Şimdi Ara

Uzun süreli kullanım için kalem tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.823
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Kalemi elime aldığım da hani saatlerce ders çalışıyorum veya yazı yazıyorum ve tabiki elim çok yoruluyor. Şimdi orta halli kaliteli uçlu bir kalem arıyorum elimi az yoracak. Bütçe 40civarı en fazla

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Koskoca bir kalemler fan sayfasi varken bu basligi acmak hic yakisti mi kardesim ?

• Rotring 5. Senem

• quote:

Orijinalden alıntı: LeTeina

Koskoca bir kalemler fan sayfasi varken bu basligi acmak hic yakisti mi kardesim ?

Çok dağınık ve kalabalık o konu oraya da çok yazdım zamanında yoksa

• quote:

Orijinalden alıntı: İTMEN

Rotring 5. Senem

Rapid kullanıyordum parçası kayboldu 2sene önce ama çok memnundum, internette rotring 500diyorlar ama nasıldır acaba kullanan var mı?

• Rotring 500 0.5.Ne 300 kadar plastik ve hafiftir.Ne 600 kadar ağırdır.Metal kısmı benim parmağımı hiç ağrıtmadı.Tabi ki eksileri de var.Mesela ucu çok tüketiyor.Silgisi pek ergonomik değil.Uç kısmı açıkta olduğu icin dusmelere dikkat.Daha yumusak bir yazim için tk fine executive 0.5.Ama metal kısım paslaniyor gibi oluyor ve ic aksam tamamen plastik.Pek kaliteli bir plastik değil ve uç hatırlatıcı lackalasiyo kendi dönüyor.Uç sertligini gövdeden dondurerek ayarlanabiliyor.Alismasi kolay bir kalem.Ama eliniz terliyorsa uzak durun.Pilot the sahker da olabilir.Ama govde kısmı catladi benimkinin.Verilen para dış malzemede kendini amorti etmesede ic aksam yeterince kaliteli.Alismasi birazcik zor ama alisinca kesinlikle en iyi yazma hissine sahip kalem.Eger uzun saatlerce yazacaksaniz bunu alın.Kisaca özetlersek bu üçu arasindan:
    Ic aksam danayikliligi ve kalitesi:Rr500>Shaker>tk fine
    Goruntu ve klas duruş sirasiylar Shaker rr 500 tk fine*Şahsi fikir
    Yazarken az surtme sesi cikartmasi:Tk fine< shaker<rr 500
    Fonksiyonlukta en iyisi kesinikle tk fine
    Dış malzemede en iyiden en kötüye.Rr 500 tk fine pilot the shaker

Su siralar pentel smash q1005 ariyorum Ankara da.Uretimden kalktiğini duymuştum ama illa ki bir yerlerde vardır.Pentel belirlediğiniz bütçeyi aşıyor ama bulursam yorumlarimi yazarım

• 38erciyes 3 kullanıcısına yanıt
    Açıkçası elim fazlaca terliyor. Çok şey istiyorum sanırım ama sağlamlık ve rahatlık önemli ciddi anlamda. Yani 3-5düşüşte kırılmamalı ya da 3-4saat kullandıktan sonra elim yamulmamalı. Ne önerirsiniz?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Benim uzun süre yazınca orta parmağımda kalemi tuttuğum yani surtunen yer acıyor bunu engellemek için temas yeri nasıl bir kalem almalıyım?

• cübbeli gandalf kullanıcısına yanıt
    Hocam her elin yapısı farklıdır.Mesela benim parmağım biraz kalın.Eger sizinde boyle ise grup plus da tavsiye edebilirim.Kaucuktur ortasi ve kalin bir kalemdir.Ilk başta ne bicim kalem bu demistim ben fakat kulllandikca elime cok iyi oturdugunu farketmiştim.Yanliz bu kalemi surekli kullanmak gerek.Ben yaklasik iki ay kullanmamistim plastigi yaglanmia gibi olmuştu.Parmaginiz ince ise faberin ince 1305 ve 1307 lerini tavsiye ederim.Rotring tikky tavsiye edebilirdim fakat tombo uc disinda uç koyumca bozuluyor.

• Goblin Mind kullanıcısına yanıt
    Bazi kirtasiyelerde kalem sungeri var onlardan alabilirsiniz.Memnun kalmazsaniz parmakta en az çukur yapan kalem rr 500*bana göre.Ama her kalem biraz ağri yapabailir.Sunger paslanmayi ve kararmayi da engelliyor metal kalemlerde

• quote:

Orijinalden alıntı: 38erciyes

Bazi kirtasiyelerde kalem sungeri var onlardan alabilirsiniz.Memnun kalmazsaniz parmakta en az çukur yapan kalem rr 500*bana göre.Ama her kalem biraz ağri yapabailir.Sunger paslanmayi ve kararmayi da engelliyor metal kalemlerde

Parmaklarım kısa ve etli. Aslinda benim aklımda rotring 500var benim için ideal gözüküyor dediklerinize göre ama uç kısmının dışarda kalması ve kalemin çok narin ama metalik(tutuş yeri kauçuk değil sanırım) gözükmesi korkutuyor beni. Rotring rapid mesela hem tutuş yeri rahattı hemde düşüşlerde sağlam kalıyordu kim bilir kaç kez düşmüştur. Rr500, rapid in ust modeli sayılabilir mi ve 30liraya deger mı sizce?

Kaucuk olmamasi sizi korkutmasin kaucuklu bir çok kaleme gore rahat.Metalin soguklugunu hissetmek ayri bir keyif ve rr500 un ucu saglam.En azindan ben 10 kez falan dusurdum birsey olmadı,ama tk fine dusunce hemen ucu yamuluyor igneyle duzeltmeye uğraşıyorsun.Ama bu olmuyacagi anlaminada gelmez,sonucta kul yapısı.Rapidin kesinlikle ust sinifi bir kalem.Rapidinde üst versiyonlari var ama pahalı

Kalemlik sitesinde 70tlye 20tl indirim var o indirim ile rr500 ü 30tlye almayı dusunuyorum, 40tlye de kardeşim kalem alacak yani. değer mi sizce 33tlye rotring 500?

Kargo dahilse değer.Ama degilse değmez.Birazcik gezme ile 25 e bulunabilir.

Teşekkürler

• https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcR97XvDETZvnNnsR4cOoV0cMNVR0ULcwqIyeC4GYaAMReDlPhmlprZ75pfB

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gurkan19 -- 10 Ekim 2016; 20:34:58 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.