Şimdi Ara

--- VAG COM / VCDS Kullanicilar ve Kodlamalar Bölümü --- (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.174
Cevap
80
Favori
395.016
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: lord_danger
    Aracıma chip uygulaması yaptırmıştım.Ve pedalların orda bir yere yazılımı aktarmak için bir kabln takılmıştı.Bu kodlamalar içinde aynı kablo mu gerekli?Fiyatı nedir?

Aynı kablo değil ecu yazan kablo galleto ve türevleri ecu ya göre degisiklik oluyo

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi s1Lv3r -- 7 Ağustos 2010; 0:54:46 >
  • selam arkadaşlar
    arka stopları skyline şeklinde yaptım ön parkların şiddetini ayarlamak isterken yanlışlıkla arka led stopların şiddetini yükseltmişim yasin beyinde söylediği gibi arıza çıkarmasını istemiyorum.
    arka led stopların standart dec değeri kaç acaba? geri orjinal değerinr getirmek istiyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: mrcullu

selam arkadaşlar
    arka stopları skyline şeklinde yaptım ön parkların şiddetini ayarlamak isterken yanlışlıkla arka led stopların şiddetini yükseltmişim yasin beyinde söylediği gibi arıza çıkarmasını istemiyorum.
    arka led stopların standart dec değeri kaç acaba? geri orjinal değerinr getirmek istiyorum

%15 olmasi lazim, tekrar bakip yazayim bugün !
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozankaracan

quote:

Orijinalden alıntı: s1Lv3r

kablonuz orjinal mi klon mu ama yaşadığınız duruma bakınca orjinal değil bildiğim kadarıyla orjinal kablolarda böyle bir sorun yok

Kablo orjinal hatta vcds çalıştırıldığında program kabloyu görüyor ve testle ok liyor ama sonuç olarak scan yapıldığında kablo ucunda bağlı bir araç yok diyor.. Oysa 908 tıkır tıkır çalışıyor..
    Aramızda 10.6.0 sürümü ile çalışan arkadaş var mı acaba, Yasin hocam 10.5.0 sürümü çalışıyor bildiğim kadarıyla.

Birde arkadaşlar arkadaki tek sis farını ikiye çıkartabiliyormuşuz yani (sağ ve sol) olarak kodlayabiliyormuşuz..Denemedim, fiziksel olarak (kablo,led v.s. tesisat) bu donanım destekleniyormu onu da bilmiyorum ama deneyeniniz varsa paylaşırsanız sevinirim.(benim araba 2008 jetta comf. ve arkada tek sis farı var)

bende 10.6.0 calisiyor, hemde sorunsuz. Ama ben yine 10.5.0´a gectim cünkü 10.6.0 Ingilizce sürümü daha Almanca´ya cevirilmedi Program ! 10.5.0 ise Almanca . Sizde niye calismiyor bilmiyorum !

Saygilar Yasin

• quote:

Yasın hocam selamlar,
    Ön Cam "Aglama" Sileceyi kodlamasını vag.com 908.2 ile yapmaya çalıştım ama çalışmadı. Kısaca anlatır mısın nelere dikkat edileceğini.Yardımların için çok çok teşekkürler..

Ozan Karacan,

10.5.0 -> ve üstü Versionlarda o bölümde Kodlama Asistani var ve tek tik ile islem bitiyor. Ama istersen benim Kodu ver ögle bir dene (eski Kodu bir Kenara yazmayi unutma !). Benim Kodum "00049045" bunu ver ve Arac Hareket halindeyken ön Cami Silmeyi kullan, 6 Saniye sonra Arac hareket halindeyken Cami silmesi lazim .

Saygilar Yasin

• quote:

Orijinalden alıntı: Egn805

Arabanın yağını dışarda değiştirdim acaba vag com ile nasıl girerim yağın değiştiğini?Yardımlarınız için tüm ustalarıma şimdiden teşekkürler.

