Şimdi Ara

--- VAG COM / VCDS Kullanicilar ve Kodlamalar Bölümü --- (24. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.176
Cevap
80
Favori
395.789
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: YasinDE

quote:

Orijinalden alıntı: f_turgay

Dönüş farı Konusunda nereden yardım alabilirm
    Normalde Dönüş farı sistemi nasıl çalışıyor (direksiyonu hızlımı çevirmek gerekiyor + dönerken her iki uzun farda aktifmi oluyor) Yasin beyin verdiği videoda farlar direksiyon yönüne göre dönüyor ve farlar tek tek yanıyordu

o Video benim degil, Forumda srcn09 Nickli Sercan Arkadasimizin Video´sudur.

Soruna gelirsek, Direksyonun Hizli cevirmek ile alakasi yok bunun. Dönüs Fari 30km/h Hizin altinda yanar ve durdugunuz yerde ya Direksyonu Sag´a yada Sola Hareket ettirdiginizde veya Sinyal verdiginizde gereken Yöne Yanar. Birde Sinyal verip deneyin yanacakmi ?

Saygilar Yasin

Alıntıları Göster
    Hemen dışarı çıkıp deniyorum 1dk sonra dönerin taktım buna

• quote:

bekliyorum
  • quote:

quote:

bekliyorum

Alıntıları Göster
    Yok sinyallide dendim ama direksiyonu çevirdiğimde her iki uzun farda yanıyor ve direksiyonu hızlı çevirmek gerekiyor hatta birde takılı kaldı direksiyonu düzeltmeme rağmen sönmedi uzunlar

• quote:

Orijinalden alıntı: VW_Passat

quote:

Orijinalden alıntı: drozia

Yasin,
    Amerikan gündüz farında sedece sisler yanıyor arka parklar değil dimi,
    peki uzunları yaktığında yani selektör yaktığında sisler sönüyor mu bi de parkları yakınca veya düğme autodaysa farlar otomatik yandığında sisler sönüyor mu

Farlar yandiginda veya Selektör yaptiginda Sisler sönüyor ! Aynisi Parklar veya AUTO´dayken Farlar yandigi zamanda gecerli. Aracinda herhangi bir Far yandigi zaman Sis Gündüz Fari kapaniyor . Amerikan Gündüz Fari tipinde sadece ön Taraftaki Far / Sis Fari veya Sinyal´ler yaniyor, arkada herhangi bir Far yanmiyor !

Tekrar özetleyeyim;

- 0 Konumunda = Sis Farlar yaniyor
    - AUTO Konumunda = Sis Farlari yaniyor -> AUTO Konumu Farlari yaktimi Sisler sönüp Normal Farlar yaniyor
    - Park Fari Konumu = Sis Farlar sönüyor
    - Normal Far Konumu = Sis Farlar sönüyor

Saygilar Yasin

gündüz farı olarak tek başına sadece sinyaller yanabilir mu bunu bilmiyordum parklarla birlikte yanabiliyordu senin resimlerde öyle

• quote:

Yok sinyallide dendim ama direksiyonu çevirdiğimde her iki uzun farda yanıyor ve direksiyonu hızlı çevirmek gerekiyor hatta birde takılı kaldı direksiyonu düzeltmeme rağmen sönmedi uzunlar

Sisler Orjinalmi yoksa sonradan takilmami ?
  • quote:

quote:

Sisler Orjinalmi yoksa sonradan takilmami ?

Alıntıları Göster
    Sis farı yok araçta

--- VAG COM / VCDS Kullanicilar ve Kodlamalar Bölümü ---

• quote:

quote:

quote:

Yasin,
    peki uzunları yaktığında yani selektör yaktığında sisler sönüyor mu bi de parkları yakınca veya düğme autodaysa farlar otomatik yandığında sisler sönüyor mu

Farlar yandiginda veya Selektör yaptiginda Sisler sönüyor ! Aynisi Parklar veya AUTO´dayken Farlar yandigi zamanda gecerli. Aracinda herhangi bir Far yandigi zaman Sis Gündüz Fari kapaniyor . Amerikan Gündüz Fari tipinde sadece ön Taraftaki Far / Sis Fari veya Sinyal´ler yaniyor, arkada herhangi bir Far yanmiyor !

