Şimdi Ara

Vadeli Mevduat Hesabı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
6.735
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Voltage of maniac

vadeli mevduat hesabında para ölüyor, ama altın ve döviz de uçtu gitti, bu fiyata alıp yatırım yapmak dogru olur mu bilemedim

Bekle dostum bende yeni başladım doviz işine ilgilenirsen profilimden msn ekleyebilirsin.Paranı vadeye yatırarak sadece bankaya fayda sağlarsın sana hiçbir faydası olmaz emin ol.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Reasonable

quote:

vadeli mevduat hesabında para ölüyor, ama altın ve döviz de uçtu gitti, bu fiyata alıp yatırım yapmak dogru olur mu bilemedim

Bekle dostum bende yeni başladım doviz işine ilgilenirsen profilimden msn ekleyebilirsin.Paranı vadeye yatırarak sadece bankaya fayda sağlarsın sana hiçbir faydası olmaz emin ol.

Neyi bekliyim? tl olarak elimde mi dursun diyosun?
  • quote:

quote:

quote:

Neyi bekliyim? tl olarak elimde mi dursun diyosun?

Aynen belki b tipi likit fon alabilirsin.

• B tipi likit fon getirisi daha az, ve stopaj vergisi ödüyosun, ana para gider nerdeyse
  • “Allah faizi daraltır, sadakaları arttırır. Allah, görmezlik edip duran hiçbir günahkârı sevmez.” (Bakara 2/276)
  • (Aşırı dinci mod on);

o zaman tüm bankalar cehennemlik, bi arkadaşım 5.000tl kredi çekti, 8.000tl geri ödemesi oluştu. O zaman tüm altın ve döviz yatırımcılar cehennemlik, ana parasından sonraki tüm getiriyi bir fakire degıtsınlar

(Aşırı dinci mod off)
  • quote:

(Aşırı dinci mod on);

o zaman tüm bankalar cehennemlik, bi arkadaşım 5.000tl kredi çekti, 8.000tl geri ödemesi oluştu. O zaman tüm altın ve döviz yatırımcılar cehennemlik, ana parasından sonraki tüm getiriyi bir fakire degıtsınlar

(Aşırı dinci mod off)

Ayet ortada. Günahı terkedenleri Allah affeder. Kimin cehennemlik olduğuna Allah karar verecek.
  • Ben çok günahkarım, çünkü yatırım yapıyorum
  • quote:

Ben çok günahkarım, çünkü yatırım yapıyorum

Zekatını verdikten sonra istediğini yapabilirsin, haramlardan uzak durmak şartıyla. İstersen harama da yönelebilirsin, bizim görevimiz hakikati söylemek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ramadhan

“Allah faizi daraltır, sadakaları arttırır. Allah, görmezlik edip duran hiçbir günahkârı sevmez.” (Bakara 2/276)

Benim merak ettiğim faiz haram olduğu halde feto'nun bankası bank asya ne için en yüksek faizi veriyor?

@Voltage of maniac
    b tipi likit fon getirisi az demişsin.Az olabilir zaten uzun vade için demedim paran boşta kalmasın 2-3 günde 1 lira getirir yaklaşık.Döviz işine girmeyi düşündün mü ?
  • quote:

@Voltage of maniac
    b tipi likit fon getirisi az demişsin.Az olabilir zaten uzun vade için demedim paran boşta kalmasın 2-3 günde 1 lira getirir yaklaşık.Döviz işine girmeyi düşündün mü ?

Yeni bi fikir düşündüm, burdan devam edelim artık;
    http://forum.donanimhaber.com/m_51813080/mpage_1/f_/key_//tm.htm
  • Altın fonu alabilirsin. En son aylık getirisi %20 civarındaydı. Eğer fona 1 yıldan fazla dokunmazsan stopaj vergisi ödemiyorsun.
  • Paran ne kadar,
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ramadhan

“Allah faizi daraltır, sadakaları arttırır. Allah, görmezlik edip duran hiçbir günahkârı sevmez.” (Bakara 2/276)

Benim merak ettiğim faiz haram olduğu halde feto'nun bankası bank asya ne için en yüksek faizi veriyor?

