Şimdi Ara

v (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
546
Cevap
149
Favori
49.321
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
30 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: TianLeiLe

quote:

Orijinalden alıntı: rat.planet

quote:

quote:

quote:

Hocam yine yanlış anladınız sanırım.Yani diyorum ki bir insan uykusu gelir yatar uyur ve sornada uyanır.Bu uyanıştan sonra tekrar uykusu gelene kadar odun gibi dikilip durmaz yani bu adam gün içerisinde ne yapıyor??.Nasıl desem dışarıda arkadaşlarıyla buluşur, ev içerisinde çeşitli konularda muhabbet edilir veya telefonda birileriyle konuşur.İngilizce çalışmayan bir insan bu tür aktiviteleri haliyle türkçe olarak yapacak.

Şöyle bir örnek verim 3 saat rosetta çalışıp 10 saat keyif için türkçe içerikli oyun oynasak??Vb bu tip şeyler.İngilizce çalışmayan bir insan gün içerisinde nasıl davranıyorsa, çalıştıktan sonrada yine böyle davranmasında bir sakınca var mı??

Belkide ben anlatamamış olabilirim nihayetinde iyi bir öğrenci, bir o kadarda kötü bir öğretmenimdir.

Siz ders çalışma dışında Türkçe takılırsak sürece zarar verirmiyiz demek istiyorsunuz sanırım? ders dışında istediğinizi yapabilirsiniz.Yeterki öğreneceğiniz dille ilgili olmasın.Anadille ilgili her şeyi yapabilirsiniz.Soruyu ben anlayamadım sanırım.

Heh hay klavyenize sağlık aynen bunu demek istedim hocam.Bence sorun bende soruş tarzımda sorun var.Siz benim satır satır sorduğum soruyu tek bir cümlede soru kalıbı haline getirmişsiniz.Belkide böyle yazsaydım tek seferde anlayacaktınız.Sorun bende hocam bende.Küçüklüğümden beri hiç bir şeyi doğru düzgün anlatamamışımdır.

Olur böyle şeyler.Bende bugün biraz yorgunum.Harry Potter kitabını İspanyolca dinledim.Biraz kafam doldu sanırım.Hangi dili öğreneceksiniz?

Amerikan ingilizcesi hocam.Ocak ayında açık öğretim sınavlarım gerekçesiyle şu anda sınavlarıma yoğunlaştım.Sınavdan hemen sonra başlayacam çalışmalara.6 aylık düşünüyorum 12 aylık alırsam kesin boşlarım.Yani yapıyorum bunu çok erteliyorum bir şeyi bu yüzden 6 aylık 12den daha pahalıda olsa 6 benim için daha uygun olur sanırım.Bu arada verdiğiniz cevap içinde çok teşekkür ederim.

Amerika'ya mı gideceksiniz? Neden American English?

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Hocam yine yanlış anladınız sanırım.Yani diyorum ki bir insan uykusu gelir yatar uyur ve sornada uyanır.Bu uyanıştan sonra tekrar uykusu gelene kadar odun gibi dikilip durmaz yani bu adam gün içerisinde ne yapıyor??.Nasıl desem dışarıda arkadaşlarıyla buluşur, ev içerisinde çeşitli konularda muhabbet edilir veya telefonda birileriyle konuşur.İngilizce çalışmayan bir insan bu tür aktiviteleri haliyle türkçe olarak yapacak.

Şöyle bir örnek verim 3 saat rosetta çalışıp 10 saat keyif için türkçe içerikli oyun oynasak??Vb bu tip şeyler.İngilizce çalışmayan bir insan gün içerisinde nasıl davranıyorsa, çalıştıktan sonrada yine böyle davranmasında bir sakınca var mı??

Belkide ben anlatamamış olabilirim nihayetinde iyi bir öğrenci, bir o kadarda kötü bir öğretmenimdir.

Siz ders çalışma dışında Türkçe takılırsak sürece zarar verirmiyiz demek istiyorsunuz sanırım? ders dışında istediğinizi yapabilirsiniz.Yeterki öğreneceğiniz dille ilgili olmasın.Anadille ilgili her şeyi yapabilirsiniz.Soruyu ben anlayamadım sanırım.

Heh hay klavyenize sağlık aynen bunu demek istedim hocam.Bence sorun bende soruş tarzımda sorun var.Siz benim satır satır sorduğum soruyu tek bir cümlede soru kalıbı haline getirmişsiniz.Belkide böyle yazsaydım tek seferde anlayacaktınız.Sorun bende hocam bende.Küçüklüğümden beri hiç bir şeyi doğru düzgün anlatamamışımdır.

