Şimdi Ara

--- VAG COM / VCDS Kullanicilar ve Kodlamalar Bölümü --- (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
9 Misafir - 9 Masaüstü
5 sn
2.169
Cevap
80
Favori
394.245
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: mrcullu

YASİN BEY
    teşekür ederim

hatırladığım kadarı ile byte 0 da bit0 ve bit1 yoktu. bu normalmi olmaması...

ben servise gideyim bunu aktifleştirin diyeyim sonrada vagcomla istediklerimi yaparım.

sizi yoracağım ama bir sorum daha olacak ;
    kapılar otomatik kitlendikten sonra araka kapılar içeriden açılmamasını istiyorum diebilirsiniz çocuk kilitini kullan die ama ozaman da arkaya başkaları oturuncada benim araçtan inip kapılarını açmam gerekiyor ben kapıları açma butonu ile açabileceğim arka kapılara içeriden açılmamasını sağlayacak birşey yapabilirmiyim

Bit 1 sadece Bi-Xenon Farli araclarda var, yani sende o aktif olmayacak. Önemli olan Bit 0´dir. Bit 0 ön Sis Fari icin !!

Diger soruna gelince, o özelligi MFA+´da ayarlaya biliyoruz saten

• slm

dün servise gittim ve takdığınız sis farlarını araca tanıtırmısınız dedim , sis farını beyinle alakası olmadan sigorta panosundan enerji alarak bağlamışlar o yüzden beyinden aktifleştiremiyoruz fabrikasyon bağlayamıyorlarmış bunu için gerekli tesisat yokmuş.

sonradan sis farı taktıran arkadaşlar sizlerde tanıtılma yapıldımı ve vagcomla sislerle alakalı birşeyler yapabilidinizmi?

yasin bey

mfa da nerde kilitme olayı? mümkünse bilgi verirmisiniz?

iyi günler
  • quote:

slm

dün servise gittim ve takdığınız sis farlarını araca tanıtırmısınız dedim , sis farını beyinle alakası olmadan sigorta panosundan enerji alarak bağlamışlar o yüzden beyinden aktifleştiremiyoruz fabrikasyon bağlayamıyorlarmış bunu için gerekli tesisat yokmuş.

sonradan sis farı taktıran arkadaşlar sizlerde tanıtılma yapıldımı ve vagcomla sislerle alakalı birşeyler yapabilidinizmi?

yasin bey

mfa da nerde kilitme olayı? mümkünse bilgi verirmisiniz?

iyi günler

beni dikkate almadınız sanırım üstte belirtmiştim ama tekrar yazıyım. hiçbir servis fabrika gibi bağlantı yapmıyor çünkü uğraşmak istemiyor eğer ki beyin bağlantısı olsa ve tanıtılmasıydı bunu anlardınız arıza lambası yanardı çünkü tanıtılmayan herşey arıza lambasına hata koduna yol açar. beyinle bağlantısı olmadığı içinde sislerle ilgili vagcomla yapacağınız bir şey yok. sis anahatarınızı değiştirip takmışlarsa yeniden kablo tesisatı çekmeniz gerekir ve oldukça zahmetli bir iş her yer sökülüyor ama alacağınız orjinal tesisat kablosu olcak, eğer mevcut far anahatarına bağladılarsa arka sislerle yanıyorsa anahtar ve tesisat masrafınız olcak ve yine söylüyorum çok zaman alcak bir iş ve ben aracımı o kadar söktürmem

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi s1Lv3r -- 8 Temmuz 2010; 12:17:17 >

• paylaşımın için teşekkür ederim

ayrıca dikkate almama konusunda rica ederim ne demek sizlerin verdiği bilgilerle yapıyoruz birşeyleri...
    ve sizin yorumunuzu okuyunca rahatlamıştım demekki sadece benlik sorun değil diye ama çok istiyordum dönüşlerde sisin yanmasını.... neyse yapacak birşey yok
    oysaki tesisat kablosu anahtar ve sis takımı hepsi orjinal kullanıyoruz demişlerdi

benim yapabildiklerimi yukarıda okuduysan , başka tavsiyen varmı neler yapabilirim?
    saygılar

bülent

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrcullu -- 8 Temmuz 2010; 13:02:36 >
  • quote:

paylaşımın için teşekkür ederim

ayrıca dikkate almama konusunda rica ederim ne demek sizlerin verdiği bilgilerle yapıyoruz birşeyleri...
    ve sizin yorumunuzu okuyunca rahatlamıştım demekki sadece benlik sorun değil diye ama çok istiyordum dönüşlerde sisin yanmasını.... neyse yapacak birşey yok
    oysaki tesisat kablosu anahtar ve sis takımı hepsi orjinal kullanıyoruz demişlerdi

benim yapabildiklerimi yukarıda okuduysan , başka tavsiyen varmı neler yapabilirim?
    saygılar

bülent

Bülent bey,

Sis Farlarin dogru düzgün bile taksaydi Servisin yinede Dönüs Fari olarak kullanamazdin nedeni ise sende 30Bytelik Ünitenin olmamasidir

