Şimdi Ara

Uzun Vadeli Borsa Yatırımım(Günlüktür) (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
562
Cevap
86
Favori
52.518
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Saolun hocam boş bi vaktimde izliycem

• Marrusia kullanıcısına yanıt

Teşekkür hocam 3 senedir sistemdeyim altın fonundaydı çıkış için müracatta bulundum yaklaşık 16k birikmiş bunu temmettü hisselerine aktaracağım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kayzed

Teşekkür hocam 3 senedir sistemdeyim altın fonundaydı çıkış için müracatta bulundum yaklaşık 16k birikmiş bunu temmettü hisselerine aktaracağım

Altin fonundan cikmasaydin hocam...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Hocam hayırlısı artık

• Bu temettü sessiz sedasız mı ekleniyor nakit veya lot olarak?

• Çağdaş kullanıcısına yanıt
    Temettü nakit olarak hesaplara geçer.
    Hisse fiyatı temettü oranın da düşer.
    Temettüyle lot sayısını artırmak en güzel yöntemdir.

• 1 aydır altın yatırımı yapıyorum. Forumda dolaşırken denk geldim sayfalarca okumaktan kendimi alamadım. Hiç bir şey de anlamadım açıkçası. Bu işlere nereden girilir? Nereden takip edilir? Kimlerden bilgi alınır? Bu sektörde güvenilirlik nasıldır? Beni aydınlatan olursa çok sevinirim. Bol kazançlar.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • merhaba arkadaşlar hisse senetleriyle yeni ilgilenmeye başladım şimdiye kadar döviz ve kıymetli maden (altın gümüş platin) birikimi yapıyordum. sormak istediğim bazı hususlar var yardımcı olursanız çok sevinirim. Öncelikle günlük al satla ilgilenmiyorum uzun vadeli hisse biriktirmek için araştırma yapıyordum, bir de bu işler kişisel tercihtir tabi faiz hassasiyetim var katılım bankaları da dahil vadeli mevduattan uzak duruyorum. Gıda, enerji, kimya, ulaşım sektörlerinde bist 100 içindeki işletmelere baktım, hepsinin bilançosunda devlet tahvili, faiz gelirleri vs kalemler var. bilmediğim için soruyorum, bu kalemlerin olmadığı işletme bulmak imkansız mı? eğer öyleyse hiç bulaşmayayım madenle devam.

Bugün çıkış işlemleri için aradılar kesintileri filan göz önünde bulundurarak sistemden çıkmaktan vazgeçtim katkı payını düşürdüm ağırlığı temmettü hisselerine verecem

• quote:

Orijinalden alıntı: Habzij

merhaba arkadaşlar hisse senetleriyle yeni ilgilenmeye başladım şimdiye kadar döviz ve kıymetli maden (altın gümüş platin) birikimi yapıyordum. sormak istediğim bazı hususlar var yardımcı olursanız çok sevinirim. Öncelikle günlük al satla ilgilenmiyorum uzun vadeli hisse biriktirmek için araştırma yapıyordum, bir de bu işler kişisel tercihtir tabi faiz hassasiyetim var katılım bankaları da dahil vadeli mevduattan uzak duruyorum. Gıda, enerji, kimya, ulaşım sektörlerinde bist 100 içindeki işletmelere baktım, hepsinin bilançosunda devlet tahvili, faiz gelirleri vs kalemler var. bilmediğim için soruyorum, bu kalemlerin olmadığı işletme bulmak imkansız mı? eğer öyleyse hiç bulaşmayayım madenle devam.

Bu dediğinize uyan sadece BIMAS var.Bim dışında bir alternatifiniz yok sürekli bim almanız gerekiyor.Ağır gider fakat batmazsınız temettüsünüde alırsınız her yıl.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kayzed

Bugün çıkış işlemleri için aradılar kesintileri filan göz önünde bulundurarak sistemden çıkmaktan vazgeçtim katkı payını düşürdüm ağırlığı temmettü hisselerine verecem

daha iyi yapmışsınız hocam altının rallisi bence uzun bir süre sürecek.Xau tarafındaki ralli bittikten sonra bes'te fon değiştirirseniz güzel kazançlar sağlarsınız %25 devlet katkısı ile.