Tekrar özetleyeyim;

- AUTO Konumunda = Sis Farlari yaniyor -> AUTO Konumu Farlari yaktimi Sisler sönüp Normal Farlar yaniyor

Saygilar Yasin

gündüz farı olarak tek başına sadece sinyaller yanabilir mu bunu bilmiyordum parklarla birlikte yanabiliyordu senin resimlerde öyle

drozia ustam,

sen bana Sis Fari ile ilgili sormussun, benim Cevapta sirf Sis Fari ile ilgili. Ama Sinyal´ler üzerinden diyorsan bunlarin hepsi gecersiz ! Sinyal´ler sadece Park Fari veya Normal Far yandimi onlarla birlikte yaniyor.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Yasin,

Tekrar özetleyeyim;

Saygilar Yasin

drozia ustam,

sen bana Sis Fari ile ilgili sormussun, benim Cevapta sirf Sis Fari ile ilgili. Ama Sinyal´ler üzerinden diyorsan bunlarin hepsi gecersiz ! Sinyal´ler sadece Park Fari veya Normal Far yandimi onlarla birlikte yaniyor.

Alıntıları Göster
    ok kardeş

• quote:

Sis farı yok araçta

o zaman bununla ilgili bilgim yok ! Saten o bölge Dönüs Fari olarak kullanmak bir ise yaramiyor. Orasinin calismasi degisik olabilir Normal Sislere göre. Sis Fari olsa idi dedigim sekilde calisiyor

• quote:

quote:

Sis farı yok araçta

o zaman bununla ilgili bilgim yok ! Saten o bölge Dönüs Fari olarak kullanmak bir ise yaramiyor. Orasinin calismasi degisik olabilir Normal Sislere göre. Sis Fari olsa idi dedigim sekilde calisiyor

Alıntıları Göster
    Teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: t u r g a y

Teşekkürler

Alıntıları Göster
    Yasin , VWTURK forumunda bir kaç passatçı f_turgay nickli kişinin yaptığı kodu passatına yapmışlar ve çok hoş duruyordu aynı sis gibi çalışan bir sistem ancak sis yerine Uzunlar dönüşlerde yanıyor bu da o yeni vag.com 'da görünüyormuş sanırım bu özellik sende uzunlar bölümü olduğu için belki görememişsindir ancak Holojen farlı bir araca kod işi olursa mutlaka dene

Hele hem sis hem uzunlar dönüşte yandımı çok manyak oluyor %35 civarında uzunlar yanıyor birde sis yanıyor sol taraf ışıl ışıl oluyor

Metin abi'ye gidince ben dettircem bakalım nasıl olcak

• quote:

Orijinalden alıntı: srcn09

Yasin , VWTURK forumunda bir kaç passatçı f_turgay nickli kişinin yaptığı kodu passatına yapmışlar ve çok hoş duruyordu aynı sis gibi çalışan bir sistem ancak sis yerine Uzunlar dönüşlerde yanıyor bu da o yeni vag.com 'da görünüyormuş sanırım bu özellik sende uzunlar bölümü olduğu için belki görememişsindir ancak Holojen farlı bir araca kod işi olursa mutlaka dene

Hele hem sis hem uzunlar dönüşte yandımı çok manyak oluyor %35 civarında uzunlar yanıyor birde sis yanıyor sol taraf ışıl ışıl oluyor Metin abi'ye gidince ben dettircem bakalım nasıl olcak

Sercan o kod bende aktif direksiyonu sağ sol yapınca sellektörler yanıyor ama her ikiside yanıyor sonra yavaş yavaş sönüyor ama bazen virajlarda yavaş dönerken yandığında karşıdan gelende sellektör yapıyor yalnız bende geri viteste yanmıyor ben onu farkettim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arguss -- 7 Ekim 2010; 20:45:12 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Arguss

quote:

Hele hem sis hem uzunlar dönüşte yandımı çok manyak oluyor %35 civarında uzunlar yanıyor birde sis yanıyor sol taraf ışıl ışıl oluyor Metin abi'ye gidince ben dettircem bakalım nasıl olcak

Sercan o kod bende aktif direksiyonu sağ sol yapınca sellektörler yanıyor ama her ikiside yanıyor sonra yavaş yavaş sönüyor ama bazen virajlarda yavaş dönerken yandığında karşıdan gelende sellektör yapıyor yalnız bende geri viteste yanmıyor ben onu farkettim

Alıntıları Göster
    Merhaba,

yol bilgisayarı menüsünden, "Rain Closing / Yagmur Yagdimi Camlarin kapanmasini kodlamak " işlemini yapabiliyormuyuz?
    Yoksa vag com ile mi yapılıyor?

Ayrıca dönüşlerde sinyale dokunduğumuzda 3 defa flash yapıyor. Bunu 5'e çıkarabiliyormuyuz.

selamlar,

• quote:

Orijinalden alıntı: 99ajanx

Merhaba,

yol bilgisayarı menüsünden, "Rain Closing / Yagmur Yagdimi Camlarin kapanmasini kodlamak " işlemini yapabiliyormuyuz?

