Şimdi Ara

--- VAG COM / VCDS Kullanicilar ve Kodlamalar Bölümü --- (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.174
Cevap
80
Favori
395.027
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bende bugün coming&leaving home fonksiyonunu açtım güzel oldu ama her defasında coming home fonksiyonunu kurmak çok saçma bunun otomatik bir ayarı yokmu birde bende direksiyonunu çevirdiğimde sellektörlerin yanması olayı olmadı...
  • slm agruss

coming home otomatik olması için BYTE 23 BİT 5 i aktif etmemi istedi yasin bey ama ben henüz yapmadım. sen bir dene istersen BYTE 23 BİT 5 i aktif et bak bakalım oluyormu.
    otopark farı için BTTE 11 de DEC 30 (veya istediğin değer)i yaptınmı? ama araç çok küçük hızlarda yani aracı parketme esnasında veya dönüşlerde uzunlar yanıyor acaba farkedememiş olabilirmisin vayada kodlamayı yanlışmı yaptın kontrol etsene bir yaptığın işlemi.
    her iki işlemide tekrar paylaşırsan sevinirim.

kolay gelsin
    bülent
  • quote:

Orijinalden alıntı: mrcullu

slm agruss

coming home otomatik olması için BYTE 23 BİT 5 i aktif etmemi istedi yasin bey ama ben henüz yapmadım. sen bir dene istersen BYTE 23 BİT 5 i aktif et bak bakalım oluyormu.
    otopark farı için BTTE 11 de DEC 30 (veya istediğin değer)i yaptınmı? ama araç çok küçük hızlarda yani aracı parketme esnasında veya dönüşlerde uzunlar yanıyor acaba farkedememiş olabilirmisin vayada kodlamayı yanlışmı yaptın kontrol etsene bir yaptığın işlemi.

kolay gelsin
    bülent

Byte 23'te bit 5'i aktif ettim ama olmadı 11'de dec'i 30 yaptım kontrolde ettim defalarca ama oda olmadı sislerde aktif olmasına rağmen
  • quote:

Orijinalden alıntı: Arguss

quote:

slm agruss

kolay gelsin
    bülent

Byte 23'te bit 5'i aktif ettim ama olmadı 11'de dec'i 30 yaptım kontrolde ettim defalarca ama oda olmadı sislerde aktif olmasına rağmen

SLM
    senin sisler dönüşlerde yanıyormu?

ön parkların ışık şiddetini yüksettiğimi sanıyordum byte11 den ama akşam 10-20kmh hızlardaki dönüşlerde uzunların yandığını farkettim(normal farların açık olacak) bence akşam olmasını bekle hava kararınca bir daha dene...
    byt23 bit5 i debemedim henüz yasin bey söylemişti onu...

ayrıca MFA menüsünde leving-home ve coming-home için süre ayarlama menüsü çıkıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrcullu -- 23 Ağustos 2010; 16:28:57 >

• pardon o zaman ben park ederken falan yanıyor anladım o zaman açık olduğundada yanar herhalde
  • quote:

2010 model passat 1.6 102 bg aracıma yaptığım kodlamaları sizlerle paylaşarak bizim araçlara neler yapılabildiğini görmenizi ve daha neler yapabileceğimizi sizinde paylaşmanızı istiyorum.

Ben ADANA da ikamet ediyorum ve bu civardaki arkadaşlara herzaman için yardımcı olurum.

YAPTIĞIM KODLAMALAR

SANTRAL ELEKTRİK 09 �KODLAMA---FONKSİYON 07

BYTE 0 BİT 4 gündüz farı olarak kısa farlar yanıyor
    BYTE 0 BİT 5 leving home uzaktan kumandayla kapıyı açınca lambalar yanıyor
    BYTE 0 BİT 7 coming home araçdan inerken kapıyı açınca lambalar yanıyor
    BYTE 7 DEC 5 yapıldı ön sinyal lambaları parkla birlikte %5 şiddetinde yanıyor
    BYTE 9 DEC 0 yapıldı stoplar halka şeklinde yanıyor
    BYTE 11 DEC 30 yapıldı aracı park etme esnasında direksiyon hareketlerine göre uzun farlar %30 şiddetinde yanıyor
    BYTE 20 DEC 50 yapıldı gündüz farları %50 şiddetinde yanıyor
    BYTE 23 BİT 2 aktif-- BİT 3 ve BİT 4 te sis farı üzeinden dönüş farını seçtim (bende dönüşlerde sis yanmıyor çünkü sonradan takıldı sis farlarım)

KONFORT 46 �KODLAMA---FONKSİYON 07

BYTE 0 BİT 3 anahtar yerinden çıkarıldığında kapılar otomatik açılıyor
    BYTE 0 BİT 4 araç 15km/h hıza ulaştığında kapılar otomatik kilitleniyor
    BYTE 6 BİT 6 camların uzaktan kumadayla otomatik kapanması

