filitresiz süpürgelere ragbet etmeyiniz. hepa filitreler yıkanmaz, yıkanır diyenlere kanmayınız.bir süpürgede en önemli şey.1 motor 2 filitredir filitre sistemi iyi degilse motor tozu çeker diger taraftan dışarı atar bu özel lambalarla görebilirsiniz.sulu sistemlerdende tavsiyem uzak durunuz çünkü her temizlikten sonra makinayı yıkamanız ve temizlemeniz gereklidir.ben 16 senedie kulladıgım makinanın senelik filitre masrafı 40 tl makinayı her gün kullanmak şartıyla 1 ila 2 ay arasında acarak temizligini ve filitre degişimini yapıyorum.markası F.G. amerikan malı fiyatı biraz pahalı ama deger yeni makinaların motoruna ömür boyu garanti veriyorlar ayrıca yine ömür boyu 6 ayda bir gelip makinanın bakımına yapıyorlar tamamen üçretsiz.reklam yapmıyorum.içinde kagıttan ince hepa filitre 0.1 mikron tozları tutuyor bunu amerikadaki kuruluşlar söylüyor.800 wat. watı yüksek olan motor sadece fazla enerji tüketir.paylaşmak istedim.
en fiyat önemli degil dersen alacagın tek marka filter quenn ben 16 senedir kullanıyorum eve çagır gelsin anlatsınlar almak zorunda degilsin pişman olmazsın toz konusunda dünyada üstüne yok sulu sistemi sakın evine sokma tam bir mikrop yuvasıdır.internetten incele bana sorarsan her konuda yardımcı olurum 800 wat motoru var en önemli özelligi dedigim gibi filitresi hava temizlemede bile kullanabilirsin.diger süpürgelerin nasıl tozu tekrar dışarı attıgını özel lambalarla gösteriyorlar normal gözle görünmüyor şimdi milleti 2000 wat 2500 wat diye kandırıyorlar sadece enerji harcar.dünyada jet motor teknolojisi ile yapılan 2 adet süpürge motoru var F.G ve alman malı sulu sistem marka,bay bay.
quote:
Orijinalden alıntı: chips
Bilgiler için teşekkür ederim.
Verdiğiniz bilgiler mantıklı görünüyor. Bahsettiğiniz yan sanayi torbalarda "kumaşların doğru kombinasyonlarla üretilmesi"ni tespit etmek zor olduğundan ve şu anda orjinal torbanın 4lü 5li alımlarda torbanın tanesi uygun fiyatlara malolduğundan, orjinal şimdilik daha mantıklı gibi ne dersiniz?
Aslında orijinal daha mantıklı gözükmüyor. Örneğin bizim sattığımız, S-bag toz torbasının kullanıldığı süpürgelere uygun muadil torbalar, 3 katlı ve 5 katlı 2 farklı kombinasyondan üretilirler. 3 katlı kombinasyon 90gr/m² - 5 katlı kombinasyon ise 100gr/m² 'dir. Aşağıda linkini paylaştığım Hepsiburada S-bag satışında ürünün 4 katlı olduğu belirtilmiştir fakat kombinasyon bilgisi ve toplam gramaj belirtilmemiştir. TUV sertifikası alınması tabiiki önemlidir ancak diğer taraftan bizim sattığımız ürünlerin yurt dışında da linklerini paylaştığımız gibi satışları varsa ki bildiğiniz gibi Almanya , Danimarka gibi ülkeler bu konuda son derece dikkatlidirler, buda kalite seviyesinin yüksek olduğunu gösterir.
Bunun yanında hepsiburada linkinde gördüğünüz gibi orijinal ürünün 4'lü paketi 16,90 TL 'ya satılmaktadır. Buna birde en az 5-6 TL kargo ücreti ilave olacaktır. Sitemizde S bag ürününe uygun sentetik toz torbalarının kampanyalı satışı mevcuttur ve 20 adet toz torbası kargo dahil 40,00TL satıştadır. Aşağıdaki Hepsiburada ve Süpürgemarket linklerinden incelemede bulunabilirsiniz.
