Şimdi Ara

Uzun Vadeli Borsa Yatırımı Günlüğüm (1140. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23.563
Cevap
615
Favori
1.122.626
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
89 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
31. Sırada  bugün en iyi #15
Sayfa: önceki 11381139114011411142
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Ya hocam iyisin hoşsun paylaşımlarını takip ediyorum ama bazen çok keskin konuşuyorsun.

Ufak bir google sorgusuyla bile doğruyu öğrenmek kolay aslında.

Uzun Vadeli Borsa Yatırımı Günlüğüm
    Uzun Vadeli Borsa Yatırımı Günlüğümalomaliye.com güncel mevzuat, muhasebe, ekonomi, vergi, sgk haberleri
    Gerçek Kişilerin Yurt Dışındaki Kazanç ve İratları Türkiye’ye Getirilmezse Beyana Konu Olur mu? Yurtdışındaki Beyan Edilmemiş Kazanç ve İrat Kaynaklı Para, Menkul Kıymet vb. İçin Kaçırılmayacak Fırsat! Emrah AYGÜL, YMM
    https://www.alomaliye.com/2020/05/11/gercek-kisilerin-yurt-disindaki-kazanc-ve-iratlari/

Uzun Vadeli Borsa Yatırımı Günlüğümt24
    Yurt dışında elde edilen gelirlerin yıllık gelir vergisi beyannamesi ile beyanı
    https://t24.com.tr/yazarlar/erdogan-saglam/yurt-disinda-elde-edilen-gelirlerin-yillik-gelir-vergisi-beyannamesi-ile-beyani,34673

[QUOTE]Yurt dışında elde edilen bir gelirin Türkiye’ye getirilmemiş olması bu gelirin Türkiye’de beyan edilmesi gereğini ortadan kaldırmaz. Yurt dışında elde edilen gelir Türkiye’ye getirilmediği sürece Türkiye’de vergilendirilmez, şeklinde hatalı görüşlere rastlıyorum. Bu kesinlikle yanlış, çünkü önemli olan gelirin elde edilmiş olmasıdır. Gelire yurt dışında tasarruf edilebiliyorsa bu gelir elde edilmiş sayılır. Gelirin yurt dışında tutulması vergilemeye engel olmaz, sadece gelirin Türk Maliyesi tarafından tespit edilme olasılığını azaltır. Son yıllarda başlayan otomatik bilgi paylaşımı ile tespit olasılığının da arttığını söyleyebiliriz. Bugün itibariyle 70 ülkeye biz, 87 ülke bizimle bilgi paylaşımı yapıyor.[/QUOTE]

• espial kullanıcısına yanıt

yahu binlerce zengin iş insanı vergi vermemek için mallarını yurt dışına kaçırıyor. oralarda emlak falan alıp kira geliri elde ediyorlar Türkiye de vergi ödüyorlar mı? yok.

şimdi diyelimki interactibe broker ile temettü geliri elde ettim ve o temettülerle de tekrar hisse aldım . yani parayı Türkiye bankacılık sistemine hiç sokmadım diyelim. ee nerden bilecekler bilmem ne broker sitesin den bilmem ne kadar temettü kazandığımı? türk vergi sistemi daha yurt içindeki kazançları tespit edip verilendiremiyorken işleri yurt dışında kazanılan 300-500 dolarlık temettü vergisine mi kaldı?

• ENAG verilerine göre ekim ayında enflasyon aylık bazda yüzde 5,57 artarken yıllık enflasyon yüzde 89,77 olarak gerçekleşti.

