Şimdi Ara

v (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
546
Cevap
149
Favori
49.308
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
30 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: rat.planet

quote:

Orijinalden alıntı: brtgtrn

Cevapladığınız için teşekkurler. Şöyle bir şey de var ki; erasmus sınavı sadece linkini vermiş olduğum kısımdan oluşuyor. Bu açıdan bakarsak mart'a kadar sadece gramer eğer kazanırsam sonrasında listening ve speaking diyebilir miyiz ?

Ekleme: Yukarıdaki soruyla bağlantılı olarak, lys soru bankaları gibi bir ingilizce soru bankası alsam ( öyle bir şey var mı onu da bilmiyorum ama ) mantıklı olur mu ?

Şimdi ben o sınavı inceledim.Fakat sadece dil bilgisi(gramer)dersem yanlış olur.Dil öğrenirken tek bir beceri üzerinde çalışırsan ilerleme kaydedemezsin.O nedenle diğer becerilere de çalış ama dil bilgisi ağırlıklı olsun çalışman.Gerçekçi olmam gerekirse çok sıkı çalışman gerekiyor.Sorular biraz bilgi istiyor.
    En önemli şey planlı çalışmaktır.Planlı çalışırsan ilerleme kaydedersin.Bir de tek bir ana dil bilgisi kaynağı kullan.Kafanı fazla kaynaklarla dağıtma.Umarım iyi bir netice alırsın.Hangi ülkeye gitmeyi düşünüyorsun? Eğer İngilizce'ni ilerletmek ve gezmek için gideceksen İsveç veya Norveç'i seç.Süper konuşuyorlar.

Seçeneklerim litvanya ve ispanya'dan oluşuyor. Açıkçası şu aşamada ulkeler hakkında detaylı bir araştırma yapmadım. Kazanamama ihtimalimi de duşunduğum için sonrasında kendimi uzmek istemiyorum. Yarın seçim olsa mantığıyla yanıtlarsam litvanya derdim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brzvtn -- 8 Aralık 2014; 20:53:58 >

• öncelikle bu bilgiler için çok teşekkür ederim. Emek verip burada bizleri bilgilendiriyorsunuz çok saolun. emeğin olduğu herşeye saygım sonsuzdur. Benim bir sorum olacaktı. Ekrem uzbayın sitesinden mi çalışmak lazım kitabını mı alalım? sitesinden bakacaksak orda dilbilgisi bölümü karışık duruo hangisinden başlamamız lazım? yani önce adjective mi adverb mi noun mu hangi sırayla yani ?
  • kelime ezberi yapmak iyi birşey mi? eğer iyi birşeyse en verimli yöntem nedir? iyi birşey değilse bu kadar çok kelimeyi nasıl öğrenebiliriz_
  • IELTS hakkında bilginiz var mı? Ben IELTS sınavına girip Avrupa'da üniversite okumak istiyorum ama bir yol gösterenim yok. Bu işlemler nasıl gerçekleştirilir bilginiz varsa anlatır mısınız?
  • 12 Aylık lisansın 6 aylıktan daha ucuz olması şaşırttı.Kendi kanaatimce 12 aylık lisans alınırsa kişi nasılsa zaman var diyerekten her gün çalışılması gereken konulara tembellik edip çalışmayabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fhb_fhb_fhb

kelime ezberi yapmak iyi birşey mi? eğer iyi birşeyse en verimli yöntem nedir? iyi birşey değilse bu kadar çok kelimeyi nasıl öğrenebiliriz_

Kelime ezberi yapabilirsin hocam kotu birsey degil bence. Ama o ezberledigin kelimeleri sık sık kullanirsan unutmazsin.
    Tek sayfa reading filan okumaya calis bence. Kitap oku desem o cok zor olur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam merhaba,

önceki cevabınız için teşekkürler, bu soruma benzer sorular gelmiş biliyorum ama yine de sormak isterim;

Seviyem aşağıdaki gibi çıktı, haftada 3 gün akşamları sporum var. Evli olduğumdan eve ve ayrıca 3.sınıfta okuyan bir kızıma zaman ayırmam gerekiyor.

Bu şekilde hafta içi 1,5-2 saat, hafta sonları ise çalışmadığım için 5-6 saat ayırabilirim ders çalışmaya.

Benim için de bir program yazarsanız çok sevinirim.

Teşekkürler

v
  • Sırf bu konu için üye oldum tebrik ederim çok faydalı bir konu.Lit2go sitesinde biraz çalıştım sizce dinleme ne kadar süre yapmalıyım?pre-intermediate seviye.İngilizce telaffuzum çok kötü konuşamıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TeşkilatMuhafız -- 9 Aralık 2014; 21:51:10 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bdogmaz

öncelikle bu bilgiler için çok teşekkür ederim. Emek verip burada bizleri bilgilendiriyorsunuz çok saolun. emeğin olduğu herşeye saygım sonsuzdur. Benim bir sorum olacaktı. Ekrem uzbayın sitesinden mi çalışmak lazım kitabını mı alalım? sitesinden bakacaksak orda dilbilgisi bölümü karışık duruo hangisinden başlamamız lazım? yani önce adjective mi adverb mi noun mu hangi sırayla yani ?

