Şimdi Ara

Uzun yolda kaç km hızla gidersiniz ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
72
Cevap
0
Favori
5.357
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• Mesafe kısaysa hız sınırlarına uyarım. 3 saatten uzak yerlere giderken ve acil durumlarda yolun durumuna da bağlı olarak 160-170 km/sa hızla giderim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Otoban hız limitlerine uyuyorum. Zaten daha fazlasına da aracım müsaade etmiyor. 130'dan sonrası güven vermiiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: BekirARSLAN

Aracın ne bilmiyorum hocam ama benim araçta 75 km hızla 3 litre yakarak gidiyorum uzun yolda hatta 120 km yolu bu şekilde 2.9 ortalama ile bitirmiştim

Alıntıları Göster
    Eğime çok ama çok bağlı bu hocam. Yolun en ufak bi yokuş aşağı veya yokuş yukarı olması bile yakıtı etkiliyor. Yokuş aşağı 80 le inerken gaza dokunarak ilerliyorum 3.0 3.5 gösteriyor ayağımı gazdan çeksem yavaşlıyor. Aynı 80 km hızda hafif yokuş yukarı gideyim gaz pedalını biraz daha bastırmam gerekiyor yakıt anında 7-7.5 gösteriyor. Araç mevcut hızını korumaya çalışırken yolun eğimi çok önemli kısaca.

Hatırlamıyorum fakat önceki aracımla ehliyeti daha yeni aldığım zamanlar bi ile gitmiştim ama inanırmısınız herhalde 40-50 km boyunca full yokuş aşağıydı ayağımı gazdan çekerek indim. O kadar yokuş aşağı gazsız gittiki araba gözümü sağa bi çevirdim hararet bildiğiniz dibe çakılmış. O an gözlerimde şimşek çaktı araba aha araba bozuldu dedim bu nasıl olur motor mu stop ederek gitti noldu lan buna demiştim

Konuya gelirsek 120-130 km hızlar en ideali hocam bunu dünya standartları yol şartları optimum olarak belirlemiş sonuçta. Hakkatende öyle en kötü hangi araba olursa olsun 120 ye kadar kabul edilebilir güvende gidiyor. Yol çok boştur trafik yoktur 3 şeritli falandır o zaman 140-150 ile gitmek güzel oluyor. 160 ın üstünü kesinlikle tavsiye etmiyorum. Her ne kadar en premiumu bile olsa 180-190 gibi hızlarda biraz fazla dikkat istiyor çünkü aracın gittiğini anlıyorsunuz hakkaten

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MeGaDave06 -- 26 Haziran 2021; 19:26:21 >

• Çarşamba günü günü birlik gezi için Kocaeli-Kütahya yaptık eşimle. Hatta Kütahya'da antik kent için şehirden 60 km kadar uzağa gittik.
    Git-gel 660 km civarı.
    1.5 DCI otomatik Clio ile .Hız sabitleyici hep açık sollamalar hariç 80-95 km aralığında gidip geldik :) Herkese yol vererek eğlenerek keyif alarak gidip geldim.
    3.9 lt yaktı ortalama bu arada

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • En fazla 100-120 sabit mis gibi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geze geze gitmek en keyiflisi . 105-110 Arasi Sabit Giderim. Arada 90 km Sabitliyorum . Bazen yol cok bossa 140-160 oda 20-30 Dk falan . Gideceginiz yere konforlu ve guvenli gidin varsin 1 saat gec olsun .

• 3 şeritli ve boş yollarda çok kısa bir süre içerisinde canım sıkılmaya başlıyor ve dikkatim dağılmaya başlıyor. Hem kendimi hemde çevremde ki araçları riske atmamak adına 110km hıza sabitleyip sağ şeritten ara ara da orta şeritte yolculuğuma devam ediyorum. Can sıkıntısı aşırı boyuta ulaşırsada eğer dişime denk bir araç bulup peşine takılıyorum. 10-20kmde bir onu geçiyorum 10-20kmde bir beni geçmesine izin veriyorum yola odaklanabilmek için.

2 şeritli yollarda ve mümkünse biraz aracın bol olduğu yerde ise 120-140 arası kullanıyorum.

• ekonomi yapacaksam 110-130 km arası,normal 150-160,acelem varsa topspeed görecek kadar oluyor.yolda araç yoğunluğu fazlaysa 130 u geçmemeye gayret ediyorum,bomboş yolda sadece yazdığım kadar basıyorum.

• 130-170 bu yüzdende her yolculuğumda radar cezası geliyor sabredemiyorum

• 200-300 km’lik mesafelerde 110-120. 500 km üzeri yolculuklarda 120-160 arası.

• GENELDE GECE 12 DEN SONRA ÇIKARIM YOLA. EN SAĞ ŞERİTTEN 75-80 LE GİDERİM.

• Bölünmüş yollarda, yol müsait oldukça 100-110 km hız sabitleyici ile giderim.

• yalıtım fitillerinde sağ tarafta sıkıntılar var rüzgar sesi alıyor. o yüzden 100'ün üstüne pek çıkartmıyor kafa şişiriyor. yalıtım düzelse en fazla 150 yaparım. bomboş yol bulsam bi kere 240'a kadar gelmek istiyorum.

• Hız felaket araba ne kadar iyi yeni olursa olsun. Bazen dayanamıyor baya hızlanıyorum fakat sakinleyince sabit 110 120

• Geçen gün yss köprü yolundan gitmiştim yol boş olursa kendimi tutamıyorum 200'den aşağı inmem.

Ama normal yollarda 100'e sabitleyerek giderim.

• Bildiğim yolsa 160-170

• quote:

Orijinalden alıntı: birkuşgibi

Gündüz 120-132
    Gece 140-145

+yolun durumuna göre

• Genelde 120-130. Şehir içinde ise o yavaş hareket eden, sakin giden, genelde de makas yiyen araçlardan biriyim.

• Normalde 120. Radar uygulaması kalktıktan sonra 140 150 ama beni şaşırtan orta şeritte bile neredeyse yavaş kalmam. Sol şerit çok rahat 180 200'le akıyor. Yer: Ankara-Nigde ya da Niğde-Adana

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.