Ayrıca dönüşlerde sinyale dokunduğumuzda 3 defa flash yapıyor. Bunu 5'e çıkarabiliyormuyuz.

selamlar,

Rain Closing´i Yol Bilgisayarinda görmen ve 100% calismasi icin Vag Com´da Kodlaman gerekiyor

Sinyal Flashi malesef 3x den 5´e cikaramiyoruz, sadece yenilerde oluyor örnek Golf 6´da oluyor .

Saygilar Yasin
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: 99ajanx

Merhaba,

selamlar,

Rain Closing´i Yol Bilgisayarinda görmen ve 100% calismasi icin Vag Com´da Kodlaman gerekiyor

Sinyal Flashi malesef 3x den 5´e cikaramiyoruz, sadece yenilerde oluyor örnek Golf 6´da oluyor .

Saygilar Yasin

Alıntıları Göster
    @VW_Passat

Yasin bey valla çalışmalarınız çok hoşuma gitti üşenmemiş yapmışsınız.

Herhalde yeni nesil her araç için bu tarz uygulamalar yapılabilir diye düşünüyorum.

Mesela benim aracımdada bi-xenon var ve birde yanında ufak sarı bir lamba çalışıyor gördüğüm kadarıyla siz onu iptal etmeyi halletmişsiniz sadece kodlarla acaba benim aracımdada böyle bir çalışma mümkün olur mu?Olursa nasıl yapabilirim?

• quote:

Orijinalden alıntı: omerf

@VW_Passat

Yasin bey valla çalışmalarınız çok hoşuma gitti üşenmemiş yapmışsınız.

Herhalde yeni nesil her araç için bu tarz uygulamalar yapılabilir diye düşünüyorum.

Mesela benim aracımdada bi-xenon var ve birde yanında ufak sarı bir lamba çalışıyor gördüğüm kadarıyla siz onu iptal etmeyi halletmişsiniz sadece kodlarla acaba benim aracımdada böyle bir çalışma mümkün olur mu?Olursa nasıl yapabilirim?

Alıntıları Göster
    Yasin Tiguan 'lar da ne gibi değişikler yapabiliriz hiç inceleme fırsatın oldu mu ?

• quote:

Yasin Tiguan 'lar da ne gibi değişikler yapabiliriz hiç inceleme fırsatın oldu mu ?

Alıntıları Göster
    Yasin abi aslında şöyle bir şey yapabiliriz diye düşünüyorum Golf Passat Scirocco vs.. modellerin kodlamalarını ayırabiliriz böylece herkes bilir neye, neyin, nasıl yapıldığını ? Konu her ne kadar Passat bölümünde olsa da.. Ben seve seve hazırlarım Golf ve Scirocco lara yapılabilecekleri.. Kodlar genel olmak yerine modele göre olmuş olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: By Devvil

Yasin abi aslında şöyle bir şey yapabiliriz diye düşünüyorum Golf Passat Scirocco vs.. modellerin kodlamalarını ayırabiliriz böylece herkes bilir neye, neyin, nasıl yapıldığını ? Konu her ne kadar Passat bölümünde olsa da.. Ben seve seve hazırlarım Golf ve Scirocco lara yapılabilecekleri.. Kodlar genel olmak yerine modele göre olmuş olur.

Alıntıları Göster
    comfort sinyal adaptasyonda mevcut görünüyo eski araçlardada ama değişme yapılmıyo yeni araçlarda yapılıyo sadece mesela superb de 3 ten 5'e çıkarttım

• quote:

Oguzhan Kardesim,

bu Kodlamalar Scirocco, Golf 5, Passat 3C, Passat CC, Touran (2005-2010) ve Caddy (2005-2010) oluyor saten. Sadece yeni BCM Üniteli olan Golf 6´lara olmuyor. Istiyorsan bu Kodlamalari Esas VW Bölümüne acabilirsin, yardimci olurum.

Saygilar Yasin

• quote:

quote:

Oguzhan Kardesim,

bu Kodlamalar Scirocco, Golf 5, Passat 3C, Passat CC, Touran (2005-2010) ve Caddy (2005-2010) oluyor saten. Sadece yeni BCM Üniteli olan Golf 6´lara olmuyor. Istiyorsan bu Kodlamalari Esas VW Bölümüne acabilirsin, yardimci olurum.

Saygilar Yasin

Alıntıları Göster
    Buradan devam o zaman her gelen sorduğu için söyledim dağılmasın diye.. :) Golf 6 hariç hepsi diyelim o zaman.. :D

• 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.