Şimdi Ara

*VAİLLANT ECO TEC İNTRO*Kullanıcıları (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
208
Cevap
6
Favori
36.215
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    sorularınızın yanıtları
    1)patlama sesini ben çevremden duymadım. olsa bile garanti süresi içinde vaillant bu sorunu halleder diye düşünüyorum.
    2) modülasyon aralığı normal %25-30 - %100, günümüz kombilerinde normal vaillant kombilerin çoğunda bu oran var
    3) elektriksel arızalarda vaillant sorun çıkartabilir bunun önüne geçmek için kombi regülatörü taktıracaksınız o zaman anakart dahil kombinin elektriksel kısımlarını korur. baysallar veya delta markalarının kombi regülatörlerini öneririm
    vaillant ta bildiğim kadarıyla ücret karşılığı kombi regülatörü montajı yapıyor servise sormanız lazım
    4) duş ta dalgalanma ile ilgili şikayet duymadım 24/28 modelinin zaten musluk sıcak su gücü 28kW'tır yani XL sıcak su performansı sağlar
    5) yakıt masrafı doğrudan evin yalıtımı+ısı kayıpları ile ilgilidir.kombi doğrudan etkili değildir

• disintegration kullanıcısına yanıt
    Cevaplarınız için çok teşekkür ederim. Sorunları genelde internetten okudum. Cevabınızdan anladığım sorunların genel kronik sorunlar olmaması. Okuduğum sorunların kullanıcı veya başka sebeplerle kaynaklandığı görünüyor. Tekrar teşekkür ederim.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Herkese selamlar
    Disintegration öncelikle sorulan her soruya vakit ayırıp cevaplandırdığın için ve verdiğin cevaplar ile bizlerin bilgilenmesini sağladığın için teşekkür ederim...

Hocam benimde fikrini almak istediğim bazı konular var.Mahallemize doğalgaz yeni geldi ve yakın zamanda evimize kombi petek montajı yaptırıcaz.Kombi konusunda vaillant Ecotec intro 18/24,petekleri demirdöküm Plus,vanalar eca boruları da borusan marka olarak önerdiler. Açıkçası kombi konusunda bende vaillanta sıcak bakıyorum.Binamız 2 yaşında Isı yalıtımlı,3 katlı ve ben 3.katta oturuyorum(İZMİR).Çatısı sandviç panel.Evin brüt m2 107 net kullanım alanı 90 m2(3+1).Toplam 6 mt petek önerildi.Merak ettiklerim şunlar;

1) Vaillant ecotec intro 18/24 evim için yeterli olur mu?Evde 2 banyo olduğu için sıcak su kullanımında problem yaşar mıyım? Yoksa 24/28 olanı mı tercih etmem gerekir?

2) Termostatik vana kullanmalı mıyım?

3) Montajda kulanılan malzemeler kadar sanırım işçilik de çok önemli. Bu konuda dikkat etmemiz gereken yada önerebileceğiniz herhangi birşey var mı ?

4) Tam yoğuşmalı kombilerin düşük m2 li evlerde verimli olmadığı,yakıt tasarrufu sağlamadığı ve yüksek faturalar gelebileceğini söyleyenler oldu. Bu doğru mudur?

Biliyorum çok uzattım belki ama kafam çok karıştı.Açıkcası önceki evimde kombi petekler ve ısıtmayla ilgili ciddi problemler yaşadım salon çok sıcakken diğer odaları ne yapsak ısıtamıyorduk ve çok yüksek faturalar ödedik.Benzer şeyleri yaşamak istemediğim için size danışmak istedim.Farklı önerileriniz olursa değerlendirebilirim.Şimdiden zaman ayırdığınız için teşekkür eder sağlıklı günler dilerim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kyc10 -- 23 Haziran 2020; 1:54:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kyc10 K kullanıcısına yanıt
    merhaba
    sorularınız yanıtları

1) evinizde 2 banyo varsa eco tec intro 24/28 almanız daha iyi. çünkü 28'in anlamı musluk sıcak su gücü 28kW yani XL sıcak profil vardır. aynı anda 2 musluk açıldığında 28kw ile konfor hissedersiniz litre/dakika olarak daha fazla sıcak su üretir.