Aşağıdaki işlemler kumandayla açılıp kapanırken sinyalle beraber ötme sesi çıkması için yapıldı ama bende maalesef olmadı çünkü araçta alarm yok.
    BYTE 10 BİT 0 aktif
    BİT 1 aktif
    BİT 2 aktif
    BİT 3 aktif
    BYTE 11 BİT 0 aktif
    BİT 1 aktif
    BİT 2 aktif
    BİT 3 aktif
    Ayrıca kanal 8-9-10-11 de değerler 3 yapıldı

SİLGEÇ ÜNİTESİ

BYTE 1 BİT 3 silecekler durduktan sonra 6 sn sonra bir kez daha kalan damlaları silmek için çalışıyor

Yukarıda belirttiğim kodları yapmakta emeği geçen tüm arkadaşlara başta Yasin e çok teşekkür ederim

araştırmaya devam ettiğim kodlar:
    --DWA ötme sesini kornayla yapmak
    --uzun farları gündüz farı olarak yapmak
    --ön parkların ışık şiddetini artırmak
    --yan aynalardaki sinyalleri parklarla beraber yakmak
    --ve en çok istediğim sisleri dönüş farı olarak kullanmak için ne yapabilirim (extra donanım role gibi v.s.)
    Yukarıda bahsettiğim konularda bilgilerinizi paylaşmanızı rica ediyorum

saygılar
    bülent

Harika kodlamalar olmuş

BYTE 11 DEC 30 yapıldı aracı park etme esnasında direksiyon hareketlerine göre uzun farlar %30 şiddetinde yanıyor
    BYTE 20 DEC 50 yapıldı gündüz farları %50 şiddetinde yanıyor

En çok aradığım şu iki özellik ve bulamamıştım dönüşlerde uzunların %30 şiddetinde yanması hoş birşey , birde Gündüz farı olarak mercekler mi çalışıyor yoksa park farı mı ?? Gündüz farı olarak Uzunlar bölümünü yapmayı da bulsak harika olur tam AUDİ gibi olur

• srcn09

dönüşlerde sisleri yakamadık ama uzunları yakmayı başardık. evet çok hoş oluyor direksiyon sağa sola hareket ettikçe uzunların yanması karanlıkta çok hoş oluyor.

gündüz farı olarak mercekler yani kısa farlar yanıyor.

benimde çok istediğim bişey uzun farlar veya parklar gündüz farı olarak yakmak ama henüz bulamadım.
  • quote:

srcn09

dönüşlerde sisleri yakamadık ama uzunları yakmayı başardık. evet çok hoş oluyor direksiyon sağa sola hareket ettikçe uzunların yanması karanlıkta çok hoş oluyor.

benimde çok istediğim bişey uzun farlar veya parklar gündüz farı olarak yakmak ama henüz bulamadım.

Bizde Ender Elektronik Metin Abim sayesinde yapılabilcek tüm kodlamaları yaptık geçenlerde de şu gündüz farı için uğraştık ama ne yazık ki öyle bir menü vs bulunmuyor sadece Sis üzerinden veya Mercek üzerinden belli şiddette gündüz farı oluyor...

Dönüşte uzun farların yanması hakkında kodlamalar ile ilgili detaylı bilgi verebilirmisin nereyi işaretlemek gerek vs gidince metin abi'ye söyliyim

Bu da dönüşlerde ssilerin yanması ve uzunları yakınca sislerin sönmesi :)))

http://www.dailymotion.com/video/xcf593_vw-passat-donuylerde-sislerin-yanma_auto

• quote:

Orijinalden alıntı: srcn09

quote:

srcn09

Bizde Ender Elektronik Metin Abim sayesinde yapılabilcek tüm kodlamaları yaptık geçenlerde de şu gündüz farı için uğraştık ama ne yazık ki öyle bir menü vs bulunmuyor sadece Sis üzerinden veya Mercek üzerinden belli şiddette gündüz farı oluyor...

Dönüşte uzun farların yanması hakkında kodlamalar ile ilgili detaylı bilgi verebilirmisin nereyi işaretlemek gerek vs gidince metin abi'ye söyliyim

Bu da dönüşlerde ssilerin yanması ve uzunları yakınca sislerin sönmesi :)))

http://www.dailymotion.com/video/xcf593_vw-passat-donuylerde-sislerin-yanma_auto

Sercan o uzunların yanması olayını bende dün kodladım ama hiç deneme fırsatım olmadı

• slm sercan

senin sisler sonradanmı takıldı orjinalmıydı bendekiler sonradan takıldı die olmuyor sanıyorum üstelik serviste orjinal parçalarla yaptılar.

sisler gündüz farı olarak nereden yapılıyor?

dönüşlerde uzunların yanması:
    BYTE 23 de BİT 2 yi işaretledim sonrada BİT3 VE BİT4 den 01 dönüş farını seçtim
    BYTE 11 den DEC 30 yaparak %30 yanmasını sağladım.

senden ricam sislerin gündüz farı olarak yanması kodunu öğrenebilirmisin?

bülent
  • quote:

slm sercan

senin sisler sonradanmı takıldı orjinalmıydı bendekiler sonradan takıldı die olmuyor sanıyorum üstelik serviste orjinal parçalarla yaptılar.