Süpürgemarket S bag uygun toz torbası kampanyalı satış linki
Electrolux Z8870c Enplus'tan siparişimin 10.gününde elime ulaştı. Sipariş verirken turuncu olması çok içime sinmemişti ama chips'ten aldığım sağlam referansla bunu göz ardı etmiştim. Z8870C modeli kahverengi ve bana bu modelden gelmesi şansıma oldu. Ayrıca 550TL'lik kampanyaya son nefeste yetişmiş oldum. Henüz kullanmaya başlamadım. Kullandıkça memnuniyetle yorumlarımı paylaşırım.
quote:
Orijinalden alıntı: ricketsia
Electrolux Z8870c Enplus'tan siparişimin 10.gününde elime ulaştı. Sipariş verirken turuncu olması çok içime sinmemişti ama chips'ten aldığım sağlam referansla bunu göz ardı etmiştim. Z8870C modeli kahverengi ve bana bu modelden gelmesi şansıma oldu. Ayrıca 550TL'lik kampanyaya son nefeste yetişmiş oldum. Henüz kullanmaya başlamadım. Kullandıkça memnuniyetle yorumlarımı paylaşırım.
Çok sevindim. Son anda yetiştiniz gerçekten. Bi kullanın bakalım ne düşüneceksiniz. Bı arada eski süpürgeniz neydi?
benim bütçemde 250 l. kadardı bende bu modeli aldım.umarım iyi bir makinedir.Artı ve eksileri hakkında yorum beklerim.özellikle hepa filtre denen şey pahalımıdır.çabuk değiştirmek gerekir mi?
Tekzen.com.tr
Elektrikli Süpürge Modelleri ve Fiyatları Tekzen'de!
Çok sevindim. Son anda yetiştiniz gerçekten. Bi kullanın bakalım ne düşüneceksiniz. Bı arada eski süpürgeniz neydi?
Eski süpürgemizin(daha doğrusu annemin kullandığı) markası Bosch. Bordo, küçük bir süpürge ama modelini bulamadım. Evde çalışırken çıkardığı gürültü ve dahası kötü koku nedeniyle(sanırım filtrasyondaki başarısızlığı nedeniyle), ben kendi evime alırken bu konuda kısıtlama yapmamaya kararlıdım. İşin içine girince ekonomik kısıtlamadan kaçınmamanın imkansız olduğunu tecrübe ettim. 500 TL bandında sizin de katkılarınızla iyi bir seçim yaptığımı düşünüyorum. 1 ay daha kutusunda kalacak sonrasında İnşallah hayırlısıyla kendi evimde kullanmak nasip olur.
quote:
Merhaba;
Hepa filteri bir süpürge arıyorum ve gözüm toz torbalı ama 500 watt emiş gücü olan 9170e takıldı (giriş watt ı 2200 watt). Bi yerde denedim ve cidden çok güçlü çekiyor. Ama toz torbalı ve filtre maliyetleri beni düşündürüyor. Ayrıca doldukça emiş kaybı çok etkilenir mi?
Diğer kararsız kaldığım makine philips 9262 veya 9256, ikisi de bir iki önemsiz 1-2 özellik dışında aynı görünüyor. 9156 yı denedim ve 9170 kadar olmasada yinede güçlü bir makine (emiş 350 watt, giriş 2000 watt). Ama toz torbasız ve dolmasına meydan vermeden temizleme şansımız var.
Evet, 9170 in korkunç bir emişi var fakat benim kafamı kurcalayan şey, gerçekten de filtre doldukça emiş özelliğni kaybeder mi? Yada şöyle sorayım: doldukça 9256 veya 9262 gibi 350 watta mı düşer?