Yagin Degistigini giremezsin ama bakim yaptinmi Bakimi yenileye bilirsin
  • 2008 jetta pri arabamın 15000 bakımını özel serviste yaptırdıktan (yağ-filitre)sonra elindeki küçük bir cihazla bakım işaretini gösterge panelinden sildi ve yola çıktım durduğum bir yerde 4 lüleri uzun bir süre yaktım(yaklaşık 10-15 dakika) daha sonra hareket ettim ve ışıkları yaktığımda gösterge paneli işıkları yanmıyor emniyet kemeri ikaz sesi çalışmıyor hemen bakımını yaptırdığım tamirciye gittim aynı cihazla baktı sonra daha büyük notebok tarzı dokunmatik bir cihazla baktı hiçbirşey görünmüyor dedi ben tamirciye dörtlüleri uzun sure yaktım dedim oda bana '' Ne yaptın abi bu vw larda dörtlüleri uzunsüre yaktınmı elektronik aksam kendini kilitliyor '' dedi akünün kutup başlarını söktü 3-4 dk bekleyip taktı herşey düzeldi.

Bu durumu yaşayan arkadaşlar varmıdır veya bu durum normalmidir?
  • Anlaşılan Bu Durum Bir VW zafiyetidir yazılım v.b bir düzeltme yapılamıyor. (VW varsa 4 lü leri ellemicen arkadaş)
  • quote:

Orijinalden alıntı: f_turgay

2008 jetta pri arabamın 15000 bakımını özel serviste yaptırdıktan (yağ-filitre)sonra elindeki küçük bir cihazla bakım işaretini gösterge panelinden sildi ve yola çıktım durduğum bir yerde 4 lüleri uzun bir süre yaktım(yaklaşık 10-15 dakika) daha sonra hareket ettim ve ışıkları yaktığımda gösterge paneli işıkları yanmıyor emniyet kemeri ikaz sesi çalışmıyor hemen bakımını yaptırdığım tamirciye gittim aynı cihazla baktı sonra daha büyük notebok tarzı dokunmatik bir cihazla baktı hiçbirşey görünmüyor dedi ben tamirciye dörtlüleri uzun sure yaktım dedim oda bana '' Ne yaptın abi bu vw larda dörtlüleri uzunsüre yaktınmı elektronik aksam kendini kilitliyor '' dedi akünün kutup başlarını söktü 3-4 dk bekleyip taktı herşey düzeldi.

Ilk defa duydum, Servisdeki kisi baya ilginc bir sey söylemis

• quote:

Orijinalden alıntı: VW_Passat

quote:

2008 jetta pri arabamın 15000 bakımını özel serviste yaptırdıktan (yağ-filitre)sonra elindeki küçük bir cihazla bakım işaretini gösterge panelinden sildi ve yola çıktım durduğum bir yerde 4 lüleri uzun bir süre yaktım(yaklaşık 10-15 dakika) daha sonra hareket ettim ve ışıkları yaktığımda gösterge paneli işıkları yanmıyor emniyet kemeri ikaz sesi çalışmıyor hemen bakımını yaptırdığım tamirciye gittim aynı cihazla baktı sonra daha büyük notebok tarzı dokunmatik bir cihazla baktı hiçbirşey görünmüyor dedi ben tamirciye dörtlüleri uzun sure yaktım dedim oda bana '' Ne yaptın abi bu vw larda dörtlüleri uzunsüre yaktınmı elektronik aksam kendini kilitliyor '' dedi akünün kutup başlarını söktü 3-4 dk bekleyip taktı herşey düzeldi.

Cevabın için teşekkürler
    Nette yaptığım araştırmada bu problemi yaşayan vw kullanıcıları mevcut ama bu problemin çözümü şimdilik kutup başı sökmek olarak bilinmekte eğer yazılım düzeltmesi varsa benim ve gittiğim tamircinin haberi yok sizde ilk defa duyuyorsanız iyice kıllandım şimdi

• yasin bey selam
    öncelikle nasılsınız

ben byt0 dan leving home ve coming home aktif yaptım. kapıları kumandayla açtığımda farlar bir müddet yanıyor bu güzel oldu fakat kumandayla kapatınca da bir müddet yanmıyor. hatta MFA ada menüde çıktı istediğim gibi zaman ayarı yapabiliyom. senin fikrini almak istedim kapatıncada yanması için başka bişey dahamı yapmam gerekiyordu?

