< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RushBerry -- 29 Kasım 2024; 19:1:10 > < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
Uzun Vadeli Borsa Yatırımı Günlüğüm (1152. sayfa)
-
-
valla hafta sonu eğlencesi oluyor eskiden hafta sonları çok sıkılırdım
ilk 10 coine bakıyorum sadece rsi saatlik çok düşenleri 1 kademe alıyorum mesela çok basit
sonrasında 4 saatlik veya 12 saatlikte bakıyorum düşüş olursa, düşüşlerde supertrend kriptolarda harika çalışıyor
örneğin günlük supertrend 60 bindeydi bitcoinde son düşüşte oradan ilk vadeli pozisyonumu açmıştım sonrasında girdim
anlık olarak hem btc hem eth hem de sol güçlü dirençlerdeler ne olacak göreceğiz :)
usdt.d ve btc.d çok iyi düşmüş
ancak 350 milyar dolar piyasaya girdiği için fiyatlar yükseliyor
-
Bende dük lere bakıyorum hocam 15d 1s 4s liklere . Genelde çalışıyor gibi ve dediğiniz gibi haftasonları eğlence cıkıyor bizede tabi kazandıkça :D
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
bugün çalıştığım iş yerinde 53 yaşınaki kişi borsadan kriptodan hiç anlamadığı halde bana kripto hesabı nasıl açılıyor bana da öğret şöyle 3000-5000tl lik kripto para alacam dedi.
yani herkes kripto konuşmaya başlamışsa herkes kriptoyu övmeye başlamışsa ufaktan ufaktan kar realisyonu yapın
-
Aynısını bizim borsada yapmıştım
Ben çarşamba midastaki her şeyi sattıktan sonraki haftanın pazartesi günü "kara pazartesi" olmuştu, insanlar usdjpy ile tanışmıştı.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bence bahara kadar devam eder. Riske atacak lüksüm olsa ben de her coinden rastgele alırdım. 2022 bist gibi her şey uçuyor
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
dur özbey daha yeni başlıyoruz
2025 yılı altcoin yılı olacak
benim portföy hedefim 10 x civarı
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Space-Dye Vest -- 29 Kasım 2024; 19:48:16 > -
her coinden rast gele alamazsın çünkü her ipini koparan coin çıkartıyor.
Dünyada 15.000'den fazla kripto para varmış.
-
lektronik seçim sistemlerinde kullanılan kripto paralar veya blok zinciri tabanlı çözümler, genellikle şeffaflık, güvenlik ve değiştirilemezlik sağlamak amacıyla tercih edilir. Bu alanda popüler olan bazı coinler ve projeler şunlardır:
1. Ethereum (ETH)
- Neden Kullanılır? Ethereum, akıllı kontratları desteklediği için elektronik seçimlerde güvenli oylama sistemleri oluşturmak için sıkça tercih edilir.
- Örnek Kullanım: Seçim süreçlerini yönetmek için özel DApp'ler (merkeziyetsiz uygulamalar) geliştirilir.
2. Tezos (XTZ)
- Neden Kullanılır? Yüksek düzeyde güvenlik, yükseltilebilirlik ve düşük enerji tüketimi sunar.
- Örnek Kullanım: Oylama sistemlerinde doğruluk ve şeffaflık sağlamak için kullanılır.
3. Cardano (ADA)
- Neden Kullanılır? Bilimsel temelli bir blok zinciri olduğu için oylama süreçlerinde sıkça önerilir.
- Örnek Kullanım: Merkeziyetsiz seçim protokolleri ve dijital kimlik doğrulama.
4. Polkadot (DOT)
- Neden Kullanılır? Farklı blok zincirlerini birbirine bağlama yeteneği ile seçim sistemleri için ölçeklenebilir ve uyumlu bir çözüm sunar.
- Örnek Kullanım: Farklı seçim bölgelerinin sonuçlarını birleştirme.
5. EOS (EOS)
- Neden Kullanılır? Yüksek işlem hızı ve düşük maliyet sağlar.
- Örnek Kullanım: Çevrim içi oylama ve seçim sonuçlarının hızlı şekilde doğrulanması.
6. Hyperledger Fabric
- Neden Kullanılır? Daha çok kurumsal ve özel seçim sistemleri için uygundur.
- Örnek Kullanım: Devletler veya özel kuruluşlar için kapalı devre elektronik seçim çözümleri.
7. VeChain (VET)
- Neden Kullanılır? Sahtekarlığı önlemek ve şeffaflığı artırmak için kullanılır.
- Örnek Kullanım: Oylama sürecinde kimlik doğrulama ve sonuçların güvenli bir şekilde saklanması.
Kullanım Alanları:
- Şeffaflık: Seçim sonuçlarının herkes tarafından doğrulanabilir şekilde tutulmasını sağlar.
- Güvenlik: Sonuçların manipüle edilmesini zorlaştırır.
