Şimdi Ara

V gitar yapıyorum(Denemelere başladım)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
4
Favori
1.527
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Uzun zamandır bir v gitar istiyordum ama Jackson modellerindeki çirkinlik(üst kısmın daha uzun olması) , ltd ve esp modellerindeki yüksek fiyatlar
    üstüne bir de yazın boş geçmesi yüzünden kendim yapmaya karar verdim. Baktım internette bunun hakkında Türkçe bilgi
    yok o yüzden yapım aşamasını buradan yazılı ve resimli olarak yaptıklarımı anlatıcağım, bitince de bir video yükleyeceğim.

Yapım aşamasını 2'ye ayırdım. Bunlar;

1-Gereken malzemeler
    2-İşçilik

Malzemeleri bulmak eğer Ankara/İstanbul ya da İzmir'de(özellikle İzmir'de çok kolay) değilseniz şansınıza kalmış birşey.

Malzemeler
    Gövde
    V gövde istediğim için teminatı en zor olan malzeme kesinlikle bu. Gitar hocam sağolsun İzmir'deki bir gitarist arkadaşının 4-5 yıllık eski bir gitarını bana
    göndertti. Gitarı görmediğim için fiyat konusunda birşey söyleyemem.

Sap
    Gelen gitarın sapı 24'lük ve güzel bir ağaçtan ise onu kullanmayı düşünüyorum. Olmadı yeni bi' tane alırız artık. Buna 50 ile 100 arası bir bütçe ayırdım
    Tremolo/floyd rose
    Bu aslında hem işçilik hem de malzemeye giriyor çünkü gitarın floyd rose için arkasında boşluk yok bu yüzden ders aldığım yer aynı zamanda klasik gitar
    imalathaneleri var. Onlarla konuştum ve eğer gitar uygunsa açacak. Yorumları okursanız sanırım buna da manyetik kadar para vermem gerekecek
    Manyetikler
    Geldik işin en pahalı kısmına. Direk EMG'lere baktım ama keşke bakmaz olaydım. 1 humbucker 200-300 arası ve 2 tane kullanacağım için 600 gibi bi rakam oluyor bu yüzden herşey bittikden sonra kalan paraya göre manyetikleri halletmeyi düşünüyorum.

Ses ve ton şeysileri(tuş desen değil düğme desen yine değil harbiden bunlara ne deniliyor :D )
    -
    Manyetik kontrol şeysi
    -
    Akor burguları
    -

2-İşçilik
    Gitarı parçalara ayırdıkdan sonra gövdeyi zımparalamak(boyanın gitmesi için)
    Floyd rose için arkada delik açmak, gövdeyi ona uygun delmek
    Gitar jackson modelleri gibi olduğu için kısa olan kısma akçaağaç eklemesi yapılacak
    Göçük, vida delikleri vs gibi yerleri macunla kapatmak
    Tekrar zımparalamak
    Boyama(Alexi Laiho'nun gitarı gibi gövde beyaz dış kısımlara doğru siyah çizgiler olacak)
    Manyetik,switch, ton ve ses şeylerini takmak
    Tekrar zımparalama ve parlatma(cilalamak gibi birşey yapıyorlar parlatma işi değişik biraz)
    Sapın arkasını kayganlaştırmak
    Ve son olarak tüm parçaları birleştirerek mutlu sona ulaşmak

Şuan aklıma gelenler bu kadar. Yapım sırasında ekstra bi' şeyler çıkarsa eklerim.

Bu arada renk olayını deneyim dedim ama hepsini renklendirmeye üşendim ilerde düzeltirim

İLK GÜN
    Zımparalamaya alışmak için bugün vurukları zımparaladım, ardından oraları selülozsuz oje ile doldurmayı denedim belki işe yarar diye
    Örtü ve didi reel
    Öncelikle vurukları zımparaladım

Bazı günler gitar ile uğraşasım olmuyor, dershane de başlayınca 3-4 günde bir ilgilenmeye başladım hep de üşendim buraya paylaşmaya kusura bakmayın. Bugüne kadar yaptıklarım zaten pek ss ile ilgili değildi. Yaptıklarım;

