Şimdi Ara

*VAİLLANT ECO TEC İNTRO*Kullanıcıları (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
208
Cevap
6
Favori
36.215
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Daha yeni Vaillant ecotec intro kombi aldık.
    Kalorifer petek sıcaklığını 45 dereceye ayarlayıp onaylamama rağmen ana menüye döndüğümde bu derece değişiyor 37-38-39 vs. gibi.
    Acaba yanlış mı ayarladım diye kontrol etmek için menüye bastığımda 45 derecede olduğunu görüyorum.
    Ana menüdeki bu derece değişiminin sebebi nedir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Estalmus E kullanıcısına yanıt
    modülasyon yapıyor 37 38 gibi durmaz ev ısındıkça artması lazım 45c ye gelmesi lazım
    bunların haricinde hep sabit duruyorsa servisi çağırın

• quote:

Orijinalden alıntı: Estalmus

Merhaba
    Daha yeni Vaillant ecotec intro kombi aldık.
    Kalorifer petek sıcaklığını 45 dereceye ayarlayıp onaylamama rağmen ana menüye döndüğümde bu derece değişiyor 37-38-39 vs. gibi.
    Acaba yanlış mı ayarladım diye kontrol etmek için menüye bastığımda 45 derecede olduğunu görüyorum.
    Ana menüdeki bu derece değişiminin sebebi nedir
    Ayarladığınız ısının 8 derece altına kadar iner, sonra kombi devreye girip tekrar 45 e çıkartır.... Yani 36-37 dereceye inerse tesisat sıcaklığınız, kombi çalışıp yeniden sıcak su gönderiyor peteklere... Sorun yok yani, ben de 40 ta kullanıyorum, 33 e kadar falan iniyor.... Önemli olan evin sıcaklığı...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • dün bir soru sordum ama şimdi göremiyorum soruyu hayret. Tekrar anlatayım. Bu kombiyi taktıralı 3 ay oluyor. İlk olarak kablosuz termostat taktırdım fakat çalışma prensibi ve koşulları hiç hoşuma gitmediği için 3 hafta önce söktürdüm çünkü çok fazla problem yarattı.ev ısınmadı petekler sürekli buz gibi kaldı ve kombi çok hata verdi bu aşamada.Neyse asıl problemi aldığımızdan beri sıcak suda yaşıyoruz.Banyo yapmak eziyet oluyor.Çünkü su sürekli ani bir şekilde soğuyor ve ısınması bayağı sürüyor.İnanın eşim çocuğu da alıp annesine gitmek zorunda kalıyor banyo yapmak için.Servisi en az 5 kere çağırdık.İlk başlarda su basıncı az dedi o yüzden bu dalgalanma oluyor baskı ile hidrofor taktırttık ama sorun hala düzelmedi.Saçma sapan bir şekilde banyo esnasında su aniden buz gibi oluyor sonra yavaş yavaş tekrar ısınıyor ve sürekli yapıyor bunu.En son 3 gün önce eşim banyo yaparken 3 sefer yaptı ve en sonunda yine F - 23 hatası verdi.kapatıp açtım kombiyi zor şer çıktı banyodan.İnanın kombiyi aldığıma pişman oldum ve ne yapacağımı bilmiyorum.Servis elemanıyla akraba olacağız yakında.O da garibim geliyor bakmaya o gelince kombi gıcıklık yapıyor ve su soğumuyor.Tipik tamircinin sorunu bulamadığı bir süreci yaşatıyor bize.Bir yardımcı olun Allah aşkına...

• ormanci_61 O kullanıcısına yanıt
    kombi eski olsa şu şu şu derdik.
    ilk günden beri bu oluyorsa olabilecek tek şey pompa hızı çok düşüktür veya kombi filitresi tıkalıdır. kaloriferdede peteklerin ısınmamasının sebebide bu olabilir(artı olarak kaloriferin ısınmaması bypassın fabrikasyon çok açık olmasıdır, termostatik vana yoksa bypass sonunda kadar kapatılabilir.)

f23 gidiş suyu sıcaklığı, dönüş suyu sıcaklık farkının çok olması (herhalde 35 derece)
    sebebi:
    senaryo 1: kombi kullanım suyunu açtığında ayarladığın ısı ihtiyacına göre çok yüksek kapasitede çalışır. pompa suyu yavaş döndürürse kullanım suyu dönüş suyunu aşırı soğutur ama musluk suyunu az ısıtır, musluk suyu az ısındığından kombi kapasitesini (alevi arttırır) ve gidiş sensörü ile dönüş sensörü arasındaki ısı farkı ortaya çıkar.
    ikinci senaryo, kombi yeni fakat tesisat eski ise kombi içindeki filitre tıkanmışsa ilk senaryodaki gibi su yavaş döner bu arızaya neden olur. bende bundan başka senaryo yok. başka senaryosu olan yazsın.
    kullanım suyunu sana yetecek en düşük şekilde aç bence arıza vermeyecek. kullanım suyunu ne kadar çok açarsan o kadar çok arızaya geçer. servisin su basıncı az demesi durumu tersine çevirir çok açarsan dönüşsuyu çok soğursa ve kullanım suyu ısınmazsa çıkış suyu sıcaklığı artar, al sana f23

