Şimdi Ara

Uzun soluklu bir elektrikli süpürge araştırması (Süpürge alacaklar okumalı!) (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
5.813
Cevap
149
Favori
1.034.178
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu gün elektrikli süpürge konusunda detaylı bir araştırmaya girdim.Sizlerle düşüncelerimi paylaşmak istedim.Piyasada malum çok çeşit süpürge markası ve kendi içinde değişiklikleri mevcut.Bunları başlık altında sıralamak gerekirse.

1-marka , fiyat-kalite ve servis yaygınlığı
    2-toz torbalı , toz torbasız ve su filitreli
    3-hepa filitreli ,elyaf filitreli
    4-emiş gücü
    bunlar en temel konular.

Ben kendimce kendini kanıtlamış dyson,miele ve philips markalarla sınırladım kendimi.
    Ddyson kalitesini kanıtlamış bir ingiliz firması. çok para kazanalar, yani bu tür forumlara ihtiyacı olmayan insanlar kesinlikle dyson alsın derim.Çok dayanıklı malzeme, değişim gerekmiyen filitre ve toz torbasız.fakat mucizeler beklemeyin,temelde 3/1 fiyatındakilerle tamamen aynı işi yapıyor.Aşırı ağır,hantal ve gürültülü.Birde en iyisi olsun diye dövme başlığını alanlar dikkat halıları fena dövüyor,teyzemden biliyorum.Kıymetli halılara dikkat.Evinizde havan yoksa tercih etmenize hiç gerek yok.Ortalama 1500tl.max 280 w emiş gücü var.dc 32 veya dc 23 gayet güzel.5 yıl servis garantili.5 metreden düşse bile kırılmıyor.(Kim 5 metreden aşağı süpürge atarki.

Philips maraton çok satan ve kullanıcıları tarafından beğenilen bir ürün.Çin de üretiliyor, en son modeli(maraton 9225)700tl civarında 440 w oldukça yüksek emiş gücü var. filitresini kendi temizliyor.Fakat boşaltma esnasınıda toz torbasız olduğundan etrafa bir miktar toz saçılabilir.Ve zaman zaman flitre yıkama ve sonunda 75 tl karşılığında değiştirme gerektiriyor.Ayrıca Hepa filitreli.Bu HEPA filitre dediğimiz şey arabalardaki motor filitresine benzeyen ,cihazdan çıkan havanın temizliğinden sorumlu bakan diyebiliriz.alerjik bünyeler için ve cihazdan çıkan kötü kokuları azalmak amaçlı son filitre.çok önemli bir detay bence mutlaka olanı tercih edilmeli.2 yılda bir 25 tl karşılığın da değiştirmek gerekli.Bir de bu cihazın kaba bir görüntüsü var.
    Bununla birlikte aynı marka ikinci alternatif Philips FC9170/01 modeli var 500 tl civarında toz torbalı ve hepa filitreli 500w emiş gücü var. Ben şahsen torbalı tercih ettiğimden bu model daha kafama yatıyor.Torbasız bana hem pratik gelmiyor hemde filitre yıkama meselesi hoşuma gitmiyor.Servis koşulları philips in bazı ürünlerinde yaşadığım sorunlardan dolayı biraz düşündürüyor.Fakat bu ürünlerde iddalı 30 gün iade garantisi var.

Miele benim favorim.Yılların üstün Alman kalitesi.Satıcı gözümün önünde duvardan duvara çarptı.Hem mobilya hem de cihazı koruyan ,yumuşak silikon vari bir koruyucu var dışında. S 5 serisi ürün gruplarını dışına çıkmıyorum.Bu markada s 5 serisi ürünlerde bir elektronik kumandalı bir de analog olmak üzere iki seçenek var.cihazlar kasa ve motor özellikleri bakımından tamamen aynılar.Fiyat farkları detaylarda gizli.Örneğin s5211 modeli ile s5281 arasında hepa filitre ve sensörlü başlık dışında hiç bir fark yok.bu nedenle ikisi arasında 300 tl fiyat farkı var s5211 550tl, s5281 850 tl. Miele de tüm parçalar ayrı ayrı satılıyor ve bir çok ürün birbirine uyumlu.dilerseniz daha sonra satın alabilirsiniz.Önemli bir detay, air clean filitre modellerine 75 tl karşılığında hepa filitre takılabiliyor.Yalnız bu hepa filitre yukarda arabaların motor filitrelerine benziyor demiştim ya.Mielenin filitresi Mercedes gibi.Mütiş bir fark var.Cihaz 300w emiş gücüyle üstün bir performans gösteriyor.Servis açısından her türlü parça mevcut ve yaygın.Toz torbalarına gelince,çok detaylı bir mühendislikle hazırlanmış bir torba.insana çok güven veriyor.Fakat kullanmaya acır insan hem çok güzel hem 4 adedi 25 tl.Fakat gözünüz korkmasın daha uygun fiyatlı yan sanayiler mevcut vede torbalar haftada 2 kullanıma göre 2 ay gidiyor.tabi devasa ve çok kirli bir ev değilse.birde ilk olarak 2 torba hediye.Ben eletronik olan modellerin gerçek amaç dışında biraz lüx olduğunu düşünüyorum ve aradaki ciddi fiyat farkına yıllarca toz torbası almayı tercih ediyorum.Miele de toz torbasız model yok. Bu bağlamda hepa filitere takılmış bir s5211 gerçekten çok iyi bir tercih olacak gibi.Birde şık ve kibar kullanımı kolay, yer işgal etmiyor çok fazla.