• quote:

Orijinalden alıntı: sanryco

1 aydır altın yatırımı yapıyorum. Forumda dolaşırken denk geldim sayfalarca okumaktan kendimi alamadım. Hiç bir şey de anlamadım açıkçası. Bu işlere nereden girilir? Nereden takip edilir? Kimlerden bilgi alınır? Bu sektörde güvenilirlik nasıldır? Beni aydınlatan olursa çok sevinirim. Bol kazançlar.
    2 şekilde yapabilirsiniz.Öncelikle kendiniz hisse belirlersiniz kafanızda bilançosu iyi temettüsü sağlam şirketler.2.yol ise Fon almaktır.Fonda sizin yerinize alırlar satarlar ayrıca zamanla hisseleri değiştirebilirler siz uğraşmazsınız.Ben 2 yollada yatırım yapıyorum fon ve kendi sepetim.Yatırım hesabı açmanız gerekiyor öncelikle trandingview'dan bakabilirsiniz güvenirlik size bağlı gidipte egeli gibi tavan taban gidiyor diye ne olduğu belli olmayan şirket alırsanız batarsınız.Sizin için bence fon daha uygun ilk başta öğrenene kadar en azından

https://www.tefas.gov.tr/FonKarsilastirma.aspx

• quote:

Orijinalden alıntı: Marrusia

Bu dediğinize uyan sadece BIMAS var.Bim dışında bir alternatifiniz yok sürekli bim almanız gerekiyor.Ağır gider fakat batmazsınız temettüsünüde alırsınız her yıl.

Alıntıları Göster

Teşekkür ederim öncelikle, bim ve örneğin ittifaka bağlı adese hisselerine baktım onların mali tablolarında da devlet tahvilleri ve faiz gelirleri görünüyor. Mali tablo okuma konusunda iyi değilim eğer başka bir anlama gelmiyorsa bu kuruluşlar da faizli borç veriyor demek değil midir?

Bu arada güzel konuymuş epey bilgi edindim tüm sayfaları okudum inşallah devam eder.

• quote:

Teşekkür ederim öncelikle, bim ve örneğin ittifaka bağlı adese hisselerine baktım onların mali tablolarında da devlet tahvilleri ve faiz gelirleri görünüyor. Mali tablo okuma konusunda iyi değilim eğer başka bir anlama gelmiyorsa bu kuruluşlar da faizli borç veriyor demek değil midir?

Bu arada güzel konuymuş epey bilgi edindim tüm sayfaları okudum inşallah devam eder.

Alıntıları Göster
    Adese'yi bilmiyorum ama Bimasta faiz yok eminim.Kredi bile kullanmiyorlar yanliz devlet tahvili olayini bilmiyorum o konuda bir yorum yapamam devlet tahvili devlete borc vermek oluyor katilim fonlarinda devlet tahvili oluyor zaten bundan yola cikarak caiz galiba ama emin degilim bana guvenipte almayin vebalin altina girmek istemem :)

Sagolun,Sarı Kırmızı hocamda sagolsun tecrubeli bu konuda bilgilide konuya destegi cok iyi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Marrusia -- 5 Kasım 2020; 18:35:5 >

• quote:

Alıntıları Göster

Hocam gerçek manada o istediğinizi borsa da ya da ticarette bulmanız çok zor. Ticaret dediğin vade ile mal alirsin-verirsin, ihtiyac halinde kredi kullanırsın, fazla paran var ise vadeye koyarsın vs vs. Ticaretin kanunu budur,

Yapmıyorum diyen de kendini kandırır ancak.

Size en uygunu altin, başka cekincelerin yoksa da doviz.

Bir de döviz ile alınan kira sözleşmesi var ama bence o da eurobond dan farksiz.

Siz yine de bir araştırın.