- Erişilebilirlik: İnternet bağlantısı olan herkesin oylama yapabilmesine olanak tanır.
Bu tür sistemlerde coinlerden ziyade, genellikle blok zinciri altyapısı önem taşır. Özellikle devlet düzeyindeki seçimlerde halka açık blok zincirler yerine özel blok zincirlerin kullanımı daha yaygındır.
-
Bayadır paylaşmıyordum portföy şimdilik şu durumda meraklısına :
https://x.com/ozgurlugeyatirm/status/1862545441864183904
-
hadi sana zengin olmalık bir fırsat söyleyeyim
Oasis Network Rose Coin
BMW'sinden metasına bu coine partnerlik yapıyorlar
elimde şu an 122 bin adet var ortalamam 2,45 şu an fiyatı 3.44 oldu
hedefi en az 1 dolar bugün daha yeni 10 cent oldu
300 bin TL'yi sadece bu coinle 1 sene içinde en az 3 milyon TL yapacağımı düşünüyorum
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Space-Dye Vest -- 29 Kasım 2024; 21:51:28 > -
Hıım hadi bakalım sırf takip etmelik olsuun diye 100 adet aldım
-
2010-2017 arasında asgari ücretin yüzde 20 si ile düzenli alımlarla temettü dahil froto, tuprs, aksa, ismen, toaso, ttrak toplarsanız dolar bazında tüm hisseleriniz karda ve güzel bir birikim oluyor. fakat gel gör ki 2018 e gelindiğinde aniden tüm hisselerde dolar bazlı zarara geçiyorsunuz. ta ki 2022 e kadar da yani totalde 4 yıl boyunca hisseleriniz dolar bazlı zararda (ismen hariç). Şirketlerimiz iyi fakat maalesef ki makro durumlar yani ülke şansızlığı...
Uzun vade tl riski alınmaz net. Evirip çevirip bakıyorum ikna etmeye çalışıyorum kendimi fakat yok abi temettü vs. boş iş. Yani en azından tr borsası için diyebilirim. Ama bu fiyatlardan da vermem. Portföy 2025 ikinci yarısında kadar dursun bakalım. Bundan sonra aylık maaşımla inşaat, gyo, çimento da pozisyonacağım. ABD ye alırdım tüm portföyü ama orada da coşku var her şey uçmuş ve uçmaya devam ediyor.
-
2018 de tüm hisseler dolar bazlı zararda diyorsun da 2018 aşırı anormal bir zaman çünkü dolar aşırı yükseltiliyor.
hisseler ise bu dolar artışına anca 1 veya 2 çeyrek sonra geriden gelip yetişiyor.
yani şuan dolar 34,60tl den birden 75tl ye çıksa tüm hisseler dolar bazlı %50 düşer ama ucuzlayan bu hisseler 3-6 sonra eski dolar fiyatına yükselir.
-
İşte hocam 4 yıl sonra anca yetişebilmiş. Çeyrek değil.
bir de sadece o değil mesela ttrak da .. - .. tarihleri arasında dolar bazlı kardayken bir erimiş sonra tekrar kara geçmiş atıyorum 3 dolardan 10 dolar olmuş sonra tekrar 3 dolar olmuş vs. sürekli bir rotasyon söz konusu. Ama abd hisse senetlerinde öyle değil hisse 10 dolardan 100 dolara çıktıysa bir daha 70-80 dolarları zor görmüş.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ProStr33t -- 30 Kasım 2024; 8:42:15 >
-
Coinden anlamam bendede 1 tane bile yok ama bu abdnin başındaki adam ve Elon musk bitcoini çok destekliyor hatta bundan sonra coin alacağız bile derlerse şaşırnam. Kimse bilemez neler olacağını.
işte kilit cümle ''sürekli bir rotasyon söz konusu''
Türkiye borsası ve pek çok ülkenin borsası aslında rotasyon borsasıdır.
şimdi bist100 endeksine bakıyorsun 5 yıllıkta 10 yıllıkta 20 yıllıkta
fazla bir şey kazandırmamış gibi duruyor. lakin bist 100 içindeki hisselere yatırım yapan hisse senedi yoğun fonların 5-10 ve 20 yıllık getirileri bist100 getiri endeksinin çok üzerinde. çok iyi şekilde aktif yönetilen hisse senedi fonlarının kazançları çok daha fazla
yani borsa istanbulda rotasyonu iyi yapabilen adeta dalgalarda sorf yapar gibi sektörler ve hisseler arasındaki dalgaları iyi takip edip değişiklikleri yapabilenler çok kazanıyor.
-
Pazartesi toaso da kol kesip portföyün bir kısmıyla konjonktürel yatırım yapmaya karar verdim.
Bilanço iyi gelirse hisse fiyatına yansırı neden thyao ve pgsus da göremiyoruz?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X