https://www.donanimhaber.com/intel-in-f-p-canavari-arc-b580-piyasada-yok-satiyor--185488 yeni nesil intel in ekran kartları yok satıyormuş. intel acaba batmaktan kurtulabilir mi,bu ekrankartı işi intel e can suyu olup yeniden yükselebilir mi? intel hisseleri tarihi dip seviyelerde risk alıp burdan girsek mi? |
Uzun Vadeli Borsa Yatırımı Günlüğüm (1161. sayfa)
-
-
intel in ekonomik durumu neden kötüleşti
ChatGPT:
ChatGPT
Intel'in ekonomik durumunun kötüleşmesinin birçok nedeni olabilir ve bu durum genellikle teknoloji sektöründeki dinamiklerle yakından ilişkilidir. Intel’in yaşadığı zorlukları etkileyen bazı temel faktörler şunlardır:
1. Rekabetin Artması
- AMD ve Apple'ın Yükselişi: AMD, Ryzen ve EPYC işlemcileriyle hem tüketici hem de veri merkezi segmentinde ciddi bir rekabet oluşturdu. Apple ise kendi tasarladığı M1 ve M2 çiplerini piyasaya sürerek Intel’e olan bağımlılığını azalttı.
- ARM İşlemcilerinin Popülerliği: ARM tabanlı işlemciler mobil cihazlardan sunuculara kadar geniş bir alanda daha fazla benimseniyor. Bu da Intel'in pazar payını kaybetmesine neden oldu.
2. İnovasyonda Gecikmeler
- 10nm ve 7nm Üretim Süreçlerinde Sorunlar: Intel, yeni nesil üretim süreçlerini zamanında tamamlayamadı. Özellikle 10nm sürecindeki gecikmeler, rakiplerinin daha ileri teknolojilere geçmesine fırsat verdi.
- Ar-Ge'deki Gerilemeler: İnovasyonda geride kalmak, yeni ürünlerin rekabetçi olamamasına yol açtı.
3. Küresel Ekonomik ve Jeopolitik Faktörler
- Çip Krizi: COVID-19 pandemisi sırasında çip talebindeki artış ve tedarik zincirindeki sorunlar, Intel’in üretim maliyetlerini artırdı.
- ABD-Çin Tansiyonu: Intel, Çin gibi büyük pazarlara ürün satarken ticari sınırlamalarla karşılaştı. Bu durum, gelirlerini etkileyen bir diğer faktör oldu.
4. Tüketici Taleplerindeki Düşüş
- PC Pazarındaki Daralma: Küresel ekonomik durgunluk ve COVID sonrası PC satışlarının yavaşlaması, Intel’in gelirlerini olumsuz etkiledi.
- Veri Merkezi Harcamalarının Azalması: Büyük teknoloji şirketlerinin veri merkezi yatırımlarında tasarrufa gitmesi, Intel’in bu segmentteki büyümesini sınırlandırdı.
5. Yönetimsel Hatalar
- Stratejik Karar Eksiklikleri: Intel, geleceği şekillendiren sektörlerde (örneğin, yapay zeka veya mobil cihazlar) yeterince hızlı hareket edemedi.
- Rakiplerle İş Birliği Eksikliği: Diğer teknoloji şirketleriyle ortaklıklar kurma konusunda daha az aktif olması, büyümesini sınırladı.
Intel, bu sorunları çözmek için yeni ürünler, farklı iş modelleri ve pazar stratejileri geliştirmeye çalışıyor. Ancak, uzun vadeli toparlanma, rekabet gücünü yeniden kazanmasına ve inovasyon süreçlerini hızlandırmasına bağlı olacaktır.
-
Amd cpu da kral son çıkanlar cpular karaborsa ama son bir sene yatırımcısı kazanmadı inteli sadece ekran kartı kurtarmayabilir en son ceoları gitmişti geçen hafta benim bildiğim ceo bile seçmediler daha. -
bist için para biriktirmeye devam
-
-
-
AGROT halka arz sonrası kısa vadede 4 ay içinde %600 yükselmişken bu arkadaş tam zirveden tüm parasını tek hisseye gömmüşse kumar oynamış demektir ve kumarda daima kasa kazanır.