Olur böyle şeyler.Bende bugün biraz yorgunum.Harry Potter kitabını İspanyolca dinledim.Biraz kafam doldu sanırım.Hangi dili öğreneceksiniz?

Amerikan ingilizcesi hocam.Ocak ayında açık öğretim sınavlarım gerekçesiyle şu anda sınavlarıma yoğunlaştım.Sınavdan hemen sonra başlayacam çalışmalara.6 aylık düşünüyorum 12 aylık alırsam kesin boşlarım.Yani yapıyorum bunu çok erteliyorum bir şeyi bu yüzden 6 aylık 12den daha pahalıda olsa 6 benim için daha uygun olur sanırım.Bu arada verdiğiniz cevap içinde çok teşekkür ederim.

Kullanım alanı daha geniş diyorlar.Yolda yürürken rastgele bir yabancıyla çarpışsam %90 amerikan vatandaşı çıkıyor.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Kullanım alanı daha geniş diyorlar.Yolda yürürken rastgele bir yabancıyla çarpışsam %90 amerikan vatandaşı çıkıyor.

Bilimsel olarak tam tersi.İngilizce'yi öğrenen tüm diğer ülkeler(Hindistan,Çin,Japonya vs.)British English öğreniyorlar.İngilizlerin ayrıca edebi birikimleri daha fazla.Daha fazla nüfus tarafından konuşuluyor.Tabii Amerikalılarla daha fazla karşılaşıyorsan sen bilirsin.Seçim senin.

• Hocam şuanda ben ekrem uzbayin sitesinde dilbilgisi calisiyorum deftere yazarak calisiyorum dediginiz gibi

Şöyle bi sorum var.
    Yazdiktan sonra üzerinden geciyorum okuyup ancak bunlar bu şekilde unutulur ne tavsiye edersiniz

Mesela şuan ben adjective i yazdim komple ve tekrar ediyorum sonrasinda bununla ilgili ne yapılabilir

Birde lit2go da ki metinleri takip edin diyorsunuz ama ben hikayelerdeki çoğu kelimeyi bilmiyorum veya bazi cümleleri anlayiyorum.

Durdurup arastirmam mi lazim yoksa sürekli duzei takip ederek anlamasakta bir faydasi olur mu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: elmaarmutportakal

Hocam şuanda ben ekrem uzbayin sitesinde dilbilgisi calisiyorum deftere yazarak calisiyorum dediginiz gibi

Şöyle bi sorum var.
    Yazdiktan sonra üzerinden geciyorum okuyup ancak bunlar bu şekilde unutulur ne tavsiye edersiniz

Mesela şuan ben adjective i yazdim komple ve tekrar ediyorum sonrasinda bununla ilgili ne yapılabilir

Birde lit2go da ki metinleri takip edin diyorsunuz ama ben hikayelerdeki çoğu kelimeyi bilmiyorum veya bazi cümleleri anlayiyorum.

Durdurup arastirmam mi lazim yoksa sürekli duzei takip ederek anlamasakta bir faydasi olur mu

Sanırım konuyu tam olarak okumadınız.Daha önce de yazmıştım.
    Dil bilgisi kaidelerini unutmamak için lit2go'yu takip edin ve dil bilgisi kurallarını arada bir tekrarlayın.Zaten belli tekrardan sonra büyük oranda hatırlarsınız.
    Dil bilgisi konuları bitene kadar lit2go'yu çevirmeden takip edin.Cümleleri anlamamanız normal.Çünkü dil bilgisine hakim değilsiniz.Kelime eksiğiniz var.Önce dil bilgisi eksiği kapatılacak.Sonrasında lit2go takip edilirken kelimelerin kullanımı öğrenilecek.

• Konu güncellendi.
  • Ekrem uzbay dil bilgisi ilk konu olan sıfatlara bakıyorum da eğer bu konudaki ornekleri okuyabiliyorsa bir insan olay zaten bitmiştir. Sanki ağır gibi? Ya da sadece ben mı öyle düşünüyorum.

ORNEK
    It was generous of them to share their house with the refugees.
    Mültecilerle evlerini paylaşmakla soylu davrandılar.

It was wrong of you to borrow his bike without asking his permission.
    İzin istemeden onun bisikletini alman hataydı.

• quote:

Orijinalden alıntı: sokrates60

Ekrem uzbay dil bilgisi ilk konu olan sıfatlara bakıyorum da eğer bu konudaki ornekleri okuyabiliyorsa bir insan olay zaten bitmiştir. Sanki ağır gibi? Ya da sadece ben mı öyle düşünüyorum.

ORNEK
    It was generous of them to share their house with the refugees.
    Mültecilerle evlerini paylaşmakla soylu davrandılar.

