Şimdi Ara

Uzun Vadeli Borsa Yatırımı Günlüğüm (1142. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: ry4n Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 4 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23.556
Cevap
615
Favori
1.122.449
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
89 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 11401141114211431144
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Türkiye iş beğenmeme problemi değil,köleliğe razı olmama problemi var.

zira iş beğenmiyorlar dedikleri gençler Avrupa ülkelerine gidip orada burada beğenmedikleri işlerde rahatlık çalışıyorlar. avrupa ya çalışmak için diden gençler memur olarak çalışmıyorlar işçi,garson olarak çalışıyorlar.

ama orda fazla mesai yaptıklarında karşılığını fazlasıyla alıyorlar.

yabi Türkiye de garsonluk yapıp asgari ücret alsa ayda 454 euro ediyor.

aynı işi avruapada yapsa ayda 1500 euro

• Uzun Vadeli Borsa Yatırımı Günlüğüm
  • Ülke zor ülke…

• ozbey08 kullanıcısına yanıt
    Aynı işi Avrupa'da yapsa 2500€ da kazanır. Bizdeki asgari ücretlinin mesaisi ile Avrupalı'nın çalışma saatleri çok farklı. Bizde Cumartesi çalışmayan asgari ücretli pek yoktur.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bernoulli Denklemi kullanıcısına yanıt

bir de şu senaryoyu düşün yarın İstanbul de beklenen büyük marmara depremi olsa

ortada ne borsa kalır ne ülke

bir de ölsek Uzun Vadeli Borsa Yatırımı Günlüğüm 

Her şey kontrolumuzun altında değil.. deprem olursa olur :)

Bunu mi temenni ediyosunuz anlamadım ki neyin kafası bu?
    Ayrıca siyasi paylaşım yapmadan duramiyormusunuz siz hocam , ne gerek var , konu borsa , borsa ile ilgili konuşmak varken, anladığım kadarıyla tecrübelerinizi dolayısıyla bu tecrübelerinizi paylaşmak varken herkese faydalı olmak yerine önce kendi kendinizi gaza getirmek sonra da başkalarını galeyana getirmenin amacı nedir?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • DeathLess_55 D kullanıcısına yanıt

ne oldu partinizi eleştirmem zorunuza mı gitti?

temenni değil ihtimal hem de büyük bir olasılık bu bunu ben değil deprem uzmanı profesörler diyor. her an olabilir.

peki ülke bekasını bile derinden etkileyebilecek bu olasılığa karşı hükümet ne yapıyor? ne tür tedbirler alıyor? istanbul da deprem toplanma alanları yeterli mi? gerekli çadır,battaniye v.s depreme hazırlık için üretilip depolarda saklanmaya başlandı mı?

daha önemlisi 40-50 yıllık evler yıkılıp yerine yenileri yapılmaya başlandı mı?

İBB ile didişmek yerine bu meseleyi partiler üstü mesele olarak görüp ortaklaşa çalışmalara neden imza atılmıyor?

illa deprem olunca mı aklınız başınıza gelecek.

Yazdığımı tekrar okudum herhangi bir partiyle ilgili ne bir beyanda bulundum ne savundum ne de eleştirdim. Siz neye dayanarak bu çıkarımı yaptınız anlamadım.
    Öncelikle sakin olun insanlara karşı önyargılarınızı yıkın , sonra gerçekçi konuşun.
    Yazdıklarınızın hemen hepsinin farkındayım ve aynı düşünüyorum, deprem ülkesiyiz her an hazırlıklı olmalıyız tedbirli olmalıyız hükümet ve devlet de gerekliliklerini yapmalı vs. vs.
    Siz işin şov kismindasiniz ,kayyum mayyum gibi siyasi içeriklere gerek yok yeri burası değil dedim hepsi bu.
    Bu konunun adı üzerinde "uzun vadeli borsa..." ile başlıyor , şikayetinizi elestirinizi ilgili bölüme yaparsanız daha oturaklı olur anlamı olur , ilgili tek elestiriniz var konuyla alakalı spk bülteni yayinlanmamasi .Bunda da sürekli bilmem kaç aydır SPK yok nerde bu devlet nerde bu millet demenin ne size faydası var ne de bize. Spk'nin göreve gelmesinde şuan için birey olarak etkimiz varsa yapalım, yoksa boşuna çığırtkanlık yapmanın manası yok diyorum. Bekleyip gorucez neler olacağını , aynı gemideyiz.