Sitesinden çalışsanız yeterli.Kitap sınavlar için hazırlanmış bir kitap.Biraz fazla ayrıntı var.Oradaki sıralamaya göre gidin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fhb_fhb_fhb

kelime ezberi yapmak iyi birşey mi? eğer iyi birşeyse en verimli yöntem nedir? iyi birşey değilse bu kadar çok kelimeyi nasıl öğrenebiliriz_

Kelime ezberi yapmak çok saçma bir şey.Siz sadece kelimelerin ilk karşılıklarını bilerek o kelimeyi ezberlemiş sayılmazsınız.İsim,sıfat gibi durumlarda değişikliğe uğradığı için bu değişim durumlarını da bilmek gerekiyor.İlk sayfalarda gerekli bilgiler mevcut.Daha önce yazmıştım bunu.
  • xRuipaq kullanıcısına yanıt
    Malesef yeterli bilgim yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TianLeiLe

12 Aylık lisansın 6 aylıktan daha ucuz olması şaşırttı.Kendi kanaatimce 12 aylık lisans alınırsa kişi nasılsa zaman var diyerekten her gün çalışılması gereken konulara tembellik edip çalışmayabilir.

Hocam 12 aylık daha ucuz evet.Ben 6 aylık almıştım.5 ayda bitirdim.Tabi ki kişiye göre değişen bir durum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tuning07

Hocam merhaba,

önceki cevabınız için teşekkürler, bu soruma benzer sorular gelmiş biliyorum ama yine de sormak isterim;

Seviyem aşağıdaki gibi çıktı, haftada 3 gün akşamları sporum var. Evli olduğumdan eve ve ayrıca 3.sınıfta okuyan bir kızıma zaman ayırmam gerekiyor.

Bu şekilde hafta içi 1,5-2 saat, hafta sonları ise çalışmadığım için 5-6 saat ayırabilirim ders çalışmaya.

Benim için de bir program yazarsanız çok sevinirim.

Teşekkürler

v

Öncelikle hangi alanda kullanmak için İngilizce öğrenmek istiyorsunuz onu bilmem lazım.Bazıları sınav için bazıları hobi için,hatta bazıları sadece şiir okumak için öğreniyor.Öğrenme amacınızı söylerseniz daha yararlı ve isabetli tavsiyeler yazabilirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: TeşkilatMuhafız

Sırf bu konu için üye oldum tebrik ederim çok faydalı bir konu.Lit2go sitesinde biraz çalıştım sizce dinleme ne kadar süre yapmalıyım?pre-intermediate seviye.İngilizce telaffuzum çok kötü konuşamıyorum.

Aslında bu daha önce sizin ne kadar süre dinleme çalışması yapıp yapmadığınızla ilgili.Eğer daha önce dinleme çalışmalarına yeterli vakit ayırmadıysanız gün içinde dinleyebileceğiniz maksimum süreyi ayırın.Ben bir ara 7 saat dinlediğimi hatırlıyorum.Türkçe aklıma bile gelmiyordu artık.Ama yorucuydu.Yorucu olmaması için 3 saat yeterli diye düşünüyorum sizin için.Telaffuz meselesi ise ayrı bir sorun.Daha önce yeterli dinleme çalışması yapmadığınız için telaffunuzun kötü olması çok normal.Dinleme çalışması sonrasında düzelecektir.

• Ana konuya ''Farklı alfabesi olan dilleri öğrenmek zor mudur? '' sorusu hakkında bilgi ekledim.
    Kısa zaman sonra dil öğrenenlerle ilgili önemli problemlerin çözümünü de ana konuya ekleyeceğim.
  • Konu için çok teşekkür ederim,
    Bende verdiğiniz linkten test yaptığımda intermediate çıktım ,
    (Elementary 14-1 Pre 9-1,intermediate 8-2,upper 2-6)
    Genel olarak herkesin dediği gibi konuşulanı ve yazılanı anlamada çok fazla sıkıntı çekmememe rağmen iş bana düşünce tıkanıyorum.Anlayacağınız üzere konuşma ve yazışma için ingilizcemi geliştirmek istiyorum hafta içi günde 1-2 saat arası ayırabilirim hafta sonları daha fazla olabilir.
    Hangi seti almamı ve nasıl bir çalışma programı uygulamamı tavsiye edersiniz.
  • rat.planet kullanıcısına yanıt
    Hocam selamlar,

Ben satış yöneticisiyim kariyerimde kullanmak üzere ihtiyaç duyuyorum, akıcı İngilizce iletişim becerileri arayan büyük firma ilanlarına başvurmak için diyebiliriz.

Türk firmaların %99 u Türkiye de müşteriler ile Türkçe iletişim kuruyor, şirket içi yazışmalar da Türkçe ancak İngilizce yi ana şart olarak istiyorlar. Bununla birlikte yabancı şirketlerde yabancı yöneticiler olduğu ve şirket içi yazışmalar, toplantılar, eğitimler İngilizce olabildiği için onlar da fluent english şartı koşuyorlar.