It was wrong of you to borrow his bike without asking his permission.
    İzin istemeden onun bisikletini alman hataydı.

Haklısınız.Kurallar için verdiği örnekler uzun cümlelerden oluşuyor.Bu konuda size katılıyorum.Fakat konular ilerledikçe verdiği örnekleri yavaş yavaş çözmeye başladığımda yabancı dizi izlerken şu şöyle çevrilmeli diye çokça düşünüyorum.Sanki o örnekler insana çeviri anlamında bir yetenek kazandırıyor.Bana öyle geldi.

• O halde bırakmak yok son hız devam :)

• Konunuz çok yararlı çok teşekkür ederim.Uzun zamandır takip ediyorum.

Ingilizce hazırlık okuyorum.American English - British English ayrımını anlayamadım bir türlü.Okuldaki kitaplarımız Oxford'un kitapları.Ama dil kursunda speaking hocası American English konuşuyor.Okuldaki speaking hocasıda Amerikan.Konuşurken diğer hocalarlada Amerikan hocaylada anlaşıyoruz.Ben bir fark göremedim tam bilmediğimden mi bilmiyorum.Seviyem grammer B1 speaking B2.Bana ikiside aynı geliyor.

"Bilimsel olarak tam tersi.İngilizce'yi öğrenen tüm diğer ülkeler(Hindistan,Çin,Japonya vs.)British English öğreniyorlar.İngilizlerin ayrıca edebi birikimleri daha fazla.Daha fazla nüfus tarafından konuşuluyor." yazmışsınız.Öğrendikten sonra anlaşmada ne gibi sıkıntılar çıkabilir?

Ayrıca Harry Potter seçiminiz çok iyi.En sevdiğim hikaye.En ince ayrıntılarına kadar biliyorum .Filmlerinin ingilizcelerini indirdim.Ingilizler daha anlaşılır konuşuyor.Kitaplarınıda okuyacağım[Önerdiniz zaten önceki mesajlarda]

• quote:

Orijinalden alıntı: Rain.Man

Konunuz çok yararlı çok teşekkür ederim.Uzun zamandır takip ediyorum.

Ingilizce hazırlık okuyorum.American English - British English ayrımını anlayamadım bir türlü.Okuldaki kitaplarımız Oxford'un kitapları.Ama dil kursunda speaking hocası American English konuşuyor.Okuldaki speaking hocasıda Amerikan.Konuşurken diğer hocalarlada Amerikan hocaylada anlaşıyoruz.Ben bir fark göremedim tam bilmediğimden mi bilmiyorum.Seviyem grammer B1 speaking B2.Bana ikiside aynı geliyor.

"Bilimsel olarak tam tersi.İngilizce'yi öğrenen tüm diğer ülkeler(Hindistan,Çin,Japonya vs.)British English öğreniyorlar.İngilizlerin ayrıca edebi birikimleri daha fazla.Daha fazla nüfus tarafından konuşuluyor." yazmışsınız.Öğrendikten sonra anlaşmada ne gibi sıkıntılar çıkabilir?

Ayrıca Harry Potter seçiminiz çok iyi.En sevdiğim hikaye.En ince ayrıntılarına kadar biliyorum .Filmlerinin ingilizcelerini indirdim.Ingilizler daha anlaşılır konuşuyor.Kitaplarınıda okuyacağım[Önerdiniz zaten önceki mesajlarda]

Öncelikle eski konuyu okuyup ona göre soru sorduğunuz için çok teşekkür ederim.Şimdi sorularınızı cevaplayalım.