Uzun vadede paramızı nasıl korumalıyız neler yapabiliriz bunları öğretin bize zahmet olmazsa.

iyi bundan sonra borsa hakkında tek bir kelime daha yazmam. ne iyi ne kötü,ne bilanço paylaşımı,ne haber.

borsayı övsek yaranamıyoruz,kötülesek yaranamıyoruz,eğitici videolar paylaşsak yaranamıyoruz kimseye.

o halde ben de buraya sadece portföyüm şugün şu kadar oldu bugün bu kadar oldu diye yazıp geçerim.

• tüpraş bilanço açıklayacağı gün izmit tesisinde patlama oluyor

gidip kurtlar vadisi falan izleyeyim bari birkaç bölüm

"Tüpraş: Bugün saat 13:30 sularında Tüpraş İzmit Rafinerisi’nde kompresör bakım çalışmaları sırasında yangın meydana geldi. Rafineri ekiplerince olaya anında müdahale edilmiş olup, 12 çalışma arkadaşımız ilk tespitlere göre hafif şekilde yaralandı ve tetkikler için hastaneye sevk edildi. Yangın kontrol altına alınmış olup, ünite kontrollü bir şekilde devre dışı bırakıldı. Rafineride diğer faaliyetlerimiz normal bir şekilde devam etmektedir. (Bloomberg)"

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ry4n -- 5 Kasım 2024; 15:3:6 >
  • 5 aydır düşüyor.Arka arkaya hiç kırmızı 5 mum bırakmamış.

Uzun Vadeli Borsa Yatırımı Günlüğüm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muhammet atış -- 5 Kasım 2024; 16:40:16 >

Merkezi olan bir yatırım aracının siyaset ile tabi ki ilgisi olur. Burada kripto borsasından mı bahsediyoruz gibi konuşmayın. Ülke ne kadar batıksa ekonomisi ve yatırım araçları da o kadar batıktır.

Yatırımcılar da bunu fiyatlıyorsa, hangi mantığa dayanarak siyasi içeriğe gerek yok dersin?

Her şeyi hesaplamamız gerekir her şeyi.

Dış güçler yazacaksın Alamanya kıskançlığından yerli ve milli borsamızı çekemiyor operasyon çekiyor yazacaksın. Yoksa ülkede olanların hiç alakası olabilir mi ekonomiyle borsayla.

Evet tam olarak onu yapabilirsin hocam yani şöyle; eğitici videolar paylasabilirsin veya portföy önerisinde bulunabilirsin. İyi veya kötü bilanço da paylaşabilirsiniz sıkıntı yok.

eğitici video veya model portföy sunsan, katılımlısını ararlar.

Katılımlısını arayanın tuzu kurudur.

O yüzden hiç bir şey yapma. b.kunda boğulsunlar

• Kimse ekonomiye iyi demiyor merak etmeyin , enflasyon da bariz şekilde ortada. Yatırımcı ve vatandaş olarak bunları seçmek bizim elimizde , çoğunluk kimi seçerse başa o gelir demokraside böyle yanlissam söyleyin , gün gelir devran döner senin adamın başa gelir herşey güllük gülistanlık olur ya da olmaz onu bilemeyiz. Tutup da seçen vatandaşa hakaret etmek yanlış (sen istesen de istemesen de) seçim bu yüzden var.

• BayKukla kullanıcısına yanıt
    Size göre böyle olabilir , nereden bileceksiniz insanların tercihlerini , katılım seçeneği varsa vatandaş onu değerlendirir, bu sizi neden rahatsız ediyor? İnsanların hassasiyetleri olamaz mı (size göre faiz ile kâr payı aynı olsa bile).
    O kadar cesitlilige sahip bir ülkede karşındakine saygı duymadan nasıl yeni hükümet kuracaksınız? ( var olandan ne farkın kalır)
    Özgürlük çığırtkanlığı "tam olarak benim istediğim kafa" mıdır?

• 
Sayfa: önceki 11401141114211431144
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.