Şimdi Ara

Uzun yolda kaç km hızla gidersiniz ? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
72
Cevap
0
Favori
5.280
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • 120 km/h. Genelde ortalama hızı 100 km/h üzerinde tutuyor. Gideceğin yer için basit zamanlama hesabı.  

• genelde 110 ile kullanıyorum 1.4 tsi act Passat anlık 3.5-4 lt gösteriyor. şehir içi zaten hız olmuyor.

• Bir kere 165 denedim ford c maxle.Geneld 120 ile giderim.

• Hız sınırı +%10'u giderim her yere. Bu zamana kadar daha ceza yemişliğim yoktur.

• gideceğin yol kaç km ona bağlı.

genelde 200 km oluyor iki üç ayda bir gittiğim yer, 120-130 ile biraz gittikten sonra arada bir 150 yaparım. teksem 200+ da deniyorum bazen. 205-210 derken son kasa xc90 herkese sellektör yapa yapa gittikten sonra pes edip sağa geçip bana yol vermesi iyiydi  

• quote:

Orijinalden alıntı: 9FiestaM6

Sabit 90 ile gidersem 3.5lt, sabit 120 ile gitsem 4.5t yakıyor aracım. Arada 140-160 lara cikarak gitsem 5.5lt yi görüyor. Karma dersek ortalama 5lt yaktiriyorum (agresif kullanim mevcut aşırı)
    şimdi asıl mevzuya gelecek olursak, 3.5 lt ile 5lt arasinda 1.5 lt fark vardır 100km de.
    Ortalama 500 km lik yol desek, 7lt lik bir tüketim olcak fazladan oda 50TL ediyor ortama.

90 ile tintin gitmektense 500km boyunca, agresif kullanımla tadını çıkara çıkara 68 beygiri iliklerime kadar hissederek giderim ve 50TL fazladan veririm daha iyi
    68 beygir dizel mi yoksa şu 208 in 1.0 motorumu

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Genelde 120-130 basarım uzun yolda, bazen gaza getiren olursa 150-160a çıktığımda olur.

• Benim uzun yol sürüşümü mesafe etkiliyor. Genelde 1100 Km'lik bir güzergahta kullanıyorum, 12 saatten fazla sürmemesi için otobanda 130-140 yapıyorum ki şehir içinde, mola yerinde harcadığım zamanı telafi edebileyim.

Bence yorgunluk hızdan (hızdan kastım otobanda 140) daha büyük tehlike. Bu yüzden özellikle kış aylarında bu gibi mesafeleri hızlı giderek son saatler akşam yorgunluğu çok bastırmadan hedefe varmak daha uygun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • otobanda 132

duble yolda 121

tek şeritli yolda 99

şehiriçi 55

yasada olmayan ancak belediyelerin kafasına göre hız belirlediği yollarda ise tabela+%10

• Otoban 120
    Duble yol 114-120

Bu suratin ustu saglikli degil. Runflat lastikleriniz ve D+ segment araciniz yoksa asla 130.un ustunde seyretmeyin

Runflat yuksek surat icin sart. Tabi yuksek suratte onunuze bir sey atlarsa sizi runflat de kurtarmaz

O nedenle 120.yi gecmeyin

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 2015 Corolla 1.6 aracım gitmek isterse biraz basıyorum. Canı gitmek istemezse de hız sınırları dahilinde takılıyoruz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.