Kafanıza üç ürünün emiş güçleri konusunda bir düşünce kalmış olabilir.dyson 280w,philips 440/500w miele 300w .Üçünü de denedim.Hepside halıları yerinden oynatmaya yetecek güçte.Hatta çok güçlü olması kullanım güçlüğü bile yaratıyor.yerinden çekmek baya efor sarf ettiriyor.En güçlüsü en iyisi demek değil önemli olan güçlerini uzun yıllar muhafaza etmeleri.Evlerimizde beton kazıyacak halimiz yok. Altı üstü toz ve tüy toplamak amaç.Üç ürün de bunu çok güzel başarıyor.

Sonuç olarak benim tercihim;
    1. sırada Miele s5211(hepa filtre ilaveli)470+70=540 tl

Uzun soluklu bir elektrikli süpürge araştırması (Süpürge alacaklar okumalı!)

2.Philips FC9170/01(toz torbalı)500 tl

3.Philips fc 9225 700tl EW de.

4.dyson dc23 veya dc32(bence boş verin çok para hiç gerek yok.Yine karar ve para sizin sakın almayın demem...)1500tl civarında.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi basserdem -- 15 Aralık 2011; 2:22:23 >

• Z8870 i 390TL ye teşhir diye almıştım ENPLUS'tan.. Açtığımda sıfırdan farkı yoktu. Sadece turba başlıkta küçük bir çizik vardı :)

Chips arkadaşımıza teşekkür edeirm. Süpürgeden çok memnunuz..
  • quote:

Orijinalden alıntı: skywalter

Z8870 i 390TL ye teşhir diye almıştım ENPLUS'tan.. Açtığımda sıfırdan farkı yoktu. Sadece turba başlıkta küçük bir çizik vardı :)

Chips arkadaşımıza teşekkür edeirm. Süpürgeden çok memnunuz..

Hocam güle güle kullan. Beğendiğinize sevindim. Malum çok yazdım, beğenmeseydiiz kötü hissederdim.
    Ben de şu anda döne yana yılbaşından önce elimde olacak şekilde bir z8870 daha almak için telefon trafiği yaşıyorum. Ama nafile ... aradıklarımdan hiçbiri yılbaşından önce elime ulaştıramıyor. Sizin aldığınız yerde başka var mıydı, bana telini verir misiniz? Yılbaşından önce alamazsam hatun beni noel babanın yanına çırak olarak verecek

• Hiç bi yerde bulamadım. Sanırım forumda adı geçtiği için çok sattılar ve stokları tükettiler. Teşhir olmayan bir tek Electroworld de vardı ve ordan aldım. Bu kez 700 tl verdim (850 den düşmüş. (Hatta düştü demeliyim çünkü 850 tl den satıldığını bizzat biliyorum) . İnternette de en ucuz 650 tl idi ama yılbaşından önce yetişmiyordu. Neyse daha önce karlı aldığıma saydım artık.
  • Herkese iyi seneler
    Electrolux web sitesinde su an z8810 var , z8870 den bahsetmiyor
    Fiyat araştırmasında da z8810 550TL Z8870 700tl civarında
    1-bu iki model arasındaki fark nedir?
    2-Fiyatlarına bakınca ödül alan Z8870 in ucuzlatilmis yeni halidir diyebilirmiyiz z8810 icin?
    3-z8870 tavsiye eden Arkadaşlar, z8810 icin yorumlarınızı paylasabilirmisiniz?

Teşekkürler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: aykanatali

Herkese iyi seneler
    Electrolux web sitesinde su an z8810 var , z8870 den bahsetmiyor
    Fiyat araştırmasında da z8810 550TL Z8870 700tl civarında
    1-bu iki model arasındaki fark nedir?
    2-Fiyatlarına bakınca ödül alan Z8870 in ucuzlatilmis yeni halidir diyebilirmiyiz z8810 icin?
    3-z8870 tavsiye eden Arkadaşlar, z8810 icin yorumlarınızı paylasabilirmisiniz?