• ormanci_61 O kullanıcısına yanıt
    f23den önce kombi korku filmi sesi çıkarıyordur kesin
  • Merhabalar,

evime kombi ve petek taktıracağım, (evin tesisatı çekilmiş durumda). Görüştüğüm firmalar Vaillant EcoTec Pure 236/7-2 ve EcoTec Intro 18/24 kombilerini önerdiler. internetten yaptığım araştırmaya göre Intro modeli yeni çıkmış ama fiyatı Pure modeline göre daha ucuz??? Kapasitesi vs aynı gibi duruyor. Sizce hangi modeli almalıyım? Ev yaklaşık 170 m2. Güney Batı Kuzey cepheli. Şimdiden teşekkür ederim.
  • Merhaba arkadaşlar, nasıl memnun musunuz bu kombiden?

• kombi filtresinin tıkanıklığından yapıyor sürekli bu hatayı.Burdurun suyu aşırı kireçli ve ilk 3 ay o kireciyle kullandık maalesef sonradan arıtma sistemi takıldı.İçinde biriken kireç sürekli filtreyi tıkıyor maalesef.Çözüm yazın bütün suyu boşaltacağız ve temiz su ile dolduracağız tesisatı.Şimdilik görünen bu.
  • ebu abdillah E kullanıcısına yanıt
    evet sürekli patlayarak çalışması insanı bazen korkutmuyor değil :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: mmm01

Merhabalar,

evime kombi ve petek taktıracağım, (evin tesisatı çekilmiş durumda). Görüştüğüm firmalar Vaillant EcoTec Pure 236/7-2 ve EcoTec Intro 18/24 kombilerini önerdiler. internetten yaptığım araştırmaya göre Intro modeli yeni çıkmış ama fiyatı Pure modeline göre daha ucuz??? Kapasitesi vs aynı gibi duruyor. Sizce hangi modeli almalıyım? Ev yaklaşık 170 m2. Güney Batı Kuzey cepheli. Şimdiden teşekkür ederim.
    eco tec into ama 18/24 değil 24/28 modelini alın
    ev tabii brüt 170m2 ise, net 170m2 ise 28-30kW kapasitede kombi almanız lazım
  • takip

• Merhabalar. Yeni taşınacağım Eve henüz doğal gaz gelmemiş. Kış gelmeden inşallah geleceği söyleniyor. O süre zarfında kombi taktırıp tüp ile kullanmayı düşünüyorum. Ev biraz da büyük 172 m2 net kullanım alanı var 4+1 ve evde 3 banyo var. Tavsiye edebileceğiniz kombi var mı? Nasıl bir yol izlemem gerekir acaba?

• Anchowy61 A kullanıcısına yanıt
    merhaba binada yalıtım var mı? 172 net alan ve 3 banyolu bir evde ecotec intro 24/28 yetersiz gelebilir
  • disintegration kullanıcısına yanıt
    hocam bende de var bu kombiden ama ayarladığım derece aynı ne iniyor ne çıkıyor sıkıntı mı var yeni
  • krdgonr5 K kullanıcısına yanıt
    kalorifer de mi musluk sıcak su gücünde mi?
    petek için hocam havalar soğukken ayarladığım derece hep sabit
  • krdgonr5 K kullanıcısına yanıt
    modülasyon yapması lazım kışın yine aynısını yaparsa servisi çağır
    disintegration ve forum üyeleri merhabalar,

babam(emekli) evi için kombi alıyor. ben mersindeyim, babam konya/beyşehir ilçesinde. kışları baya sert geçer. ev müstakil. bodrum kat, oturdukları kat ve çatı katından oluşuyor. ev 2+1. ev ortalama 100m2.kömürlü sistem kalorifer var. ilçeye doğalgaz hattı döşenecek. öncesinde kombi için şirket elemanları gelmiş. vaillant ecotech intro 24/28 kombisini önermişler. birkaç sorum var yardımcı olursanız sevinirim. İlçede yetkili servisi varmış.

1-kombi patlama sesi yapıyor mu(kombinin genel sıkıntısı mı yoksa birkaç arkadaşın yaşadığı bir sıkıntı mı). Kombi mutfak içine kurulacak. Babamlar da mutfakta otururlar.

2-modülasyon oranı yeterli midir?

3-Vaillantın elektriksel arızalarda garanti vermediğini okudum. Bu doğrumudur? Doğru ise elektriksel arızalardan korunmak için ne yapılmalıdır?

4-Duş alırken aniden sıcaklık dalgalanmaları yaşanır mı?

5-Yakıt masrafı nasıldır? Pişman eder mi?

Kombiyi önerir misiniz? Yerine alınabilecek kombi tavsiyeniz var mıdır?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.