Uzun Vadeli Borsa Yatırımı Günlüğümdünya gazetesi
    ENAG ekim ayı enflasyon verilerini açıkladı
    https://www.dunya.com/ekonomi/enag-ekim-ayi-enflasyon-verilerini-acikladi-haberi-752127
  • ozbey08 kullanıcısına yanıt

şurada detaylı açıklaması var hatta apple hissesi üzerinden de örnek vermiş. Parayı türkiyeye çekmediğim sürece nereden bilecekler diye düşünebilirsiniz ama devlet aracı kurumlardan bunu isteyebilir.

büyükler yurtdışında emlak alarak vs o vergileri hallediyor olabilir veya yurtdışında yaşayan birine yollayıp parayı elden alıyor olabilir vs vs. Türkiye'ye parayı geri soktuğunuz anda devlet aradaki farktan vergiyi alır. he bunu ne zaman fark eder vs.

Uzun Vadeli Borsa Yatırımı Günlüğümistanbul gümrük müşavirleri
    YURTDIŞI BORSALARDAN ELDE EDİLEN KAZANÇLARIN VE KAR PAYLARININ TÜRKİYE’DE VERGİLENDİRİLMESİ
    https://www.igmd.org.tr/yurtdisi-borsalardan-elde-edilen-kazanclarin-ve-kar-paylarinin-turkiyede-vergilendirilmesi_haberi

• 38136

• enflasyon çok iyi de gelse bu borsayı düşürmek için muhtemelen 2-3 değil 10 tane kayyum atarlardı ve dengelerlerdi

• ry4n kullanıcısına yanıt

bugünkü düşüşün kayyumlarla ilgili olduğunu düşünmüyorum

enflasyon beklentilerinin kötü gelmesinden dolayı

faiz indirim başlangıcının 2025 mart ayına ötelenmesi fiyatlanıyor bence

memet abim bunu 2025 nisanda enflasyon hissedilir şekilde düşecek diyerek

faiz düşüşü beklemeyin diyerek dile getirmeye çalışmıştı

daha da düşecektir borsa kademe kademe

dip ise daha önce belirttiğim gibi 7200 seviyesidir

8000 altı defansif alım bölgesi başlangıcıdır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Space-Dye Vest -- 4 Kasım 2024; 15:20:24 >
  • Space-Dye Vest S kullanıcısına yanıt

Endeks 7200 olursa , hisseler 3600Uzun Vadeli Borsa Yatırımı Günlüğüm 

psikolojik olarak zor zamanlardayız.

psikolojinizi nasıl koruyorsunuz ? Ben Gym e gidiyorum :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

mesele aslında daha derin devletimiz çöküyor kimse farkında değil bakın

Nizamü’l-Mülk’e göre devletlerin çöküşüne yol açan başlıca sebepler:

1. Adaletin Bozulması

Nizamü’l-Mülk, adaletin devletin temeli olduğunu vurgular. Eğer yöneticiler adaletle hükmetmezse, halk devlete olan güvenini yitirir ve huzursuzluk baş gösterir. Adaletin bozulması, toplumun yapısını zayıflatır ve halkın devletine olan sadakatini sarsar. Bu nedenle, yönetimin her daim adil olması gerektiğini savunur.

2. Zalim Yöneticiler ve Memurlar

Devlet yönetiminde zalim, rüşvetçi ve ahlaksız kişilerin görevlendirilmesi, toplum içinde huzursuzluk yaratır. Nizamü’l-Mülk, devletin başındaki kişilerin güvenilir ve ahlaklı olması gerektiğini belirtir. Eğer yönetici sınıf halkın haklarını gözetmez ve halktan koparsa, bu durum devleti içten içe zayıflatır.

3. Devletin Başındaki Kişilerin Denetlenmemesi

Nizamü’l-Mülk, devlet görevlilerinin yaptıkları işlerin denetlenmesini ve gerektiğinde cezalandırılmalarını savunur. Denetimden uzak kalan yöneticiler ve memurlar, kendi çıkarlarını gözetmeye başlar, yolsuzluk ve suistimaller artar. Bu durum, devletin kaynaklarının verimsiz kullanılmasına ve zayıflamasına yol açar.

