Şimdi Ara

--- VAG COM / VCDS Kullanicilar ve Kodlamalar Bölümü --- (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.176
Cevap
80
Favori
395.502
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: srcn09

Yasin ,

2008 1.6 FSI Golf için hangi kodlamalar yapılabilir biliyormusun ? Araç comfortline değil galiba tam olarak bilmiyorum ancak yağmur ve far sensörü yokken Sis farları standart değşik bir donanım :D

Sercan 2008 Golf bizim Passat´lar ile ayni, ayni Kontrol Üniteye sahip, ayni sisteme sahip. Yani buradaki Kodlamalar tamami ile 2005 -> 2011 Model Passat 3C, Passat CC, CADDY, EOS, Golf 5, Golf 5 Variant ve tüm bu yil arasinda üretilen VW araclarina uyuyor. Kisaca aynisi.

Ne tür Kodlama yapilir,

Eger Yagmur ve Far Sensörü yoksa Ünite eger müsade ediyorsa Sis Fari dönüs fari yapilabilir, Alarmsistemi var ise Ötme sesini kodlanir. Buradaki özellikleri bak !

Saygilar Yasin

• Yasin Makyajlanmış passata daldık esas işlerimizi unuttuk:) noldu şu uzunları gündüz farı olarak kodlama işi kardeş bir yeri takip ediyordun adamlar napmış kırmızı passata uyguamışlardı
  • quote:

Orijinalden alıntı: VW_Passat

quote:

Orijinalden alıntı: f_turgay

Arkadaşlar yardım 2008 jetta primiline yol bilgisayarı olmayan tip

--- VAG COM / VCDS Kullanicilar ve Kodlamalar Bölümü ---

nihayet bana yeni özellikleri bulacak biri cikti, arastirmalarin icin Tesekkür ederim. Manuel CH & LH + Park edince uzunlarin yanma olayini ekledigin iyi olmus. Simdiye kadar bu Park edince uzunlarin yanma olayini bilmiyordum ögrenmis oldum.

Saygilar Yasin

Yasin bey yanlış olmuş Başka forumlarda okumuştum Park ederken Yukarıdaki kodlama yapılırsa uzunların yandığını ama bende sonuç olumsuz yanmadı :(

• o kodla ben park ampüllerini kapattım uzunları yakmıyor sinyalleri %25 olarak kodladım daha sonra burdaki değeri %1 yapınca parklar belli olmayacak kadar küçük seviyede yanıyor sadece sinyaller parlıyo daha güzel bir görüntü oldu coming home için de malum caddy'dede yok bu özellik dönüş farını seçtiğimiz yerde coming home logic'i 1 yapınca çalışıyor arabayı durdurdunuz kapıyı açmadan bir kez sellektör yapın ve araçtan inin yanacaktır farlar ayrıca coming ve leaving home sürelerinide 09 central elektronik adaptasyon channel 01 ve 02 den yapabilirsiniz 10 ile 60 saniye arasında 10'ar saniye aralıkla
  • quote:

Orijinalden alıntı: s1Lv3r

o kodla ben park ampüllerini kapattım uzunları yakmıyor sinyalleri %25 olarak kodladım daha sonra burdaki değeri %1 yapınca parklar belli olmayacak kadar küçük seviyede yanıyor sadece sinyaller parlıyo daha güzel bir görüntü oldu coming home için de malum caddy'dede yok bu özellik dönüş farını seçtiğimiz yerde coming home logic'i 1 yapınca çalışıyor arabayı durdurdunuz kapıyı açmadan bir kez sellektör yapın ve araçtan inin yanacaktır farlar ayrıca coming ve leaving home sürelerinide 09 central elektronik adaptasyon channel 01 ve 02 den yapabilirsiniz 10 ile 60 saniye arasında 10'ar saniye aralıkla

Yardımların için teşekkürler
    sinyalleri %25 olarak kodladım demissin Kodu kaç (Byte no?)
    daha sonra burdaki değeri %1 Bahsi gecen değer Byte 11 in değeri mi
    Coming home logic'i 1 yapınca çalışıyor Bit 5 Coming-Home Logic (0=Old/1=New) işaretledim ama yine çalışmadı ama sellektör yapmadım

• quote:

Orijinalden alıntı: drozia

Yasin Makyajlanmış passata daldık esas işlerimizi unuttuk:) noldu şu uzunları gündüz farı olarak kodlama işi kardeş bir yeri takip ediyordun adamlar napmış kırmızı passata uyguamışlardı

Drozia ustam,

o isi Elektrikci biri Girismesi lazim. Kodlama tamam ama hata cikiyor ve Uzunlari kullanamiyorsun. Eger kullanmak istiyorsan Farlara Direnc baglattirman gerekiyormus, ondan sonra Hem Uzunlari hemde Gündüz Fari Uzunlar olarak kullanabiliyorsun . Bu is benden sonrasini asar, ben Kodlama kismini buldum, Direnc isini iyi bir Araba Elektronikcisi yapmasi lazim.