-Müzik dükkanıyla konuştum sap,tremolo,potans düğmeleri, akort burguları, switch ve potans düğmelerinin iç kısımlarını sipariş ettim yaklaşık 2-3 haftaya onlar gelecek.
    -Zımparalama işini kolay zannediyordum ama baya zor ve aşırı dikkatli olunması gereken bi kısımmış. Kendi sapını kullanmıyacağım için gövdeyi zımparalayıp boyamadan önce bunları sapta yaptım ve her yeri eşir ve düzgün yapmadıgım için kenarlara doğru bi eğim oldu ve akort burgularının oldugu kısımda boya tamamen soyuldu.
    -Sapı iyice zımparaladıktan sonra astar sprey boyayla 3 katman atıp siyah boyaylada üstünden geçtim. Astarı attıktan sonra beklemediğim için siyah boya iğrenç durdu. Yeni birşey öğrendim

Geçen zamanlarda bunları yaptım. 2-3 gün içerisinde sapı iyice zımparalayıp ciddi ciddi bi boya denemesi yapacağım(abi yapıcam desen garip, yapacağım desen daha bi garip duruyor) Eğer düzgün yaparsam -ki zannetmiyorum parlak olsun diye siyah boyayı metalik aldım çok kötü duruyor,ıslak zımparalayarak düzeltmeyi deniycem- bilerek sapda oyuklar açıp bunları macunla ya da oje olayıyla kapatacağım, böylece gövdede yapacağım şeyler hakkında tecrübe edinirim.

Sapı boyayınca bi edit atarım ssler ile birlikte, ardından sapı oyma işine geçince de ssleri yollarım. Tremolo gelince gövdenin arkasını kestireceğim için bundan önce boyamak mantıklı gelmiyor, 2-3 haftaya da gövdeyi boyarım umarım.

Denemeler

Sapı bi' güzel zımparaladım(180'lik ile) ardından astar boyasıyla boyamaya başladım
    İlk katmanda her yeri tamamen boyamamaya çalıştım
    3.Katmanda her yeri boyadım ancak köprüye doğru yakından sıktığım için orası garip oldu ilk boyamamda da böyle olmuştu 180'lik zımpara ile geçiyor
    3.Katmanı attıkdan 2 dakika sonra yağmur yağmaya başladı umarım bir şey olmamıştır

Yarın zımparalayıp siyah renge boyayacağım yine bir gün dinlendirdikten sonra da alexinin gitarının gövdesindeki olaya alışmak için bazı yerlere bant çekip geri kalan kısımları da beyaza boyayacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gökyüzü Yürüyeni -- 8 Eylül 2014; 18:31:00 >

• Takipteyim dostum kolay gelsin . İnşallah istediğini yapabilirsin. Ben de belki seneye bi V kasa gitar yaparım senin sayende .

Ton şeysilerine potans, çevirdiğimiz yere ise potans düğmesi deniyor bu arada .
  • 3 5 liralık akord burgusu 20 30 liralık floyd kullanacagina string thru yap gitarı
  • Takip.
  • quote:

Orijinalden alıntı: #ŞARBAY#

Takip.
    takip
  • Bence kilitli akort burgusu takın hazır sıfırdan yapıyorken.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Endless Fight

Bence kilitli akort burgusu takın hazır sıfırdan yapıyorken.
    Gitar yapıyorum demişsin ama gövde ve sap zaten hazır ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ErenGY1

+1

Senin yaptigin daha cok modifikasyon gibi
  • quote:

Orijinalden alıntı: ***Leopard***

quote:

Orijinalden alıntı: ErenGY1

+1

Senin yaptigin daha cok modifikasyon gibi

Alıntıları Göster
    Bende zannettim ağacı alıp kesicek vs vs. diye geldim geri çıkıyorum, kolay gelsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: st-so

Bende zannettim ağacı alıp kesicek vs vs. diye geldim geri çıkıyorum, kolay gelsin.

Alıntıları Göster
    @Kreus
    Teşekkür ederim sonunda "şeysi" dememe gerek kalmadı onlara
    @Tyrion Reyiz
    Ibanez grg121ex'im var aynı zamanda. Tremolonun eksiklik olduğunu hissettim o yüzden hazır yapmışken tam yapayım dedim. Zaten acelesi yok gitarın baya bi' uğraştıracak ama zamanım bol.
    @I Love My Fender
    Haklısınız öyle yaparım büyük ihtimal.
    @ErenGY1 @***Leopard*** @Reclamation
    Elektro gitar gövdesi yapan bir tanıdığım yok. Luthierlere yaptırsam tonla para tutacak, kendim denesem ton tutturamaktan korktum, ayrıca gerekli ekipmana da sahip değilim(marangoz vs olmadan zaten odunu şekillendiren o makinaya sahip olunabileceğini düşünmüyorum) bu yüzden hem en ucuz hem de en hızlı yol gövdeyi satın almak olduğundan öyle yaptım. Bi' sap ile gövdeyi kendim yapmadım diye gitarı ben yapmamış mı olacağım?