bülent

Sis Farlarini Gündüz Fari yapmak icin Adres 09 -> Uzun Kodlama -> Byte 17 -> Bit 4´ü aktif ettinmi calisiyor Sis Farlari

• quote:

slm sercan

bülent

Uzunların yanması için verdiğin detaylı açıklama teşekkür ederim Sisler için Yasin gereklli bilgiyi vermiş

Bizim araç Comfortline , Sisler Standart orjinalinde var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi srcn09 -- 25 Ağustos 2010; 11:06:02 >

• yasin slm

Sis Farlarini Gündüz Fari yapmak icin Adres 09 -> Uzun Kodlama -> Byte 17 -> Bit 4´ü aktif ettinmi calisiyor Sis Farlari için teşekkür ederim

bu arada byte 17 bit 6 da ozaman parklar gündüz farı mı? (senin yolladığın byte17 nin resmini incelesene ne yazıyor orda)

BYTE 8 inceleme fırsatın oldumu ?

bülent

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrcullu -- 25 Ağustos 2010; 12:03:07 >
  • bugün bende oğuzhan (by devvil) ile buluştum... sağolsun bnm coming home leaving home u açtı bide sinyaller % 15 aktif yaptık oğuzhan çok beğendiği için öle bıraktık ama onları kapatçak galiba oğuzhan değil mi.. tek sorunumuz farlar açıkken anahtarı çektiğimde parkların yanıyo modu yerine lambaların komple sönmesi ama oğuzhanın gece yanan gündüz farlarına bittim ;) şimdi oğuzhan ile benim sis farı işine girişeceğiz inş... oğuzhanın golfe hayran kaldım led li bagaj aydınlatması mı desem beyaz iç aydınlatma mı desem süper ama oğuzhan bana çok para harcatçak gibi beğendikçe yaptıralım abi :))

teknolojik adammsın by devvil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yağız Tuğracı -- 26 Ağustos 2010; 2:05:35 >
  • Yağız abi Sağol sağol yok açıkçası kapatmayı düşünmüyorum sinyallerini :D Çok güzel görünüyor uzaktan bakınca..

Ama benim anlamadığım neden uyarı sesi ve park farlarının yanması iptal oldu bilmeden bir şey yapmadım buna eminim..

Bu arada s1Lv3r ve Yasin abi Passatta Adres 46'ya tek seferde bağlandım.. Golf ve Sciroccolarda adres 46 Göründüğü halde taramada, açılmıyor nedense.. Bu adres 46'ya ulaşım kapatılmış olabilme ihtimali yok mu şimdi?

Bu arada evet gündüz farı olayı çok hoşuma gitti aracımda önlerde gündüz farı + normal farlarda yanıyor..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi By Devvil -- 26 Ağustos 2010; 10:06:38 >

• parkları gündüz farı olarak ayarlayabilen oldu mu?
  • Evet o var seçeneklerde uzunlar gündüzleşiyor sanırım..
  • Merhaba dostlar,

Forum sayesinde ve siz bilgi sahibi değerli arkadaşlar vasıtasıyla araçlarımızın bir çok yeni aktif olmayan özelliklerini öğrendik. Bu bilgileri paylaşan tüm arkadaşlara teşekkür ederim. Yasin hocam sana ayrıca teşekkür etmek istiyorum, çünkü bu sayfanın bu kadar bilgili olmasında başrol sensin eksik olma

Bende bir vagcom kullanıcısı olarak aranıza katılmış bulunmaktayım. Yasin dostum beni de eklerse sevinirim

HEX-CAN USB OBD2 Kablo, VCDS 908, Türkiye / İstanbul

Şimdi denemek istediğim bu kablonun 10.06 versiyonu ile çalışıp, çalışmayacağı Eğer başarabilirsem sizlere bilgi vereceğim

Görüşmek dileğiyle

• quote:

Orijinalden alıntı: emrckr79

Merhaba dostlar,

Forum sayesinde ve siz bilgi sahibi değerli arkadaşlar vasıtasıyla araçlarımızın bir çok yeni aktif olmayan özelliklerini öğrendik. Bu bilgileri paylaşan tüm arkadaşlara teşekkür ederim. Yasin hocam sana ayrıca teşekkür etmek istiyorum, çünkü bu sayfanın bu kadar bilgili olmasında başrol sensin eksik olma

Bende bir vagcom kullanıcısı olarak aranıza katılmış bulunmaktayım. Yasin dostum beni de eklerse sevinirim

HEX-CAN USB OBD2 Kablo, VCDS 908, Türkiye / İstanbul

Şimdi denemek istediğim bu kablonun 10.06 versiyonu ile çalışıp, çalışmayacağı Eğer başarabilirsem sizlere bilgi vereceğim

Görüşmek dileğiyle

Liste´ye eklendin. Yeni Kablon hayirli olsun

• quote:

Orijinalden alıntı: VW_Passat

Yeni Kablon hayirli olsun

Teşekkür Ederim Yasin dostum.
  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.