Saygilar Yasin
  • quote:

quote:

Yasin Makyajlanmış passata daldık esas işlerimizi unuttuk:) noldu şu uzunları gündüz farı olarak kodlama işi kardeş bir yeri takip ediyordun adamlar napmış kırmızı passata uyguamışlardı

Drozia ustam,

o isi Elektrikci biri Girismesi lazim. Kodlama tamam ama hata cikiyor ve Uzunlari kullanamiyorsun. Eger kullanmak istiyorsan Farlara Direnc baglattirman gerekiyormus, ondan sonra Hem Uzunlari hemde Gündüz Fari Uzunlar olarak kullanabiliyorsun . Bu is benden sonrasini asar, ben Kodlama kismini buldum, Direnc isini iyi bir Araba Elektronikcisi yapmasi lazim.

Saygilar Yasin

Metin abi ile konuşmak lazım şu direnç işini eğer onaylarsa bütün Holojenli Passatı olanlar yaptırır diye düşünüyorum

• @f_turgay

sinyalleri kodlamadan kastım amerikan tarzı sinyalleri park yapmaktı onun için central electronic 09 dan byte 7'nin dec değerini 25 yapmak yeterli 25 yüzdesel olarak parlaklık istediğin gibi artırıp azaltabilirsin, %1 dediğim değerde sinyallerle beraber parkların yanmasını kapatmak için byte 11 ' i 1 yapmak yeterli. coming home içinde bit 5 i aktif et kapıyı açmadan önce bir kere sellektör yapıp kapıyı açarsan coming home devreye girer
  • Ellerindeki araçları bitimek için VW kampanya yapmış.

http://binekarac.vw.com.tr/#/kampanya/56

Kusura bakmayın yanlış konu içine atmışım. Admin arkadaşlar bunu silerlerse güzel olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ErdincD -- 5 Ekim 2010; 11:41:02 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: srcn09

quote:

quote:

Drozia ustam,

Saygilar Yasin

Metin abi ile konuşmak lazım şu direnç işini eğer onaylarsa bütün Holojenli Passatı olanlar yaptırır diye düşünüyorum

Direnç işi sakat olmaz öyle hata verir muhakkak başka sıkıntılar da doğabilir.

• Coming Home yi hallettim (öncedende halletmişim aslnada) Ama her seferinde araçtan inmeden sellektör yapmak gerekiyor
    Ama su dönüş farını yapamadım bir türlü bu olay sadece sis farı olan araçlardamı aktif oluyor?
  • Dönüş farınıda hallettim ama direksiyonu hızlı çevirmek gerekiyor bunun hassasiyet ayarıda vardır mutlaka

• Yasin merhaba,
    Bir yerden duydum gündüz farı olarak sadece ön sinyalleri aktif etmişler sinyal verince de daha parlak olarak çalışıyormuş vag ile bu mümkün mü
  • quote:

Yasin merhaba,
    Bir yerden duydum gündüz farı olarak sadece ön sinyalleri aktif etmişler sinyal verince de daha parlak olarak çalışıyormuş vag ile bu mümkün mü

drozia ustam, tabiki bu mümkün 100%´de calisiyor . Resimler´i burada ilk Sayfada bulabilirsin, Kodlamasida var. Ama sunu yazayim o Sinyal Üzerinden Gündüz Fari Amerika ve Kanada icin düsünülmüs yani Avrupada yasak mutlaka Türkiye´dede yasaktir ama denetimsiz bir ülkede yasadigimiz icin hatta bende bunlari Türkiye de kullandigim ve Trafik Polisi durdurmadigi icin Türkiye´de bir sorun yok. Kodlama Problemsiz oluyor ve calisiyor.