4. Eğitimsiz ve Yeteneksiz Yöneticiler

Nizamü’l-Mülk’e göre, devlet adamları bilgili, deneyimli ve erdemli olmalıdır. Eğitimsiz ve liyakatsiz kişilerin devlet yönetiminde görev alması, hem halkın refahını düşürür hem de devleti zayıflatır. Bu yüzden, yönetici kadronun seçimi büyük bir titizlikle yapılmalı ve eğitimli, işinin ehli kişiler tercih edilmelidir.

5. Ordunun Güçsüzleşmesi

Nizamü’l-Mülk, güçlü bir orduya sahip olmanın devletin devamlılığı için elzem olduğunu söyler. Eğer ordu zayıflar veya askerler görevlerini gerektiği gibi yerine getirmezse, dış tehditlere karşı savunmasız hale gelir. Ayrıca, askeri disiplinin bozulması iç huzursuzluklara da yol açar.

6. Aşırı Lüks ve İsraf

Nizamü’l-Mülk, yöneticilerin lüks ve gösterişe düşkün olmalarını eleştirir. Devletin kaynaklarının gereksiz yere harcanması, halkın refahını olumsuz etkiler ve devleti ekonomik olarak zayıflatır. Lüks ve israf, devletin mali yapısını bozarak zor durumda kalmasına neden olur.

7. Merkezi Yönetimin Zayıflaması

Devlet yönetiminin merkezi bir otorite altında güçlü bir şekilde yürütülmesi gerektiğini savunan Nizamü’l-Mülk, merkezden kopuk bir yönetim yapısının devleti çöküşe götüreceğini ifade eder. Merkezi otoritenin zayıflaması, yerel yöneticilerin güç kazanmasına ve devlete bağlılığın azalmasına neden olur.

8. Danışmanlık Mekanizmasının İşlememesi

Devletin yöneticilerinin, bilge kişilerden oluşan bir danışma kurulu olması gerektiğini savunur. Eğer yönetici, tek başına karar alır ve bilge kişilerin görüşlerine değer vermezse yanlış kararlar alabilir. Bu, devleti yanlış yönlendirebilir ve zayıflatabilir.

Nizamü’l-Mülk’e göre devletin ayakta kalabilmesi için “adalet”, “liyakat”, “merkezi otorite” ve “güçlü bir ordu” gibi unsurların var olması şarttır. Eğer bu unsurlar eksik veya zayıfsa, devlet çökmeye mahkumdur. Nizamü’l-Mülk’ün bu düşünceleri, Selçuklu İmparatorluğu’nun yönetim yapısına dair önemli bir rehber olmuştur ve diğer İslam devletleri üzerinde de etkili olmuştur.

• Bernoulli Denklemi kullanıcısına yanıt

psikolojimi ağustos başında tüm hisse fonlarını satarak korudum...

kara zarara bakmadan teknik olarak borsa çökünce sistemden çıktım

şu dönem sistemde kalanlar için gerçekten zor zamanlar

umarım tüm zararda olan hemen zararlarını kurtarabilir

Fiyatlarla çok ilgilenmeyip maaşım yattıkça eklemeler yapıyorum. Düzenli alıma devam. Uzun Vadeli Borsa Yatırımı Günlüğüm 

• Heyea kullanıcısına yanıt

O değilde ben Gym e kayıt yaptıktan bu yana gün yüzü görmedim Uzun Vadeli Borsa Yatırımı Günlüğüm 

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

özbey bundan 2 sene önce nebati ve şahap varken de borsa istanbul dünyanın en çok kazandıran borsası olmuştu

o zaman da bu topraklar İsviçre değildi

yukarıda yazdıkların o zamanda vardı

şimdi ne değişti

değişen tek bir şey yok bu topraklar haksızlığın hukuksuzluğun merkezi olmuş durumda

o yüzden para dediğin hakka hukuka falan bakmaz

o dönem düşük faiz vardı ve para akacak yer bulamadı ve borsaya geldi hepimiz kazandık