Saygilar Yasin

• quote:

paylaşımın için teşekkür ederim

saygılar

bülent

bülent abi diye hitap ediyim yanlışlık olmasın dikkate almadınız derken gözünüzden kaçtığını düşündüm oluyo çünkü peşpeşe mesajlar atılınca. yaptıkları işlem o kadar basit emin olun onları dünya kadar para aldıkları orjinal gibi olmayan sistemi siz bile takarsanız ilk okulda hepimiz fen ödevlerininde kabloları pillere bağlayıp ışık yakmıştık hepimiz orjinal olsun düşüncesiyle serviste yaptırıyoruz ama maalesef onlarda kolay yoldan yapıyo ben orjinal tesisat için uğraştım ama yasin ustanında dediği gibi beyine bağlasak bile orjinal sis farı ilen gelen araçlardaki birkaç özellikten mahrum olcaz tek katkısı göstergede yanan ön sis farı ışığı olcaktı o yüzden bende vazgeçtim bu haliyle iş görüyo belki bütün uğraşlardan sonra kontrol ünitesi değişimiyle dönüşlerde sis farı kullanılabilir ama bu kadar uğraşcak titiz ve temiz bir iş çıkarcak bulmak zor

• yasin bey slm,

kilitleme konusundaki ihtiyacımı MFA dan yapabileceğimi söylediniz bunu nasıl yapacağımıda açıklarmısınız lütfen...

MFA birde MFA+ mı var yoksa benim bilmediğim?

saygılar
    bülent
  • quote:

Orijinalden alıntı: jettasever

Ayhan hocam vallahi çok teşekkürler sevindirdin beni Sana ulaşabileceğim mail adresini yada telefonunu pm olarak yollarsan irtibat kurabilirim seninle. Tatail dönüşü mutlaka yanındayım Ayhan hocam Tekrar tekrar teşekkürler.

fuattavas@hotmail.com
  • quote:

yasin bey slm,

kilitleme konusundaki ihtiyacımı MFA dan yapabileceğimi söylediniz bunu nasıl yapacağımıda açıklarmısınız lütfen...

MFA birde MFA+ mı var yoksa benim bilmediğim?

saygılar
    bülent

Sizin araclarda MFA+ seri donanimdir (MFA kücük Ekran oluyor MFA+ Büyük ekran). Tam olarak nerede bilmiyorum ama bunun icin MFA+´da ayarlarda Komfor Menüsüne gireceksin ve orada Doors diye bir yer var oradan ayarliyorsun

Saygilar Yasin
  • Kodlamalarin hepsi bir yerde düzgün bir sekilde olmasi icin 1. Sayfaya tek bir yerde topladim herseyi !

Insallah hosunuza gider. Yenilikler tabiki hep haberdar edeceyim !

Saygilar Yasin
  • daha derli toplu olmuş eline sağlık bu arada benim araç yok orda caddy'dede oluyo kodların bir kısmı yeni güzel şeyler buldukça paylaşıp daha genişletmemiz lazım konuyu
  • quote:

Orijinalden alıntı: s1Lv3r

daha derli toplu olmuş eline sağlık bu arada benim araç yok orda caddy'dede oluyo kodların bir kısmı yeni güzel şeyler buldukça paylaşıp daha genişletmemiz lazım konuyu

s1Lv3r,

aklima gelmedi ama Caddy´ide ekliyorum . Yeni seyler buldukca ekliyorum buraya.

Saygilar Yasin
  • sayın arkadaşlar kolay gelsin benim vw bora var ama o wag com girişini bulamıyorum bilen arkadaşlar nerede acaba bi yardımcı olursanız sevinirim iyi günler
  • quote:

Orijinalden alıntı: byamad

sayın arkadaşlar kolay gelsin benim vw bora var ama o wag com girişini bulamıyorum bilen arkadaşlar nerede acaba bi yardımcı olursanız sevinirim iyi günler

Bizde de bora var..Valla vag girişimi bilmiyorum ama teknik serviste bir keresinde dikkatimi çekmişti , pc yi bagladıkları yeri sonradan bende kurcalamıstım..
    Resim temsili bir resim..orda işaretledigim bölum var klima panelinin altındakı kaplama..onun altına dogru elınızı sokun ve tırnak gibi yerleri var ,oralardan tutarak çekerseniz o kapak çıkıyor..İçinde bir soket var..

