son viteste, 2000 devirde kaçla gidiyorsa o hıza sabitleyip gidiyorum. 110 |
Uzun yolda kaç km hızla gidersiniz ? (3. sayfa)
-
-
Sabit 90 ile gidersem 3.5lt, sabit 120 ile gitsem 4.5t yakıyor aracım. Arada 140-160 lara cikarak gitsem 5.5lt yi görüyor. Karma dersek ortalama 5lt yaktiriyorum (agresif kullanim mevcut aşırı)
şimdi asıl mevzuya gelecek olursak, 3.5 lt ile 5lt arasinda 1.5 lt fark vardır 100km de.
Ortalama 500 km lik yol desek, 7lt lik bir tüketim olcak fazladan oda 50TL ediyor ortama.
90 ile tintin gitmektense 500km boyunca, agresif kullanımla tadını çıkara çıkara 68 beygiri iliklerime kadar hissederek giderim ve 50TL fazladan veririm daha iyi
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 9FiestaM6 -- 27 Haziran 2021; 9:26:54 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
trafiğin akışı ve yolun durumuna göre değişir. otoban 120-140
-
Okurken bile uykum geldi hocam.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: fitamino
Okurken bile uykum geldi hocam.BEN ALIŞTIM HOCAM. GECE 12 DEN SONRA YOLA ÇIKIYORUM GENELDE. TRAFİĞİ ETKİLEMEMEK İÇİN. MERCEDES S 320 İLE 3 SAATTE İSTANBULDAN ANKARAYA GİRMİŞLİĞİM VAR. AMA ZAMAN DIŞINDA BİR KAZANCI OLMADI. ŞİMDİ STANDART BASİT BİR ARACIM VAR. UZUN ZAMANDIR 70-80 LE SEYAHAT EDİYORUM. UYKUM GELİNCE ÇEKİP YATIYORUM. MAZOT PARASI CEZA PARASI VERMİYORUM. Bİ OTOBÜS BİLET PARASINA NEREDEYSE SEYAHAT EDİYORUM. KEYİF ALIYORUM. ŞU YASAKLARDA GÜNDÜZ SEYAHAT ETTİĞİM ZAMANLARDA DA ETRAFI SEYREDİYORUM. ARACIM DA YIPRANMIYOR. VARSIN BİRAZ SIKICI OLSUN.
-
140 160 arası gidiyorum.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
motosiklet'le genelde bölünmüş yollarda 100
köy yolarında 50 60
otoyolda duruma göre 100 150 arası
en eko sürüş otoyolda oluyor sabit hız olduğu için
-
Mecburiyetten 120 yi çok geçmiyoruz ama bize bağlı olsa 140 150 altında çekilmez uzun yol.
-
Bir çok yerde kamera var.Çoğunlıkla yerleşim yerlerine giriş ve çıkışlarda vede mutlaka şehir içlerinde var.Oralarda dikkat etmek lazım.
En sinir olduğum Kamera Afyon ile Antalya arasındaki bölünmüş dümdüz yolda zınk diye karşına çıkmasıdır.Lokasyonunu az çok bilsem de düz yol olunca haliyle yavaş gitmiyorum.Ya uzaktan fark edip yavaşlıyoruz yada kadere kısmet:)
-
120-130, yoluna müsatlik durumuna göre 140-150 otoyolsa 160-170.
sabit 100 le falan gidemiyorum. Dayanmak mümkün değil. Sadece denemek için 40-50 km sabit 95 gibi bir hızla seyahat ettim. Harbi o hızlarda inanılmaz az yakıt tüketiliyor. Ama tahammul etmek mümkün değil bence.
Aracım atmosferik benzinli...Devir saati 3000 i,hızım da 120 km.yi geçmez...Yol ne kadar uzun olursa olsun...En fazla 2 saat fark eder,yolda eğlene,bakına giderim...Gittiğim yerde bana madalya takmayacaklar,aferin de demeyecekler...Bir iki kamyon arkası yazısı ile bitireyim...
Geç geldi desinler "geçmiş olsun" demesinler...
Geç geldi desinler "gelemedi" demesinler...
-
Devlet yolunda 70 - 90 km hızla cruise controlü açıp gidiyorum. Sollama yapacaksam hızlanıyorum. Arabam 2.5 - 3.0 lt yakıyor klima kapalı / açık değişiyor..
Otobanda 120 - 140 km tercih ediyorum. 90km her zaman favorim ama otobanda 120km altı düşük hız kazaya sebebiyet verme potansiyeline sahip tırlar ve otobusler yüzünden.. O zaman da yakıt 100km de 1 - 2 litre artıyor.
Uzun yola genelde otobüsle çıkıyorum, bölünmüş yolda 90km/h ideal oluyor, retarter olmadığı için frenler çok vasat hiç güven vermiyor bu arada makine otokar sultan.
Bir tane de benden;
Yavaş arabaya biniyor desinler, dörtkolluya bindi demesinler.
Bunu cidden görmüştüm bu arada, kafadan uydurma değil.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
160-180 civarı.
-
O an ki yol hız sınırı ne ise %10 fazlasına ayarlarım öyle giderim.
110 140 arası yola göre
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Yola göre 120-180 arası.
-
Gündüz 120 nin üzerinde bir hızda seyredemezsiniz otoban değilse her taraf radar dolu gecede ortalama hız muhabbeti yüzünden problem oluyor fakat bu eds muhabbeti olmadan once 140-150 arası giriyorum 40 yilda bir uzun yol yapanlar için bu hız çok gelebilir ama başka türlü çok sıkıntı yaşarsınız yolda uyku ve dikkat dağınıklığı yüzünden
Şirket aracı kullanıyorum egea 1,3. Hız sınırını 120 ye ayarladım. 120 yi geçtiğim an uyarıyor. Çok iyi bir şey. Genel olarak max 115 yaparım. Ama çevre yollarında 90 ı geçmem. Acele giden ecele gidermiş.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X