American English-British English ayrımı o kadar çok ki.İlk zamanlar anlayamamanız çok normal.Oxford'un kitapları British English evet.American English olan kişilerle anlaşırsınız zaten fakat onlar bir şeyi ifade ederken A1 diyorsa siz A2 dersiniz.İfade açısından farklılıklar var.Telaffuz farklılıkları var.Hatta bu o kadar geniş konu ki bırakın ülke ölçeğini Amerika'nın bölgelerinde bile farklılıklar var.İngiltere de de öyle.Türkiye'de konuşulan Türkçe'ye benzetebilirsin.Siz İstanbul Türkçesiyle konuştuğunuzda sizi herkes anlar.Ama İzmir Türkçesi daha farklıdır.Dili iyi bilenler sorarlar siz izmirli misiniz? diye.Ama demek istediğim siz tüm dünyada herkesin en çok konuştuğu British English'i kullanın.Ama eğer Avustralya'ya gidecekseniz Avustralya aksanını öğrenirsiniz.Şunu söylemekte yarar var.
    YABANCI BİR DİLİ ÖĞRENMEKTEN DAHA ZOR OLAN ŞEY O DİLİ İSTEDİĞİNİZ AKSANDA ÖĞRENMEKTİR.
    Diyelim ki siz iş için Amerika'ya gideceksiniz.American English öğrenmek istiyorsunuz.Bu aksanı iyi öğrenmek için diğer aksanları duymamanız gerek.Yani sadece bu aksanı konuşan radyolar,tvler dinlemeniz gerekir.Bu işin içinden çıkılmaz.Bu durumda bazen çok kötü sonuçlar ortaya çıkabiliyor.Arkadaşlarımdan biri İngilizce öğrenirken sürekli Amerikan dizileri izliyordu.Dizilerden başka Bbc radyo dinliyordu.Öğrendiği dil bilgisi ise British English. Kendisi advanced düzeyine geldi.Fakat konuşurken ilginç bir durum ortaya çıktı.Adam o kadar farklı dinleme çalışması yapmış ki her iki aksanda da ifadeler kullanıyor.Yani karşıdaki kişi onu duyunca sanki taklit yapıyormuş hissine kapılıyor.Ben bu durumu düzeltmek için ona sadece tek bir aksanda dinleme çalışması yapmasını önerdim.Halen düzeltemedi ama büyük orada yanlışları azaldı.Demek sitediğim herkesin konuştuğu,üzerinde uzlaştığı British English öğrenmek en mantıklısı.Tabii eğer Amerika'ya gidecekseniz o ayrı.Sitede ben Kanada radyosu önerdim.Şimdi bilmeyenler bu durumun çelişki olduğunu zannedebilirler.Halbuki tam tersi.Kanalı'lar çok anlaşılır konuştuğu için o radyoyu ekledim.Aksan konusuna bu kadar takılmayın.Zaten ben size bbc öneriyorum.En güzel İngilizce.Charles Dickens gibi yazarların dili mükemmel.

Harry Potter anlatım dili çok uygun bir kaynak.Cümleler fazla uzun değil.Kullanılan kelime sayısı daha az.

• yardımlarınız için teşekkürler. ama bence gramer çok önemli değil. kelimeyi halletmek lazım.
  • Bir ülkeye turist olarak gidecekseniz dil bilgisi bilmeseniz de iletişim kurarsınız.Ama dil bilgisi bilmeden bir fikri asla iyi düzeyde anlayazsınız.Bilimsel bir eseri,bir romanı,bir şiiri,bir diziyi bile anlayazsınız.Anlayamadığınız gibi asıl aktarmak istediğiniz düşünceyi de sağlıklı şekilde iletemezsiniz.Dünyada dil bilgisinin gereksiz olduğunu düşünen kimse yok.Avrupa ülkeleri İngilizce öğrenirken dil bilgisi konusunda sıkıntı çekmezler.Onlar telaffuz konusunda sıkıntı çekerler.Bizim ülkemizde ise dil bilgisi sıkıntısı vardır.Çünkü öğrenciler ilk okuldan itibaren Türkçe dil bilgisini iyi öğrenemiyor.Bu nedenle yabancı dil de öğrenemiyor.Fakat Avrupa ülkelerinde anadillerinin dil bilgisini çok iyi öğrenirler.Bu sayede diğer yabancı dilleri dil bilgisi açısından rahatlıkla öğrenebilirler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ceyhunistan

http://www.ingilizcecik.com/online.php YANANCİ DİL ADINA HER ŞEY VAR.

Daha önce de söyledim.Bu konuya reklam mesajları yazmayınız.Gidin ayrı başlık açın.
  • merhaba birşey sorucaktım siz grammer çalış sonra dinle demişsiniz ancak kelimelerin anlamını bilmeden nasıl dinleyip okuya biliriz.Hangi kelimeleri ezberlemem lazım ve nasıl bir ezberleme metodu kulanıyorsunuz açıklamırsınız
  • quote:

Orijinalden alıntı: adamdöven

merhaba birşey sorucaktım siz grammer çalış sonra dinle demişsiniz ancak kelimelerin anlamını bilmeden nasıl dinleyip okuya biliriz.Hangi kelimeleri ezberlemem lazım ve nasıl bir ezberleme metodu kulanıyorsunuz açıklamırsınız

Tavsiyeleri seviyenize göre veriyorum.Önce seviye sınavını yapın.Ona göre tavsiye vereyim.
  • Konumuz her daim güncel.
  • quote:

Konumuz her daim güncel.

• Ana konuya Video eklendi.

İngilizce Öğrenmeyle İlgili Videolar
    1.Dil öğrenmenin Püf Noktaları
    http://www.youtube.com/watch?v=ZVtKysnm7oE
    2.Tamer Karadağlı ile İngilizce Aksanları
    http://www.youtube.com/watch?v=IDOuSm68De4
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.