Şimdi Ara

Vadeli hesap açan kişi faiz mi yemiş oluyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
19.084
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1

Vadeli hesap açan kişi faiz mi yemiş oluyor?

(En Son Oy Tarihi: 16.11.2020)
Giriş
  • Vadeli türk lirası, dolar yada euro hesap açtınız. Ay sonunda kar payı aldınız. şimdi bu karı alan kişi faiz mi yiyor?

Benim düşüncemi sorarsanız bence faiz değil ve haram değil. Asıl faiz bankanın vatandaşa verdiği kredidir.Banka vatandaşa enflasyonun kat kat üzerinde miktarla faizli para veriyor. Haram olan budur.Sen paranı vadeli yatırdığında enflasyon miktarı kadar bile kar elde edemiyorsun yine para eriyor orda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oulmes -- 27 Eylül 2017; 18:17:43 >

• uplıyalım anketimizi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • vadeli faizse gram dolar euro olarak parayı çevir sende
  • .Eray. kullanıcısına yanıt
    altın gümüşün de vadeli hesapları var.

dolar euro hepsinin vadeli hesabı var. en az kar payı getirisi enflasyonun enaz olduğu şeylerde yani altın gümüş isviçre frangı japon yeni kanada doları diye uzayıp gidiyo işte.ben vadeli hesabın haram olmadığını düşünüyorum.

• Sen buraya enflasyon vs yazmasaydın o anketteki oylar direk faiz haram yada değil diye paylaşılcaktı. Bu arada vadelideki para faizdir haramdır

• cennet boş kalcakmış
  • ***redbull*** kullanıcısına yanıt
    1970de atıyorum 500lira paran var.500lira ile o zaman yarım kilo altın alıyorsun diyelim.ama altın almadın..

onu en yüksek kar payı veren bankaya koydun ve sürekli o bankalarda tuttun.günümüze kadar hep o para vadelide durdu.bugün o toplu vadelerle birikmiş parayı komple vadeliden çıkatıp tekrar altın almaya çalışıyorsun ve yarım kilo altın alamadığını görüyorsun.ne diyorsun bu olaya?

diğer taraftan xbank 1970yılında 10şubesi olan bir banka.enflasyonun kat kat üzerinde faizle vatandaşa ev araba vs kredisi veriyor.ve günümüzde 500şubeli bir bankaya dönüşüyor.buna ne diyorsun?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oulmes -- 28 Eylül 2017; 5:38:43 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • evet ile hayır niye bu kadar başa baş gidiyo onu anlamadım.
  • oulmes O kullanıcısına yanıt
    arkadaşım bir dine inanıyorsanız dinde açık aramaya çalışmayın. Ben dine inanmam pek detayını da bilmem ama bankanın sana verdiği faizdir ve senin kitabında haram yazıyorsa haramdır bitti gitti.
  • bako39 B kullanıcısına yanıt
    tamamda vadeli hesapta bana verilenin faiz olduğunu düşünmüyorum ben.olay burda.

enflasyonun olmadığı bir ülkede ben x kişisine borç para verip geri x+y lira para alıyorsam bu y lira faiz oluyor.bu tamam.

ama yıllık yüzde10 enflasyon olan bir ülkede vadeli hesap açıp yıl sonu yüzde8 gibi ek getiri alıyorsam bu bana göre faiz değil işte.

aynı ülkede yıllık yüzde 10enflasyon varken banka x kişisine yıllık yüzde 20 gibi ilave ile kredi veriyorsa işte bu faizdir var ve faizi yiyenlerde bankalar diyorum. anladın mı hoca?

• oulmes O kullanıcısına yanıt
    usta dinin enflasyonu filan olmaz sana göresi bana göresi yok. Günah sistemi nasıl işliyor tam olarak bilmiyorum ama kimsenin aa bak enflasyonun bile altında faiz almış hadi bu seferlik görmezden gelelim filan dediğini de sanmıyorum.

