kapı kilidini kodladın benim caddy'e ama pişmanım en kısa zamanda iptal etcem geçen gün annem az daha kırıyodu kapı açma yerini niye açılmıyo diyerek
quote:
Orijinalden alıntı: VW_Passat
1 Iyi Haberim birde kötü Haberim var !
Iyi Haber, bugün VCDS 10.6.1 Verison´una gecis yaptim. VCDS´yi calistirdim yeni Update var 10.6.1 gelmis yükleniyor dedi ve Kabloma yeni Yazilim´da yüklendi ayni zamanda. Ayrica Label Data´yi degistirdim ve VCDS´de inanilmaz bir sekilde bir sürü Opsiyonlar daha eklenmis. Ben bile bugün Arkadasimin Passat Sportline aracina yanlis birsey yapacam diye korktum. Hepsini teker teker Variant´ta degistirmem denemem lazim. Ve Siki durun, VCDS´de artik 2 Tik ile Gündüz Fari seklini secebiliyoruz Byte 1´den (eskilerde Byte Birde bu fonksiyon yoktur). Byte 1 Bit 5-7´de Gündüz Farini Sis Fari, Uzunlar veya Xenon üzerinden direk secebiliyoruz !
Kötü Haber ise 30 Dakika boyunca Halojen Farli Passat Sportline´da ugrastim, yeni VCDS ile Byte 0 Amerika Gündüz Fari daha sonra Byte 1 Bit 5-6´da Uzunlar üzeri yaptim ama calismiyor bir türlü . VCDS Yardimlasma bölümüne yazdim konu kilitlenmis, neymis Almanya´da yasakmis (Yasak oldugunu biliyorum saten). Evet simdi Resmini koydugum Kirmizi Passat´in sahibi Motor-Talk´da üye ona PM attim ve geri dönüsünü bekleyecem . Haftaya Hafta sonu Ender Elektronikten Metin Abi ile bulusacagim Almanya´da, ondanda bu konu hakkinda bilgisi var ise yardim isteyeceyim.
Az kaldi, isin arkasindayim,
Saygilar Yasin
Yasin 10.6.1 versiyonundan önceki versiyonda gündüz farı olarak uzunlar yokmuydu yani yazılım update yapıldıktan sonra mı bu seçeneği gördün?
quote:
Orijinalden alıntı: drozia
quote:
Iyi Haber, bugün VCDS 10.6.1 Verison´una gecis yaptim. VCDS´yi calistirdim yeni Update var 10.6.1 gelmis yükleniyor dedi ve Kabloma yeni Yazilim´da yüklendi ayni zamanda. Ayrica Label Data´yi degistirdim ve VCDS´de inanilmaz bir sekilde bir sürü Opsiyonlar daha eklenmis. Ben bile bugün Arkadasimin Passat Sportline aracina yanlis birsey yapacam diye korktum. Hepsini teker teker Variant´ta degistirmem denemem lazim. Ve Siki durun, VCDS´de artik 2 Tik ile Gündüz Fari seklini secebiliyoruz Byte 1´den (eskilerde Byte Birde bu fonksiyon yoktur). Byte 1 Bit 5-7´de Gündüz Farini Sis Fari, Uzunlar veya Xenon üzerinden direk secebiliyoruz !
Kötü Haber ise 30 Dakika boyunca Halojen Farli Passat Sportline´da ugrastim, yeni VCDS ile Byte 0 Amerika Gündüz Fari daha sonra Byte 1 Bit 5-6´da Uzunlar üzeri yaptim ama calismiyor bir türlü . VCDS Yardimlasma bölümüne yazdim konu kilitlenmis, neymis Almanya´da yasakmis (Yasak oldugunu biliyorum saten). Evet simdi Resmini koydugum Kirmizi Passat´in sahibi Motor-Talk´da üye ona PM attim ve geri dönüsünü bekleyecem . Haftaya Hafta sonu Ender Elektronikten Metin Abi ile bulusacagim Almanya´da, ondanda bu konu hakkinda bilgisi var ise yardim isteyeceyim.