şimdi faiz var ve kimse borsaya gelmediği gibi bir de satıyor durum bundan ibaret...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Space-Dye Vest -- 4 Kasım 2024; 16:15:19 >

hem yatırım yapılabilir seviyenin çok altındayız hem de daha şimdiden bb-'lerde falan notumuz durağana çevriliyor bu daha not artırımı beklemeyin demek

enflasyon %3'ün altında gelmiş enag ise neredeyse %6 açıkladı, hem enflasyon tarafında hem de kayyum atanması tarafında çok güzel tiyatro dönüyor satışlar bunların hepsinin toplamıyla çok derin endeks -3 gözükse de anlık olarak hisseler -%5 falan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ry4n -- 4 Kasım 2024; 16:4:43 >

• ry4n kullanıcısına yanıt

Sizin tespitler gerçekten çok çok iyi diğer arkadaşlara da tavsiye ediyorum

kanıtlı ve analitik veriler de çok iyi yorumlayıp paylaşıyorsunuz...

gerçekten tebrikler...

sizin geçen gün paylaştığınız İş yatırımın dolarda short pozisyon açması verisi de çok çok iyiydi

buradan dolarda bir hareket olmayacağı çok açık sanki

faiz indirimlerinin ötelendiğini çıkarıyorum

sanırım kuru daha da sıkı tutacak memet abim

asgari ücret ve memur zamları açıklanana kadar

bu da borsa endeksi için ekstra bir zarar anlamı taşıyor diye düşünüyorum

çünkü dolar biraz yükselebilse endeks de belki toparlanma görebiliriz diye umuyordum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Space-Dye Vest -- 4 Kasım 2024; 16:14:24 >

En iyi yatırım kendinedir. Doğru yoldasın bodyci kardeşim :)

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ralli ile tanıştık borsayla tabi ilk ayı piyasasında göçtük :( Bu saatten sonra yapacak bir şey yok gibi alımlara devam edeceğiz. yeterki kuru sabit tutsalarda ilk yükselişlerde kademeli çıkar abd borsasına geçerim.

şu an en büyük risk ovp nin hedefleri tutturamaması bu da bakanın baskılara dayanamayıp istifa ettirilmesi...

- aslında ayı piyasasında göçtük demeyelimde düzgün adam akıllı bir ülke olsaydı fırsat olarak görür daha fazla alırdım şahsen. ülke çok sığ ve hep aynı şeyler konuşuluyor. dönem dönem gelir vurkaçını yapar gidersin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ProStr33t -- 4 Kasım 2024; 16:48:4 >

mevzu sadece faiz ise bundan 7 ay önce mevduatta stopaj yoktu,para piyasası fonlarında stopaj yoktu. yani kılçıksız net kazanç sağlanıyordu ama önce %7,5 stoja çıkarttılar ,1 kasım da da %10

yani dolaylı olarak faiz indirimi oldu ee pek faiz indiğine göre borsa neden yükselmedi sadece faiz ile ilgiliyse

7 ay önce %50 faiz kazancının hepsi kesintisiz cebe giriyordu şimdi %10 eksiği yani faizler aslında %40 a düştü

Gidişat doğru. Bilançoların düzelme emaresi verdiği yerde alıma ben şahsen geçerim ytd. Bende stopajsız mevduat fonları hala duruyor bu arada benim gibi çok kişi vardır.

çünkü 7 ay önce TÜİK enflasyonu yüzde 75'lerde idi

şimdi ise 48'lere geldi

yani teknik olarak reel faiz var ortada 3 seneden sonra...

ha bunun gerçeği yüzde 90'larda hepimiz biliyoruz

ama geçmiş senelerde biliyorsun yalan dolan TÜİK enflasyonun bile altında bir faiz ortamı söz konusuydu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Space-Dye Vest -- 4 Kasım 2024; 17:25:12 >
  • 
Sayfa: önceki 11381139114011411142
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.