2) evinize termostatik vana lazım tasarruf yapmak istiyorsanız, gıda çarşısından danfoss termostatik vanalar aldırabilirsiniz tesa vana da satılır. yaşam odası + banyo hariç, yatak odalarında+mutfağa trv ler taktırabilirsiniz
    yaşam odasına da isteğinize göre vaillant marka herhangi bir kablolu veya kablosuz oda termostatı alabilirsiniz
    oda termostatı + trv bir evde bana göre şart
    izmirde esnaflar çok palavra sıkarlar inanmayın

3) kombinin altına plastik değil metal/pirinç tam geçişli vana+filtreler taktırın esnaflar abi gerek yok derler palavralara inanmayın,kombinin yeri balkon ise kombi dolabının içine 3cm xps veya eps straforlarla yalıtım uygulayın
    şunu unutmayın balkonda kombi demek yakıtın artması demektir

4) yarı yoğ kombiler piyasadan kaldırıldı mecburen tam yoğ kombi taktıracaksınız
    izmirdeki esnafların çoğu daha 2 yıl öncesine kadar evlere tam yoğ kombi önermiyorlardı şu anda tek seçenek ve en iyi seçenek tam yoğ kombiler.eviniz küçük değil küçük bile olsa bunun yoğ kombi ile alakası yok
    yüksek faturaları yalıtımsız evler getirir. ısı kayıpları getirir,kombinin balkonda olması getirir,oda term+trv kullanmamak getirir

• Tavsiyelerinizi kesinlikle dikkate alacağım. Zaman ayırdığınız için çok teşekkür ederim.

• Hocam araştırdıkça yeni şeyler öğreniyorum. Bu termostatik vanalarda sıvı sensörlü ve gaz sensörlü olarak 2 tür var ve sanırım tepkime süreleri değişkenlik gösteriyor. Fiyat/performans açısından hangisini tavsiye edersiniz? Birde kombi ve peteklerin montajında kullanılacak borularda esnek boru mu yoksa demir boruları mı kullanmak daha uygun olur?Umarım konuyla alakalı bir daha rahatsız etmem sizi
    Şimdiden teşekkürler...

• Kyc10 K kullanıcısına yanıt
    danfoss termostatik vanalar sıvı ve gaz sensörlüdür.olay tamamen bütçe meselesi. bütçen varsa gaz sensörlü eğer yoksa sıvı sensörlü öneririm.doğalgaz tesisatında yaygın olarak esnek boru tercih ediliyor.tercih sizin
  • Tekrar teşekkür ederim vakit ayırdığınız için. Sağlıklı günler dilerim

• Arkadaşlar Merhaba.
    Niğde de 2 adet eve kombi taktıracağım da. Bazı sorularım vardı.

1. İlk ev net oturum 130 metrekare, 3+1 yalıtımlı 11 metre petek var.
    2. ikinci ev 90 metre kare net oturum var yalıtımlı 8,5 metre petek var.
    3. Ben ECA Proteus premix alacaktım ikisine de ancak ECA yetkili satıcı hariç kime gitsem sakın aman uzak dur dedi. Net bir sorun söyleyen yok ama ilginç bir ağız birliği var. Sadece esnaf değil vatandaş da Bunun üzerine aynı standartta kombi bakarken bunu gördüm. Yukarıdaki evler için bu kombi sizce yeterli mi?
    4. Danfoss Vana bu modelini almayı düşünüyorum. Sıvı gaz filan yazmışınız bu hangisi acaba? İşimi görür mü?
    5. Kablolu ya da kablosuz termostat almadan sadece peteklere vana taktırsam aynı işlevi görmez mi?
    6. Maksimum 4500 tl bütçem var başka bir model öneriniz olur mu?
    7. Bu model 2 yıl garantili ama ECA'nın 5 yıl olması hala kafamı karıştıror. Bu noktada milletin lafına bakma git ECA al diyen çıkar mı? Diğeri Türk malı ama Vaillant da alman. Almanların kalitesi de ortada..
    Şimdiden cevaplar için teşekkürler.