Ayrıca birisi 2 ada bir torba doluyor demiş. Bizim şu anki süpürgemiz de toz torbalı ve çok güçlü (arnica ama hepa filtre yok, astım şüphesi olan çocuğumuza iyi gelmediği düşüncesiyle değiştiriyoruz) ama 2 ayda bir dolmuyor.
Bu süpürgeler arasında veya bildiğiniz başka hepa filtreli ve en az 9170 kadar iyi çeken başka marke ne tavsiuye edersiniz?
Forumun tamamını okuma şansım olmadı ama madem cocuğunuzda astım şüphesi varsa ( çok gecmis olsun, inşallah değildir ) neden Dyson Allergy modelini düşünmediniz? Bunu alıp hayatiniz boyunca süpürge, filtre isini sona erdirirdiniz. Selamlar...
quote:
Orijinalden alıntı: Healer
quote:
Bilgiler için teşekkür ederim.
Verdiğiniz bilgiler mantıklı görünüyor. Bahsettiğiniz yan sanayi torbalarda "kumaşların doğru kombinasyonlarla üretilmesi"ni tespit etmek zor olduğundan ve şu anda orjinal torbanın 4lü 5li alımlarda torbanın tanesi uygun fiyatlara malolduğundan, orjinal şimdilik daha mantıklı gibi ne dersiniz?
Aslında orijinal daha mantıklı gözükmüyor. Örneğin bizim sattığımız, S-bag toz torbasının kullanıldığı süpürgelere uygun muadil torbalar, 3 katlı ve 5 katlı 2 farklı kombinasyondan üretilirler. 3 katlı kombinasyon 90gr/m² - 5 katlı kombinasyon ise 100gr/m² 'dir. Aşağıda linkini paylaştığım Hepsiburada S-bag satışında ürünün 4 katlı olduğu belirtilmiştir fakat kombinasyon bilgisi ve toplam gramaj belirtilmemiştir. TUV sertifikası alınması tabiiki önemlidir ancak diğer taraftan bizim sattığımız ürünlerin yurt dışında da linklerini paylaştığımız gibi satışları varsa ki bildiğiniz gibi Almanya , Danimarka gibi ülkeler bu konuda son derece dikkatlidirler, buda kalite seviyesinin yüksek olduğunu gösterir.
Bunun yanında hepsiburada linkinde gördüğünüz gibi orijinal ürünün 4'lü paketi 16,90 TL 'ya satılmaktadır. Buna birde en az 5-6 TL kargo ücreti ilave olacaktır. Sitemizde S bag ürününe uygun sentetik toz torbalarının kampanyalı satışı mevcuttur ve 20 adet toz torbası kargo dahil 40,00TL satıştadır. Aşağıdaki Hepsiburada ve Süpürgemarket linklerinden incelemede bulunabilirsiniz.
madem filtre konusu açılmış. ben de bana söyleneni yazayım. nilfisk süpürge aldım ve memnuniyetle kullanıyorum. gerek kullanma kılavuzunda yazılanlar neticesinde, gerekse nilfisk türkiye genel md.ndeki yetkilerle birebir görüşmelerimde, bana orjinal torba kullanmam gerektği, aksi takdirde 5 yıllık garanti şartlarını ihlal edeceğimi öğrendim. dolayıaıyla, en azından garanti süresi bitrene kadar (2016ya kadar) yan sanayi torba kullanmayacağım.