Saygilar Yasin
Yasin 10.6.1 versiyonundan önceki versiyonda gündüz farı olarak uzunlar yokmuydu yani yazılım update yapıldıktan sonra mı bu seçeneği gördün?
Drozia ustam,
ben ilk basta Label File´i degistirdim VCDS´in daha sonra bir baktim ne göreyim yeni Update yapmak istiyor hem Kabloya hemde VCDS´ye, Update yaptirdim ve birden bire eskiden girdiyim Menü´de tamami ile yeni yeni seyler yer almis . Eskiden o özellikleri Byte 1 ´de göremiyorduk simdi ise görüyorum
quote:
quote:
quote:
Saygilar Yasin
Drozia ustam,
ben ilk basta Label File´i degistirdim VCDS´in daha sonra bir baktim ne göreyim yeni Update yapmak istiyor hem Kabloya hemde VCDS´ye, Update yaptirdim ve birden bire eskiden girdiyim Menü´de tamami ile yeni yeni seyler yer almis . Eskiden o özellikleri Byte 1 ´de göremiyorduk simdi ise görüyorum
O zaman yeni başka özelliklerde görülür olmuş olabilir Yasin farklı Kodlar dikkatini çekdimi acba bilmediğimiz ne gibi değişiklikler olabilir başka
quote:
Orijinalden alıntı: srcn09
quote:
quote:
quote:
Saygilar Yasin
Drozia ustam,
O zaman yeni başka özelliklerde görülür olmuş olabilir Yasin farklı Kodlar dikkatini çekdimi acba bilmediğimiz ne gibi değişiklikler olabilir başka
Yenilik olarak birseyler var ama hepsini denemem lazim. Ilk denemeleri yenilik ile yaptim saten, Bi-Xenon Pozisyon Isiklarini söndürdüm ve Halojen Farlarda Uzunlar üzerinden Gündüz Farini buldum. Passat CC bilmem ne yaziyordu onlari kurcalamam lazim daha
@VW_Passat
göstergelerin selamlama moduna ilişkin bir kod var mı sciroccolardaki tarzda sitelerin bir kısmına baktım volkswagen information için vag tacho kablosu üzerinden yapılıyo yazıyodu ama oda eski golf4 lerdeydmiş galiba
quote:
Orijinalden alıntı: s1Lv3r
@VW_Passat
göstergelerin selamlama moduna ilişkin bir kod var mı sciroccolardaki tarzda sitelerin bir kısmına baktım volkswagen information için vag tacho kablosu üzerinden yapılıyo yazıyodu ama oda eski golf4 lerdeydmiş galiba
ibrelerin oynamasini söylüyorsun malesef olmuyor. Sadece Parca Kodu 3C8 ile baslayan Passat Gösterge Panelinde oluyor (3C8 Passat CC´de var, Passat 3C´de 3C0 ile baslayan Panel var), Golf 6, Scirocco ve Passat R36´da oluyor bu özellik ! Evet VAG COM ile yapilabiliyor. Gösterge Panelin Ünitesine girip Düzenleme yapacagiz !
Saygilar
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: s1Lv3r
@VW_Passat
ibrelerin oynamasini söylüyorsun malesef olmuyor. Sadece Parca Kodu 3C8 ile baslayan Passat Gösterge Panelinde oluyor (3C8 Passat CC´de var, Passat 3C´de 3C0 ile baslayan Panel var), Golf 6, Scirocco ve Passat R36´da oluyor bu özellik ! Evet VAG COM ile yapilabiliyor. Gösterge Panelin Ünitesine girip Düzenleme yapacagiz !
Saygilar
şimdi bak bayramlık ağzımı açacağım yani 3c passata niye ayrı kodlanmış gösterge koyuyosunuz da golfe bilmem siroccoya filan farklı koyuyosunuz aynı göstergeler bunlar ya Doğuşu bu anlamak mümkün değil..