o günlerde AGROT çok yükseldiği için herkes onu konuştığu için onu almıştır,eğer o günlerde Bitcoin çok artıyor olsaydı herkes coinlerden bahsediyor olsaydı emin ol tüm parasını kripto paraya yatırırdı yine para kaybetmeyi başarırdı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozbey08 -- 19 Aralık 2024; 9:37:43 > -
Günümüzde yatırımın önemini ve ne kadar işe yaradığını sanırım bilmeyen kalmadı. Yatırım yapmak için fazla miktarda paraya da gerek yok. Şahsen ben ilk yatırım yapmaya başladığımda az bir meblağ ile başladım. Zaman geçtikçe farklı alanlara yöneldim. Mevcut müşterisi olduğum Halkbank'ta yatırım hesabı açtırdım ve nerdeyse her gün düzenli olarak takibini sağlıyorum. Bu da bana birçok şeyi yönetebilme ve anlayabilme imkanı sağladı. Yatırımın azı çoğu olmaz herkes elinden geldiğince yatırım yaparak geleceğini düşünmeli.
-
Deli cesareti işte. Bütün parayı tek hisseye gömmek nedir arkadaş? Nasıl bi risk algısı bu?
-
borsa efsanesi dediğimiz olaylar böyle oluyor işte
nebati dönemi olsa bu parayı 50 - 100 milyon da yapabilirdi
yanlış zamanda tek hisse bir de ayı piyasası sonuç bu...
o yüzden dengeli olmak ruh sağlığını koruyabilmek için önemli
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Space-Dye Vest -- 19 Aralık 2024; 13:45:7 > -
Bugün ilk defa faiz den bir miktar çıkıp hisse aldım. Çok riskli hisse aldım ama faizde çok sıkıcı yaw. Düştükçe alıcaz artık tekten gömmedim kademeli. Zamanda kötü ama quantuma güvenicez artık. Hayırlısı İntel aldım bu arada yatırım tavsiyesi değildir bilakis çok riskli firma batabilir bile o derece riskli.
-
Midas hesabı da açtım bugün çok hızlıca açılış tranfes alış vs yaptı ama dolar makası çok canımı sıktı.
-
intel in batmasına Amerikan devleti izin verir mi? hemi de çip sektörü gibi stratejik alanda üretim yapan şirketin.
intel yöneticileri belki de bunu bildikleri için rahat davranıyorlar
-
MAGS (Roundhill Magnificent Seven ETF), teknoloji sektörünün önde gelen yedi şirketine eşit ağırlıklı yatırım yapmaktadır. Bu şirketler ve 9 Aralık 2024 itibarıyla portföydeki ağırlıkları şu şekildedir:
- Tesla Inc (TSLA): %19,01
- NVIDIA Corp (NVDA): %14,55
- Amazon.com Inc (AMZN): %14,22
- Apple Inc (AAPL): %13,28
- Meta Platforms Inc - Class A (META): %13,25
- Alphabet Inc - Class A (GOOGL): %13,21
- Microsoft Corp (MSFT): %12,55
-
dolar küreselde deli gibi artıyor ama değerinin arttığı falan yok, yen sabit euro ölü olduğu için gidiyor
bisti çok öpmediler zaten sabah 6'da boj sabit bıraktığında bayağı bir denge geldi piyasaya
vix düşmüş, nasdaq açılmadan %1 artıda, kriptolar toparlamış, altın 2600 üstüne atmış
tek ilginç varlık gümüş hala ekside 29 dolarda neredeyse
resesyonun ön fiyatlaması mı?
-
vay arkadaş 2025 iyi geçecek derken bir de küresel resesyon mu geliyor yoksa
yoksa buffet amcam haklı mıydı
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Space-Dye Vest -- 19 Aralık 2024; 17:3:36 > -
7-8 aydır çok dolmuşum çok sıkılmışım 2-3 riskli işlem yaptım rahatladım bazen kaybetmen gerekiyorsa edeceksin. Bir tane daha quantum hissesi aldım midası kapattım. Yedek akçe %50 de ama bunlar düşse almam o derece hisseler:D
-
bist'i ayrıştırmaları lazım
ya şimdi ya hiç
-
öyle bir beklenti yarattı ki piyasa çekirdek beklenti 2.9 iken sanki 3, 3.1 falan gelecek gibi fiyatladı piyasa
şimdi çekirdek 2.8 olarak açıklandı ve dipten -%10 düşen şeyler toparlıyor
bist tüm bunlar yaşanırken kırmızıya bile dönmedi neredeyse, bence faiz indirimi garanti
çok atlamamakla birlikte btc shortlarımı kapatıp ufak long açtım, eth aynı şekilde.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ry4n -- 20 Aralık 2024; 16:37:56 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X