ayrıca dünkü bir şeyide paylaşayım seninle biliosun benim araçta dönüş farı olarak sis lambasını yapamamıştık bende dün tekrar denerken onu aktif halde bıraktım. akşam farkettimki parketme anında direksiyonun küçük hareketleriyle uzunlar yanıyor. bana enteresan geldi ama böle oldu senle paylaşayım dedim.
  • quote:

yasin bey selam
    öncelikle nasılsınız

ben byt0 dan leving home ve coming home aktif yaptım. kapıları kumandayla açtığımda farlar bir müddet yanıyor bu güzel oldu fakat kumandayla kapatınca da bir müddet yanmıyor. hatta MFA ada menüde çıktı istediğim gibi zaman ayarı yapabiliyom. senin fikrini almak istedim kapatıncada yanması için başka bişey dahamı yapmam gerekiyordu?

ayrıca dünkü bir şeyide paylaşayım seninle biliosun benim araçta dönüş farı olarak sis lambasını yapamamıştık bende dün tekrar denerken onu aktif halde bıraktım. akşam farkettimki parketme anında direksiyonun küçük hareketleriyle uzunlar yanıyor. bana enteresan geldi ama böle oldu senle paylaşayım dedim.

mrcullu,

sende CH & LH Yokmuydu ? Sende su an icin LeavingHome calisiyor (Kumandaya bastinmi Kapilar acildimi LH calisir), sendeki sorun ComingHome calismamasidir. Birde Aractan inerken Uzunlari bir defa yak söndür ve ögle bir dene. 2009 Model ve üstünde ComingHome Manuel´dir. Benimkide Manuel´di ben bunu Otomatik yaptim eskisi gibi. Ilk basta Uzunlari bir defa yakip söndürerek dene olmaz ise yaptigin Kodlamalari lütfen buraya yaz.

Dönüs Fari konusu gercekten ilginc . Benimle Paylastigin icin Tesekkür ederim

Saygilar Yasin

• slm yasin

ilgin için teşekkürler

BYTE 0 da

BİT 5 ve BİT 7 yi aktif yaptım
    uzunları yakıp söndürünce kapıları açtığımda coming home aktif oldu ama herdefasında aynı şeyi yapmak zorunda kalıyorum. sen nasıl otomatik yaptın CH yi?

dönüş farına gelince ben sana aslında yanlış bilgi vermişim dönüş farı olarak sis lambalarını ayarlarken aynı zamanda byte 11 de dec 30 yaptım o yüzden park edeceğim sırada direksiyon hareketlerine göre uzunlar yanıyor. aslında byte 11 den ben parkların yanma şiddetini yüksettiğimi sanıyordum. neyse yanlışlıkla bişey daha keşfetmiş olduk. pekala parkların şiddetini nerden artırıyoz diye bir soru sorma ihtiyacı duydum.

ayrıca uzunları gündüz farı olarak ayarlamayı sanırım bulamadık daha... byte 8 de gündüz farı ile ilgili bişeyler var ama anlayamadım bir ara bakarsan sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrcullu -- 19 Ağustos 2010; 1:09:23 >
  • quote:

slm yasin

ilgin için teşekkürler

BYTE 0 da

BİT 5 ve BİT 7 yi aktif yaptım
    uzunları yakıp söndürünce kapıları açtığımda coming home aktif oldu ama herdefasında aynı şeyi yapmak zorunda kalıyorum. sen nasıl otomatik yaptın CH yi?

dönüş farına gelince ben sana aslında yanlış bilgi vermişim dönüş farı olarak sis lambalarını ayarlarken aynı zamanda byte 11 de dec 30 yaptım o yüzden park edeceğim sırada direksiyon hareketlerine göre uzunlar yanıyor. aslında byte 11 den ben parkların yanma şiddetini yüksettiğimi sanıyordum. neyse yanlışlıkla bişey daha keşfetmiş olduk. pekala parkların şiddetini nerden artırıyoz diye bir soru sorma ihtiyacı duydum.

