Şimdi Ara

Uzun Vadeli Borsa Yatırımım(Günlüktür) (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
562
Cevap
86
Favori
52.519
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Ülkemizde borsa'ya yatırım yapan pek yok. Daha ziyade yabancı vur kaç yapmak için kullanıyor. Nasdaq ile kıyaslayanca durum net bir şekil de anlaşılıyor.

Bir şey dikkatimi çekti mesela, temettü alabilmek için tüm yıl hisseyi elinizde tutmaya gerek yokmuş, Temettü dağıtım öncesi hisseleri 1 ay veya 1 gün öncede alsanız temettü alabiliyormuşsunuz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Temettü dağıtım sonrası hisseler daha ucuza alınabilir gibi gözüküyor. Grafiklere bakıp teyit etmek lazım.

• quote:

Orijinalden alıntı: BigCLawRex

Ülkemizde borsa'ya yatırım yapan pek yok. Daha ziyade yabancı vur kaç yapmak için kullanıyor. Nasdaq ile kıyaslayanca durum net bir şekil de anlaşılıyor.

Bir şey dikkatimi çekti mesela, temettü alabilmek için tüm yıl hisseyi elinizde tutmaya gerek yokmuş, Temettü dağıtım öncesi hisseleri 1 ay veya 1 gün öncede alsanız temettü alabiliyormuşsunuz.

aynen dediğiniz şekilde oynatıyorlar geçen erdoğan konuşuyoor +3 den saniyede +0,80 e bastılar zaten gerçek tahtaların çoğu yabancının elinde istediği gibi indirip çıkarıyor.Bazı hisseler hem halka açıklık düşük hemde patronda mesela benim takip ettiğim kadarıyla ve anladığım kadarıyla TBORG buna bir örnek.Temettü için evet son günde alınsa oluyor ama genelde hisseyi yükseltip düşürüyorlar bir anlamı kalmıyor ayarlıyorlar yani onu :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• genelde diye bir şey yok hocam. kesin olan bir şey var. o da temettü veren hisse verdiği temettü oranı kadar düşüş yaşar. bu kesindir. bunu bilmeyen insanlar temettüden bir gün önce hisse alıp hissesi düşünce şaşırıyorlar. yani bir günde temettü aldınız diye ne bir kazancınız oluyor ne de bir kaybınız.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Marrusia kullanıcısına yanıt

Faiz yüksekken faiz de duran parayı 3 ay kadar önce hisse dip noktası yakalanır ve temettü dağıtımı başlamadan alınabilirse güzel kar bırakabilir. her zaman olmaz elbette, ama yapılabilir. Tahtacılarada dikkat etmek lazım.

• rae26 kullanıcısına yanıt
    Prensim her zaman yüz güldürür.
    Evladiyelik kağıttır.
    Alkim kimya ve şişe benim de yeni toplayacağım kağıtlar.
    Özellikle şişe bana çok ucuz geliyor.
    Sektörün de lider firma.
    YTD.

• quote:

Orijinalden alıntı: SARIKIRMIZI 01

Prensim her zaman yüz güldürür.
    Evladiyelik kağıttır.
    Alkim kimya ve şişe benim de yeni toplayacağım kağıtlar.
    Özellikle şişe bana çok ucuz geliyor.
    Sektörün de lider firma.
    YTD.
    şişenin ben potansiyelini %60-70 görüyorum uzun vadede kanalın en alt bandına ama çok yorarlar muhtemelen yatırımcı olmak lazım içerisinde

• quote:

Orijinalden alıntı: Marrusia

şişenin ben potansiyelini %60-70 görüyorum uzun vadede kanalın en alt bandına ama çok yorarlar muhtemelen yatırımcı olmak lazım içerisinde

