Şimdi Ara

--- VAG COM / VCDS Kullanicilar ve Kodlamalar Bölümü --- (29. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (1 Mobil) - 5 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.182
Cevap
80
Favori
396.387
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bendeki camların kapanmama sorununu bulabildinmi.

Yasin bey benim araçta Oğuzhan kapıları açıp kilitlerken sesli uyarıyı aktif etti ve çalışıyor ama DWA Quitt menusu oluşmadı.
    Bu konuda bir yorumunuz varmı acaba.
    Teşekkürler
  • YASİN!'i bekliyoruz işte abi..

Ne Yasin miş beee...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi By Devvil -- 27 Ekim 2010; 0:44:35 >
  • Yaptığımız gün akşam eve gelince burdaki ve başka yerdeki yazıları bayağı bir araştırdım bir yerde şöyle bir yazı okudum.
    Şayet camları anahtardan açarsanız bu işlev aktif olmuyor. Bende büyük bir sevincle evde tekrar tekrar denedim yani düğmeden camları açarak. Yine olmadı.
    Ama ümidim var olacağına dair
  • Yılma yılma güçlü ol her zaman..

Ben şu aşk olaylarını halledebilirsem daha çok kodlarız aracı..
  • quote:

Orijinalden alıntı: By Devvil

Ben şu aşk olaylarını halledebilirsem daha çok kodlarız aracı..

Hadi yaa, yandık ozaman, desene bayaaa bi bekliyceez.
  • quote:

RCD 210'da da olduğu söyleniyor büyük ihtimal 300'de de olması gerekiyor..

56 Radio > 10 adaptasyon > içinde School geçen bir ayar var onu 1 olarak kodluyoruz 0'ı 1 yapıyoruz yani..

Süper bir özellik bu ya bende rcd510 var ondada olur büyük ihtimal ve olursada görsel olarak daha güzel olur acaba bu özelliğin daha detayı varmıdır ne bilim selektör yapınca yanması v.s gibi
  • Hayır ne yazık ki sinyal ve km gösteriyor.. Bu arada sanki ben RNS 510 da km saati hatırlıyorum.. =/ 2 saat devir ve km ama o yüklenebilir bir şey de olabilir..

Bir de şu var RCD 510 da MENU tuşu yok.. SETUP düğmesiyle olur heralde
  • rcd 310 da hız 3 km/h daha düşük gösteriyor sanırım gerçek hızı aracın bu değer acaba nasıl bir sistem bu bilen var mı nereden kaynak alıyor hız datasını
  • Evet ben daha detaylı olduğundan düşünüyorum.. Hız daha düşük ve daha hızlı düşüp yükseliyor.. Bence de gerçek yaptığı hız..
  • quote:

Orijinalden alıntı: hus655

Yaptığımız gün akşam eve gelince burdaki ve başka yerdeki yazıları bayağı bir araştırdım bir yerde şöyle bir yazı okudum.
    Şayet camları anahtardan açarsanız bu işlev aktif olmuyor. Bende büyük bir sevincle evde tekrar tekrar denedim yani düğmeden camları açarak. Yine olmadı.
    Ama ümidim var olacağına dair

hus655,

aracinda Yagmur Sensörü varmi ? Var ise kodlama yanlis oldu ! DWA Quittierung Menüsü niye cikmiyor cok kolay, VW tarafindan bu Menü kitlenmis o kiliti kaldiracaksiniz yani orayida Kodlayacaksiniz ! Ondan DWA Quitt Menüsü aracinizda görünmüyor ama calisiyor ! Bunun icin Adres 46 (Komfortsistemi) Byte 10´da Bit 7´de 0 yapacaksiniz yani Bit 7´deki isaretcik kalkacak oradan. Kaldirdiktan sonra DWA Quittierungs Menüyü göreceksiniz.

Rain Closing icin ise tekrar bir daha Kodlamayi ekleyecem. Resimde bir eksiklik var dikkat ettigim kadari ile. Yani Ana Sayfadaki Resimlerde Düzenleme nasil oldugunu yazmamisim. Sanirim senin aracta ya Kodlama yanlis oldu yada Kodlama dogru ama Düzenleme yapilmadi.

Saygilar Yasin

• quote:

Orijinalden alıntı: drozia

rcd 310 da hız 3 km/h daha düşük gösteriyor sanırım gerçek hızı aracın bu değer acaba nasıl bir sistem bu bilen var mı nereden kaynak alıyor hız datasını

o Gerçek hızdır 100 km 'de 4 km hata bulunuyor Klima göstergesinde de kontrol edebilirsin abi AC ile yukarı ya aynı anda basıp sol klimayı kanal 19'a getirdiğinde sağ da digital hzın görünücektir
  • quote:

Orijinalden alıntı: drozia

rcd 310 da hız 3 km/h daha düşük gösteriyor sanırım gerçek hızı aracın bu değer acaba nasıl bir sistem bu bilen var mı nereden kaynak alıyor hız datasını

drozia ustam, sanirim bu Hiz bilgisini Radyo Can Bus sisteminden aliyor ! Ayni RNS510 gibi, oda Hiz bilgisini CAN BUS Sisteminden aliyor.

Saygilar Yasin
  • quote:

Orijinalden alıntı: Arguss

quote:

RCD 210'da da olduğu söyleniyor büyük ihtimal 300'de de olması gerekiyor..