@Voltage of maniac

Kimin olursa olsun herkes emre uyup uymamakta özgür. Sonuçlarına katlanırlar. Tek falsoları faizle çalışmaları değil emin ol.

• quote:

Orijinalden alıntı: onur1301

Altın fonu alabilirsin. En son aylık getirisi %20 civarındaydı. Eğer fona 1 yıldan fazla dokunmazsan stopaj vergisi ödemiyorsun.

5.000tl yi altın fona yatırsam, %20 ayda getirse 6.000tl para olur, bence bi hata var, kesin vergi falan derken ana paranın ucundan bile gider şimdi. 3 büyüklerden hisse alsak nasıl olur acaba?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: onur1301

Altın fonu alabilirsin. En son aylık getirisi %20 civarındaydı. Eğer fona 1 yıldan fazla dokunmazsan stopaj vergisi ödemiyorsun.

5.000tl yi altın fona yatırsam, %20 ayda getirse 6.000tl para olur, bence bi hata var, kesin vergi falan derken ana paranın ucundan bile gider şimdi. 3 büyüklerden hisse alsak nasıl olur acaba?

Buradan bakabilirsin.http://www.fonmarket.com/is_bankasi_b_tipi_altin_fonu.aspx
    Fenerbahçe'den hisse almanı önermiyorum. TFF Başkanının açıklamasından sonra 1 haftada %50 artış gösterdi açıklamadan önce hisse alanlar kazandı. Ama şu an satışlar olduğu için düşüşte. 45 liradan işlem görüyor. Daha küme düşüp düşmeyeceği de belli değil. Düşerse paranı zor kurtarırsın. Anlık takip etmen gerekiyor. Yani borsa riskli iş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onur1301 -- 18 Ağustos 2011; 15:56:49 >

• quote:

Arkadaşlar en iyi faiz veren, yani paramı en iyi degerlendirebilecegim vadeli mevduat hesabını hangi bankadan açmalıyım? Ayrıca "mutlaka bir devlet bankası olsun ki riski olmasın" diyor herkes, ne riskidir ki bu?

Şu an ne hissenin ne de altının zamanı. İkisi de şişirilmiş durumda borsa patladı altında biraz daha yükselebilir ama patlaması yakındır. Vadeli mevduatla ilgili sormuşsun. Aynen dediğin gibi insanlar bilmedikleri için orası devlet bankası yok orası yabancı gibi saçma ayrımlar yapıyorlar. Olayın özünü yukarıdaki bir arkadaş belirtmiş 50.000 TL'ye kadar zaten devlet güvencesindedir. Devlet bankası dediklerinizin hepsi de yarın öbürgün özelleştirilmeyi bekliyor. Daha geçen gün Ziraat Bankası Yöneticisi daha çok özel sektöre yer verilmeli dedi. Anlayacağınız kapitalizmin ilerisi(demokrasiyi bilmem ama) böyle oluyor. Her neyse sorumuza gelelim, hiçbir risk yok kardeşim hatta yunan sermayeli Finansbank'a da yatırsan 50.000'e kadarsa banka batsa da devlet faiziyle beraber çatır çatır paranı vermek zorunda ha devlet batarsa o zaman ortada ne Finans kalır ne Ziraat ne de başkası o ayrı. En iyi faiz veren bankayı bulman için internetteki kıyaslama sitelerini öneririm. Sanırım hürriyetin vardı böyle bir uygulaması. Vadeye göre, miktara göre ve bazen akrabalık-arkadaşlık ilişkisine göre bile değişir faiz. Bankalar çoğunun sandığı gibi (bankaların da yansıtmak istediği gibi) hiç de öyle profesyonel ilkeli kurumlar filan değiller. Miktar büyükse, ilişkiniz banka şubesindeki yöneticiyle iyiyse ve ikna kabileyitiniz yüksekse internette açıklanandan daha fazlasını her zaman alırsınız.

