. Muhtemelen motoru da daha güçlü olacak ve torbasızlarda olduğu gibi bu modellerde de power control akıllı basınç ölçer bulunacak ve motor gücünde yönlendirme yapacak. Kodu BGL8PET2 inceleyebilirsiniz.
Güzel makinenizi yıllarca kullanmanızı dilerim iyi akşamlar.
hayırlı olsun uygun fiyata almışsınız. dediğiniz gibi süpürgede en önemli olan orjinal toz torbası kullanmak çünkü motoru koruyan ilk filtre ve hepa 13 çıkış filtresini 2 yılda bir değiştirebilirsiniz.yıkanan modelleri mevcut bu filtrelerin ancak çok pahalı değil bildiğim kadarıyla 60-70 lira arası değiştirebilirsiniz -
Sağolun. Evet BGL8ZOON daha eski seriymiş, ben bilmiyordum. Yorumlarınız için tekrar teşekkür ederim, iyi günler. -
Teşekkür ederim. Evet çok çok pahalı değil, o fiyat bandında sanırım filtreler, 2 yılda bir değişeceği düşünülürse çok da bir maliyet değil.quote:
Orijinalden alıntı: suker 24
hayırlı olsun uygun fiyata almışsınız. dediğiniz gibi süpürgede en önemli olan orjinal toz torbası kullanmak çünkü motoru koruyan ilk filtre ve hepa 13 çıkış filtresini 2 yılda bir değiştirebilirsiniz.yıkanan modelleri mevcut bu filtrelerin ancak çok pahalı değil bildiğim kadarıyla 60-70 lira arası değiştirebilirsiniz -
Selam arkadaşlar. 1200tl bütçe var, evde iki kişi toza duyarlı alerji sahibi. Philips Fc9750/07 Hepsiburada personel indirimi ile beraber 1217 liraya geliniyor. Bu ürün alınır mı veya alternatif olarak önerebileceginiz bir ürün var mı?
hocam merhaba annemin evi için (90 m2 ) max 1000tl bandında tavsiye edebileceğiniz süpürge var mıdır?teşekkürler
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X