Merhaba; kullandığım ve geri iade ettiğim nilfisk power allergy modeli, arnica bora modeli ve en son lg v-kc 902 htm modeli süpürgelerle yaşadığım deneyimleri aktarmak istedim 1- Nilfisk Power Allergy: Ürün son derece kaliteli malzeme ile yapılmış, süpürge başlığı doğal kıl fırçalı, filtre ve toz torbası son derece kaliteli ve özellikliydi, bu arada bana kalırsa gerçekten kaliteli olan Hepa filtreyi sadece miele ve nilfisk kullanıyor, şimdi buna bir sürü kişi itiraz edecektir biliyorum ama biraz test videosu ile çok rahat anlarlar ne demek istediğimi. Filtre ve torba fiyatıda makul sayılabilir Nilfisklerin. 5 yıl garantisi vardı benim aldığım modelin ve gerçekten sağlam bir makineydi, çekişi ise ev kullanımı için son derece yeterli olacaktır bence. Geri iade ettim çünkü made in china yazıyordu, Nilfisk Danimarka markası ve çin de üretttiği modelmiş bende istemedim, alırken bilmediğim için geri iade ettim, bunu sorun etmeyecekler kesinlikle tercih edebilir Nilfisk i . bu arada power allergy de hepa 14 vardı aynı makinenin hepa filtresizi vardı 100 tl ucuza geliyordu, alerji vb olmayan onu tercih edebilir. 2- Arnica Bora 2400: İnternet te bir sürü kullanıcı tavsiyesi okudum, bir sürü sitede en çok satılan üründü, elbette bu kadar insan yanılmış olamaz diye düşünüp hevesle aldım. Malzeme kalitesi biraz kötü diyebilirim,özellikle tekerlekleri çok çabuk yerinden çıkabilir, süpürge başlığı no name pazarda satılan üniversal başlıklar ayarındaydı, suya çekme konusu ise anlık temizlikler için pratik değil, mesela şeker döküldü süpür kaldır yapamazsınız, illa su doldur boşalt vs. Ancak temizlik günü için bakarsanız torbalıdan çokk daha sağlıklı olduğunu düşünüyorum. Halınızı su artık kirlenmemeye başlayıncaya kadar süpürüp güvenli bir temizlik yapma şansı sunuyor. Ben çekim gücünü yeterli bulmadığım için geri verdim, malzeme kalitesizliğini göz ardı edebilirdim ama çekim gücü orta seviyedeydi, ama ihlas temizlik robotu diye sattıkları balon fiyatlı suya çeken cihaza göre çok daha kuvvetli bir ürün olduğunu garanti ediyorum, kayın validemde ihlas var kullandık biliyoruz, içiniz rahat olsun bende numara yok. 3- Lg V-KC902 HTM: Bu alerji sertifikalı torbasız beyaz renkte bir süpürge, malzeme kalitesi falan ortanın üzerinde filtrasyon derseniz bence çok uzun süre aynı filtrasyonu koruyamayacak bir sistemi var bu cihazın. Çekim gücü 100 üzerinden 65 diyebilirim. en kötü özelliği nozul denen süpürme başlığı, bu başlığı hareket ettirmek biraz zor, alışılmıyor, vakum kuvveti ile yapıştığından falan değil bildiğin dizaynı ergonomik olmadığından, fiyatı uygun diye almıştım 350 tl ye teşhir cihazıydı, evde bir kaç kere tekledi, geri verme sebebim teklemesi ve başlığının kötülüğüydü. toz hazneli süpürgeler bence cidden zor aletler, tozu dökerkenki durum cidden komik. o kutuyu boşalttıktan sonra leş gibi kalıyor yıkamak gerekiyor diye düşünüyorum, belkide titiz bir düşünce bu ama bence o kadar tozlu bırakılmaz hazne. Torba parası verilmiyor ancak torbanın pratikliği yok, ayrıca giren illa dışarda arkadaşlar, dyson bu işi çözmüş fakat siklon teknolojisini kullanan torbasız süpürge neredeyse dyson dan başka yok, dyson içinde bence bu kadar para verilmez. yani verilir diyenlere saygım var, almayı bende düşündüm ancak fiyat performans değerlendirmemi geçemedi dysonlar.