• hmfc23 H kullanıcısına yanıt
    eca proteus premix'te sorun yok satıcılar kendi kombilerini satmak isterler.
    danfoss gaz veya sıvı sensörlü ikiside olur bütçeniz hangisine yeterse gazlısı daha kısa sürede tepkime gösterir
    oda termostatı kombiyi açar kapatır, trv ler ise petekleri kısar açar ikisinin görevi farklı
    bence yaşam odasına iyi bir oda termostatı alın, mutfak+odalarda danfoss trv ler kullanın en iyi kombinasyon bu şekilde olur havlupanda birşey olmasın açık kalsın
  • Hocam linkteki ürün açıklamsında yazmıyor gazlı filan diye hangi modeli bu acaba ?
    o zaman kablosuz bir cihaz öneriniz olur mu ve kablosuzu hangi kombiler destekliyor? Mutfaktan kablo çekmek zor çünkü.
    Bir de bu bütçeyle önereceğiniz başka model olur mu?
    Ve son olarak yakıt tüketimi elektirik tüketimi ve ısıtma performansı açısından Eca pretous mı Vaillant bu modeli mı?

linkteki sıvı sensörlü
    bu sitede gaz ve sıvı sensörlü var

yakıt ve tüketim olarak fark yok birbirine benzeyen cihazlar modülasyon aralığı açısından
    eca proteus premix'te kombinin üstünde eco-comfort modu var kalorifer devresinde ister eco ister comfort modda çalışır
    eco modda bir nebze tasarruf yapar

eca alacaksanız eca'nın resmi sitesinde kablosuz on-off oda termostatları var programsız veya programlı ikiside kablosuz
    https://www.eca.com.tr/isitma-sogutma/kombiler/oda-kontrol-aksesuarlari/e-c-a-djital-kablosuz
    https://www.eca.com.tr/isitma-sogutma/kombiler/oda-kontrol-aksesuarlari/kablosuz-haftalik-programlanabilir

• quote:

Orijinalden alıntı: disintegration

linkteki sıvı sensörlü
    bu sitede gaz ve sıvı sensörlü var
    https://www.termostatikvana.com/kategori/termostatik-vana-setleri

yakıt ve tüketim olarak fark yok birbirine benzeyen cihazlar modülasyon aralığı açısından
    eca proteus premix'te kombinin üstünde eco-comfort modu var kalorifer devresinde ister eco ister comfort modda çalışır
    eco modda bir nebze tasarruf yapar

eca alacaksanız eca'nın resmi sitesinde kablosuz on-off oda termostatları var programsız veya programlı ikiside kablosuz
    https://www.eca.com.tr/isitma-sogutma/kombiler/oda-kontrol-aksesuarlari/e-c-a-djital-kablosuz
    https://www.eca.com.tr/isitma-sogutma/kombiler/oda-kontrol-aksesuarlari/kablosuz-haftalik-programlanabilir
    Hocam bugün bir bayi 90 metrekare olan ev için 24 kW yeterli olmaz dedi. Vaillant 286/5-3 modelinin alın 28 kW ideal dedi.
    Başka bir bayi de aynısını dedi.
    Anlamadım ki kafam çorba oldu.
    Ben 120 metrekare 11 metre peteğe Eca 24 kW yeter diyorum adam 90 metrekareye 8.5 metreye ısıtamazsınız diyor.
    Çok mu pinpirikliyim bilmiyorum ama siz ne dersiniz

