Şimdi Ara

Uzun Vadeli Borsa Yatırımı Günlüğüm (1154. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (1 Mobil) - 5 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23.471
Cevap
615
Favori
1.115.520
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
89 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 11521153115411551156
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

neye atsan yükseliyor zaten

şu son 1 aydır sadece düşüşlerde özellikle herkes ağlarken alan yürüdü

Uzun Vadeli Borsa Yatırımı Günlüğüm
  • enag 4 ito 3 tüik 2

açılış +1, %2,24 verisi sonrası -1, şimdi neredeyse +2'ye doğru gidiyor

gece zaten dolarda hareket vardı 34,75'te duvar var piyasa bunu aralık indirimi olarak yorumladı sanırım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ry4n -- 3 Aralık 2024; 10:26:39 >
  • İhlas holding'e bir haller olmuş.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • nas 2 sinemalarda

• ry4n kullanıcısına yanıt

dolar tarafında short ve long pozisyonlar ne durumda

artık çok açık 26 aralıkta 250 baz puan ile faiz indirimleri başlıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Space-Dye Vest -- 3 Aralık 2024; 11:39:52 >
  • Space-Dye Vest S kullanıcısına yanıt

önceki aylardakine kıyasla yeni vade yatay gidiyor çok düşmedi bu tamamen 34,75'deki bariyeri kaldıracaklar mı kaldırmayacaklar mı onunla ilgili şuan

kaldırmazlarsa yine ay sonu 35 lere düşer kaldırırlarsa faiz de inerse 35,5 belki

• yapı kredi bana hesap ekstresi göndermiş. buraya kadar bişi yok. ancak yatırım hesap saklama/işletim ücreti gibi bir para alacaklarını yıllık kaba taslak 500-600 tl alacaklarını bildirmişler :D

tabi bu bence çok mantıksız.

sizin bankalarınızda bu tarz bir ekstra 'ücret' söz konusu mu Uzun Vadeli Borsa Yatırımı Günlüğüm 

• Avrupa otomobil devlerinin hisse fiyatları 90 lı seviyelere inmiş. Büyük şirketleri alıp yatmakla da olmuyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tahminimce bizimkiler KKM'yi 2025 yılının ilk çeyreğinde tasfiye etmeyi planlıyorlar

ondan sonra da aşama aşama kuru salacaklar

yani nisan gibi riskler artabilir TL tarafında diye düşünüyorum

ama 2025 yılı TL'deki değer kaybının yüzde 30'u geçebileceğini düşünmüyorum

senin fikrin nedir?

bu arada kur artışı borsa için de iyi olacaktır yabancı girişi açısından

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Space-Dye Vest -- 3 Aralık 2024; 15:57:13 >
  • Toaso da 13k zarar + paranın maliyetini de düşünürsek daha fazla. Yerine çimento, gyo, inşaat alacağım

Elim yine de sat tuşuna zor gidiyor.

Yatırım vadem uzun ama yine de belli başlı bir sektöre para girecek. Göz göre göre kaçırmak istemiyorum. Yorumlarınızı bekliyorum.

Yoksa Fomoya mı kapılıyorum?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ProStr33t -- 3 Aralık 2024; 18:37:21 >
  • hikaye816 H kullanıcısına yanıt

Yapıyla İş bayrak sallayanı bu ücretlerde. Hisse ise virman ile transferini yapın bir dünya aracı kurum var hem komisyonu az hesap işletim EFT ücreti filan almayan geçin gitsin bankadan zengin değiliz haybeye para vereceğiz.

• ProStr33t P kullanıcısına yanıt

faiz indirim döngülerinde hep bankacılık sektörü kazandırmış

özel banka hisseleri değerlendirmeye alınabilir bence

• espial kullanıcısına yanıt

ziraat kullanıyordum normalde. 500 tl altına işlem yaptırmamaya başladılar. yapı krediye geçtim, burda da bu saçma sapan ücret.

bakıcam artık başka bir kurum.

enteresan işler.

• Bize uzun vade de ABD borsasındaki gibi dolar bazlı garanti getiri lazım. Gözümüz kapalı alacağımız bir sepet. Ana parayı da dolar bazlı katlayan bir sistem. Bist ise sadece dönem dönem yatırım yapılacak yer.

• Borsa İstanbulun en kârlı görülen şirketi froto altın bazında grafiğe bakar mısınız

Bir de eregl icin benzer grafigi atar misiniz?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Tuprs ortada yeni hiçbir haber yokken marjlar düşüş eğilimindeyken ve yüksek faiz ortamına gireceğimiz zamanlarda aniden 200 liralara gelmişti o zamanlarda satmadım üstüne 190 200 liralardan alım yapmıştım. Ama şimdiki finansal okuryazarlığım olsaydı kesinlikle satardım. maliyetim 90-99 arasıydı ve %100 kara ulaşmıştım. Şimdi ise kar oranı eklemeler ve tuprs ın düşmesiyle %30 lara kadar düştü.

benim anlamadığım severek takip ettiğim Tuncay Turşucu borsada uzun vade yatırımı neden çocuğunuza borsa hesabı açın adıyla öneriyor?

Temettü yatırımının en güzel yanı herhalde maliyeti uzun vadede alacağın temettülerle çıkarması. Gerçi twitter a bakın ev hanımları bile temettücü olmuş. Yakında devlet temettüden gelen vergi oranını arttırırsa görürüz temettücüleri :D

• eapantherea kullanıcısına yanıt

Buyrun hocam temettüye göre düzeltilmiş grafik.

Grafiktende anlaşılacağı gibi dönem dönem bist güzel getiriler getiriyor. fakat uzun vadede yaşlı borsacı dayıların dediği gibi yön her zaman yukarı gitmiyor tr borsasında. tabi o dayılar tl bazlı baktığını düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ProStr33t -- 3 Aralık 2024; 22:43:57 >

Bence yanlısın var.

düzeltilmiş grafik fiyatı düşürüp gösteriyor. temettünün kazancını değil…

• Bernoulli Denklemi kullanıcısına yanıt

Biliyorum hocam 20 yıl tutan temettülerle ile zaten maliyetini sıfırlamıştır yukarıda da yazdım temettü yatırımının en iyi avantajı bu diye

• 
Sayfa: önceki 11521153115411551156
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.