Sonuç: Ben hala süpürge alamadım, burada electrolux x88** sayfası gibi bir sayfa olmuş, neredeyse aklın yolu birdir x88** en yiyi F/P ürünüdür gibi bir durum oluşmuş, bu duruma karşı değilim fakat nedenlerine; miele de aynısı 1500 tl falan demek bence yanıltıcı olur, bakın dostlar arnica da da turbo başlık var dyson da da miele de de nasıl oluyor derseniz bütün arabalarda motor olduğu örneğini veririm size tofaşla ferrarinin motoru aynı kalitedemi üretiliyor. nitelik olabilir fakat kaliteliyse anlam ifade eder, yoksa anlamsızdır. Nilfisk gibi dünya da kendini kalitesiyle ispatlamış bir firmanın ürünlerine malzeme kalitesi kötü diyen üyeler çıkmış yukarıdaki mesajlarda; kötü demenize lafım yok lakin karşısında şuna göre kötü deyinde bilelim aslını astarını, Toyota arabaların malzemesi işçiliği kötü demek için hangi markadan olduğunu bildirmek lazım bence, fiat tan kötü dersen kargalar bile güler ancak audi den mercedes ten bentley den dersen bir yere oturtulur söylediğiniz fikir ve görüşler. Amacım tartışma yaratmak falan değil, sadece bende bunları düşünüyorum ve siz sevgli dostlarımla paylaşmak istedim. Son olarak Alman malı olan yani Made in Germany yazan bir markayı tercih etmek üzere olduğumu söyleyip kullanan varsa görüş bildirmesini rica ediyorum, siemens-bosch-miele nin tavsiye ettiğiniz F/P cihazı varmı, varsa hangisi:))
Saygılar...
Merhabalar, İncelediğiniz ürünler icinde hangisi temizlige basladiginiz ilk odada ve sonraki odalarda size aynı emış gücünü veriyor? Eğer filtre dolmaya basladigi icin odadan odaya emış gücü azalıyorsa istediğiniz kadar fiyat performans olarak iyi olsun ne ise yarar ki? Odadan odaya kullandikca emış gücünü kaybetmeyen tek makina var biliyorsunuz... İster ilk oda ister yirminci oda olsun aynı emış gücünü bulacağınız tek süpürge var. Digerleri odadan odaya geçtikçe filtreyi temizlemezseniz emış gücünü kaybeder. Selamlar...
Eşime 10 gün önce elektroworld'den 8870c aldım. Süpürge diğer süpürgelerin yanında gerçekten kendini belli ediyor. Ama eşim süpürgeyi açar açmaz söylenmeye başladı. 1) Eşim süpürgenin hem gövdesinin hem kolunun hem de turbo başlığının ağırlığından şikayet etti.Bunla tüm evi süpürürsem ardından 1 günde dinlenmek gerekir dedi.Süpürgeyi ben alırken bunu çok farkına varmamıştım ama süpürgeyi büyük oranda bayanlar kullandığından alırken bu kriteri göz önüne alırsanız iyi olacaktır. 2) Halılarda başlığın zor hareketi. Turbo başlık çalışsın yada çalışmasın farketmez, başlığı ileri geri hareket ettirmek, gerçekten çok zor. Çekişi en düşüğe ayarlamış olsak da halılarda başlığı kolay bir şekilde hareket ettirme olanağı bulamadık. Evdeki tüm halılar için ( ince, kalın) bu sorun oluştu. Bir dizayn hatası olduğunu düşünmüyorum ama her şeyi denedik yine de halılarda başlığı kolay şekilde hareket ettirmeyi beceremedik.
