viop çok kötüydü haber düştüğü gibi ama vade sonu olduğu için etkisi net görülemeyebilir bu hafta |
Uzun Vadeli Borsa Yatırımı Günlüğüm (1138. sayfa)
-
-
3 ekimden beri spk bülteni yayınlanmıyor,niye? çünkü spk üyelerini atanması bekleniyor kararlar almak için. 4 hafta geçmiş atama yok.
tabi ülkeyi yönetenlerin gündemi başka olunca,akılları hep kendi menfaatlerine çalışınca borsayı ,ülkeyi,ekonomiyi düşünen olmuyor.
tabi bo boşluktan faydalanıp borsada hile yapanı,manipülasyon yapana ceza verecek engel olacak kurum da yok. aradan çok uzun zaman sonra ceza kesseler ne olur. o süre zarfında atı alan üsküdarı geçmiş olur ,olan küçük yatırımcıya olur her zamanki gibi.
-
-
Duygusal davranıyorum farkıdnayım ama bu esenyurt belediye olayları filan derken yerli borsa gün yüzü görmeyecek gibi yakın zamanda.
Ben pes ettim kar dan zarar aslıdna reel de ciddi faiz zararıyla bugün itibariyle yerli fonlardan çıkış emri verdim. Önümü görene kadar para piyasaı fonlarıyla devam.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Resurrectionn -- 31 Ekim 2024; 13:2:21 > -
Trumpet seçilip çine söylediği vergileri koyarsa mevcutta ab ihraactı azalıyorken abd ihracatı artabilir.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Dolar tutulmasa durumumuz vahim. Sağlam psikoloji istiyor
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Değişik bir yorum...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 212444 -- 1 Kasım 2024; 7:48:49 > -
bence alakasız bir yorum insanlar tüketmeyince fiyat sabit mi kalıyor? yahu ekmeğe bile gelen kaçıncı zam? dolar kaç aydır sabit desek yeridir fiyatı sabit kalan ne var?
-
Tl değerliyken dolar toplama düşüncesi insanın aklını yiyor
-
-
Durumu yansıtmis gercekten :)
-
-
-
-
Yok abi bistte uv al yat yalan. Hani hep sepet yapın derler ya 7 hisseyi aylık alım yaptığım simülasyona sokuyorum 10 yılda temettüler dahil yine de zararda. Ha bir de temettüleri yatırmadığım senaryo çok daha felaket. 2022 hariç tabi. 2022 de yatırımcı sayısı boşuna 1 milyon 8 milyona çıkmamış demekki
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ProStr33t -- 2 Kasım 2024; 13:43:15 >
uzun vadeli borsa yatırımı denince akla sadece bist gelmesin.
bist i ve ülke yönetimini beğenmeyenler için alternatif borsalar mevcut.
ilk başta akla gelen tabiki abd borsaları.
şuan DH ber in haberler bölümüne bakın çoğu haber yarı iletken çipler,işlemciler veya yapay zeka ile ilgili haberler.
o halde yapılması gereken belli aslında
örnek
https://www.donanimhaber.com/snapdragon-8-elite-dimensity-9400-e-karsi-test-edildi--183745
Qualcomm
MediaTek
ARM
TSCM
APPLE
NVDİA
İNTEL
AMD
VEYA DİREKT GİDİP YARI İLETKEN ETF İ,YAPAYZEKA ETF İ ALIP ARKANA YASLANIP 5-10 YIL BEKLEYECEN
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozbey08 -- 2 Kasım 2024; 14:20:26 >
-
Direk aldın mı hocam ben kademeli giriyorum abd borsalarına. Verdiğin etf ler için de teşekkür ederim
hocam siz nasıl hesap yaptınız da zarar da , ben 2012 2013 2014 erde yine bu uzun vade temettü vs kafası ile maliyetler hatırladığım kadarıyla
froto 17,85
tuprs 38
thy 5,40
gubrf 3,35
eregl 6,5
doas 13
asels 7,5
hekts 1,7
ttrak 31
aşağı yukarı bu fiyatlar ile portföy yaptım , o zamanlar ki bugün ki gibi olaylar vs sonuç itibariyle ben bunları sattım
şimdi geri dönüp bakınca froto ttrak doas vs neredeyse hepsi sadece ana parayı geri temettü olarak 10 kat geri ödemiş bölünme ler var , ah keşke zarar olsaydı da böyle zarar olsaydı
siz neyi nerden aldınız da zarar olduğunu düşünüyorsunuz
şimdi mesela o günleri görmeyiz diye düşünürüz tıpkı benim 10 yıl önce düşündüğüm gibi ama vakit gelir 10 yıl sonra bugün alınmış güzel şirketler yine aynı olur keşke deriz , kazanmışım demek için 1 koyup 1000 mi almamız gerekiyor , kazandım demenin ölçüsü nedir mesela 10 yıl önce 38 tl den tuprs almışsın 700 e gitmiş bölünmüş 150 ye gitmiş bu süre içinde ödediği temettü belki ana paranın 8 10 katı
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
uçan kuştan bile vergi alan memet abim borsaya dokunmuyorsa durum oldukça kötü demektir
sizlere ufak bir ipucu; ne zaman borsaya ve hisse fonlarına vergi gelir o zaman borsaya giriş vakti gelmiş demektir...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-A7996B64B -- 2 Kasım 2024; 17:18:39 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X