Saygilar Yasin

• quote:

quote:

Yasin merhaba,

drozia ustam, tabiki bu mümkün 100%´de calisiyor . Resimler´i burada ilk Sayfada bulabilirsin, Kodlamasida var. Ama sunu yazayim o Sinyal Üzerinden Gündüz Fari Amerika ve Kanada icin düsünülmüs yani Avrupada yasak mutlaka Türkiye´dede yasaktir ama denetimsiz bir ülkede yasadigimiz icin hatta bende bunlari Türkiye de kullandigim ve Trafik Polisi durdurmadigi icin Türkiye´de bir sorun yok. Kodlama Problemsiz oluyor ve calisiyor.

Saygilar Yasin

Kardeş sadece ön sinyaller yanıyormuş parklar ve arka stoplar yamıyor bi de içerisi
    ilk görüntüleri biliyorum parklar ile birlikte yakma olayı o

• Arkadaşlar dönüş farını uzunlar üzerinden hallettik fakat direksiyonu sağa çevirdiğimde sağ far yanması gerekiyor diye biliyorum ama her iki farda yanıyor sola çevirdiğimdede aynı birde direksiyonu hızlı çevirmek gerekiyor acaba bunun ayarı varmıdır

09 cent electr adaptasyon channel bölümünde

Documented adaptation channels can be selected here
    Reset Adaptation Channels
    Coming-Home Time
    Leaving-Home Time
    Rear Window & Outside Mirror Heater Activation Time
    Headlight Washer Activation Time
    Footwell Lighting Dimming
    Load Managment
    Highbeam with Assistance Driving Light ------------------------------>bu ayar neyi değiştirir
    Assistance Driving Light Activation/Deactivation Delay---------------->bu ayar neyi değiştirir
  • Dönüş farı Konusunda nereden yardım alabilirm
    Normalde Dönüş farı sistemi nasıl çalışıyor (direksiyonu hızlımı çevirmek gerekiyor + dönerken her iki uzun farda aktifmi oluyor) Yasin beyin verdiği videoda farlar direksiyon yönüne göre dönüyor ve farlar tek tek yanıyordu
  • Yasin,
    Amerikan gündüz farında sedece sisler yanıyor arka parklar değil dimi,
    peki uzunları yaktığında yani selektör yaktığında sisler sönüyor mu bi de parkları yakınca veya düğme autodaysa farlar otomatik yandığında sisler sönüyor mu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drozia -- 7 Ekim 2010; 18:21:03 >
  • quote:

Yasin,
    Amerikan gündüz farında sedece sisler yanıyor arka parklar değil dimi,
    peki uzunları yaktığında yani selektör yaktığında sisler sönüyor mu bi de parkları yakınca veya düğme autodaysa farlar otomatik yandığında sisler sönüyor mu

Farlar yandiginda veya Selektör yaptiginda Sisler sönüyor ! Aynisi Parklar veya AUTO´dayken Farlar yandigi zamanda gecerli. Aracinda herhangi bir Far yandigi zaman Sis Gündüz Fari kapaniyor . Amerikan Gündüz Fari tipinde sadece ön Taraftaki Far / Sis Fari veya Sinyal´ler yaniyor, arkada herhangi bir Far yanmiyor !

Tekrar özetleyeyim;

- 0 Konumunda = Sis Farlar yaniyor
    - AUTO Konumunda = Sis Farlari yaniyor -> AUTO Konumu Farlari yaktimi Sisler sönüp Normal Farlar yaniyor
    - Park Fari Konumu = Sis Farlar sönüyor
    - Normal Far Konumu = Sis Farlar sönüyor

Saygilar Yasin

• quote:

Orijinalden alıntı: f_turgay

Dönüş farı Konusunda nereden yardım alabilirm
    Normalde Dönüş farı sistemi nasıl çalışıyor (direksiyonu hızlımı çevirmek gerekiyor + dönerken her iki uzun farda aktifmi oluyor) Yasin beyin verdiği videoda farlar direksiyon yönüne göre dönüyor ve farlar tek tek yanıyordu

o Video benim degil, Forumda srcn09 Nickli Sercan Arkadasimizin Video´sudur.

Soruna gelirsek, Direksyonun Hizli cevirmek ile alakasi yok bunun. Dönüs Fari 30km/h Hizin altinda yanar ve durdugunuz yerde ya Direksyonu Sag´a yada Sola Hareket ettirdiginizde veya Sinyal verdiginizde gereken Yöne Yanar. Birde Sinyal verip deneyin yanacakmi ?

Saygilar Yasin
  • 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.