Şimdi Ara

Uzun Yolda kalırım diye korkuyormusunuz? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
14.051
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ufak tefek tedbirlerle idare etme sansiniz var ama her ihtimale karsi cebinizde 300-500 para olmali, dag basinda kart mart ise yaramaz.
  • Çocukluğumda bizde Anadol Pikap vardı. Dizel olanlarından. Babamın ilk arabasıydı ve daha önce otomobiller hakkında tecrübesi olmadığından gidip şirket aracı olarak kullanılmış bu Anadolu almıştı. Araç bizden çok tamircideydi. Birkaç kez yolda bıraktıktan sonra en son 98 yılıydı sanırım Adana'da deprem olmuştu. Biz Yumurtalıkta denizdeydik ve Merkezdeki evimize gitmemiz gerekiyordu. Yolda Anadol bizi bir daha bırakınca Babam ciddi ciddi Annemden kibrit istemişti arabayı yakacaktı gerçekten. Annem zorla sakinleştirdi. Neyse Babam bizi geri denize gönderip yakın köyden bulduğu Traktörle sanayiye götürmüştü aracı. Ondan sonrada sattı tabiki.

Bir kaç yıl arabasız kaldıktan sonra 2000 yılında sıfır Kia Ceres Pikap aldık. 7 yıl boyunca bizdeydi ve 70.000 km sattık. Bizde kaldığı süre boyunca tek bir vidasını bile değiştirmemiştik. O araçla dünyayı gezmeye çıkardım korkmazdım da yolda bırakırmı diye.

Gecenin bir vakti şehirler arası yolda kalmaktan eminim herkes bir nebze korkuyordur. Ama bu sahip olunan araçla değişicek bir korku seviyesi.

Son olarak bence bir arabanın sah**** yapabileceği en büyük kötülük yolda bırakmaktır.

• Cep telefonu varken korkuya hacet yok, en kötü maddi olarak zarar görürsün.

Düşünün cep telefonu yok, gecenin bir yarısı, ailenle berabersin, arkada küçük çocuk, hava - derecelerde, kuş uçmaz kervan geçmez bir yerde yolda kalıyorsun,

Tam gerilim filmi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ortaşekerli

Ben tam boğaz köprüsünü geçtim debriyaj telim koptu arabada ailem var.trafik allak bullak.o yüzden uzun yola çıkmaya tırsıyorum.bakımlıda olsa korkuyorum.

Aracınız Lada mı?Bursadan İstanbula gezıntıyemı gelmıstınız aılece?
  • quote:

Orijinalden alıntı: sinoplu

bi kere bile aklımdan geçmedi uzun yolda kalmak yolda kalsam bile depom hep full olduğundan sıkıntı yok açarım kaloriferimi çağırırım kurtarıcıyı yada servisi

en fazla lastik patlar diyorum o da 10 dakikalık iş dışarıda kar buz olmadıktan sonra

Niye transporter hiç arıza yapmıyor mu:))

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: clb12

quote:

Orijinalden alıntı: sinoplu

bi kere bile aklımdan geçmedi uzun yolda kalmak yolda kalsam bile depom hep full olduğundan sıkıntı yok açarım kaloriferimi çağırırım kurtarıcıyı yada servisi

en fazla lastik patlar diyorum o da 10 dakikalık iş dışarıda kar buz olmadıktan sonra

Niye transporter hiç arıza yapmıyor mu:))

taktınız benim transporter a

ararım yol yardımı gelirler onuda mı ben düşüneyim

• Yeni nesil araçlar yolda kalmaz kolay kolay, kaza yapmaktan daha çok korkuyorum.
  • Ufak tefek sorunlar geldi basimiza ama bir sekilde gidecegimiz yere kadar gittik.

En maceralisi kayaga gittigmizde gece ic lamba acik kalmis aku bitti. Tabi ben ic lambadan diye dusunup sallamadim biraz sarj ettik gezdik dolastik yattik. Sabah kalktik her sey guzel yola ciktik. Benzinci de stop ettik calismiyor tekrar. Eve yolumuz 8-9 saat tatil gunu acik tamirci bulmak imkansiz. Neyse hemen bir takviye yaptik, ciktik yola arabanin isiklar falan kirpisiyor kontak kapatmadan bir depo benzini bitirdik. Gece yarisi olmadan bir benzinciye girip depoyu doldurup yine bir takviye yola devam, bu sirada ABS isigi falan da yandi, farlar zaten bazen kisiliyor bazen parliyor. Yol da issiz tatil gunu tek tuk arac geciyor motor stop etse bir daha calistiramicas biraz tedirgin bir yolculk olmustu.
  • Ben en çook böyle geceleri ıssızz ve soğuk olduğu zamanlar korkarım. Issız bir yerdesiniz arabanıla yolda kaldınız telefon çekmiyorr.. Valla ne kadar kötü... Bide gideremiyeceğiniz bir arıza ise yandınız demektir.. Böyle anlatıorum kesin ilerde başıma gelir allah korusun.
  • Kullandığım araç 25 yaşında ve benden yaşlı olmasına rağmen saat gibi çalışıyor. Gece yolda kalırsam çekerim kenara yatar uyurum herhalde
  • Yola çıkmadan usta bakarsa bişey olmaz

• şeheriçinde sorunsuz olup geçen ay istanbul antalya yolunda hararet ibresii defalarca yükselten araçtan öyle korktum ki baryam olmasına rağmen tekrar o yolu gitmeye korkuyom