@VW_Passat
Yasin dostum ilgin için teşekkür ederim bu arada benimde artık vag com kablom var servisteki vas'la uğraşmıyacam artık benide eklersen yolu bu taraflara Trabzon'a düşen arkadaşlara yardımcı olabilirim VAG912 Dual-K & Can USB
@drozia
valla bu sefer doğuşluk bir durum değil fabrikayla alakalı spor modellere koyuyolar sadece
Gökhan bu vag com kablosundan banada lazım nerden aldın ?
Birde Passat'ta coming home leaving home özelliği vag com ile mi yoksa MFA menüsünden mi aktif oluyor ?
coming home yağmur sensörü olan olanlarda menüden açılıyo light & ...ht diye bir menüden ama olmayan araçlarda vagcom mesela caddyde kodladım leaving home ama coming çalışmadı yada ben çalıştıradım kabloyu bizim klübden hortlek Cumhur abi getirti yurtdışından 2 tane
Yasin bu selamlama golf 6 da var demişsin nasıl yapacağız bilgi ver lütfen.. :)
Bu arada herkesin bayramı mübarek olsun!!
Merhaba arkadaşlar,
Bende 2006 model Audi a6 var. burda yazan kotlar benim arabaya uymuyor. Audi ye ait kodları nerden bulabilirim. Mesela yapmak istediğim şeylerden birtane örnek vereyim. Geri vitese taktığımda sağ ayna aşağı eğilmesini istiyorum. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
quote:
Orijinalden alıntı: pulpa
arkadaşlar bu işlem için linkteki kablo nasıl iş görürmü yoksa bu iş için daha iyisimi gerekiyor yorumunuz nedir birde kabloyu nereden ve kaça bulabilirim?
arkadaşım ilan benim, forumdan birçok arkadaşa da kabloyu ben verdim, daha önceki sayfalardan da takip edebilirsin, bu arada kablolar sıfır... tşk.
quote:
Orijinalden alıntı: By Devvil
Yasin bu selamlama golf 6 da var demişsin nasıl yapacağız bilgi ver lütfen.. :)
Bu arada herkesin bayramı mübarek olsun!!
Sende olurmu bilmiyorum (Trendline Modeli ve MFA+ yok !) Kontrol Üniteye girip düzenleme yapcakasin orada yaziyor saten .
Saygilar Yasin
Nerden ne yapılacak düzenleme derken ne yapılacak onuda bi bildir. Bende olup olmaması önemli değil diğer araçlarada bağlanıyorum rocco ve 6 ağırlıklı...
quote:
Orijinalden alıntı: Coz
Merhaba arkadaşlar,
Bende 2006 model Audi a6 var. burda yazan kotlar benim arabaya uymuyor. Audi ye ait kodları nerden bulabilirim. Mesela yapmak istediğim şeylerden birtane örnek vereyim. Geri vitese taktığımda sağ ayna aşağı eğilmesini istiyorum. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
Coz,
bu Kodlar Audi´ye olmuyor malesef ! Audi´nin Kontrol Üniteleri ayri oldugu icin onlarin kodlarida degisiyor .
Dediginiz Fonksiyon Audi A6 2006 Model´de yoktur !
Saygilar Yasin
quote:
Orijinalden alıntı: By Devvil
Nerden ne yapılacak düzenleme derken ne yapılacak onuda bi bildir. Bende olup olmaması önemli değil diğer araçlarada bağlanıyorum rocco ve 6 ağırlıklı...
Gösterge Panelinden yapacaksin !
La şunu yazacaksın altı üstü.. ""Adres 17 (Gösterge Paneli) -> Fonksiyon 10 (Düzenleme) -> Kanal für Inszenierung/Staging Aktiv"" neyse sağol.. :D
Yasin Uzunlar üzerinden gündüz farı uygulamasıyla ilgili gelişme var mı?