Banka ve benzeri bir yere ya da bir kimseye belli bir süre işletilmek üzere ödünç verilen paranın kullanımına karşılık olarak alınan kâr; başkasının parasını belli bir süre kullanmak, işletmek içain ödenen para.

Bak sözlükte faizin anlamı bu. Şimdi senin enflasyon hesabınla ben kar etmiyorum ki diyebilirsin ama yanılıyorsun sadece zarardan kar etmiş oluyorsun. Elindeki parayı kendin hiçbir uğraş vermeden arttırmaya çalışıyorsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: bako39

usta dinin enflasyonu filan olmaz sana göresi bana göresi yok. Günah sistemi nasıl işliyor tam olarak bilmiyorum ama kimsenin aa bak enflasyonun bile altında faiz almış hadi bu seferlik görmezden gelelim filan dediğini de sanmıyorum.

Banka ve benzeri bir yere ya da bir kimseye belli bir süre işletilmek üzere ödünç verilen paranın kullanımına karşılık olarak alınan kâr; başkasının parasını belli bir süre kullanmak, işletmek içain ödenen para.

Bak sözlükte faizin anlamı bu. Şimdi senin enflasyon hesabınla ben kar etmiyorum ki diyebilirsin ama yanılıyorsun sadece zarardan kar etmiş oluyorsun. Elindeki parayı kendin hiçbir uğraş vermeden arttırmaya çalışıyorsun

anladım seni hocam ama senle hala aynı görüşte değilim.zaten faiz-altın ve para bunlar hepiç içe şeyler. merkez bankası canı sıkıldıkça faizle oynuyor. merkez bankası politika faizini 0,25faz puan düşürerek şuna indirdi falan filan.. çoğu toplantıda faizle ellerinde oyuncak gibi oynuyorlar.madem bu faiz çok kötü haram bişey neden faizi arttırıyorlar yada sürekli değiştiriyorlar?

türkiyede 1990larda faiz yüzde 80leri bile aşmış. düşün öyle bir ortamda faiz haram diye parasını vadeli hesaba yatırmayanların parası eridi gitti. kimisi altın alarak biraz korundu ama bir nebze.

bence bankaya 3 verip 0,3 aldığımız faiz değil. bankanın halka 3 verip, 5 geri alması faiz. üstüne kat kat koyarak istediği faiz. bu konuyu aslında bi hocaya danışmak lazım.yorumun için teşekkürler. evet ve hayır hala başa baş gidiyo demekki çoğu kişinin kafası karışık bukonuda

• Bende dün vadesiz hesabıma 2gr altın aldım onda sıkıntı yok heralde

• Mantığa Bürüme (Neden – bahane bulma): Bireyin yapmış olduğu kabul edilemeyecek bir davranışı çeşitli bahaneler bulma yoluyla haklı göstermeye çalışmak. Örnek: Maçta yenilen futbolcunun yenilgiyi sahanın kötü olmasına bağlamasıdır. Rakı içen öldü de su içen ölmedi mi?

Faiz işte paran gitcek diye harama helal mi diyelim?
  • -TRioN- kullanıcısına yanıt
    hocam ben paramı genelde gümüşte tutuyorum nadiren çıkıp dolar vadeliye geçiyorım.katılım bankalarında hesaplarım var. senin haram yada helal demen bişeyi değiştirmez bak aşağıda adam ne demiş

https://m.youtube.com/watch?v=cAlkndPHPOE

• Enflasyonun %25 olarak açıklandığı bir dönemde bu konuyu tekrar gündeme getirmek gerek. Bir senedir zam almadım ve aynı maaşı alıyorum. Hayat pahalılığını ya da son 1 senedeki fiyat değişimlerini anlatmaya gerek yok herhalde. Enflasyondan sürekli fark yerken bunu korumaya çalışmak faiz mi, caiz mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kadillakkk -- 4 Ekim 2018; 20:19:1 >
  • Ne hacılar hocalar vadeye para yatırıyor bilseniz varya

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.