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Her sene yazın yaklaşık 3500 km'lik seyahatim olur 94 model civic aracımla. Gece yolculuğunu sevmeme sebeplerimden biridir bu arıza ihtimali. Gündüz bir şekilde halledilir de gece sıkıntı.
  • mitsubishi yolda kalmaz
  • DSG'li araca biniyorsanız bu korku normal
  • 90 lı yılların başında eskı bir aracım vardı , sanırım 77 model ,
    Silivrıden geliyorum , yolda sesinde bir hırıltı hissettim ,
    Fatih sultan Mehmet köpsünü geçtim ki arac yolun ortasında
    stop etti , sağ çekebildim , şansıma çekici geçiyormuş ,
    eve kadar çekti , bu motorda triger dişli varmiş o sıyırmış ,
    yeni dişli koyduk ,yola devam ,bir daha da yolda kalmadım ,
    bir diğer dizel aracım yolda sarı motor lambası yakmıştı ,
    bir şüre sonra da 2000ddk geçmez oldu ,Şileden İstanbula kadar 1-2 vites geldim
    MAP sensörünü temizledim ,düzeldi , sanra da carbon clean , ve Würth attim
    sıkıntı kalmadı ,en son İstanbul Hatay git gel yaptım ,sıkıntı olmadı da
    hep bir tedirginlik vardı .
  • Bence yaşamayan yolda kalmanın ne olduğunu bilmez.Hiç öyle teknoloji çağındayız telefon var vs demeyin öyle yerde öyle bir aksilik çıkar ki sizi perişan eder.Ben bu yıl ocak ayında istanbuldan arabayı alıp gaziantepe gelirken yolda kalmıştım.Araçla ankarayı geçtikten sonra akü lambası bir iki kez yanıp söndü.Epey bir yol yapmama rağmen yanmadığı için önemsemedim ama şüphelendim.Sonra niğdeye yaklaşırken tekrar akü lambası yandı ve epey bir süre yanarak devam ettim.Aracı durudurup kaputu açıp her yeri kontrol etti ve bir sorun yoktu.Tekrar çalıştırınca yanmadı.Pozantıya yaklaşırken gene yanmaya başladı ve sönmedi.Öyle bir yer ki soğuk dışarıda kar yağıyor.Orada zaten yanıp sönüyor herhalde memlekete yetiştirir diye ihmalkarlık ederek pozantıda tamirciye uğramadan yola devam ettim.Osmaniyenin toprakkale ilçesine yaklaşırken araç önce silecekleri yavaşlattı,sonra ışıkların parlaklığı azaldı,sonra hafiften teklemeye başladı ve en sonunda o karanlıkta tüm ışıklar sönüp zifiri karanlığa gömülerek araç stop etti.Araçlar otabanda vızır vızır geçerken biz yolun ortasında stop eder vaziyette yağmur yağarken kaldık.Hemen o panikle dörtlüleri yakarak yolun sağına kendimi atabildim.Araçta reflektör olmadığı için arkadan gelen çarpar diye içine giremiyruz fakat dışarısı soğuk olduğu için hem titriyoruz hem yağmur yağıyor.Yolda el kaldırsak da kamyonlar bile durmadı.Sonra telefonla çekici çağırdık.(Yani o anda orada telefon çekmese olacakları düşünmek bile istemiyorum.)Çekici 1 saat sonra gelebildi.Hem üşüdüm hem de tırstım biraz.(Yanımda eniştem olsa da)Neyse çekiciye koyup 1 saatte toprakkaleye geldik.170 tl verdik adama.Cebimde son 20 tl ye kadar aldı.Yoksa gitmiyordu.Baktık sanayide tamircilerin hepsi kapanmış çekici aradığı için birisi bizi beklemişti.Dükkana girdik çırak var.Yarım saat 45 dakika ustayı bekledik.Çırağı azarlayarak yarın yapalım bugün geç oldu falan dedi.Antepe gidiyoruz diyerek yalvar yakar şarz dinamosunun konjektörünü değiştirdik.Gidip bankamatikten 250 tl çekip ödeme yaparak yola devam ettik.Geceyarısı saat 1 de yemek yemeden eve ulaşmıştım.O günden beri gece uzun yola çıkmıyorum ve yolda kalmaktan biraz korkuyorum.

• Aracim corolla. Lpg ya da Tiriviri aksesuar yok bakimi da yetkili serviste yaptirinca dunya turuna bile cikarken korkmam

• benim de çekindiğim bir konu, hatta yetkili servise bunun için gidiyorum eğer aracım yolda kalırsa yetkili servis biter benim gözümde
    sanayi mantığı bitince gel değiştirelim, ama servis bu bitecek bunu değiştirelim der o yüzden pahalı
    eski aracımda akü-marş sorunuyla sokak ortasında kalmıştım, arabayı çalıştırmak için motorun soğuması gerekiyordu, orda bile 1 saat geçmek bilmedi, sonra akü 3-5 ay daha gider dediler yaptırınca, 3-5 ay sonra ne olacak? yine yolda kalacağız değiştirdim direk aküyü

yolda kalmaktan değil de o rezaleti yaşamak istemiyorum, gündüz güneşin altında da bekleyebilirsin, gece zifiri karanlıkta da kalabilirsin, her türlü sıkıntı yani
  • https://forum.donanimhaber.com/yagmur-ile-soguyan-motor--134675092#134726699

ölüp ölüp dirilyom

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.