Teşekkürler

1-z8870 turbo fırçalı, otomatik emiş gücü ayarlı ve koldan kumandalıdır.
    2- Özellikleri daha az olduğu için diyemeyiz.
    3-Şahsen 550 verene kadar 100 daha vermenizi ve z8870 almanızı tavsiye ederim. 650 ye nette var.
    Saygılar
  • Sizlere yazdığım kıyaslama yazımdan bir hafta sonra miele s5211 modelini satın aldım.Satış fiyatı 569 tl.100 tl gibi bir rakam hediye çeki ile 1 adet hepa filtre ve 1 kutu Gn tip toz torbası aldım.2haftadır kullanıyorum.Emiş gücü mükemmel.Ama en can alıcı kısmı bence dışarıya zerre kadar toz ve koku çıkmıyor.Evdeki toz miktarı ciddi ölçüde azaldı 2 günde bir toz olan yerler şimdi 1 haftada tozlanıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: basserdem

Sizlere yazdığım kıyaslama yazımdan bir hafta sonra miele s5211 modelini satın aldım.Satış fiyatı 569 tl.100 tl gibi bir rakam hediye çeki ile 1 adet hepa filtre ve 1 kutu Gn tip toz torbası aldım.2haftadır kullanıyorum.Emiş gücü mükemmel.Ama en can alıcı kısmı bence dışarıya zerre kadar toz ve koku çıkmıyor.Evdeki toz miktarı ciddi ölçüde azaldı 2 günde bir toz olan yerler şimdi 1 haftada tozlanıyor.

hayırlı olsun makineniz...

filtre hepa 13 mü 14 mü acaba?
  • Piyasada gördüğüm filitrelerden çok farklı özel bir filitre.Aktiv hepa olarak geçiyor.Miele HEPA filtreleri, toz ve parçacıkların% 99.99 'boyutu 0,3 mikron kadar yakalar. Bu parçacıklar, akciğerler için ,polen, akar dışkı ve diğer potansiyel zararlı parçacıklar içerir.Filtreleri 50 saat çalışma yada 1 yıl gibi bir sürede değişmesi öneriliyor. Ayrıca kokuları yok etmek için kömür filtreside var içinde Modeli.Sf-AH50 Açıklamalarında Hepa 13-14 yazmıyr.Ancak Zorunlu avrupa standardı olan EN 1822 ye uygun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi basserdem -- 6 Ocak 2012; 1:20:29 >

• Miele kaltesi konusunda hiç şüphem yok. Fakat Mielenin bazı ürünlerinde hepa yerine kendi icadı olan "aktif" denilen filtreyi kullanması ilgimi çekiyor.

Acaba "hepa" denilen olay tescilli bir ürün ve kullanan firmalar bunlara lisans hakkı ücreti mi ödüyor?
    O yüzden mi hepsinde hepa kullanmıyor.
    Uluslararası kabul görmüş bir filtre sistemi yerine kendi filtresini kullanmak istemesi nedendir merak ediyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: chips

Miele kaltesi konusunda hiç şüphem yok. Fakat Mielenin bazı ürünlerinde hepa yerine kendi icadı olan "aktif" denilen filtreyi kullanması ilgimi çekiyor.

Acaba "hepa" denilen olay tescilli bir ürün ve kullanan firmalar bunlara lisans hakkı ücreti mi ödüyor?
    Uluslararası kabul görmüş bir filtre sistemi yerine kendi filtresini kullanmak istemesi nedendir merak ediyorum.

evet tekrar baktım. miele hepa filtrelerin numaralrını belirtmiyor...ilginç..
  • quote:

Orijinalden alıntı: chips

Miele kaltesi konusunda hiç şüphem yok. Fakat Mielenin bazı ürünlerinde hepa yerine kendi icadı olan "aktif" denilen filtreyi kullanması ilgimi çekiyor.