Alıntıları Göster
    • investing.com'a girin.
    • -o gün ilk yüzde 10'unu vermiş 3-4 şirket bulun. ( bist'te açığa satış yasak olduğu için bir hissenin 1 günde yapabileceği max kar ve zarar önceki güne göre yüzde 10'dur.) mesela:
    • -hissenin son 1 senesine son 1 ayına ve son 1 haftasına bakın. hissenin direnç noktalarına çok yakın olmamasına dikkat edin. kap spk haberi var mı kontrol edin. mesela:
    • -ertesi gün 9.55'de hisseler yukarı yönlü açmışsa hemen alım emri verin.
    • -akşama doğru hisseden çıkın ya da kar satışı yapın.
    • -18.10'da investing'e girip aynı işlemi tekrarlayın.
    • -pazartesi hisselerin alış cuma satış günüdür. pazartesi hisse alacaksanız açılıştan hemen sonra cuma hisse alacaksanız kapanıştan hemen önce alın.
    • -asla ve asla +10'da ya da -10'da yani tavanda ve tabanda kitlenmiş hisselerde alış ve satış emri vermeyin. zaten sizin alışverişiniz gerçekleşiyorsa hisse yükselmeye-düşmeye başlıyordur.
    • -agresif şekilde tavana kitleyen hisseler agresif şekilde tabana da kitler. o yüzden günü yukarı yönlü açıp tavana doğru giden hisseler daha güvenilirdir. yine de yüzde 1-2 için hisseden çıkmamazlık etmeyin.
    • -azıcık da teknik bilin. o kadar para kazanacaksınız şu matriksi 150 lira verip indirin ve kullanın. kadame analizi nedir rsi gibi indikatörler ne işe yarar te nedir öğrenin.
    • -yok ben 150 lira veremem diyorsanız zborsa uygulaması anlık ücretsiz hisse senedi ve 15 dakika gecikmeli kadame analizi içeriği sunuyor. deneyebilirsiniz.
    • telegram, whatsapp, twitter gibi mecralarda arkadaşlar hisseye sahip çıkın yok 1 lot da olsa destek olun hissenizi balinalara kaptırmayın tarzı size umut veren insanlara asla ama asla kulak asmayın. küçük yatırımcı hiçbir şey değilse de çok çok az bir şeydir. hisseye etkileri çok çok nadirdir. siz balinaya düşman olmayacaksınız. balinanın hareketlerini takip edip kuyruğuna tutunup yukarıya çıkıp zamanı geldiğinde o kuyruğu bırakmayı bileceksiniz. unutmayın siz hisseden erkenden çıkıp ağlayanlara güleceksiniz.
    • -bi hissenin miraca çıkacağını düşünseniz bile 3. +10'dan sonra o hisseden çıkın. yükselmeye devam etse bile gocunmayın. -unutmayın trenlerden sadece duraklarda inebilirsiniz. trenden inmeniz gereken yerde inmezseniz, tren 300 hızına da çıksa trenin hızı 0'a inmeden o trenden inemezsiniz.
    • uzun vadecilere kulak asmayın.
    • evet uzun vadede para kaybetmezsiniz ama kazandığınız para ya dövizden altından bi tık fazla verir enflasyonu geçmesiyse çok zordur.
    • -yeni tradeler için kasanızda mutlaka kazancı değecek kadar miktarda nakit bulundurun. unutmayin "cash is king".
    • -t2 veren, emir değiştirme yasağı olan, internet satışına falan kapalı olan hisselerin düşüşü ağır olur. dikkat edin.
    • evet bunlar yok bilanço araştırın yok ceolarını inceleyin diye zırvalarken siz tatlı tatlı karınızı alıyor olacaksanız.
    • -adettendir. yatırım tavsiyesi degildir. ıyi günler dilerim.

• Abiler,
    Krdmr (D) hakkında ne düşünüyorsunuz?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • SARIKIRMIZI 01 S kullanıcısına yanıt

Merhaba ben de 30 yaşındayım dolar ve altın birikimim var ve iş bankasından bir hisse senedi yatırım hesabı açtım.

Şu an sistemi anlama aşamasındayım, sizin gibi uzun dönem yatırımcısı olmak istiyorum ve maaşımdan 2 bin tl ayırıp her ay hisse almak istiyorum.

mevcut altın ve dolar hesabımdan ise dalgalanmalara bağlı al sat yaparak ana paramı bu şekilde artırmak düşüncesindeyim.

altın ve dolar hesabım kuveyt türk'te(makas çok az olduğundan dolayı), hisse senedi hesabım ise iş bankasında. Bu iki banka da özel olduğundan dolayı endişelenmeli miyim?

Yoksa garanti olması açısından devlet bankalarıyla mı çalışmalıyım?

• Rodrg hakkında fikri olan var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: f1enginesound

Merhaba ben de 30 yaşındayım dolar ve altın birikimim var ve iş bankasından bir hisse senedi yatırım hesabı açtım.

Şu an sistemi anlama aşamasındayım, sizin gibi uzun dönem yatırımcısı olmak istiyorum ve maaşımdan 2 bin tl ayırıp her ay hisse almak istiyorum.

mevcut altın ve dolar hesabımdan ise dalgalanmalara bağlı al sat yaparak ana paramı bu şekilde artırmak düşüncesindeyim.

altın ve dolar hesabım kuveyt türk'te(makas çok az olduğundan dolayı), hisse senedi hesabım ise iş bankasında. Bu iki banka da özel olduğundan dolayı endişelenmeli miyim?

Yoksa garanti olması açısından devlet bankalarıyla mı çalışmalıyım?

Özel olmasının dezavantajı olmaz, hangi banka ile çalışmak isterseniz siz belirleyin avantajlarına göre

• nYg42 kullanıcısına yanıt

Teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: f1enginesound

Teşekkürler

Hatta iş bankasının analiz raporları da gayet güzel tavsiye ederim
  • f1enginesound kullanıcısına yanıt
    Işyatırım iyidir hocam.
    Ben oyak yatırım ile çalışıyorum uzun zamandır.
    Babam osmanlı yatırımın müşterisi.
    Kafanızda hiç soru işareti kalmasın.
    Kuveyttürk hakkında hiç bilgim yok,hiç çalışmadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SARIKIRMIZI 01 -- 2 Aralık 2020; 0:53:23 >
  • Arkadaşlar aracı kurum değiştirmeyi düşünen varsa eğer bana ulaşabilir.
  • f1enginesound kullanıcısına yanıt

Kardeşim öncelikle kendine yatırım yapmalısın yoksa borsa yatırımından gelir elde edemezsin

Temel analiz

Teknik analiz

Finansal piskoloji

• bayadır aksatıyorum burayı ama borsa iyi olduğu için pek yazacakta birşey olmuyor ama 2018 den beri oluşan düşen trendi kırınca THY aldım.

• Marrusia kullanıcısına yanıt
    Ben olsam tav tercih ederdim.
    Temettü alışkanlığı daha iyi bir şirket

• quote:

Orijinalden alıntı: SARIKIRMIZI 01

Ben olsam tav tercih ederdim.
    Temettü alışkanlığı daha iyi bir şirket
    tav var hocam :)

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.