TOEFL yada alternatifi IELTS den yüksek bir derece almak ve bunu CV me yazmak istiyorum açıkçası. Bu sertifakalara rağmen iş görüşmelerinin bir aşamasında İngilizce becerilerimi de test etmek isterler ise rahatlıkla gidip kendimi ifade edebilmeliyim.

Teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Metalürjist

Konu için çok teşekkür ederim,
    Bende verdiğiniz linkten test yaptığımda intermediate çıktım ,
    (Elementary 14-1 Pre 9-1,intermediate 8-2,upper 2-6)
    Genel olarak herkesin dediği gibi konuşulanı ve yazılanı anlamada çok fazla sıkıntı çekmememe rağmen iş bana düşünce tıkanıyorum.Anlayacağınız üzere konuşma ve yazışma için ingilizcemi geliştirmek istiyorum hafta içi günde 1-2 saat arası ayırabilirim hafta sonları daha fazla olabilir.
    Hangi seti almamı ve nasıl bir çalışma programı uygulamamı tavsiye edersiniz.

Herhangibi bir set almanıza gerek yok.Sitede verdiğim dil bilgisi ve lit2go kaynağını takip etseniz tüm sorun çözülecek.Konuşma ve yazma beceriniz gelişecektir.Lit2go sitesindeki metinleri sesli şekilde dinlerken gözünüzle takip edin.Bu sayede birçok kelimenin yazılışını belli süre sonra kavrayacaksınız.Aslında buna benzer bir sürü soru cevapladım.Önceki mesajlarımda da mevcut.

• quote:

Orijinalden alıntı: tuning07

Hocam selamlar,

Ben satış yöneticisiyim kariyerimde kullanmak üzere ihtiyaç duyuyorum, akıcı İngilizce iletişim becerileri arayan büyük firma ilanlarına başvurmak için diyebiliriz.

Türk firmaların %99 u Türkiye de müşteriler ile Türkçe iletişim kuruyor, şirket içi yazışmalar da Türkçe ancak İngilizce yi ana şart olarak istiyorlar. Bununla birlikte yabancı şirketlerde yabancı yöneticiler olduğu ve şirket içi yazışmalar, toplantılar, eğitimler İngilizce olabildiği için onlar da fluent english şartı koşuyorlar.

TOEFL yada alternatifi IELTS den yüksek bir derece almak ve bunu CV me yazmak istiyorum açıkçası. Bu sertifakalara rağmen iş görüşmelerinin bir aşamasında İngilizce becerilerimi de test etmek isterler ise rahatlıkla gidip kendimi ifade edebilmeliyim.

Teşekkürler.

Şimdi anladım ne istediğinizi.Öncelikle sırasıyla yapmanız gerekenleri yazmalıyım.
    1.Önce İngilizce dil bilgisi eksiklerinizi tamamlamalısınız.Hangi konuları bilip bilmediğiniz tespit edip eksiklerinizi tamamlayın.Sitede belirttiğim Ekrem Bey'in dil bilgisi sitesi sizin için yeterli.Fakat ben size hergün sadece dil bilgisi çalışın demiyorum.Onunla beraber İngilizce metinleri sesli şekilde dinlerken bir yandan da seslendirilen metini gözünüzle takip etin.Ana konudaki Lit2go sitesinden bahsediyorum.Hem dil bilgisi hem de lit2go sitesine birlikte çalışın.Fakat şu ayrıntı çok önemli.İngilizce dil bilgisine çalışmadan evvel temel Türkçe dil bilgisi kavramları iyi bilmeniz gerekiyor.(İsim,sıfat,zarf,zamir,fiil,cümlenin öğeleri)Bu konulara çalıştıktan sonra İngilizce çalışmaya başlayın bu kavramların ne olduğunu kendi dilinizde bilmeden yabancı dilde başarılı olamazsınız.
    2.Sonrasında İngilizce dil bilgisi eksikleriniz azaldığında artık size önerdiğim şu siteye çalışmaya başlamanız en isabetli karar olur diye düşünüyorum.
    Sizin için Business English(İş İngilizcesi)alanında biraz araştırma yaptım.Kaynak olarak şu site bence çok başarılı.
    Bir iş yerinde olabilen tüm durumlar hakkında sesli dersler hazırlanmış.O derslerin yazılı içeriklerine de ulaşabiliyorsunuz.Ücretsiz üye olup dersleri inceleyebilirsiniz.100 tane dersi ücretsiz inceleyebilirsiniz.En kapsamlı site bu.
    http://www.businessenglishpod.com

• Ana konu güncellendi.
    Ana konuya DİĞER YABANCI DİLLERİN ÖĞRENİMİNDE SIKÇA SORULAN SORULAR başlığı eklendi.Artık Çince,Japonca,Rusça,vs gibi yabancı diller hakkında sorulan temel soruları da ana başlığa ekleyeceğim.
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.