ayrıca uzunları gündüz farı olarak ayarlamayı sanırım bulamadık daha... byte 8 de gündüz farı ile ilgili bişeyler var ama anlayamadım bir ara bakarsan sevinirim.

mrcullu,

CH´yi otomatik yapmak icin Adres 09 [Santral Elektronik -> Fonksiyon 07 [Uzun Kodlama] -> Byte 23 -> Bit 5 bir ayarla sonra bakalim ne olacak . Diger herseyi araca inip bakmam lazim. Byte 8´ede göz atacam.

Bu arada aracin Kac Modeldi ?

Saygilar Yasin

• quote:

quote:

quote:

Cevabın için teşekkürler
    Nette yaptığım araştırmada bu problemi yaşayan vw kullanıcıları mevcut ama bu problemin çözümü şimdilik kutup başı sökmek olarak bilinmekte eğer yazılım düzeltmesi varsa benim ve gittiğim tamircinin haberi yok sizde ilk defa duyuyorsanız iyice kıllandım şimdi

Bizim Dörtlüler de çok uzun süre açık kaldığı zamanlar olmuştur 1 saati geçtiği oldu ve hiç böyle bir sorun yaşamadım Gösterge Elektroniğinde temasızlık vs olmuş olabilir keşke gösterge detaylı şekilde incelenseydi ama sorun giderildiyse sorun yok

• 2010 model passat 1.6 102 bg aracıma yaptığım kodlamaları sizlerle paylaşarak bizim araçlara neler yapılabildiğini görmenizi ve daha neler yapabileceğimizi sizinde paylaşmanızı istiyorum.

Ben ADANA da ikamet ediyorum ve bu civardaki arkadaşlara herzaman için yardımcı olurum.

YAPTIĞIM KODLAMALAR

SANTRAL ELEKTRİK 09 –KODLAMA---FONKSİYON 07

BYTE 0 BİT 4 gündüz farı olarak kısa farlar yanıyor
    BYTE 0 BİT 5 leving home uzaktan kumandayla kapıyı açınca lambalar yanıyor
    BYTE 0 BİT 7 coming home araçdan inerken kapıyı açınca lambalar yanıyor
    BYTE 7 DEC 5 yapıldı ön sinyal lambaları parkla birlikte %5 şiddetinde yanıyor
    BYTE 9 DEC 0 yapıldı stoplar halka şeklinde yanıyor
    BYTE 11 DEC 30 yapıldı aracı park etme esnasında direksiyon hareketlerine göre uzun farlar %30 şiddetinde yanıyor
    BYTE 20 DEC 50 yapıldı gündüz farları %50 şiddetinde yanıyor
    BYTE 23 BİT 2 aktif-- BİT 3 ve BİT 4 te sis farı üzeinden dönüş farını seçtim (bende dönüşlerde sis yanmıyor çünkü sonradan takıldı sis farlarım)

KONFORT 46 –KODLAMA---FONKSİYON 07

BYTE 0 BİT 3 anahtar yerinden çıkarıldığında kapılar otomatik açılıyor
    BYTE 0 BİT 4 araç 15km/h hıza ulaştığında kapılar otomatik kilitleniyor
    BYTE 6 BİT 6 camların uzaktan kumadayla otomatik kapanması

Aşağıdaki işlemler kumandayla açılıp kapanırken sinyalle beraber ötme sesi çıkması için yapıldı ama bende maalesef olmadı çünkü araçta alarm yok.
    BYTE 10 BİT 0 aktif
    BİT 1 aktif
    BİT 2 aktif
    BİT 3 aktif
    BYTE 11 BİT 0 aktif
    BİT 1 aktif
    BİT 2 aktif
    BİT 3 aktif
    Ayrıca kanal 8-9-10-11 de değerler 3 yapıldı

SİLGEÇ ÜNİTESİ

BYTE 1 BİT 3 silecekler durduktan sonra 6 sn sonra bir kez daha kalan damlaları silmek için çalışıyor