Sonuç itibarı ile 8870c geri iade ettik. Bu süpürgeyi alacak arkadaşların alırken bu iki maddeyi göz önünde bulundurması iyi olabilir.
quote:
Orijinalden alıntı: celebic
Merhabalar, İncelediğiniz ürünler icinde hangisi temizlige basladiginiz ilk odada ve sonraki odalarda size aynı emış gücünü veriyor? Eğer filtre dolmaya basladigi icin odadan odaya emış gücü azalıyorsa istediğiniz kadar fiyat performans olarak iyi olsun ne ise yarar ki? Odadan odaya kullandikca emış gücünü kaybetmeyen tek makina var biliyorsunuz... İster ilk oda ister yirminci oda olsun aynı emış gücünü bulacağınız tek süpürge var. Digerleri odadan odaya geçtikçe filtreyi temizlemezseniz emış gücünü kaybeder. Selamlar...
Şu anda kullandığımız 10 yıllık ve ömrü bitik olarak gördüğüm Arçelik bile odadan odaya geçişte performans kaybı yaşatmıyor, yani bu konuyu sanırım biraz açmanız, açıklığa kavuşturmanız gerekiyor, benim yorum yazdığım 3 cihaz da ve hatta dediğim gibi miadı dolmui cihazımız bile dediğiniz kadar kötü değil, açıklamanızı merakla bekliyorum, saygılar...
Dostum sanırım sorularınızın ve diğer bilgilerin cevabını aşağıdaki linte bulabilirsiniz... Evliliğimiz boyunca o yada bu nedenle eskittiğimiz ama modelini hatırlayamadığım süpürge markaları; Arçelik, Bosch ve Philips. Üçüne toplam bir Dyson'dan daha fazla para ödemişimdir ama şimdi hiç biri şimdi evimde değil... Torba ve filtreye ödediklerimi hesap etmiyorum... Selamlar...
www.hakman.com.tr
Hakman Elektronik - Babyliss, Baseus, Cuisinart, Melitta, Laurastar
arkadaşlar; bende simtel ,arzum,arçelik,siemens gibi birçok süpürge deneyimimiz oldu. huzuru samsung SC8581 de bulduk. maharet dayson veya samsung da değil, SİKLON(Cyclone) FİLTRE ve hepa13 filtre de.
SAMSUNG SC8581 Emiş Gücü:360W Ön Motor Filtresi var Filtre:HEPA 13 Cyclone Filtre:Takılabilir Toz Haznesi :Twin Chamber ;Toz parçacıkları için bir bölme ve siklonik hava yolu için ayrı bir bölme bulunur.
Hiç Fakir süpürge kullanan yokmu. Ben bu ürünü fakir mağazasında gördüm kullanan veya bilgisi olan varsa ve tavsilerini paylaşırsa sevinirim.
Ben bu ürünü media markt ta baya demnedim, çekiş gücü oldukça tatminkar, çin üretimi olan Fakir lerden değil Made İn Europa yazıyordu üzerinde ve filtresi toz torbası kaliteli gibi geldi bana ancak filtre ve toz torbası ne derecede işlevseldir bilemiyorum, ürün doğubank ta 350 tl civarı fiyatla satılıyordu 3-4 ay önce, Fakir mağazaları baya farklı fiyatlara satıyor bilginiz olsun.
quote:
Orijinalden alıntı: lordford50
arkadaşlar; bende simtel ,arzum,arçelik,siemens gibi birçok süpürge deneyimimiz oldu. huzuru samsung SC8581 de bulduk. maharet dayson veya samsung da değil, SİKLON(Cyclone) FİLTRE ve hepa13 filtre de.
SAMSUNG SC8581 Emiş Gücü:360W Ön Motor Filtresi var Filtre:HEPA 13 Cyclone Filtre:Takılabilir Toz Haznesi :Twin Chamber ;Toz parçacıkları için bir bölme ve siklonik hava yolu için ayrı bir bölme bulunur.