• Hocam 22 metrekare oturma odası 1.2 ve 1.6 metre 2 petek çocuk odası 15 metrekare 1.6 metre Petek salon 25 metrekare 2 metre Petek antre 8 metrekare 80 cm petek mutfak 8 metrekare 1 metre Petek yatak odası 21 metre kare 140 cm ve 80 cm 2 Petek banyo havlupan
    Eca ya da Vaillant alacağım..
    24 kW olacak.
    Banyo ve oturma odası hariç danfoss sıvı sistem baba
    Oturma odası eski vanalar duracak ERT176 kablosuz termostat koyuyorum.
    Kombiyi bağlatırken alt sistemi pirinç yaptırıyorum.
    Doğru mu anladım?

aynen öyle doğru anladınız ve doğrusunu yapıyorsunuz
    dikkat edeceğiniz nokta termostatik vanalarla oda termostatı ya aynı derecede olacak veya o.t mümkünse 1 veya birkaç derece yukarda ayarlı kullanın
    mesela trv leri 3,5 civarı ayarladınız bu 22 ile 22,5c iç ortam sıcaklığı yapar o.t'yi ise 23c 23,5c gibi kullanın veya 24c...vs daha yukarda konfor dereceniz neyse rakamları örnek amaçlı yazdım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi disintegration -- 2 Temmuz 2020; 18:40:29 >
    Hocam 3 sorum daha var :)
    1. Salonu kışın hiç kullanmıyorum neredeyse.. oraya termostatik vana takmasam ne olur! Etkiler mi yakıtı ısınmayı?
    2. Oturma odasına kablosuz termostat alacağım ve oradaki 2 Petekteki vanalar normal olacak termostatik değil doğru anladım değil mi? Odaya kablosuz cihaz almayıp 2 tane termostatik vana taksam ısınma ve yakıt tüketimi açısından ne fark eder ?
    3. Sizce Eca mı Vaillant mı :)

salonu hiç kullanmıyorsanız trv gerek yok
    oturma odasına o.t değil de trv alırsanız kombiyi aç kapayı nasıl yapacaksınız güzel havalarda o.t kombiyi susturacak
    ama trv'ler kombiye müdahele edemezler. bence oturma odasına oda termostatı taktırın ve buraya trv olmaz

eca mı vaillant mı sorusunun cevabı bulunduğunuz ilçede ikisinin servisi var mı servisleri nasıl? ona göre karar verin
    eca proteus premix'in avantajı yerli üretim yedek parça fiyatı bir nebze daha ucuz ve kombi 5 yıl garanti böyle bir avantaj var bunu da belirteyim
    Hocam ilginiz ve cevaplarınız için teşekkürler.
    Baya kafamda oturdu bir şeyler.
    Kombi servisi açısından ikisinin servisini tanıyorum şahsen.
    Eca yoğun çalışır biraz ama ikisi de ilgililer..
    Tabi 5 sene bir avantaj.
    Vaillantta garanti uzatma varsa bilmiyorum tabi ama asıl Merak ettiğim yakıt tüketimi elektrik tüketimi ve ısınma açısından nasıl bir fark var ikisi arasında?
    Yani aynı evde aynı İklim koşulları olduğunu varsaysak bir sene toplam 1000 TL doğalgaz 300 TL kombi elektriği ile ve sabit 22 derece oda sıcaklığı sağlarken
    Vaillant 800 TL doğalgaz 250 TL kombi elektriği ile 24 derece oda sıcaklığı sağlar gibi bir kıyas oluyor mu?

yakıt tüketimi doğrudan yalıtım tesisat kalitesi petek metrajı, o.t ve trv kullanımı, kombinin evin içinde olması veya dışarda olması gibi 10 larca faktöre bağlıdır
    eca proteus premix ve vaillant ecotec intro kalorifer devresinde benzer modülasyon aralığına sahip bunlar kağıt üstündeki veriler

oda termostatı falan yok modülasyon yapmamasının bunla bi ilgisi varmıdır hocam
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.