--- VAG COM / VCDS Kullanicilar ve Kodlamalar Bölümü ---

• teşekkür ederim çok teşekkür ederim
  • Ön Cam "Aglama" Sileceyi (Cam Suyunu kullandinizmi 6 saniye sonra akan suyu temizliyor tekrar´dan 1x kez)

Kodlari eklenmistir, bilginize !!!!
  • quote:

Orijinalden alıntı: VW_Passat

Ön Cam "Aglama" Sileceyi (Cam Suyunu kullandinizmi 6 saniye sonra akan suyu temizliyor tekrar´dan 1x kez)

İşte benim aradığım kod ben suyu bol bol sıkarım ardından akı veriyor yukardan sular

Şu Vag.Com 'un gözünü seveyim ne harika bir alettir şu özelliklere bakın

Yapilan Kodlamalar tüm Volkswagen Passat 3C, Passat CC, Golf 5, Touran, Tiguan, Jetta ve Golf Variant icindir !!!

- Gündüz Farlarini Kodlama
    - Radyo Navigasyon sistem RNS510 Tema (Skin) degistirme
    - Variant´lara özel, Arka Silecek "Akan suyu" Silme
    - Amerika ve Kanada ön Sinyal Lambalarini devamli Aktif etmek
    - DWA Kapi Kilidini acip kapama onaylama sesi (DWA Quittierungston)
    - Radyo Navigasyon Sistemi RNS510 "Hidden Menü" Gizli Menüyü acmak
    - Uzunlar yandimi Sis Lambalarin sönmesi
    - Regenschließen / Rain Closing / Yagmur Yagdimi Camlarin kapanmasini kodlamak
    - Dönüslerde Sis Farini Dönüs Fari olarak kullanma
    - Camlarin Anahtari ile Uzaktan Otomatik kapanmasi
    - Alarmin Siren Sesini degistirmek
    - Arka LED Lambalari Skyline seklinde kodlamak
    - Gündüz Farinin Yanis Siddetini ayarlama
    - Bi-Xenon Showroom Effekt / Bi-Xenon Gösteri Efekti
    - Ön Cam "Aglama" Sileceyi (Cam Suyunu kullandinizmi 6 saniye sonra akan suyu temizliyor tekrar´dan 1x kez) (YENI)

• quote:

Orijinalden alıntı: srcn09

quote:

Orijinalden alıntı: VW_Passat

Ön Cam "Aglama" Sileceyi (Cam Suyunu kullandinizmi 6 saniye sonra akan suyu temizliyor tekrar´dan 1x kez)

İşte benim aradığım kod ben suyu bol bol sıkarım ardından akı veriyor yukardan sular

Şu Vag.Com 'un gözünü seveyim ne harika bir alettir şu özelliklere bakın

Yapilan Kodlamalar tüm Volkswagen Passat 3C, Passat CC, Golf 5, Touran, Tiguan, Jetta ve Golf Variant icindir !!!

- Gündüz Farlarini Kodlama
    - Radyo Navigasyon sistem RNS510 Tema (Skin) degistirme
    - Variant´lara özel, Arka Silecek "Akan suyu" Silme
    - Amerika ve Kanada ön Sinyal Lambalarini devamli Aktif etmek
    - DWA Kapi Kilidini acip kapama onaylama sesi (DWA Quittierungston)
    - Radyo Navigasyon Sistemi RNS510 "Hidden Menü" Gizli Menüyü acmak
    - Uzunlar yandimi Sis Lambalarin sönmesi
    - Regenschließen / Rain Closing / Yagmur Yagdimi Camlarin kapanmasini kodlamak
    - Dönüslerde Sis Farini Dönüs Fari olarak kullanma
    - Camlarin Anahtari ile Uzaktan Otomatik kapanmasi
    - Alarmin Siren Sesini degistirmek
    - Arka LED Lambalari Skyline seklinde kodlamak
    - Gündüz Farinin Yanis Siddetini ayarlama
    - Bi-Xenon Showroom Effekt / Bi-Xenon Gösteri Efekti
    - Ön Cam "Aglama" Sileceyi (Cam Suyunu kullandinizmi 6 saniye sonra akan suyu temizliyor tekrar´dan 1x kez) (YENI)

Sercan Ön ve Arka Cam Aglama silme muhtesem calisiyor . Ön Camin kodlamasi 10.5.0 Sürümü ile cok kolay tek "tiklamak" ile is bitiyor .

Bu arada baya bir özellik kodlamisim, bulmusum

Ön Cam Aglama ile ilgili Video gelecektir !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YasinDE -- 15 Temmuz 2010; 16:44:58 >

• Yasin, dün arkadaşa aldığımız 1.4 tsi dsg golf 6 comfortline'da dönüşlerde sisleri aktif edeceğim aynı bizdeki gibimidir ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Arguss

Yasin, dün arkadaşa aldığımız 1.4 tsi dsg golf 6 comfortline'da dönüşlerde sisleri aktif edeceğim aynı bizdeki gibimidir ?

evet aynisidir Adres 09 -> Fonksiyon 07 Uzun Kodlama vs..... ayni prosedür . Arkadasinin yeni Golf 6´si hayirli olsun
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.