Bu arada gitar gelmiş. Maalesef Jackson modelleri gibi vnin üst kısmı uzunmuş bu yüzden büyük olasılıkla kısa kısma ekleme yapılacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gökyüzü Yürüyeni -- 13 Ağustos 2014; 22:42:39 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Gökyüzü Yürüyeni

@Kreus
    Teşekkür ederim sonunda "şeysi" dememe gerek kalmadı onlara
    @Tyrion Reyiz
    Ibanez grg121ex'im var aynı zamanda. Tremolonun eksiklik olduğunu hissettim o yüzden hazır yapmışken tam yapayım dedim. Zaten acelesi yok gitarın baya bi' uğraştıracak ama zamanım bol.
    @I Love My Fender
    Haklısınız öyle yaparım büyük ihtimal.
    @ErenGY1 @***Leopard*** @Reclamation
    Elektro gitar gövdesi yapan bir tanıdığım yok. Luthierlere yaptırsam tonla para tutacak, kendim denesem ton tutturamaktan korktum, ayrıca gerekli ekipmana da sahip değilim(marangoz vs olmadan zaten odunu şekillendiren o makinaya sahip olunabileceğini düşünmüyorum) bu yüzden hem en ucuz hem de en hızlı yol gövdeyi satın almak olduğundan öyle yaptım. Bi' sap ile gövdeyi kendim yapmadım diye gitarı ben yapmamış mı olacağım?

Bu arada gitar gelmiş. Maalesef Jackson modelleri gibi vnin üst kısmı uzunmuş bu yüzden büyük olasılıkla kısa kısma ekleme yapılacak.
    bende sıfırdan yapan biri var diye merak edere girdim ama hali hazırda olan gitarı söküp takılacakmış gitar zaten sap ve gövdeden oluştuğu için onları yapmayacaksanız gitar yapmış olmazsınız. Benim arkadaşlarım her ay fenderlerine farklı farklı saplar maplar takıp, tüm elektronik aksamı falan değiştirip hobi olsun diye uğraşıyolar zaten bu işlerle. Hiçbirininde gitar yaptım dediğini duymadım

yapmaktan ziyade gitar birleştirmekse amacınız çok kasmayıp 70 dolara şunu alıp birleştirin. maksat hevesiniz ölsünhttp://www.aliexpress.com/item/Flying-V-Body-Style-DIY-Unfinished-Project-Luthier-Electric-Guitar-Kit/1626012530.html

zaten bu işleri görmüş yapmış biri olarak çok net söyleyebilirimki 3 4 liralık burgular, 3 4 liralık ton şeysi (potans) 20 dolarlık floyd sistemi ile gitar çok değil 1 hafta sonra elinizde kalır.

• Nasıl anlatsam bilemiyorum ama kastettiğim şey ikeadan aldiginiz seyi birleştirince bunu ben yaptim demezsiniz çünkü üzerindeki tek isciliginiz birleştirmektir ama benim yapacağım sey malzemeleri bularak bunlari yontma, ekleme, boyama ve daha bi kaç işçilik gerektiren seyleri yaparak birlestirmek olacak. Sonuçta govdeyle sapi yapsam manyetigi sen yapmadin switch senin degil vs olurdu hatta daha da uzatirsak "agaci yonttun da nooldu sen mi yarattin o agaci" da denilebilir.

Gonderdigin diy kitini arastirmistim zaten ama o link de turkiyeye 134 dolar kargo bunun bir de ordino parasi gumruk vergisi var. Türkiye de ankaramuzik de var sadece bu diy o da v değil.