Bu yoruma katılıyorum, emiş gücü kaybı yaşanmaması için siklon teknolojisi kullanılması gerekiyor aksi halde filtre dolmaya başladıkça emiş gücü düşer, bunun watt ile alakası yok. Bu arada dyson dışında bu teknolojiyi kullanan başka bir marka olduğundan haberim yoktu.
quote:
Orijinalden alıntı: celebic
quote:
Merhaba;
Hepa filteri bir süpürge arıyorum ve gözüm toz torbalı ama 500 watt emiş gücü olan 9170e takıldı (giriş watt ı 2200 watt). Bi yerde denedim ve cidden çok güçlü çekiyor. Ama toz torbalı ve filtre maliyetleri beni düşündürüyor. Ayrıca doldukça emiş kaybı çok etkilenir mi?
Diğer kararsız kaldığım makine philips 9262 veya 9256, ikisi de bir iki önemsiz 1-2 özellik dışında aynı görünüyor. 9156 yı denedim ve 9170 kadar olmasada yinede güçlü bir makine (emiş 350 watt, giriş 2000 watt). Ama toz torbasız ve dolmasına meydan vermeden temizleme şansımız var.
Evet, 9170 in korkunç bir emişi var fakat benim kafamı kurcalayan şey, gerçekten de filtre doldukça emiş özelliğni kaybeder mi? Yada şöyle sorayım: doldukça 9256 veya 9262 gibi 350 watta mı düşer?
Ayrıca birisi 2 ada bir torba doluyor demiş. Bizim şu anki süpürgemiz de toz torbalı ve çok güçlü (arnica ama hepa filtre yok, astım şüphesi olan çocuğumuza iyi gelmediği düşüncesiyle değiştiriyoruz) ama 2 ayda bir dolmuyor.
Bu süpürgeler arasında veya bildiğiniz başka hepa filtreli ve en az 9170 kadar iyi çeken başka marke ne tavsiuye edersiniz?
Forumun tamamını okuma şansım olmadı ama madem cocuğunuzda astım şüphesi varsa ( çok gecmis olsun, inşallah değildir ) neden Dyson Allergy modelini düşünmediniz? Bunu alıp hayatiniz boyunca süpürge, filtre isini sona erdirirdiniz. Selamlar...
İnternetteki filtrasyon testleri beni dyson konusunda şüpheci yaklaşmaya itti. Ayrıca dyson, diğer günümüz kaliteli süpürgelerini görünce fiyat/performans olarak mantıklı değil. İlk yıllarda evet dyson ile boy ölçüşebilecek hiç bir süpürge yoktu. Ama şimdi dyson sadece tasarım olarak öne çıkıyor. Temizlik performansı ve işlevsellik yönünde rapik olacak çok sayıda ürün var.
quote:
Orijinalden alıntı: zeuski
Merhaba; kullandığım ve geri iade ettiğim nilfisk power allergy modeli, arnica bora modeli ve en son lg v-kc 902 htm modeli süpürgelerle yaşadığım deneyimleri aktarmak istedim 1- Nilfisk Power Allergy:...... 2- Arnica Bora 2400:.... 3- Lg V-KC902 HTM: ....
Sonuç: Ben hala süpürge alamadım, burada electrolux x88** sayfası gibi bir sayfa olmuş, neredeyse aklın yolu birdir x88** en yiyi F/P ürünüdür gibi bir durum oluşmuş, bu duruma karşı değilim fakat nedenlerine; miele de aynısı 1500 tl falan demek bence yanıltıcı olur, bakın dostlar arnica da da turbo başlık var dyson da da miele de de nasıl oluyor derseniz bütün arabalarda motor olduğu örneğini veririm size tofaşla ferrarinin motoru aynı kalitedemi üretiliyor. nitelik olabilir fakat kaliteliyse anlam ifade eder, yoksa anlamsızdır. Nilfisk gibi dünya da kendini kalitesiyle ispatlamış bir firmanın ürünlerine malzeme kalitesi kötü diyen üyeler çıkmış yukarıdaki mesajlarda; kötü demenize lafım yok lakin karşısında şuna göre kötü deyinde bilelim aslını astarını, Toyota arabaların malzemesi işçiliği kötü demek için hangi markadan olduğunu bildirmek lazım bence, fiat tan kötü dersen kargalar bile güler ancak audi den mercedes ten bentley den dersen bir yere oturtulur söylediğiniz fikir ve görüşler. Amacım tartışma yaratmak falan değil, sadece bende bunları düşünüyorum ve siz sevgli dostlarımla paylaşmak istedim. Son olarak Alman malı olan yani Made in Germany yazan bir markayı tercih etmek üzere olduğumu söyleyip kullanan varsa görüş bildirmesini rica ediyorum, siemens-bosch-miele nin tavsiye ettiğiniz F/P cihazı varmı, varsa hangisi:))
Saygılar...