Yukarıda belirttiğim kodları yapmakta emeği geçen tüm arkadaşlara başta Yasin e çok teşekkür ederim

araştırmaya devam ettiğim kodlar:
    --DWA ötme sesini kornayla yapmak
    --uzun farları gündüz farı olarak yapmak
    --ön parkların ışık şiddetini artırmak
    --yan aynalardaki sinyalleri parklarla beraber yakmak
    --ve en çok istediğim sisleri dönüş farı olarak kullanmak için ne yapabilirim (extra donanım role gibi v.s.)
    Yukarıda bahsettiğim konularda bilgilerinizi paylaşmanızı rica ediyorum

saygılar
    bülent

• Yeni Kodlama Eklendi;

"Ayak Alti Isiklandirma sürekli calismasi"

Anasayfa´ya bakiniz.......

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YasinDE -- 22 Ağustos 2010; 0:23:36 >
  • Yeni VAG COM Versionu 10.6.0 Almanca Sürümüne gectim. 10.5.0´dan daha iyilesmis.

--- VAG COM / VCDS Kullanicilar ve Kodlamalar Bölümü ---
  • quote:

2010 model passat 1.6 102 bg aracıma yaptığım kodlamaları sizlerle paylaşarak bizim araçlara neler yapılabildiğini görmenizi ve daha neler yapabileceğimizi sizinde paylaşmanızı istiyorum.

Ben ADANA da ikamet ediyorum ve bu civardaki arkadaşlara herzaman için yardımcı olurum.

YAPTIĞIM KODLAMALAR

SANTRAL ELEKTRİK 09 �KODLAMA---FONKSİYON 07

BYTE 0 BİT 4 gündüz farı olarak kısa farlar yanıyor
    BYTE 0 BİT 5 leving home uzaktan kumandayla kapıyı açınca lambalar yanıyor
    BYTE 0 BİT 7 coming home araçdan inerken kapıyı açınca lambalar yanıyor
    BYTE 7 DEC 5 yapıldı ön sinyal lambaları parkla birlikte %5 şiddetinde yanıyor
    BYTE 9 DEC 0 yapıldı stoplar halka şeklinde yanıyor
    BYTE 11 DEC 30 yapıldı aracı park etme esnasında direksiyon hareketlerine göre uzun farlar %30 şiddetinde yanıyor
    BYTE 20 DEC 50 yapıldı gündüz farları %50 şiddetinde yanıyor
    BYTE 23 BİT 2 aktif-- BİT 3 ve BİT 4 te sis farı üzeinden dönüş farını seçtim (bende dönüşlerde sis yanmıyor çünkü sonradan takıldı sis farlarım)

Nasıl yani trendlineda bunlar oluyormu coming & leaving home v.s. öyleyse hemen yarın yapacam bende...

• quote:

quote:

Yasın hocam selamlar,
    Ön Cam "Aglama" Sileceyi kodlamasını vag.com 908.2 ile yapmaya çalıştım ama çalışmadı. Kısaca anlatır mısın nelere dikkat edileceğini.Yardımların için çok çok teşekkürler..

Ozan Karacan,

10.5.0 -> ve üstü Versionlarda o bölümde Kodlama Asistani var ve tek tik ile islem bitiyor. Ama istersen benim Kodu ver ögle bir dene (eski Kodu bir Kenara yazmayi unutma !). Benim Kodum "00049045" bunu ver ve Arac Hareket halindeyken ön Cami Silmeyi kullan, 6 Saniye sonra Arac hareket halindeyken Cami silmesi lazim .

Saygilar Yasin

Yasin hocam yanıtın için çok teşekkürler.Ağlama sileceğinin araç hareket halinde çalıştığını bilmiyordum.Yani aslında ben kodlamayı doğru yapmışım araç park halindeyken silecekleri çalıştırıp denediğim için olmuyor sanıyordum ama yolda denedim evet tam olarak 5-6 sn içinde bir kez daha silecek çalışıyor.

• 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.