Evet mümkün hatta aracın ürettiği torku hava debi ölçümü enjektör milisaniye gibi daha bir çok teknik bilgiyi vagcom ile obd üzerinden bağlanıp öğrenebilirsiniz...
quote:
Orijinalden alıntı: By Devvil
VAG Kablosu ile turbo basıncı vs.. değerleri görebilmemiz mümkün mü?
Peki bunu nasıl yapacağız? Aracı çalıştırıp yapacağız sanırım? Biraz daha bilgi vermeniz mümkün mü? Çok teşekkürler.
Bildiğim ve çözebildiğim kadarıyla anlatmaya çalışacağım öncelikle aracı obd üzerinden bağladık eğer aracın torkunu ve turbo basıncını ölçeceksek bunun en güvenli yolu adresleri girip log tutmaktır yani motor a girdik daha sonra blok ölçümlerine(meas block) gircez orda adres ler var ama her arabanınki farklı olabilir 01 den başlar 200 e kadar gider her bir blok size farklı veya aynı ölçümler verir alt alta seçtiğiniz 4 adresin log unu tutabilirsiniz ekranın alt tarafında görebilirsiniz log diye yazar daha sonra tuttuğunuz log u excell dosyası olarak görebilirsiniz..
quote:
Peki bunu nasıl yapacağız? Aracı çalıştırıp yapacağız sanırım? Biraz daha bilgi vermeniz mümkün mü? Çok teşekkürler.
Peki aracı çalıştırmamız gerekmiyor mu? Şuan misal yazılım var araçta üretilen değerleri görebilmemiz için çalışması gerek diye düşünüyorum..
tabiki aracı çalıştırmadan olmaz ama onların hepsinin ayrı ayrı logları var turbo basıncını, akışmetre değerlerini, enjektör değerlerini görmek için gerçi girdiğiniz zaman orada yukarı aşağı tıklayarak seçenek değiştirebilirsiniz ama mesela 06,11,34 v.s. neye tekebül ediyordu onu hiç hatırlamıyorum bu değerleri net olarak görmeniz içinde hepsi için geçerli değil tabi bazı değerler için aracın buna hazır olması gerek mesela motor sıcaklığının uygun seviyeye gelmesi v.s.
ross-tech sitesini de inceliyorum fakat orada bahsetmemiş aracın çalıştırılmasından falan Yarın bi bakacağım..
araç çalışmadan olmaz hatta dediğim gibi bazı değerleri ulaşabilmeniz için motorun ısınması falanda gerekiyor araç çalışmadan turbo basıncını nasıl göreceksiniz ? bütün değerler 0 gözükür
Peki OBD girmedenmi çalıştırayım girdikten sonramı? Bir kere başım yandı bu konuda kodlama yaparken çok komik bi şekilde.. :) Ama bu sefer biraz daha ciddi durum.. :)
Bir kere başım yandı demissiniz ne oldu acaba korktum şimdi
Komik şeyler oldu ama arkadaşımın aracı olmasaydı geri dönüşü nasıl olurdu bilmiyorum.. Kodlama kısmını kısaca şu şekilde öğrendim..
-Klima iptal oldu AC basıldığında bile devre dışıydı.. -Aynaların ve Arka camın ısıtmaları iptal olmuştu.. -Bi keresinde de taşıma moduna almıştım bilmeden onda da çoğu aydınlatmaları iptal ediyor ve ana km'Yi sabitliyordu. -Anahtar ile açıp kapatmada sinyallerin yanması iptal olmuştu.. :D
Şuan aklıma bunlar geliyor sonra başka bir Golf bulup düzelttim aracımı.. :D Hatırladıkça gülüyorum özellikle klima olayına az kalsın klima gazını değiştirme yoluna kadar gidecektim..
Neyse yarın da bilgi veririm iyi kötü bi sonuca varırsam eğer.. :)
Taşıma modumu ? VagCom la oluyormu kodlaması nasıldı hatırlıyormusun değiştirdiğin kodları kaydetmiyormusun?
Aklıma yeni kodları vs. kaydettiğim de gelmişti eskileri yedeklemek..
Kodlaması yok onun şu şekilde oluyor. (Tavan aydınlatması ve gündüz farları iptal.)
Çok iyi ya daha neler öğrenecez sağolasın Peki aracın yazılımını (üzerinde yüklü halini) VAGCOM la başka bir yerlere yedekleyebiliyormuyuz?
Çıkan hataları not defteri olarak kayıt edebiliyoruz fakat gerek kodları dosya olarak gerekse araca özel her şeyi tek kalıp olarak kayıt mümkün değil diye biliyorum.
Ben 9 la 46 nın tüm byte ların ekran alıntılarını aldım sakladım ne olur ne olmaz diye Bu topik VAGCOM Konusunda en çok bilginin olduğu topik ama aradaki sayfalarda da çok güzel bilgiler mevcut aslında bunları toparlayıp 1 sayfaya koymak lazım Tabi bu işi kim yapma yetkisine sahip bilmiyorum
Bende bahsettim daha düzgün toplu bir şekilde tek sayfa altına alınsın diye tüm bilgiler hatta hangi araçlar için neler geçerli öylede olabilirdi ama..... Ben gerekenleri yapardım da aslında Golf 6 ve Sciroccoların bilgileri için ama..
Yasin uygun görmedi ama.. =)
Kontrol üniteleri çoğu aracın aynı farklı başlıklarda olursa çok karışır ama Kodlama başlığının üstüne araç modeli sınıfı (2009 - 2010 passat-golf-jetta-Scirocco)şeklinde olursa karışmaz diye düşünüyorum bence sadece aradaki sayfalardaki kodlama ve araç sahiplerinin tecrübelleri toplanıp 1. sayfaya alınmalı tabi Yasin beyde tek başına düzenleme işine yetişemez nasıl yapılır bilemiyorum
Tabi bende o şekilde düşündüm misal comming home passat jetta için .... golf rocco için..... diye farklılık varsa bölünür..
İşte İlk mesaj Yasin'e ait olduğu için ben istediği şekilde rocco ve golf 6 ların bilgilerini paylaşırım seve seve..
O zaman Topu Yasin beye atıp uymaya gidiyoruz Teşekkürler Oğuzhan bey sohbet paylaşım çok güzeldi
quote:
Bende bahsettim daha düzgün toplu bir şekilde tek sayfa altına alınsın diye tüm bilgiler hatta hangi araçlar için neler geçerli öylede olabilirdi ama..... Ben gerekenleri yapardım da aslında Golf 6 ve Sciroccoların bilgileri için ama..
Yasin uygun görmedi ama.. =)
Oguzhan,
sen ne istiyorsun ben tam onu anlamadim. Eger bu Konuyu VW Bölümüne tasiyalim diyorsan tasiyalim, Meke Moduma rica eder VW Yerine kaydiririz.
Söyle ne istiyorsun baslayalim, ben tüm Yorumlara ve herseye acigim !