Öncelikle deneyimlerinizi paylaştığınız için teşekkür ederiz. Burada her fikre ihtiyaç var. Tabiki reklam amacı güdülmediği sürece, malum bazı markalardan bahsedilince ortaya satıcıları veya bu işten dolaylı kazanç elde eden taraftarları çıkıyor ve reklam içerikli mesajlar yazılıyor.
"Sonuç" bölümünde yazdığınız yorumla alakalı olarak şunu belirtmekte fayda var: burada electrolux x88** sayfası gibi bir sayfa olmuş demişsiniz. Oysa dikkat edin bu topik açılırken philips ile başlayan ve diğer başka süpürgelerin irdelendiği ve sonunda z8870 ile biten süreçten bahsediliyor. z8870 uzun araştırmalar sonucu varılmış bir kararın ürünüdür ve detaycı birçok kişinin de hemfikir olduğu bir ürün konumundadır. Topiğin açılış amacı görüldüğü gibi z8870 değil idi. Hatta esamesi bile okunmuyordu. miele de aynısı 1500 tl falan demek bence yanıltıcı olur yorumunuzla ilgili olarak; yaptığınız ferrari ve tofaş yorumu ilgisiz olmuş. Karşılaştırılan ürünler nilfisk, dyson, electrolux ve miele gibi kabur üstü ürünler olduğundan, ferrari-tofaş ilişkisi mantıklı değil. Kalbur üstü cihazları irdelediğimizi gözönüne alarak yorum yapmanız, daha sağlıklı bir yorum olacaktır. İşi ileriye götürüp bentley örnekleri ile daha da karşmaşık bir kıyaslamaya girmişsiniz.
Nilfisk gibi dünya da kendini kalitesiyle ispatlamış bir firmanın ürünlerine malzeme kalitesi kötü diyen üyeler çıkmış yukarıdaki mesajlarda; yorumuzla ilgili olarak; sanırım benim bir yazımdaki yorumu değerlendirmişsiniz... Lütfen dikkat; yazımı tekrar okuyunuz... orada diyorum ki, Nilfisk Coupe yi inceledim ve beğenmedim. Malzeme ve işçilik kalitesiz. Bu cihazdan yola çıkarak nilfisk extreme in de aynı şekilde üretilmiş olma olmasılığı ve sonuçta da coupe ye benzer bir kalite ortaya çıkabileceği tezini öne sürdüm, ki çok mantıklı. Çünkü nilfisk ne kadar kalite olursa olsun, yetersiz satış noktaları nedeniyle incelenemeyen bir ürün. Ve 800-1000 tl li rakamlardaki bir cihazı netten sipariş edip de piyango oynamanın anlamı yok. f/p olarak beğenmediğimiz özgün tasarımlı dyson birçok noktada incelemeye sunululuyorken ve satılabiliyorken, nilfisk gibi dysona a göre daha çok ürün gamı bulunan bir firmanın yetersiz satış noktaları yüzünden zaten markaya olan sempati kayboluyor.
Evet amacınızın tartışmak olmadığını belirtmeniz, seviyeli bir diyaloğu berabirinde getiriyor. Ben de bu konudaki dikirlerim paylaşmak istedim.