56 Radio > 10 adaptasyon > içinde School geçen bir ayar var onu 1 olarak kodluyoruz 0'ı 1 yapıyoruz yani..

Süper bir özellik bu ya bende rcd510 var ondada olur büyük ihtimal ve olursada görsel olarak daha güzel olur acaba bu özelliğin daha detayı varmıdır ne bilim selektör yapınca yanması v.s gibi

Arguss ustam,

hayal kirikligina ugratmak istemem seni ama bu özellik sadece RCD210 ve RCD310´larda oluyor . RNS510´da ise Hidden Menüyü actinmi CAN BUS yerinde Hizi görebiliyorsun.

Saygilar Yasin

• Rain Closing icin ise tekrar bir daha Kodlamayi ekleyecem. Resimde bir eksiklik var dikkat ettigim kadari ile. Yani Ana Sayfadaki Resimlerde Düzenleme nasil oldugunu yazmamisim. Sanirim senin aracta ya Kodlama yanlis oldu yada Kodlama dogru ama Düzenleme yapilmadi.

Düzenleme yapılmadı..
  • quote:

Rain Closing icin ise tekrar bir daha Kodlamayi ekleyecem. Resimde bir eksiklik var dikkat ettigim kadari ile. Yani Ana Sayfadaki Resimlerde Düzenleme nasil oldugunu yazmamisim. Sanirim senin aracta ya Kodlama yanlis oldu yada Kodlama dogru ama Düzenleme yapilmadi.

Düzenleme yapılmadı..

Pardon dur Düzenleme DWA Ötme Sesi icindi (Kafa Karistirdin Oguzhan). Adres 09´daki RLS (Rain Light Sistemi) Ünitesini kodlamadiniz ama . Oraya´da kodlayacaksiniz, dikkat onu kodlama ögle olmuyor elle vereceksiniz. Bunun icin bana Aracin Kodu lazim ! Oguzhan Hus655´in Auto Scan yada Log File´i kalmismi sende ? Varsa buraya ekle ben RLS Kodunu degistirip size yenisini olacagi sekilde yazayim. Eger 10.6.1 Sürüm var ise Asistan ile yap ama 908.2´lerde Asistan yok elle verecen.

Saygilar Yasin

• Hus655,

aracin bu sekilde kodlanmasi gerekiyor DWA Quitt Menüsünü görmek istiyorsan

--- VAG COM / VCDS Kullanicilar ve Kodlamalar Bölümü ---

Dikkat Byte 10 Bit 7 böyle olacak !

Saygilar Yasin
  • Elimde yok şuan tekrar bağlanıp hallederiz.. Sen neyin nerden nasıl olacağını yaz hallederiz.
  • quote:

Elimde yok şuan tekrar bağlanıp hallederiz.. Sen neyin nerden nasıl olacağını yaz hallederiz.

Adres 09´a giriyorsun ve orada Kodlamaya girmeden orada RLS Ünitesini seciyorsun (Adres 09´da secilecek yer var üst kisimda). RLS´yi girdiginde Kodu elle verebiliyorsun (10.5 veya üstü Versionda Asistan var). Iste biz simdi RLS´yi kodlayacaz, orada Rain Closingi kodlamamiz gerekiyor ! Dikkat calisirken eski Kodu kenara yazmaya unutma. Kod Windows Hesap makinesi ile hesaplaniyor !

Misal Güncel Kodlama dezimal: 00208933

Windows Hesaplama makinasi ile hexadezimal: 033025

Byte´ler sag´dan sola dogru okunuyor yani;

Byte 0: 25 (dez. 37% Yagmursensör degeri)
    Byte 1: 30 (dez. 48% Isiksensör degeri)
    Byte 2: 03 (Otoban ve Yagmurisigi, Rain Closing yok !)

Byte 2´ye +4 hesapliyor yani 03 + 4 = 07 ve yeni Kodumuz simdi 073025 oldu simdi bunu tekrar´dan dezimal´a hesapliyoruz ve yeni deger 00471077 yani Rain Closing´i Kodlamis bulunuyoruz !

Eski Kodlamayi yazmaya unutma. Ve Kodladiktan sonra Camlari acin (Anahtar ile degil) ve araci kilitleyin 1 dakika bekleyin. 1 Dakika sonra Sistem devreye giriyor ve 1 Dakika sonra Yagmur Sensörün üstünden su dökün Camlarin 4 ü kapanacaktir !

Saygilar Yasin

• Saygıdeger Yasin Bey
    Oncelikle ilginiz ve degerli bilgileriniz icin cok tesekkur ederim. Aracimda yagmur sensoru var ve normal yagmurlarda calisiyor. 1.4 TSI Comfortline modelinden. MFA+ gostergeli yani kirmizi degil beyaz göstergelilerden.
    Saygilarimla Huseyin.
  • Yasin bey'in dikkatine:

Aracım 2005 model passat 1.6 exclusive aracımı anahtardaki kumandayla kilitlediğimde camların kapanması için ;
    vag com 908 ile denediğimde:

Denedim olmadı,olması gereken menü:
    46. adress,7 codin de bu menü denilmiş:

http://www.hizliupload.com/?v=adszjjj.bmp

benim araçda ise bu menü var:

http://www.hizliupload.com/?v=img000ztz.jpg

yani Long Coding Helper menüsü çıkmıyor?
    yani byte yazılı menüye giremiyorum bilgin varsa paylaşırsan sevinirim.
    Not:By devil 09 dan girebilirsin demişti,denedim o menüye girmiyor,hata veriyor.

• 
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.