Şimdi Ara

Vadeli mevduat hesabı ile ilgili !!!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
3.742
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba konuyla ilgili arkadaşlar benim sizden istediğim yardımın aslı şudur;Ben ziraat bankasına 11 bin tl para yatırdım, 3 ay vadeli %7 faizli ve bu paranın faizinin vade sonunda ulaşacağı rakamı bilmek istiyorum.Babam'ın yaptığı hesaba göre,yüzde 7 demek yüz lirada 7 lira demek,bu da 1 ayda 7 lira 2 ayda 70 lira 3 ayda 700 lira eder.Babam bu hesapla 700 tl vade bitiminde alacağımı söylüyor ama bana pek böyle alacağım gibi gelmiyor işin açıkçası ,faizin nasıl hesaplandığını bilmiyorum bilenlerden bu hesap hakkında teyit istiyorum.Eğer böyle değil ise,nasıl hesaplandığını da belirterek vade bitiminde ne kadar miktar tl alacağımı yazmalarını rica ediyorum bu konuya vakıf olanlardan.
    Teşekkür ediyorum.Saygılar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nx+1/2(5x-m)=5/2 -- 13 Ekim 2010; 2:38:56 >

• Vade bitiminde anaparanızı, faiz getirisiyle birlikte geri alabilirsiniz.

Paranızı vade bitiminden önce çekmek istediğinizde, yatırdığınız anapara vadesiz mevduat faiz getirisiyle birlikte ödenir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: elektronikmühendisi

http://www.ziraat.com.tr/tr/bankamiz/faiz-ve-ucretler/mevduatu.aspx

Bu linkte faiz oranları yer alıyor.Vade bitimin ne kadar miktar tl alacağımı yazmıyor.Benim açıklamamı düzgün okuduğunu pek sanmıyorum açıkçası,aradığım cevap bu değil malesef,yinede teşekkürler
  • quote:

Vade bitiminde anaparanızı, faiz getirisiyle birlikte geri alabilirsiniz.

Paranızı vade bitiminden önce çekmek istediğinizde, yatırdığınız anapara vadesiz mevduat faiz getirisiyle birlikte ödenir.

Yanlız ben faiziyle beraber almak istediğimi söylemedim.Faizin 3 ay sonunda ne kadar olacağını söyledim.Yanlış anlamışsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nx+1/2(5x-m)=5/2 -- 13 Ekim 2010; 2:46:00 >
  • 3 aylık vade diyelim,kırık vade bulunmuyorsa.
    11 bin bakiye üzerinden işlem yaparsak.

Brüt Faiz Oranı (%): 7
    Vergi Kesinti Orani (%) : 15
    Brüt Faiz: 189.86
    Vergi Kesintisi:28.48
    Vade Sonunda Alacağınız Net Faiz:161.38
    Vade Sonu Tutarı (Net Faiz + Bakiye):11,161.38
  • quote:

3 aylık vade diyelim,kırık vade bulunmuyorsa.
    11 bin bakiye üzerinden işlem yaparsak.

Brüt Faiz Oranı (%): 7
    Vergi Kesinti Orani (%) : 15
    Brüt Faiz: 189.86
    Vergi Kesintisi:28.48
    Vade Sonunda Alacağınız Net Faiz:161.38
    Vade Sonu Tutarı (Net Faiz + Bakiye):11,161.38

Teşekkür ediyorum beni bilgilendirdiğiniz için.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • rica ederim,babanızın hesaplamasının çıkması için vade sayısın 12 yani bir yıl olması gerekmektedir.
    saygılar..
  • 175 tl aldım
  • arkadaşlar aylık vadeli hesap açtırmayı düşünüyorum..
    sorum şu; para çekince faiz ölüyor mu? misal mayısda para çektim, şubat mart ayının faizide ölüyo mu
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.