Bu hususta şöyle bir ince nokta var,
    Miele S seris modellerinin bazılarında Aktif HEPA(High-Efficiency Particulate Air)filitre bazılarıda ise Aktif Air filitre kullanıyor.Her iki modelde de (Aktif) kelimesi kokuları yok etmek için filitre içindeki kömürü tasfir ediyor.Aktif air filitre bildiğimiz elyaf filitreler gibi.
    Benim satın aldığım S5211 modelinde normalde aktif air filitre ile satılıyor.Fakat mevcut filitre plastik muhafazası ile birlikte çıkartılmak koşuluyla HEPA filitre takılabiliyor.Ben de bu uygulamayı yaptım.Fiyatı 75tl.(indirim çekiyle bedavaya geldi. sanırım kampanya devam ediyor enplus larda)
    HEPA filtre olan modellerde fiyat farkı ürüne yansıyor.Mesela ben ilk olarak ,miele medicair s5281 modelini almayı planladım.Benim aldığım S5211ile 350 tl fiyat farkı var.Tek fark medicair modelinde HEPA(75tl) ve temizlik ve kirliliğe duyarlı hijyen sensörlü ayak(249)TL var.Bu ayak bana çok gereksiz geldiğinden boşuna 250 tl fark ödemek istemedim.Bu ayrıntı genelde satıcılar tarafından söylenmiyor.Dolayısıyla HEPA filitre özelliğini kullanarak sizi pahalı modellere yönlendiriyorlar.
    Yani bir lisans olayı söz konusu değil.İki çeşit filitre var miele de.
    Bir de evinde evcil hayvan olanlar için karbon filitre var ki,bu da havan kokularını azaltmak içinmiş.SF-AAC50

• Merhaba. Evde dört kedimiz var. Emiş gücü yüksek ve turbo (halı - döşemeleri vurarak temizleyen döner fırçalı başlık) başlıklı bir model arıyorum. Tavsiyelerinizi bekliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kedinaz

Merhaba. Evde dört kedimiz var. Emiş gücü yüksek ve turbo (halı - döşemeleri vurarak temizleyen döner fırçalı başlık) başlıklı bir model arıyorum. Tavsiyelerinizi bekliyorum.

Fakir Prestige 2000+ Fakir elektrikli turbo başlık almanızı öneririm.
  • Çok teşekkür ederim.
  • quote:

Merhaba. Evde dört kedimiz var. Emiş gücü yüksek ve turbo (halı - döşemeleri vurarak temizleyen döner fırçalı başlık) başlıklı bir model arıyorum. Tavsiyelerinizi bekliyorum.

merhabalar eger butcem 600 - 700 tl yetiyor diyorsaniz size Miele S 5261 CAT & DOG modelini oneririm.Bu model inanin ki bulabileceginiz en iyi modellerden biridir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: @CAN@

quote:

merhabalar eger butcem 600 - 700 tl yetiyor diyorsaniz size Miele S 5261 CAT & DOG modelini oneririm.Bu model inanin ki bulabileceginiz en iyi modellerden biridir.

süpürgenin çekim gücü ve özelliklerini biraz daha anlatır mısınız?

• quote:

ben de süpürge almaya kalktığım zaman epey araştırmıştım. iş gerği çok sık seyahat ettiğim için otellerde sürekli nilfisk markalaı süpürgeleri görüyordum. konuştuğum otel görevlileri özellikle uzun süreli çalaıştırmalarda motorun ısınmadığını ve sürekli çalıştırmaya uygun oldugunu söylemişlerdi. markayı araştırdım. danimarka malı ve işleri sadece yüzey yemizleme ürünleri (elektrikli süpürge, hava basıncı ilel temizleyen ürünler, yol-cadde vs giib yerleri süpürme cihazları) üreten bir firma yaklaşık 100 yıllık. marka oldukça güven verdi. ben aslında yola bu otellerde kullanılan süpürgelerden almak için çıkmıştım. ancak nşlfiskin ev için de ürettiği süpürgeler oldugunu gördüm. bunların sanayi tipinden farkı ise hepa filtreli, daha yuksek emiş gücü, turbo başlığı da içeren daha fazla aksesuara sahip olması gibi özelliklerdi.

ben nilfiskx extreme x300 modelini aldım. turbo başlığını da içeren 3 büyük 3 de küçük başlığı var. emiş gücü 400-600 w. motor gücü 2100 w. ayrıca, elecktrikle çalışan turbo başlığı takablmeniz için süpürge üzerinde bir girişi var (usb girişine benziyor). şiddetle tavsiye ederim.

• Nilfisk Extreme Eco da dikkat çekici, (yinede toz torbasız modeller bana daha sıcak geliyor.)
    1250 W Motor gücü, 500 W Emiş gücü
    Motordan sonra HEPA H14 filtre 3700 cm² genişliğinde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: lordford50

Nilfisk Extreme Eco da dikkat çekici, (yinede toz torbasız modeller bana daha sıcak geliyor.)
    1250 W Motor gücü, 500 W Emiş gücü
    Motordan sonra HEPA H14 filtre 3700 cm² genişliğinde.

toz torbasız modellerde o tozu boşaltırken her yerin battığını, tozların uçuştugunu ve memnun kalmadığını söyleyen kullanıcılar vardı. o yuzden ben de sıcak bakmadım...

nilfiskin dediğiniz modeli de var ama 500 w emiş gücü, motor ucunda. boru ucundaki daha düşük (335 w) filtre alanı zaten aynı...
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.