• quote:

Orijinalden alıntı: tokatyollaritasli

quote:

Arkadaşlar en iyi faiz veren, yani paramı en iyi degerlendirebilecegim vadeli mevduat hesabını hangi bankadan açmalıyım? Ayrıca "mutlaka bir devlet bankası olsun ki riski olmasın" diyor herkes, ne riskidir ki bu?

Şu an ne hissenin ne de altının zamanı. İkisi de şişirilmiş durumda borsa patladı altında biraz daha yükselebilir ama patlaması yakındır. Vadeli mevduatla ilgili sormuşsun. Aynen dediğin gibi insanlar bilmedikleri için orası devlet bankası yok orası yabancı gibi saçma ayrımlar yapıyorlar. Olayın özünü yukarıdaki bir arkadaş belirtmiş 50.000 TL'ye kadar zaten devlet güvencesindedir. Devlet bankası dediklerinizin hepsi de yarın öbürgün özelleştirilmeyi bekliyor. Daha geçen gün Ziraat Bankası Yöneticisi daha çok özel sektöre yer verilmeli dedi. Anlayacağınız kapitalizmin ilerisi(demokrasiyi bilmem ama) böyle oluyor. Her neyse sorumuza gelelim, hiçbir risk yok kardeşim hatta yunan sermayeli Finansbank'a da yatırsan 50.000'e kadarsa banka batsa da devlet faiziyle beraber çatır çatır paranı vermek zorunda ha devlet batarsa o zaman ortada ne Finans kalır ne Ziraat ne de başkası o ayrı. En iyi faiz veren bankayı bulman için internetteki kıyaslama sitelerini öneririm. Sanırım hürriyetin vardı böyle bir uygulaması. Vadeye göre, miktara göre ve bazen akrabalık-arkadaşlık ilişkisine göre bile değişir faiz. Bankalar çoğunun sandığı gibi (bankaların da yansıtmak istediği gibi) hiç de öyle profesyonel ilkeli kurumlar filan değiller. Miktar büyükse, ilişkiniz banka şubesindeki yöneticiyle iyiyse ve ikna kabileyitiniz yüksekse internette açıklanandan daha fazlasını her zaman alırsınız.

En iyi faiz veren bankayı buldum, şu açtıgım konuya göz atıp fikir sahibi isen yardımcı olmanı beklerim;
    quote:

http://forum.donanimhaber.com/m_51830826/mpage_1/f_/key_//tm.htm

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: tokatyollaritasli

quote:

En iyi faiz veren bankayı buldum, şu açtıgım konuya göz atıp fikir sahibi isen yardımcı olmanı beklerim;
    quote:

http://forum.donanimhaber.com/m_51830826/mpage_1/f_/key_//tm.htm

En iyi faiz veren banka İNG değil. Seçtiğiniz vadeye göre değişir en iyi faizi veren banka. Örneğin Finansbank yıllık %10.5 verirken Ziraat'ın 32 günlük kırık vadelisi %9.25. İNG'nin şimdiki faizi -hoşgeldin faizini saymazsak- %9. Bu kötü bir oran değil. Ama İNG'nin asıl avantajı parayı O/N yani overnight işletmesi dolayısıyla günlük faiz kazanmanız ve vadesi bozulmadan istediğiniz gün para çekip yatırabilmeniz. Diğer yandan en iyi faiz veren banka her zaman pazarlık yapılan bankadır. Gidersiniz -veznedarla falan değil direk şube müdürüyle- konuşursunuz ve daha önce de yazdığım gibi sizin pazarlık yeteneğinize bağlı olarak yüksek bir faiz alırsınız. Burada da paranızı her ay - eğer aylık bağlamışsanız- kontrol edip bir daha pazarlık yapmanız gerekebilir ki bu çoğu zaman mümkün değil. Dolayısıyla pazarlığı 3 Ay'dan aşağı vadelerde çok önermiyorum eğer ki paranız 100000+ değilse ve başka işiniz yoksa.

Ezcümle, İNG tercih edilebilir veya diğer bankalarla pazarlık denenebilir. İNG'den korkmanıza gerek yok.

• TEB marifetli hesap
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.