• quote:

Orijinalden alıntı: Marrusia

Adese'yi bilmiyorum ama Bimasta faiz yok eminim.Kredi bile kullanmiyorlar yanliz devlet tahvili olayini bilmiyorum o konuda bir yorum yapamam devlet tahvili devlete borc vermek oluyor katilim fonlarinda devlet tahvili oluyor zaten bundan yola cikarak caiz galiba ama emin degilim bana guvenipte almayin vebalin altina girmek istemem :)

Sagolun,Sarı Kırmızı hocamda sagolsun tecrubeli bu konuda bilgilide konuya destegi cok iyi.

Alıntıları Göster
    Uzun Vadeli Borsa Yatırımım(Günlüktür)

o kadar emin konuşmayın hocam, buyurun bim 2020 06 bilançosundan bir görüntü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fezalii -- 5 Kasım 2020; 21:0:22 >

• quote:

Orijinalden alıntı: fezalii

o kadar emin konuşmayın hocam, buyurun bim 2020 06 bilançosundan bir görüntü

Alıntıları Göster
    bilmiyorum hocam o banka kredisini bim açıklamıştı ama neydi hatırlamıyorum açıkcası umrumda olan birşeyde değil açıkcası çok beni ilgilendirmiyor bahsettiği şekilde o zaman zaten hisse yok

Hocam bu konu hakkın da hiç bilgim yok.
    Zaten faiz hassasiyeti olan bir insan değilim.
    Bu arada portföye bir enerji şirketi katmaya karar verdim.
    Günlük 100 lira ile alım yapacağım.Alım 3 yıl sürecek,böylece alttan ve üstten alim yapacağım.
    Büyük ihtimal bu şirket enerjisa olacak.
    Son bilançosuna baktım çok iyi.
    3 yıldır borsa da.
    3 defa temettü vermiş.
    Yenilenebilir enerji kaynakları konusunda da calışmaları var.
    Otomobil,demir çelik, sigorta,elyaf,savunma,yatırım sirketi var.
    Bir de enerji şirketi olsun dedim.

• quote:

Alıntıları Göster

Kardeşim faiz konusunda hassas olmana çok sevindim , bir kaynaktan edindiğim bilgiye göre şirket asıl kazancını yani atıyorum %75ini yaptığı helal işten kazanıyorsa ortak olmak caiz olabiliyor,şu koşulda mesala bim ortakılığı caiz görünüyor ama yine de günümüzde borsa,internet üzerinden döviz,altın oynama gibi işler tam olarak islama uygun diyemeyiz mümkünse uzak durmakta fayda var , ben thy,telekom gibi şirketlere ortaklık mantığıyla uzun vadeli hisse alıyorum ama dediğim gibi bu işlerde ille faiz,haram bulaşabiliyor mümkünse uzak durmak gerekli.

• quote:

Orijinalden alıntı: vaypcnet

Kardeşim faiz konusunda hassas olmana çok sevindim , bir kaynaktan edindiğim bilgiye göre şirket asıl kazancını yani atıyorum %75ini yaptığı helal işten kazanıyorsa ortak olmak caiz olabiliyor,şu koşulda mesala bim ortakılığı caiz görünüyor ama yine de günümüzde borsa,internet üzerinden döviz,altın oynama gibi işler tam olarak islama uygun diyemeyiz mümkünse uzak durmakta fayda var , ben thy,telekom gibi şirketlere ortaklık mantığıyla uzun vadeli hisse alıyorum ama dediğim gibi bu işlerde ille faiz,haram bulaşabiliyor mümkünse uzak durmak gerekli.

Alıntıları Göster

Öyle bir fetva var hatta katılım endeksi şirketlerini de ona göre belirliyorlar (toplam krediler veya faiz gelirleri toplam değerin %30'unu aşmayacak, helal olmayan faaliyetler %5'i aşmayacak vs). Açıkçası finansal konularda olduğu gibi dini konularda da alim sayılmam neye göre fetva veriliyor bilmem ama birşeyin çoğu haramsa azı da haram bunun yüzdesi oranı olmaz ki. ikircikli bir durum yani, ben kıymetli madende devam etmeyi düşünüyorum. teşekkür ederim cevabınız için.

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.