Dedigim gibi ordaki fiyatlar ve plananlar sadece taslak daha yapim aşamasına geçmediğim için fazla arastirmiyordum. mydukkan da gördüğüm fiyatlar (fender duncan gibiler hariç) bunlara benziyor diye hatırlıyorum.
    Potans düğmesi nasil bir sorun çıkarabilir?http://www.mydukkan.com/urunler_detay.asp?id=17777&gid=834#.U-vkJoGDNAg işte bunu sadece o silindir gibi olan kisma takacagiz ne olur ki ondan? Kastettigin sey dedigim silindir mi?

Telefondan yazıyorum yazım hatalarini mazur gorun

• Gökyüzü Yürüyeni kullanıcısına yanıt
    Üstte bir arkadaş demiş, ona aynen katılıyorum, dandik bir floyd rose + dandik burgular gitarını mahveder. Çok sorun yaşarsın, yapacaksan orijinal floyd rose + kaliteli burgular ile yap derim. Böyle bir şey yapamayacaksan da bence de string thru yap. Çünkü şimdi tremolonun eksikliğini hissedersin ama dandik bir tremolo kullanmaya başlayınca da tremoloya lanet edersin.
  • Takip edeceğim kolay gelsin. Bende e-bay de satılan gitarlardan alıp kendim birleştirmek istiyorum. İleride bir gün bütçem olursa bende yapacağım
  • Takip. Kolay gelsin. Allah kolaylık versin.
  • 50liraya alacagin sapin kalitesi tartisilir bence o.O
  • quote:

Orijinalden alıntı: Whenifeelit

50liraya alacagin sapin kalitesi tartisilir bence o.O
    @ShaG
    Şimdi bir baktım da mydukkandaki o 5tllikler floyd rose değil normal köprüymüş aklımda öyle kalmış Yanlız guitar tech'in 310 TL'ye var bi' seti başka markanınkini de bulamadım (510 a Fender'in vardı ama saymıyorum onu ). Normal fiyatları bu civarda mı?
    @The Unforgiven
    Ben de en başta onu düşünmüştüm ama yurtdışından kargo gelmesi baya sorun çıkartıyor. Ordino parası, vergisi, alıcağınız maldan daha yüksek kargo parası(yukarılarda birisi atmıştı 70 dolar kitin fiyatı 134 dolar kargo fiyatı ) o yüzden vazgeçmek zorunda kaldım. Ama yurtdışından gelen kargolarla ilgili konu olması lazım forumda değişmiş olabilir belki de ordino ve vergiler. Teşekkürler bu arada
    @Xabir
    Teşekkür ederim
    @Whenifeelit
    Dediğim gibi Kocaeli'de kurs aldığım yerin büyük bir klasik gitar imalathanesi var. Onlarla konuştum bana güzel bir sap ayarlayabileceklerini söylediler. E tanıdık sonuçta bi indirim yaparlar artık

• quote:

Orijinalden alıntı: Gökyüzü Yürüyeni

@ShaG
    Şimdi bir baktım da mydukkandaki o 5tllikler floyd rose değil normal köprüymüş aklımda öyle kalmış Yanlız guitar tech'in 310 TL'ye var bi' seti başka markanınkini de bulamadım (510 a Fender'in vardı ama saymıyorum onu ). Normal fiyatları bu civarda mı?
    @The Unforgiven
    Ben de en başta onu düşünmüştüm ama yurtdışından kargo gelmesi baya sorun çıkartıyor. Ordino parası, vergisi, alıcağınız maldan daha yüksek kargo parası(yukarılarda birisi atmıştı 70 dolar kitin fiyatı 134 dolar kargo fiyatı ) o yüzden vazgeçmek zorunda kaldım. Ama yurtdışından gelen kargolarla ilgili konu olması lazım forumda değişmiş olabilir belki de ordino ve vergiler. Teşekkürler bu arada
    @Xabir
    Teşekkür ederim
    @Whenifeelit
    Dediğim gibi Kocaeli'de kurs aldığım yerin büyük bir klasik gitar imalathanesi var. Onlarla konuştum bana güzel bir sap ayarlayabileceklerini söylediler. E tanıdık sonuçta bi indirim yaparlar artık

Rica ederim.

• Şu tarz bi boyamayamı kaça yaparlar ileride sıkılırsam yaptirabilirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tyrion Reyiz

Şu tarz bi boyamayamı kaça yaparlar ileride sıkılırsam yaptirabilirim

Boyarlar mı bilmem benim de hatrıma yapacaklar Pazar günü dönünce sorarım ama sizin için

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.